@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@T-C-Kubilay-Dikici Çok varmış daha
Süreci tabi az çok burdaki eski yılların konularından okudum ama öngöremiyorum yine de. Diyelim 2025 mayısta talihli olduk, case numberınıza göre mi geliyor sadece mülakat sırası? 2025 eylül ve 2026 eylül arasında mülaka girip vizemizin onaylanmış olması ve sonrasında 6 ay içinde ABD ye giriş yapmamız bekleniyor sanırım.O zaman gelecekten sesleniyorum; Bugün 2 şubat 2027 bahçede kahvemi yudumluyorum, bugün Auistinde hava serin.İlk aylar epey zorlandığımız şeyler olsa da artık yavaş yavaş düzenimizi oturttuk.Kızım okuluna alıştı.Huzurluyuz.Sevgiler.
@JesusLord DV-2024 Ankara 7000'e kadar vermiş. DV-2025 de şu anda 1300'lerde. Yani kazansan bir dert kazanmasan bir dert durumu var.
@rnc Aynen sen nereye kayboldun hiç yazmıyon 
@Emrah-Borazan Ben zaten ankara da ikamet ettiğim için alırsam ankara dan alırım randevuyu
@newbie97 Çocuğum yok iki kişiyiz eşim ve ben 2026ocaktan 2024aralık çektim 1 ay içinde 4 kere tarih değiştirdim
@cvatulip sürecine 3 yıllık sayfada okuduğum kadar deneyimler özeletleyim
2025 Mayıs geldi ve o malum yazıyı gördün havalara uçuyorsun
Sıra numaran 3k ile 2k arasında ise bunu ankaranın bu ayki performansına göre değerlendirmemiz gerekir şuan için 3k ile 2k arasında olduğunu var sayarak yazıyorum hesaplarında paraya göre ben ankaranın stresini yaşayamam vize ve maddi sorunum yok diyorsan hemen dv25 deneyimlere göre dosyanı taşımak için harekete geçiyorsun diyelim ki paran yok yada vize alma sorunun var vizesiz ülkede dosyanı kabul etmedi o zaman bu sıra aralığı ankara için kötü değil gibi duruyor ümitle heyacanla ankarayı bekliyorsun bu arada sokak hayvanlarını da yardım etmeyi unutma
Sıra numaran 3k ile 5k arasında ise ankara güvenme ve paranı bir şekilde ayarla vize sorunun varsa vizesiz ülkelere uğraş ve dosyanı taşımanı tavsiye ederim taşımazsanda bol bol dua et ankara bu sene iyi çalışsın diye bu arada sokak hayvanlarına da yardım etmeyi unutma
sıran numaran 5k ile 10k arasında ise ne yap ne et dosyanı taşı ankara dv23 de 12k sıra verdi dv24de en son 7k sıra verdi dv25 de olacak beli değil bu oraantıda gidersek bu aralığa vize gelmez dosyanı taşımaya bak bu arada sokak hayvanlarına da yardım etmeyi unutma
sıra numaran 10k üstünde ise sadece dosya taşımaya odaklan bu arada sokak hayvanlarına da yardım etmeyi unutma
@T-C-Kubilay-Dikici @T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim çok net olmuş
Evet o dosyanın current olma meselesi ve muhtemel mülakat tarihi gelip gelmeyeceğine ilişkin forumda son beş yılın istatistiksel verilerin bulunması falan çok iyi.Herkes çok ciddi emek vermiş bu zamana kadar.Dilerim isteyen hakeden herkesin süreci su gibi aksın.Ve evet sokak hayvanlarına tabi ki yardım edelim:)
Şu green card sürecine olumlu bir güncelleme gelse keşke
Sonuç açıklanma tarihinin kısalması, pasaport şartı falan ne bileyim 
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Aynen sen nereye kayboldun hiç yazmıyon
Canim istemiyor. Başka işlerle meşgulum 
@mertq imzamda da görüldüğü gibi 3. başvurumu yaptım bu sene
@T-C-Kubilay-Dikici şu dosya taşıma olayı nasıl oluyor? ilk sonuç çıktığında CN'ye göre istediğimiz mülakat yeri seçemiyor muyuz onlar direk bizi ankaraya mı atıyorlar?
atıyorum talihli biri sonuca baktığında you have been randomly selected görür orada CN 20K olarak gözüküyor kendisi direk ankara devredışı bırakır eski istatistiklere göre (bu arada dosyaları güncelleyenler sağolsunlar) dv2023 ve dv2024 kazananlar aynı CN olanlar nerede mülakata girmişler oraya başvursun böylece dosya taşıma derdi olmaz doğru değil mi
@zakaria Benim anladığım kadarıyla dosyanız current olmadan önce taşıma yapılması daha sağlıklı, current olup olmamasına göre süreç değişiyor(?) KKC ye mail atarak taşıma talebi iletiliyor.Daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir tabi ki. Önceki yıllara ilişkin okuduğum 263663 iletiden beynim yandı biraz zira.🥹
@zakaria Merhaba dosya taşıma bir kaç şekilde oluyor
Sıra numaranıza göre taşıma şekilleri değişiyor örnek veriyorum vize bülteninde sıranız aktif oldu vize bültenine buradan ulaşacaksınız dv25 için konuşuyorum vize bülteni ilk açıklandığında kasım ayı için 6000 açıklanmıştı ve sizin sıranız 5000 dosya taşımayı taşımak istediğiniz konsolosluklarla görüşerek müsait olup olmadıklarını sorarak dosyanızı taşıyacaksınız eğer sıra numranız 6000 üstünde ise daha CN numranız aktif olmadığı için taşımak istediğiniz bölgeyi KCC mail atarak ben vizemi örnek veriyorum bangkok taşımak istiyorum gibi mail atacaksnız kcc onay verirse size dosyanız taşımıştır diye olumlu döner sonra dosyanınzın aktif olmasını bekleyeceksniz dosyanız aktif olduğunda bangkok size randevu verecektir
Burada riskler nedir
dv24 mülakat deneyimlerini okursanız bir arkadaşımız dosyasını Karadağ oturumu ile Belgrad’a taşımıştı süreci buradan okuya bilirsiniz ilgili arkadaş vizesini alamadı AP bıraktılar
Dv25 bir arkaşışımızın deneyiminde bulamadım muscat taşımıştı ilgili arkadaşa orada sizi mülakata alamayız demişler arkadaşda maili ve konsoloslukla yazışmaları göstermiş siz bana randevu verdiniz ben durumumu size anlattım gibi hakkını aramış mülakata almışlar
özetle şöyle söyleyim kcc ile taşırsanız konsolosluk vizenizde sizi uğraştırabilir bu yüzden deneyimleri okuyarak en kolay vize veren yerlere dosyanızı taşıyınderim yok bursaı bana yakın yok burası vizesiz ülke demek yerine ilgili konsoloslukta olan deneyimleri okuyun
Yada şöyle bir durum oldu sıra numaranız 20k dosyanızı kcc ile taşıyamadınız sıra numaranızda aktif burada yapmanız gerekende dosyanızı ilgili konsolosluklarla görüşerek taşımayı deneyin dv23 bir arkadaşımız son ana kadar uğraşıyor dosyasın taşıyamıyor en son dünyanın bir ucu olan barbados adalarından mail dönüş geliyor eğer burada olursanız boşluk olursa size mülakat verebiliriz demiş arkadaşımız da uçak biletlerini çok yüksek olduğunu randevu verirseniz kesin geleceklerini söylemiş konsoloslukta burada olmadan size randevu veremeyiz diye dönüş sağlamış bir akşam bankadan kredi çekiyor uçak bileti alıyor barbados geçiyor havalimanında mail atıyor ben geldim şuan barbadosdayım diyerek pasaportunu fotoğraflarını atıyor barbados mülakat tarihi veriyor akabinde tarihe göre eşini ve çocuğunuda barbados getiriyor
dosya taşımakta stresli bir süreç bu süreçde maddi ve psikolojik olarak kendinizi hazırlamanız gerekiyor
Bİ diğer dosya taşıma değil aos ile gc almak onunda konu başlığı burdan ulaşabilirsiniz mevcut amerika vizeniz varsa amerika içinde satatü diğiştirmedir bundada cn numaranız önemlli aktif olmadığınız sürece sürecinizi başlatamazsınız ve amerika içinde bulunmanız gerekir orada yapmanız gerekir
@zakaria, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici şu dosya taşıma olayı nasıl oluyor? ilk sonuç çıktığında CN'ye göre istediğimiz mülakat yeri seçemiyor muyuz onlar direk bizi ankaraya mı atıyorlar?
atıyorum talihli biri sonuca baktığında you have been randomly selected görür orada CN 20K olarak gözüküyor kendisi direk ankara devredışı bırakır eski istatistiklere göre (bu arada dosyaları güncelleyenler sağolsunlar) dv2023 ve dv2024 kazananlar aynı CN olanlar nerede mülakata girmişler oraya başvursun böylece dosya taşıma derdi olmaz doğru değil mi
Gerçekten güzel bir soru. Misal kazanınca DS formunu doldurup göndermeden önce mi istediğimiz konsoloslukla iletişime geçmemiz gerekir yoksa önce DS'i Ankara'ya gönderip sonra mı taşıma işlemleri oluyor.
Henüz çıkmadığı için bu kadarını araştırmadım açıkçası 
@Harpy-Eagle 8 başvurudan sonra bana çıksa ne olursa olsun onu kaybetmeyecem o yüzden süreçle ilgili herşeyi araştırıyorum planlıyorum, selected olduğumda harşey açık ve net şekilde hazır olsun. o zamanda bunun gibi sorunlarla meşgul kalma vaktı olmayacak, zaten çok belge farklı ülkelerden toplanacak buradaki işlerimizi tamamlanacak bir sürü şey var 
@zakaria
haklısınız hazırlıklı olmak iyidir.
Ben de zakaria kardeşim gibi düşünüyor ve hareket ediyorum. Hayatımda belki bu fırsat ilk ve tek fırsatım olacak. Onu da basit ve acemice hatalarla çöpe atmak istemem. Daha erken olduğu için şu an %100 aktif yapmıyorum bu titizliği ama yılbaşından sonra aktif biçimde hem DS 260 gereksinimlerini hem de tüm bilgileri eksiksiz halletmeye koyulacağım. Zaten 1 yıldır detaylı araştırıyorum ama yılbaşından sonra başka bir boyuta geçeceğim. Daha önce çalıştığım işyerlerinden bonservis ve çalışma belgelerinden diploma ve eğitim belgeleri, osu busu her detayı hazır edeceğim. Hatta olası bilgisayar çökmesi vb tehlikelere karşı internet ortamına da yedekleyeceğim falan. Kaldı ki diyelim ki çıkmadı, olsun seneye hazır olacak.
@zakaria Hazırlıklara dolar biriktirmek, eyalet araştırması ve iş olanaklarını da ekleyelim
@cvatulip Aynı duyguları yaşadım geçen sene. Eşim ve kendi adıma yaptığım iki basvurudan biri kesin çıkar diye bekliyordum, eyalet araştırması, ev bakmalar falan 6 ay boyunca bekledim ama olmadı. Bu sene o heyecan yok. Arada mesajları okumaya geliyorum. O Kadar.