Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Başlığı yakından takip eden, yorumları ve yazıları ile de katkı sağlayan herkese iyi akşamlar. Biraz uzun bir yazı olabilir kusura bakmayın lütfen ama özellikle 2-3 gündür bu önemli başlığın altında mesnetsiz ve gereksiz, karşılıklı atışmaya dönen yazılanları okudukça hem üzüldüm hem de soğudum. Oysa ki Ailecek Amerika'da yaşama kararı aldığımız ilk günden bu güne kadar referans aldığım ve kısıtlı zamanıma karşın fırsat ve vakit buldukça girip takip ettiğim konularda kimlerin nasıl katkı sağladığını merak ettiğim bir platform burası.

Öncelikle; yazacaklarımın herhangi bir okuyucuda polemik oluşturmaması ve karşılıklı atışmaya dönüşmemesi adına adına kelimelerimi seçerek, kimseyi incitmeyecek cümleler kurmaya özen göstereceğim. Kusurum olursa lütfen belirtin, farkında olmadıysam özür dileyerek düzeltmeyi de en baştan kabul ettiğimi belirtmek isterim.

Doğru ve yanlış bence göreceli kavramlardır. Kişiden kişiye farklılıklar, değişkenlikler gösterebilir. Örneğin birkaç sayfa önce kaleme aldığım, bu sürecin bütçelenmesi konusunda 2 çocuklu bir aile olarak kendi planlamamı paylaştım. Bu sürece başlamayı planlayan benimle aynı profile sahip üyelerin fikir sahibi olması adına. Benim zorunlu olarak gördüğüm bir harcamayı başka bir üyemiz gereksiz görebilir veya benim 10 birim yazdığım bir kaleme başka bir üyemiz (kendi yaşam standartları ve aile planlamasını düşünerek) 3 birim de yazabilir 15 birim de. Bu mesajımda kesin yargılarda bulunmamaya şahsen özen gösterdiğimi düşünerek, yanlış bir fikre sahip olduğunu düşündüğüm bir başka üyemize nacizane kendi örneğimi vermek istedim. Kabul eder veya katılır/katılmaz kendi insiyatifi elbette. Kimse kimseye dayatma diretme uygulayamaz.

Son 2-3 gündür bu başlık altında yazılanları hayretle okuyorum. Profil imzası bile bulunmayan birtakım kullanıcılar burada bilip bilmeden, doğru yanlış (çoğu yanlış) yargı dağıtıyor.
    Biri çıkıp bu vize türünün sonuca ulaşmayacağını, ulaşsa bile tahmin edilenden çok daha fazla süreceğini kesin bir yargı ile dayatmaya çalışıp, "sponsor çekilirse gelip burada ağlamayın", "bir de 30K vermişler", "adamlar zeki göçmen istiyor" bunu da bir videoya dayandırıp "ne yapsınlar sizin gibi unskill göçmeni" minvalinde (son yazdığım örnek cümle bire bir yazılmadı ama yazılandan bu mana çıktığı için herkes tepki gösterdi) yazılar gönderiyor. Sonrasında başlığın sahibi @tufank gayet yapıcı bir tavırla kendisine izah etmeye çalıştığında, konuyu uzatmaya devam ediyor ve yorumlarına "-" alınganlıkla alakalı (bence) yakışık almayan bir üslup ile "gidin Trump'a, Elon'a alınganlık gösterin, bu kafayla işiniz zor" gibi çıkışlar yapıyor.

Özellikle; bu "zeki insanlar" kavramına ben de çok takıldım. Eminim ki yorumu yazan üyemiz de yazdığı şeyin nereye gideceğini belki o an hesap edemedi ama bu kadar üyenin gösterdiği tepkiye karşı geri adım da atmadı, yanlış anlaşılmış olabileceğine dair yapıcı bir mesaj da göndermedi. Bu kadar insan tepki gösterip "-" puan verdiğine göre belli ki ortada yanlış bir anlaşılma olabilir diye empati kurma gereği duymadı. EB-3 Other workers kategorisinden süreç başlatan kimse aptal değil öncelikle onu belirtmek isterim ve en az EB-1 EB-2 vize türlerinde süreç başlatan diğer adaylar kadar kültürlü, donanımlı, tecrübeli aklı başında zeki insanlar. Bu başlık altında paylaşım yapan, bilgi alan, bilgi veren birçok üyemiz ile sanal ortam dışında bir araya geldik, tanıştık, görüştük, kaynaştık. Her birimiz farklı farklı kültürlerde, farklı kariyerlerde, farklı düşünce yapılarına sahip insanlarız ve bizi "aynı yolun yoldaşı" kavramı bir araya getirdi. Sürecin sonunda vizemizi aldığımızda kuvvetle muhtemel de benzer kaderleri yaşıyor olacağız. Dolayısıyla (istemeyerek bile olsa) bu kategoride süreçlerine devam eden insanların zekası ile ilgili olumsuz düşündürmesi muhtemel bir yoruma şiddetle karşı çıkıyorum.

Son olarak; (çok vaktinizi aldım farkındayım) Forum moderatörlerimize ithafen; @crazycells, @gucarslan @Rhonster
    Toplumu veya toplulukları bir arada tutan kurallar bütünü vardır. Bu forumun da belli başlı kuralları var ki; üye olduğum ilk günden bu yana riayet etmeye gayret gösteriyorum, bu kurallar olmasa forum bu kadar başarılı seviyelere gelip insanların referans aldığı bir platform olamazdı. Bu konuda göstermiş olduğunuz hassasiyete ve harcadığınız mesaiye saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum. Ancak; herkes için belirlenmiş kurallar, kural koyucuların yorumlayarak hüküm verebileceği bir duruma gelirse, kaos ve karmaşa kaçınılmazdır. Bir çoğumuzun farklı bir ülkede yeni bir hayat kurma gayretinin altında yatan temel gerekçelerden birinin de bu durum olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla ve yazıma özetle, katılmadığım ve katılmamın mümkün olmayacağı herhangi bir kullanıcı yorumuna özenle ve isteyerek "-" oy vereceğimi beyan etmek isterim. Bu nedenle sayın @Rhonster bugün saat 18:29 da yapmış olduğunuz uyarıya katılmadığımı ve kabul etmediğimi belirterek yorumunuza "-" veriyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @berkibirdinc yaziniz icin tesekkur ederim yapici olan her turlu elestiriye acigim sahsim adina bu tarz geri donuslerle tecrube kazanip ogreniyorum bende.

• daha onceki sayfalar icin gerekli islemler yapilmis ben ise son 4 sayfaya baktim baslikla alakasi olmadigini dusundugum tum iletileri sildim bazilarinda karsililikli bilgi ve duzeltmeler bazilarinda da elestiriler oldugu icin biraktim bu baslikla alakasi olmadigini dusundugunuz iletileri lutfen sikayet edin herkesin vaktini aldigim icin ozur dilerim ve tesekkur ederim.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Geçen hafta toplam 2700 civarı dosya baktılar. Günlük 400 altına inmedi. Umarım bu hızda ve daha da hızlanarak devam ederler. 🧿

image.png

Benzer Başlıklar

• 1
  • 4
  • 5
  • 42
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |