Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@crazycells abi ben sadece burada karşılaştığım olayları anlatıyorum sadece sürecin başından beri sizinle konuşuyoruz zaten. Az çok biliyorsunuz dosya durumumu. Arşiv kaydım olduğu için red aldım. Ama arşiv kaydından hariç ulaşıldığı çok daha fazla bilgi var. Ben kimseye saygısızlık etmedim. Hanfendi uzmanmış sanırım bu konuda ama beni ilgilendirmez. Ben kendim dosyam hakkımdaki süreci anlattım sadece.
-
@celalkrts arşiv kaydındaki suç nedir acaba yani ne ile yargılandınız ve bu yüzden red aldınız ?
-
@annecik bu konuyu kurcalama çünkü gizli kalmasını istiyor açıklamıyor bırak gizli kalsın arşivde bir şey yazıyorsa demek ki araştırılıyormuşuz. Bu kadar bilelim artık bu konu hastalıklı bir konuya doğru gidiyor
-
@ayvalik10 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@annecik bu konuyu kurcalama çünkü gizli kalmasını istiyor açıklamıyor bırak gizli kalsın arşivde bir şey yazıyorsa demek ki araştırılıyormuşuz. Bu kadar bilelim artık bu konu hastalıklı bir konuya doğru gidiyor
Tabiki açıklamak zorunda değil herkesin kendi özeli, sadece kıstas nedir onu anlamaya çalıştım ,örneğin ben hakaret suçundan yargılandım ama ceza almadım bu tür bir suç ,yada trafik güvenliğini tehlikeye atmak, bunlar red sebebimidir? Yoksa bu tür bir basit suçtan araştırmaya girip ,geçmişinde yaşadığı kayıt dışı ama sonradan ortaya çıkan bir kavga tartışmamı arkadaşın red almasına sebep olmuş bunu merak ettim.
-
@annecik DS 260 formunda size 3 başlık altında soru soruyorlar. Bu başlıklara normal bir kişi hep HAYIR VERİYOR. Eğer siz EVET dediyseniz zaten edevletten adli sicil kaydı alınca orada ne yazıyor. ARŞİV KAYDI DAHİL HERHANGİ BİR SUÇ İŞLEMEMİŞTİR YAZISI yoksa araştırıyorlar. Eğer yoksa böyle küçük şeyleri sormuyorlar ki bazı kişiler vardı onlarda sorun çıkarmadı.
-
@annecik darp yaralama ve çalıntı eşya satın almaktan yargılandım 10 yıl önce. Bir cezaevi geçmişim yok. Denetimli serbestlikten ve para cezası ödeyerek suçlarımı tamamladım. Şimdi waiver için evraklarımı tercüme ediyorum. Ve gelecek hafta bu sürece başlayacağım.
-
@celalkrts Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@annecik darp yaralama ve çalıntı eşya satın almaktan yargılandım 10 yıl önce. Bir cezaevi geçmişim yok. Denetimli serbestlikten ve para cezası ödeyerek suçlarımı tamamladım. Şimdi waiver için evraklarımı tercüme ediyorum. Ve gelecek hafta bu sürece başlayacağım.
Cevabınız için teşekkür ediyorum, bundan sonra hakkınızda hayırlısı olsun.
-
@ayvalik10 sayın çok meraklı beyefendinin umarım merakını gidermişimdir. Ayrıca size özelimi anlatmak mecburiyetim mi var? Sen kimsin ki sana anlatacağım. İnsan gibi sorana zaten insanca cevap veriyorum.
-
@mhepekiz @crazycells @celalkrts @annecik
Öncelikle, @mhepekiz çok teşekkür ederim. Profesyonellige inancınızdan ve de nezaketinizden dolayı. @crazycells in dediği doğrudur. İhbarlar ciddiye alınır, ancak bir ihbar ile de kimse hareket etmez. Bu şekilde asılsız ihbar da çok gelmektedir.
@celalkrts burada sizinle benim ne kadar neyi iyi bildiğimi veya sizin durumunuza inanıp inanmadığımı tartışmayalım bence çünkü belli ki bir yere varmayacak. @crazycells in dediği gibi ben bilgilerimi elbette bir yere kadar paylaşabilirim, ama elbette ki Konsoloslukta çalışmamış herhangi birinden daha fazla bilgiye sahip olduğum aşikar. Neticede ilk 5 senesi turist vizede, 2 senesi Amerikan vatandaşlığında, son 8 senesini de göçmen vizede takım lideri olarak geçirdim. Her dosyanın suç durumundan, ilişki gerçekliğine, idari soruşturmasından sicil sebebiyle retlerine, yaş hesaplamalarından evrak eksikliklerine, hatalara, gözden atlananlara vs...gibi aklınıza gelebilecek her türlü detayının içinde bulundum. Ama EVET, yine de herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum. Kimse de edemez. Ama sanırım çok az insan benim konumumda, böyle bir forumda, bu alçakgönüllülük içinde dururdu. Bu kadarını da söyleyeyim izninizle
Ne demişler "Fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir"... -
Tabi yanlış anlaşılmasın son dediğim, burada en az benim kadar bilgiye sahip çok değerli insan var belli ki...Onların ki nasıl ciddiye alınıyorsa, benimki de belki dikkate değerdir diye söyledim.
-
@celalkrts saygınlığı 28 olandan beklenecek kadar basit ve ucuz bir cevap geldi. Hiç şaşırmadım
-
@ayvalik10 şaşırmadıysan lütfen rica ediyorum bir daha adımı kullanmazsan sevinirim.
-
@annecik çok saolun
-
@gokce-taskiran abla ben profesyonelliğinize bir şey söylemedim sadece başımdan geçen süreci anlattım. Eğer yanlış bir cümle kullanmışsam özür dilerim.
-
@ayvalik10 sizin dediginiz sekilde genellemek yine de dogru olmayabilir, cogunluk icin dogru gorunse de herkesin dosyasi illaki o sekilde incelenecek diye bir sart yok. Bunu da unutmamak lazim. Ayrica provaktif soylemlerden kacinalim lutfen.
-
@celalkrts tabii ki hickimsenin hicbir zorunlulugu yok, insanlar kendilerini ilgilendirebilecegi dusuncesiyle sureci cozumlemeye calisiyor olabilir, dolayisiyla anlayisli olmak lazim, ayrica provokatif cumlelerden kacinalim lutfen.
-
Selam arkadaşlar yaralama suçundan sicilim var.greencard kabul edilirse sorun olur mu?
-
@Faruk-Yıldız dosyanıza bakan konsolos karar verecek buna.Cezanız kaç aydı,cezayı hapiste mi geçirdiniz yoksa para cezasına çevrildi mi?1 yıla kadar sabıka kayıtlarında şu ana kadar forumda paylaşılanlarda sıkıntı çıkmadı ama son kararı konsolos verecek.
-
merhabalar, kendi problemlerimle forumdaki arkadaşların başını ağrıtmak, isteyeceğim son şey fakat bir sorum daha olacaktı,
bu hafta içinde ds260 formunu dolduracağım ve hepinizin bildiği gibi formda hiç göz altına alındınız mı gibi bir ibare var. daha önce de belirttiğim gibi, içicilik suçundan bir kez göz altına alınıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra aynı gece serbest bırakılmıştım. sabıka kaydımda ve arşiv kaydımda suç görünmüyor ve ilk suçum olduğu için de hiçbir zaman görünmeyecekmiş. yukarıda yetkili kişilerin bildirdiğine göre, elçilik sicilde ve arşiv kaydında olmayan suçları görme yetkisine sahip değilmiş. ds260'da hiç gözaltına alınmadığımı bildirsem, elçiliğin bu bilgiyi öğrenmesi durumunda nasıl bir sonuçla karşılaşırım? sonuçları ağır mı olur yoksa sadece vizeyi mi alamam? göz altına alındığımı bildirirsem de vizeyi alamayacağımı düşünüyorum. biraz çaresiz bir durumda olduğum için buraya bildirmekte sakınca görmedim, şimdiden herkese teşekkür ederim.
-
@umut07 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
merhabalar, kendi problemlerimle forumdaki arkadaşların başını ağrıtmak, isteyeceğim son şey fakat bir sorum daha olacaktı,
bu hafta içinde ds260 formunu dolduracağım ve hepinizin bildiği gibi formda hiç göz altına alındınız mı gibi bir ibare var. daha önce de belirttiğim gibi, içicilik suçundan bir kez göz altına alınıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra aynı gece serbest bırakılmıştım. sabıka kaydımda ve arşiv kaydımda suç görünmüyor ve ilk suçum olduğu için de hiçbir zaman görünmeyecekmiş. yukarıda yetkili kişilerin bildirdiğine göre, elçilik sicilde ve arşiv kaydında olmayan suçları görme yetkisine sahip değilmiş. ds260'da hiç gözaltına alınmadığımı bildirsem, elçiliğin bu bilgiyi öğrenmesi durumunda nasıl bir sonuçla karşılaşırım? sonuçları ağır mı olur yoksa sadece vizeyi mi alamam? göz altına alındığımı bildirirsem de vizeyi alamayacağımı düşünüyorum. biraz çaresiz bir durumda olduğum için buraya bildirmekte sakınca görmedim, şimdiden herkese teşekkür ederim.
Goz altina alinmis olmak ya da mahkemede suclu bulunmak direkt bir red sebebi degil; bu karari dosyaniza bakan konsolos, islediginiz suca ve aldiginiz cezaya gore verecek.
Eger basvuru sirasida yaniltici bilgi tespit ederlerse en son olabilecek sey vize basvurunuzu reddetmeleri olur, ABD'nin yasa ve uygulamalarinin Turkiye'de bir yaptirimi yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum