Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selamlar. 2024 DV talihlisi olarak Amerika’da 2. Ayımı bitirdim. Amerika’ya ayak bastığım andan itibaren biliyorsunuz koşuşturmaca işler başlıyor. Bu süreç içinde bende kayıt olmanın mecburi bir işlem olduğunu biliyordum fakat SSN ve Greencardı beklerken ve işlerimden dolayı pek ilgilenemedim. Evraklarımı aldım ve bugün online olarak kayıt oldum. Geç kayıt olmanın vatandaşlık adına sorun olacağı gibi şeyler yazıyor buna benzer bir durum yaşayan biri varsa beni bilgilendirebilirse çok sevinirim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

  • SSS kaydını Türkiye"den ABD"ye posta yollayarak yapabilir miyim? Yoksa posta ile kaydolmak için ABD içinden mi yollamak gerekiyor?


  • @UniqueCowboy hocam daha önceden ssn numaranız var mıydı yoksa green cardla gelen ssn numaranızla mı başvurdunuz? eğer 2 ay sonunda sistem ssn kabul ediyorsa bende online yapayım.


  • @hasans_ ya da ABD"deki arkadaşım benim bilgilerimle benim yerime postalasa olur mu?


  • @hasans_ 50 günün sonrasında online olarak kayıt oldum. Greencard SSN’im ile şuanlık herhangi bir uyarı gelmedi.


  • @UniqueCowboy

    Kayit yaptirmadan once 26 yasiniza basmadiysaniz sorun olmaz. 26 yasina girdiktan sonra gec kayit yaptiranlarinsa izahat sunmasi gerekiyor.


  • @berke1998 teşekkür ederim. Şimdi reserve duty olarak göreve başlamak istiyorum. Galiba siz orduda görevlisiniz sanırım?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

  • merhaba ben geçen sene j1 vizesi ile stajyerken selective service den posta geldi . greencsrd tahlilisiyim sorun olur mu acaba daha kartı almadı cade zaten yüksek eğer mülakat alırsam sorun olur mu? zaten j1 vizeliydim selective service gelmedi biraz sama yani 24 yaşındayım ama vatandaşık ve oturum iznim yok


  • Merhabalar ben 22 yaşımda green card talihlisi olarak 6 ay önce Amerika'ya geldim. SSS durumundan geçen ay evime gelen askerlik registration kağıdıyla haberdar oldum. Ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verir misiniz?


  • merhabalar Şubat 8' de vatandaşlık mülakat randevum var.Soyle ki yaşım 27 olduğu icin ve acikcasi is vs yoğunluğundan sss kayıt yaptirilmasi gerektiğini bilmiyordum daha dogrusu ds260 formu doldurduğumuzda sorulan eder bir olağanüstü bir durumda orduya cagrilmaniz durumunda gelecegime dair bir form vardi onu imzalamistim o yeterli olacagini düşünüyordum.Hic bir turlu sss kayıt olma imkanım yok mu? Daha once basina gelen olduysa yardimci olabilir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @helal-olsun

    Bu konu basliginin 1.sayfasindaki ilk post’u okuyarak gerekli bildirimleri yapabilirsiniz ilgili kuruma.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @macarovski

    Failure to register for the Selective Service will not automatically lead to a denial of naturalization. In fact, the law states specifically that no one can be denied a federal benefit – like naturalization – if they can show that the failure to register was not “knowing” or “willful.” In other words, that it was not on purpose.

    The effect of failure to register will depend on how old you are now:

    If you are under the age of 26, and you don’t register before you apply, your naturalization application could be denied unless you register because you are still within the age range of people required to register.

    If you are older than 26 but younger than 31, and you didn’t register, you could be denied because you have to show your “good moral character,” generally for the past five years, and purposefully failing to register before you turned 26 would count against you.

    If you are older than 31 (or 29 if applying as the spouse of a U.S. citizen) then failure to register will not cause your naturalization application to be denied.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ahmet Balcı Ahmet Balcı 

  • Ben Amerika'ya geldiğimde 21-22 yaşındaydım ve her taşınmamda adres değişikliği yapıyordum. Şu an 26 yaşındayım ve yeni başka bir eve taşındım. Adresimi değiştirmem gerekmiyor daha değil mi? İnternette arattırırdım gerekmediğini yazıyor.


  • merhaba 20 ocak pazartesi günü amerika' ya girmiş olacağım ve şuanki yaşım 25, 5 Mayıs 2025 tarihinde ise 26 yaşıma girmiş olacağım. Benim bu SSS başvurusunda bulunmam gerekir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bıyıksızkeynes

    ABD'ye giris tarihiniz (20.01.25) gocmenlik surecinizin baslangic tarihi olacagi icin, ilk giris tarihinizden 30 gun icerisinde SSS bildirim yapmaz iseniz daha sonra yukumlu pozisyona duseceksiniz. 5 Mayis olan 26 yasina gireceginiz dogum tarihiniz bu durumda surecinize etki etmiyor. Girisinize muteakip bildirim yapmaniz gerekiyor.

    Men 18-25 can register online with a valid SSN, by using our printable registration form, or by completing a form (SSS Form 1) at the post office. Once a man turns 26, he is no longer able to register.

    The printable PDF form is available for download here and can be mailed to us by following the instructions on the form.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

  • Merhabalar sss başvurusu yaptığım zaman şu hatayı aldım

    Sorry.

    The social security number that you submitted is not recognized. If you mis-keyed it, please correct it and re-submit your registration. If your number is correct, then it is not yet in our database and you may not register ONLINE. Therefore, you will need to send your registration by mail.

    Türkçesi

    Üzgünüm.

    Gönderdiğiniz sosyal güvenlik numarası tanınmıyor. Yanlış girdiyseniz lütfen düzeltin ve kaydınızı yeniden gönderin. Numaranız doğruysa henüz veri tabanımızda değildir ve ÇEVRİMİÇİ kayıt yaptıramazsınız. Bu nedenle kaydınızı posta yoluyla göndermeniz gerekecektir.

    Ssn geleli 3-4 gün oldu ve ABD de olduğum gün 20. Günüm 10 günüm kaldı başvuru için ne yapayım neden böyle bir hata aldım teşekkürler şimdiden bilgiler için

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ahmet-Sarıkurt online forma SSN’i yazarken kartınızda görünen tire (-) işareti koymuyorsunuz, rakamlar arasında boşluk bırakamıyorsunuz, adınız ve soyadınızda Türkçe karakter var ise Türkçe karakter kullanmadan İngilizce karakterlerle büyük harfler ile yazıyorsunuz değil mi?

    Hala olmuyorsa posta ile de gönderim yapabilirsiniz.


  • @ATS16 evet hocam hiç bir şekilde Türkçe kelime kullanmadım (-) kullanmadım 1-2 daha bekleyip deneyip olmadı posta yolu ile yapıcam gibi 😞


  • Bugün posta ofisine gidip formu çıkartıp doldurdum ve istenilen adrese postalanmasını istedim benim posta kutuma nasıl bir kağıt gelecek ve bu kâğıdın önemi nedir? Herhangi bir şey gelmezse kendimi kanıtlama durumum olur mu 30 gün içerisinde uğraştığım için teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ahmet-Sarıkurt

    SSS bildirimi yaparken beyan ettiğiniz posta kutunuza aşağıdaki kagida benzer bir kagit (registration acknowledgement letter) gelecek 90 gün içerisinde, 90 gün sonunda gelmez ise SSS ile 847-688-6888 no’lu telefondan bağlantıyı geçmeniz gerekiyor. Online olarak da kontrol saglayabilirsiniz/dogrulayabilirsiniz girdiğiniz kişisel bilgiler doğru ise.

    26 yaşınıza basincaya kadar bu mektubu özenle saklamanız gerekiyor, vatandaşlık başvurusu esnasında da ibraz etmeniz istenebilir.

    ABD içerisinde de adres değişikliği yapmanız halinde adres degisikligini bildirmekle yükümlüsünüz, adres değişikliği yapın a yeni adresinize yeni bir registration acknowledgement letter gelecek bildirim tarihinize müteakip 30 gün içerisinde.

    6453ad1d-93ee-4bd6-8cf1-77b0578b90c2-image.jpeg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum