Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mhepekiz eski görevini beni ilgilendirmez siz söylediğiniz şeylerle çelişiyorsunuz.


  • @mhepekiz uzmana ihtiyacım yok. Belki sizin ihtiyacınız var. Ben sadece yaşadığım ve gördüğüm deneyimleri anlatıyorum

  • Yasaklı

    @celalkrts peki oldu en iyisini siz biliyormuşsunuz. Demek red gerekcesi varmış adamların daha konuşma adabına sahip olmayan, 15 yıllik profesyonelliğe saygısı olmayan insanları neden doldursunlar ülkelerine. Zaten orada da bu tonda konuştuysanız sonuç çok şaşırtıcı değil

    Siz bir tane olaydan bahsediyor ve detayları da başından söylemiyorsunuz, hanımefendi sizin gibi 10 bin olay görmüştür görev yaptığı sürece. Ben insanların deneyimine saygı duyuyorum o nedenle herkes için hayırlısı olsun deyip kapatalım konuyu....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @celalkrts dilinde tüy bitti @crazycells tartışmaların sonuca gitmemesinden sürekli insanları kırıp hakaret yada tartışmaya mahal vermelerine. Şimdi sen DS260 formunu doldurdun mu EVET diyelim. Orada criminal ve security-1 yada security-2 başlıklı soruların hiçbirisine EVET dedin mi eğer EVET DEDİYSEN ondan sonra evrakları senden istedikleri mail geldi mi EVET tamam sen oraya gönderdiğin zaman onlar senin dediğin gibi ARŞİV KAYDI SUÇ KAYDI VARDIR ibaresini gördükten sonra SALAK YADA APTAL değiller tabiki de senin bu yazının arkasını arayacaklar. AMERİKA İNSAN ALMAYA MUHTAÇ DEĞİL Kİ SADECE BANA ZARAR VERMEYECEK BANA YARARI DOKUNACAK İNSANLARI TOPLAMAYA ÇALIŞIYOR. Hemen ben zarar mı vericem diyeceksin hayır değil HEMEN FARKLI YÖNE ÇEKME sonuçta AMERİKA ÖNCE KENDİSİNİ DEĞİL ÜLKESİNİ DÜŞÜNÜYOR. Yukarıda ki EVET sadece şifayen yazdım eğer bu başlıkta ki soruların hiçbirine EVET demediysen gerçektende bildiğimiz olay demek ki değişmiş deyip yeni bir şey öğrenmiş olacağız ki ozaman sana teşekkür edicez öğrettiğin için


  • Sayın @Gokce-Taskiran Amerikan Konsolosluğu vize vermeden önce (herhangi bir vize türü için) istihbarat soruşturması yapıyor mu yoksa istihbarat soruşturmasına gerek duymadan şahısların verdiği bilgilerin tutarlı olup olmadığına bakıp mı vizenin onayına yada reddine karar veriyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yalta bence @celalkrts cevabını bekleyelim çünkü ona sorduğum sorular senin sorununda cevabını verir zaten


  • Merhaba @ayvalik10 benim sorum @celalkrts sorusu/konusu ile alakalı değil. Sadece sizin yazışmaların devamına denk geldi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @celalkrts Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

    @berkergn13 Bir bayan arkadaş vardı o bunlara ulaşamayacağını iddia ettiği için söylüyorum zaten. Ulaşamayacaklarını söylemedim.

    @mhepekiz Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

    @celalkrts bayan arkadaşın eski görevini incelemenizi öneririm 🙂 @Gokce-Taskiran 'dan bahsediyorsunuz 🙂 iyi geceler

    Hala konsoloslugun yapabileceklerinin sinirlarini ya da genel anlamda bu surecin adim adim nasil isledigini bildigimizi dusunmuyorum. Zaten Gokce Hanim da belki soyleyemeyeceginden, belki de ayrintilarini kendisi de bilmediginden detayli bilgi vermemis. Nitekim, konsoloslukta calisan herkesin her bilgiye sahip olmasini da beklemiyoruz.

    Daha once farkli bir dosyada, bazi bilgilerinde celiski oldugundan dolayi 'ozel mulakata' ihtiyaci olan bir arkadas, "ne zaman nereden araba kiraladigimi bile bulmuslardi, bunun hakkinda soru sordular" demisti... Artik bunu konsolosluk banka harcamalarindan mi buldu, yoksa araba kiralama sirketinden mi ogrendi, yoksa tamamen baska bir yerden mi bilmiyoruz... Ama bu dosya da ozel olarak arastirildigi belli olan, rutin uygulamalarinin otesinde ayrinti iceren bir dosyaydi.

    Kabaca, konsolosluk sorunlu oldugunu dusundugu ya da kendi sistemleri tarafindan aklanamayan dosyalar icin ayrintilari ve sinirlari belli olmayan bu arastirma surecini kullaniyor diyebiliriz sanirim. Zaten bu sureci ayrintilariyla ifsa etmek iyi de olmayabilir, nitekim forumdaki amacimiz insanlarin konsolosluga yalan yanlis belge veya bilgilerle gitmesi degil.


  • @mhepekiz en iyisini bildiğimi söylemedim. Sadece dosyam hakkımda olan şeyleri söylüyorum. Anlamadığım sen ne her seferinde hanfendinin avukatlığını yapıyorsun. Benim kimseye bir saygısızlık etiğim yok. Hanfendi alanında uzman da olabilir bu beni neden ilgilendirsin.


  • @ayvalik10 sorun buradaki ds 260 formunda ne yazdığım değil. Sorun şu: her hangi bir suçtan mahkumiyet görmeme rağmen ya da karakolluk bir durum olmamasına rağmen konsolosluğun bu olayları öğrenmesi. Nerede imza attım ve ya nereye gittiğim hepsini biliyorlar. Burada bazı arkadaşlar herşeyi bildiğini iddia ederek ve insanlarla üst mertebeden konuşuyor. Benim tavrım buna.


  • @crazycells abi ben sadece burada karşılaştığım olayları anlatıyorum sadece sürecin başından beri sizinle konuşuyoruz zaten. Az çok biliyorsunuz dosya durumumu. Arşiv kaydım olduğu için red aldım. Ama arşiv kaydından hariç ulaşıldığı çok daha fazla bilgi var. Ben kimseye saygısızlık etmedim. Hanfendi uzmanmış sanırım bu konuda ama beni ilgilendirmez. Ben kendim dosyam hakkımdaki süreci anlattım sadece.


  • @celalkrts arşiv kaydındaki suç nedir acaba yani ne ile yargılandınız ve bu yüzden red aldınız ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @annecik bu konuyu kurcalama çünkü gizli kalmasını istiyor açıklamıyor bırak gizli kalsın arşivde bir şey yazıyorsa demek ki araştırılıyormuşuz. Bu kadar bilelim artık bu konu hastalıklı bir konuya doğru gidiyor


  • @ayvalik10 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

    @annecik bu konuyu kurcalama çünkü gizli kalmasını istiyor açıklamıyor bırak gizli kalsın arşivde bir şey yazıyorsa demek ki araştırılıyormuşuz. Bu kadar bilelim artık bu konu hastalıklı bir konuya doğru gidiyor

    Tabiki açıklamak zorunda değil herkesin kendi özeli, sadece kıstas nedir onu anlamaya çalıştım ,örneğin ben hakaret suçundan yargılandım ama ceza almadım bu tür bir suç ,yada trafik güvenliğini tehlikeye atmak, bunlar red sebebimidir? Yoksa bu tür bir basit suçtan araştırmaya girip ,geçmişinde yaşadığı kayıt dışı ama sonradan ortaya çıkan bir kavga tartışmamı arkadaşın red almasına sebep olmuş bunu merak ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @annecik DS 260 formunda size 3 başlık altında soru soruyorlar. Bu başlıklara normal bir kişi hep HAYIR VERİYOR. Eğer siz EVET dediyseniz zaten edevletten adli sicil kaydı alınca orada ne yazıyor. ARŞİV KAYDI DAHİL HERHANGİ BİR SUÇ İŞLEMEMİŞTİR YAZISI yoksa araştırıyorlar. Eğer yoksa böyle küçük şeyleri sormuyorlar ki bazı kişiler vardı onlarda sorun çıkarmadı.


  • @annecik darp yaralama ve çalıntı eşya satın almaktan yargılandım 10 yıl önce. Bir cezaevi geçmişim yok. Denetimli serbestlikten ve para cezası ödeyerek suçlarımı tamamladım. Şimdi waiver için evraklarımı tercüme ediyorum. Ve gelecek hafta bu sürece başlayacağım.


  • @celalkrts Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:

    @annecik darp yaralama ve çalıntı eşya satın almaktan yargılandım 10 yıl önce. Bir cezaevi geçmişim yok. Denetimli serbestlikten ve para cezası ödeyerek suçlarımı tamamladım. Şimdi waiver için evraklarımı tercüme ediyorum. Ve gelecek hafta bu sürece başlayacağım.

    Cevabınız için teşekkür ediyorum, bundan sonra hakkınızda hayırlısı olsun.


  • @ayvalik10 sayın çok meraklı beyefendinin umarım merakını gidermişimdir. Ayrıca size özelimi anlatmak mecburiyetim mi var? Sen kimsin ki sana anlatacağım. İnsan gibi sorana zaten insanca cevap veriyorum.


  • @mhepekiz @crazycells @celalkrts @annecik

    Öncelikle, @mhepekiz çok teşekkür ederim. Profesyonellige inancınızdan ve de nezaketinizden dolayı. @crazycells in dediği doğrudur. İhbarlar ciddiye alınır, ancak bir ihbar ile de kimse hareket etmez. Bu şekilde asılsız ihbar da çok gelmektedir.
    @celalkrts burada sizinle benim ne kadar neyi iyi bildiğimi veya sizin durumunuza inanıp inanmadığımı tartışmayalım bence çünkü belli ki bir yere varmayacak. @crazycells in dediği gibi ben bilgilerimi elbette bir yere kadar paylaşabilirim, ama elbette ki Konsoloslukta çalışmamış herhangi birinden daha fazla bilgiye sahip olduğum aşikar. Neticede ilk 5 senesi turist vizede, 2 senesi Amerikan vatandaşlığında, son 8 senesini de göçmen vizede takım lideri olarak geçirdim. Her dosyanın suç durumundan, ilişki gerçekliğine, idari soruşturmasından sicil sebebiyle retlerine, yaş hesaplamalarından evrak eksikliklerine, hatalara, gözden atlananlara vs...gibi aklınıza gelebilecek her türlü detayının içinde bulundum. Ama EVET, yine de herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum. Kimse de edemez. Ama sanırım çok az insan benim konumumda, böyle bir forumda, bu alçakgönüllülük içinde dururdu. Bu kadarını da söyleyeyim izninizle 🙂 Ne demişler "Fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir"...


  • Tabi yanlış anlaşılmasın son dediğim, burada en az benim kadar bilgiye sahip çok değerli insan var belli ki...Onların ki nasıl ciddiye alınıyorsa, benimki de belki dikkate değerdir diye söyledim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum