@zakaria Merhaba dosya taşıma bir kaç şekilde oluyor
Sıra numaranıza göre taşıma şekilleri değişiyor örnek veriyorum vize bülteninde sıranız aktif oldu vize bültenine buradan ulaşacaksınız dv25 için konuşuyorum vize bülteni ilk açıklandığında kasım ayı için 6000 açıklanmıştı ve sizin sıranız 5000 dosya taşımayı taşımak istediğiniz konsolosluklarla görüşerek müsait olup olmadıklarını sorarak dosyanızı taşıyacaksınız eğer sıra numranız 6000 üstünde ise daha CN numranız aktif olmadığı için taşımak istediğiniz bölgeyi KCC mail atarak ben vizemi örnek veriyorum bangkok taşımak istiyorum gibi mail atacaksnız kcc onay verirse size dosyanız taşımıştır diye olumlu döner sonra dosyanınzın aktif olmasını bekleyeceksniz dosyanız aktif olduğunda bangkok size randevu verecektir
Burada riskler nedir
dv24 mülakat deneyimlerini okursanız bir arkadaşımız dosyasını Karadağ oturumu ile Belgrad’a taşımıştı süreci buradan okuya bilirsiniz ilgili arkadaş vizesini alamadı AP bıraktılar
Dv25 bir arkaşışımızın deneyiminde bulamadım muscat taşımıştı ilgili arkadaşa orada sizi mülakata alamayız demişler arkadaşda maili ve konsoloslukla yazışmaları göstermiş siz bana randevu verdiniz ben durumumu size anlattım gibi hakkını aramış mülakata almışlar
özetle şöyle söyleyim kcc ile taşırsanız konsolosluk vizenizde sizi uğraştırabilir bu yüzden deneyimleri okuyarak en kolay vize veren yerlere dosyanızı taşıyınderim yok bursaı bana yakın yok burası vizesiz ülke demek yerine ilgili konsoloslukta olan deneyimleri okuyun
Yada şöyle bir durum oldu sıra numaranız 20k dosyanızı kcc ile taşıyamadınız sıra numaranızda aktif burada yapmanız gerekende dosyanızı ilgili konsolosluklarla görüşerek taşımayı deneyin dv23 bir arkadaşımız son ana kadar uğraşıyor dosyasın taşıyamıyor en son dünyanın bir ucu olan barbados adalarından mail dönüş geliyor eğer burada olursanız boşluk olursa size mülakat verebiliriz demiş arkadaşımız da uçak biletlerini çok yüksek olduğunu randevu verirseniz kesin geleceklerini söylemiş konsoloslukta burada olmadan size randevu veremeyiz diye dönüş sağlamış bir akşam bankadan kredi çekiyor uçak bileti alıyor barbados geçiyor havalimanında mail atıyor ben geldim şuan barbadosdayım diyerek pasaportunu fotoğraflarını atıyor barbados mülakat tarihi veriyor akabinde tarihe göre eşini ve çocuğunuda barbados getiriyor
dosya taşımakta stresli bir süreç bu süreçde maddi ve psikolojik olarak kendinizi hazırlamanız gerekiyor
Bİ diğer dosya taşıma değil aos ile gc almak onunda konu başlığı burdan ulaşabilirsiniz mevcut amerika vizeniz varsa amerika içinde satatü diğiştirmedir bundada cn numaranız önemlli aktif olmadığınız sürece sürecinizi başlatamazsınız ve amerika içinde bulunmanız gerekir orada yapmanız gerekir