Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Feridun-Boylu umarım vize sayısını artırmak gibi direk etki edecek birşeyler yaparlar ve Current EB-2 görürüz.

Açıkcası biz şuan bu başvuyu hiç yapmasak daha iyi bir durumdaydık.

• Merhaba bu sürece yeni başlamayı düşünüyorduk ama büyük bir soru işaretimiz var. Chen kabul alabileceğimizi iletti ama Amerika’da F1 ile bulunuyor iken I140 a başvurmak, Türkiye’ye gidiş dönüşlerde veya I20’nin yenilenmesi durumlarında sorun çıkarır mı? Bu konu hakkında tecrübesi olan var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim

• @melodikad F1 vizesi kaç senelik? Uzun bir süreyse zaten I20 yenilenmesine ihtiyaç olmaz, süreci başlatırsınız ve biter. Süreç devam ederken postdoc başvurusu yaparsanız "immigrant" niyeti gösterdiğiniz için muhtemelen sorun yaşayabilirsiniz. I20 belirli periyotlarda yenileniyorsa I-140 başvurusu yenilenme, yurtdışına çıkma ve dönme konularında sorun yaratabilir. Bununla ilgili çeşitli bilgilere hem internette hem de youtube'de ulaşabilirsiniz. wegreened web sayfasında bununla ilgili bilgi bulabileceğinizi düşünüyorum. Tabii en doğrusu avukatla konuşmak. Önce olabildiğince uzatın yasal oturumunuzu orada ve hemen I-140 başlatın akabinde.

• @dandanakan01 vizemiz 5 yıllık, bugün I20 sürecinin yenilenme periyodlarını soracağız. Ama bu giriş çıkışlarda vizenin kapıda red olma ihtimali bizi düşündürüyor. Böyle bir tecrübe yaşayan oldu mu onu merak ettik.

• @melodikad vize 5 yıllıksa I20 yenilenmesine gerek var mı? 5 sene funding sunulmuş demek ki, sanmıyorum yenilemeniz gerekeceğini. Oldukça yeterli bir süre. Koşulları sağladığınız bir kategoriden başvurabilirsiniz. Hatta concurrent filing bile yapılabilir, gerçi NIW için cutoff geride. Forumu bilmiyorum ama kapıdan geri çevrilmeyle ilgili kendim de araştırdığımda, internette kişilerin hem F1 hem de J1 için deneyimlerini paylaştıklarını okumuştum. Olumsuzluk yaşayan gördüğümü hatırlamıyorum. Gerçi risk her zaman vardır bence, zamanlama iyi ayarlanırsa ve concurrent filing ile (gerçi cutoff sorunlu gibi duruyor) sorunsuz yürür gibi duruyor süreç.

• @chemistontheroad tesekkurler mail dediginiz e-mail mi oluyor?

• @dandanakan01 tesekkurler sanirim tum surec 2 yil gibi bi zaman aliyor.

• @biophys en iyi ihtimalle 2 yıl. daha uzun da sürebilir

• EB2 NIW için vize numaralarının (PD) geçen senenin hızına göre birebir ilerlemesi durumunda ne olur acaba diye merak ettim ve bu sene Ocak ayından itibaren hesapladım.. Bakalım bu yıl geçen seneye göre daha geriden mi başlayacak ya da nasıl olacak..

2025 OCAK Vize Bülteni PD :
    2 Temmuz '23 (Aralık '24 +109 gün)

2025 ŞUBAT Vize Bülteni PD :
    16 Temmuz '23

2025 MART Vize Bülteni PD :
    23 Temmuz '23

2025 NİSAN Vize Bülteni PD :
    15 Eylül '23

2025 MAYIS Vize Bülteni PD :
    15 Eylül '23

2025 HAZİRAN Vize Bülteni PD :
    15 Eylül '23

2025 TEMMUZ - AĞUSTOS - EYLÜL - EKİM - KASIM - ARALIK Vize Bülteni PD :
    14 Kasım '23

EB2 NIW
    PD 8.8.23
    Onay 29.8.23
    DQ 22.03.24

• @pelinoaydin
    Umarım en azından bu 2023 performansını görürüz.

• H2b vize kotası (tam kapsamını bilmiyorum ama burada ilgilenen arkadaşlar olabilir) kotaları 2025 Mali yılı için 65.000 adet arttırılmış. Yeni yönetimle illegal göç de kısıtlanacak. Bu kısıtlama EB2 dosyalarının işlem görmesini hızlandırabilir ya da diğer high skill green kart kotalarını arttırabilir mi?

• @Feridun-Boylu H-1B nonimmigrant visa hocam. immigrant vizelerin sayısını kongre belirliyor. şu anda cumhuriyetçiler sayıca üstünler. illegal göçmenlere kesinlikle karşılar malum. legal göçmenlik konusunda seçim döneminde ABD'de bir okuldan graduate degree alanlar için kolaylık sağlanmasını gerektiğini vurgulamışlardı, elon musk'da süreçlerin basitleştirilmesi ve hızlandırılmasını içeren bir paylaşım yapmıştı X'de. ama netlik yok pek, ilk durum ABD dışından başvuruları ilgilendirmiyor, ikinci durumun da ne olacağı belli değil.

• ⭐⭐

@Feridun-Boylu h2b mi h1b mi?

• @charon H2b

• ⭐⭐

@Feridun-Boylu kaynak?

• Bu ileti silindi!

• @charon Casetruck sisteminde gelen mesajlarda vardı.

Year 2025-,DHS%2C DOL Make Nearly 65%2C000 Additional H-2B Visas,Available for Fiscal Year 2025&text=WASHINGTON – The Department of Homeland,fiscal year (FY) 2025.

• ⭐⭐

@Feridun-Boylu h2b kovalayanlar için güzel oldu.

• @Feridun-Boylu yanlış okumuşum yazdığınız vize kategorisini, h1b daha popüler olduğu için olsa gerek. h2b vizesi için arttırılan sayılar diğerleri için de iyi olur umarım. teşekkürler bilgilendirme için

Benzer Başlıklar

• 1
  • 5
  • 1519
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

107

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |