Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • istanbul randevumu ankaraya çektim daha yakın tarih olarak. olur da tekrar istanbul açılırsa bekliyorum form güncellemek için.

    ds-160 formunda istanbul yazıyor randevuya yakın tarih kala onu tekrar ankara olarak değiştirebilir miyim? değiştirdikten sonra ayar simgesine tıklayıp form numarası mı güncellemem lazım?

    sorun olmaz değil mi bu olay neden ankara da giriyoruz diye eleme vs durumu


  • @aysenalkan istanbul yerine ankara diye formu değiştiremiyorsunuz, yeni form doldurup AIS hesabında form numarasını güncellemeniz gerek, yalnız bunu sadece 1 defa yapabilirsiniz.
    Siz de sırf istanbul yerine ankara güncellemek için zaten hiç bir şey yapmanıza gerek yok mülakata gittiğinizde form numarasından ulaşabilirler.


  • @cebrailoz Size de sarışın memur denk gelmiş ben de 12 Kasımda o memurdan ret aldım 😄 geçmiş olsun, o memur herkese ret veriyor


  • @lawyergirl Aynen o kişi geldi tercümanlada birşey dediği de pek anlasilmadi çok fazla kalabalık idi içerisi.


  • @cebrailoz deneyimleri okudukça aralıktaki randevumda umudumu kaybediyorum çok güzel profiller red yiyor 5 aralıkta buraya ne yazacağım merakla bekliyorum


  • @lawyergirl erkek mi kadın mı sarışın konsolos?


  • @ATS16 Erkek


  • @cebrailoz Evet sizi çok iyi anlıyorum o adama denk gelmek büyük talihsizlik

  • ⭐⭐⭐

    @lawyergirl Aslında bir randevu daha alsanız iyi olabilir yukarıda arkadaş dedi diğer türkçe konuşanların %90 ı onay aldı o ingilizce konuşan red verdi herkese diye. Yine aynı kişiye denk gelirseniz bu sefer değiştirebilirsiniz


  • Arkadaslar bizede vermeyen aynı sarışın memurdu. Bazi arkadaşlar yok abd sizin servetinizi ne yapsin yok sizde kimsiniz onlar herkes göçmen olacak gözle bakar, sadece kurali uygulaması vs vs kendi görüşlerini belirtmisler. Her olayın yorumu kişisel birikime ve algıya göre değişiyor saygı duyuyorum. Buradaki yorumlardan ve özelden çok destek veren oldu sagolsunlar. Ret alan arkadaşların yorumlara bakınca aynı sarışın memur baya ret vermiş gorunuyor. artık bu olanların taktiri sizlerde olsun. Bu arada İstanbulun en iyilerinden biri olan bir vize takımıyla çalışıyoruz bize söylediği pandemi öncesi %70 vize alırdık şimdi genel olarak %80 ret veriyorlar. Şehirde dolaşan %20 ret koca bir aldatmaca.


  • @kaanayhan83, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaslar bizede vermeyen aynı sarışın memurdu. Bazi arkadaşlar yok abd sizin servetinizi ne yapsin yok sizde kimsiniz onlar herkes göçmen olacak gözle bakar, sadece kurali uygulaması vs vs kendi görüşlerini belirtmisler. Her olayın yorumu kişisel birikime ve algıya göre değişiyor saygı duyuyorum. Buradaki yorumlardan ve özelden çok destek veren oldu sagolsunlar. Ret alan arkadaşların yorumlara bakınca aynı sarışın memur baya ret vermiş gorunuyor. artık bu olanların taktiri sizlerde olsun. Bu arada İstanbulun en iyilerinden biri olan bir vize takımıyla çalışıyoruz bize söylediği pandemi öncesi %70 vize alırdık şimdi genel olarak %80 ret veriyorlar. Şehirde dolaşan %20 ret koca bir aldatmaca.

    %20 orani gecen senin bilgileri anlik degil, sonucta %20 reddedecegiz demiyorlar. gecen sene oranlarina gore %20 red verdik diyorlar.

    https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/RefusalRates/FY23.pdf

    https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Non-Immigrant-Statistics/RefusalRates/FY22.pdf

  • ⭐⭐

    @fxu 15 gün sonra %20'nin mi yoksa %80'nin mi içinde olacağım göreceğim oransal olarak ne kadar rahatlatıcı görünse de burada okuduğum deneyimler sonucunda profilleri gayet güzel insanları bile elediklerine şahit oldum


  • @T-C-Kubilay-Dikici her işte en önemli saha bilgileridir, en doğru istatistiği saha bilgileri verir. Burasi ve başka baska yerlerdeki yorum verilerine bakıldığında da zaten %70/80 gibi bir rakam daha doğru gibi görünüyor ki bu rakamları veren abartmadan şöyleyim Türkiye in vip vizecisidir aklınıza gelen bütün sanatçıların ve bütün futbol takımlarının VS vizecisidir. kim ne derse desin hikaye ezber sözler okuyor sadece artık bu sadece şans isi olmuş. Fakat şunu unutmayın siz ayrı bir bireysiniz ve ayrı bir şansınız var. Ek bilgi olsun ankaradan ki turkce bilmeyen sarışın erkek memurdan uzak durun ankaradan en çok ret veren kişidir kendisi bu bilgi gene başka baska retli kişilerdenden teitlidir.


  • @kaanayhan83 o vip vizeci ile görüştüm 1 ay içine kesin randevunuzu alırız ve vizeniz %90 alırız kişi başı 2000usd rakam istedi :)

    Bu arada ankarda sıra sistemi şu şekilde mi atıyorum 4 banko var her bankonun önünde sıraya mı giriyoruz yoksa banka gibi numara veriyorlar hangi banko boşalırsa oraya mı geçiyoruz ( bu durumda o sarışından nasıl kurtulacağız ) :)


  • @T-C-Kubilay-Dikici normal kuyruk var sırası gelene buyrun diye çağırıyor yada el işareti ile gelin yapıyor bizde aşırı kalabalık di içeride sıra boşluk yoktu neredeyse önce koltuk bekleme yerleri vardı artık kaldırmışlar sıraya geçiyorsun mülakatı bitenin ardından ya el işareti ile yada buyrun die çağırıyorlar.


  • @T-C-Kubilay-Dikici anlara in sistemi İstanbula göre daha iyi gibi ben istanbul'da konsolosluğun yanında oturuyorum dışarıdan çok fazla kesme mes görüntüsü var.

    Ankaradan aracınızı bırakacak çok yer var istanbul'da sadece carfour var. Ankaradan Starbuck sabah 7.30 gibi açılır önünde aracınızı bırakabilirsiniz. Yada dışarıda başka bir yere çevresinde çok yer var bırakacak. Dışarıda gereksiz sıra beklemeniz gerek yok. İçeride görevli gayet nazik yönlendiriyor. Banko sırasında boşalana geçersiniz beğenmediğiniz olursa arkadakinden rica edersiniz siz geçemezsiniz. Ve evet o arkadaş rendevuyu gerçekten alir ama vizeyi biseyi diyemem. Daha öncesinde vize yide garanti alabiliyordu


  • Merhaba ,

    uluslararası bir ambalaj şirketinde marka ve pazarlama uzmanı olarak çalışıyorum. Dünya genelinde tüm fuar katılımlarını ( stant kurulumlar, teknik detayları ) kontollerini ve süreçlerini ben ilerletiyorum. 2025 Şubatta İngiltere de fuara katılım sağlayacağız. Ticari vize olarak şirket sponsorluğunda davetiye ile başvurduk. Vize onayı sonrası Fuar öncesi İngiltereye giriş- çıkış yapıp Abd vizesine randevu almak istiyorum. Abd 'de 2025 yılında ortalama 6 -7 tane daha fuara katılacağız. Bu fuarlardan 2 tanesınden özel davetiye aldım. Bireysel olarak mı vizeye başvurmalıyım yoksa şirket adı altında masraflarımı karşılayacağına dair evraklar ile başvurmalıyım. Vize alma şansım nedir ? yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @T-C-Kubilay-Dikici yok abi ankarada parmak izi verdikten sonra hepmiz uzun bir sıraya gidiyoruz 4 tane banko çalışıyor memurlardan kim boş olursa sıradaki ilk kişi o memura gider


  • @T-C-Kubilay-Dikici Yalan bile söyleyesim var bu durumda :) O adama denk gelirsem eğer sizinle mülakata girmek istemiyorum daha önceden red aldım sizden diyip başka bankoya sıyrılabilir miyim acaba :) Ne de olsa bu durumu yaşayanlar bunu dediği anda banko değiştiriyor hiç çıkart önceki mülakatını yada bir bakalım felan demiyorlar neticede :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Sefkan-Ozardug, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba ,

    uluslararası bir ambalaj şirketinde marka ve pazarlama uzmanı olarak çalışıyorum. Dünya genelinde tüm fuar katılımlarını ( stant kurulumlar, teknik detayları ) kontollerini ve süreçlerini ben ilerletiyorum. 2025 Şubatta İngiltere de fuara katılım sağlayacağız. Ticari vize olarak şirket sponsorluğunda davetiye ile başvurduk. Vize onayı sonrası Fuar öncesi İngiltereye giriş- çıkış yapıp Abd vizesine randevu almak istiyorum. Abd 'de 2025 yılında ortalama 6 -7 tane daha fuara katılacağız. Bu fuarlardan 2 tanesınden özel davetiye aldım. Bireysel olarak mı vizeye başvurmalıyım yoksa şirket adı altında masraflarımı karşılayacağına dair evraklar ile başvurmalıyım. Vize alma şansım nedir ? yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Öncelikle İngiltere vizesini alıp seyahatinizi gerçekleştirdikten sonra, ABD planınızı iyi bir şekilde hazırlayıp başvurunuzu yapabilirsiniz.

    Şu an randevular 2026'ya verilse de, sık sık kontrol ederek iptal edilen veya yeni açılan randevular sayesinde daha erken bir tarih bulma şansınız olabilir.

    Amerika vizesi alabilmek için, konsolosun ülkenize geri döneceğinize inanması çok önemli. Vize alma şansınız konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Mülakat sırasında gidiş masraflarınız sorulursa doğruyu söyleyin. Sorulmadığı takdirde bu konuyu kendiniz açmayın. Ayrıca, rahat bir tavır sergilemek ve sorulara kısa, net cevaplar vermek oldukça önemli.


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    613 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    K
    Şuraya net, kısa bilgiler almak için geliyoruz. İsmi lazım değil birileri yuvarlak cevaplar verip link yağdırıyor. Komik.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum