merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@kaanayhan83 adaletsiz bir ret olmus, gecmis olsun. uzuldum inanin. Konsolosluklardaki memurlarda gorus ayriliklari oluyor maalesef. haliyle bir daha basvuru yapmanizi oneririm. Inaniyorum ki onaylacaktir.
-
@new_life, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar
Ds160 yukledim submit edip randevumuzu aldik. Bu yuklemis oldugum ds160 a ulasma sansimiz var midir acaba? Ne yaptimsa bulamadimBilen biri yok mu lutfen yardim edin
-
@new_life başvurunun ilk başlangıç sayfasında ekranda “application ID” vardı AA ile başlayan, size bu numarayı saklamanız gerektiği hususunda ekranda uyarı olarak iletiyordu. Bu numarayı bir yere not almadınız mı veya ekranın fotoğrafını çekmediniz mi?
-
Ustad o numara var. O numarayla zaten randevu aldim. O numarayla giris yapinca ds160 i gostermiyorki. Barkodlu onay sayfasi cikiyor sadece
-
@new_life Ben Ds160'ı doldururken her sayfayı kaydetmiştim. Böylece ne yazdığıma bakma şansım oldu. Forma sonradan erişmek mümkün değil.
Bilgileriniz güncel değilse veya hata yaptığınızı düşünüyorsanız yeniden bir form doldurabilir ve Sayın @tufank ın bu mesajındaki gibi değiştirebilirsiniz. -
Tsklelr hocam
-
@new_life eski forma artık ulaşma imkanı yok sanırım ama creat new application seçetiğinizde eski formdan bir sürü bilgi geri yüklenir. ama zaten randevu tarihiniz uzak ise büyük ihtimalle yeni bir form doldurmaya ihtiyacınız olacak
-
Merhaba,
Eşim adına B1/B2 için DS160 doldurdum ve yanında gidecek kişiler için kendimi ve oğlumu yazdım, vize mülakatında vize üçümüze de mi veriliyor yoksa her bir aile üyesi için DS160 ı yeniden mi doldurmam gerekiyor?
Eğer ayrı dolduruluyor ise bende sorun olmaz ama oğlum henüz 11 yaşında? onu da bizim DS160 aynı şekilde mi dolduruyoruz?
--
Yada grup başvurusunu seçip ailemi grup olarak mı göstermeliydim?
(birkaç başlık okudum ama çok sayfa sayısı olunca gözümden kaçmış labilir, daha önce cevaplandı ise özür dilerim) -
@orhancengizk B1/B2 vizesi alacak her aile üyesi için ayrı ayrı DS-160 formu doldurmanız gerekiyor. Çocuk için olan formda zaten bazı alanlar kapalı olacak , daha sade bir form karşınıza çıkacak. Görüşmeye birlikte girip vize almak istiyorsanız AIS üzerinden bir grup randevusu oluşturmanız ve sonra aile bireylerini de dahil edip randevu almanız lazım. Eğer çocuğunuz da görüşmeye gelsin istiyorsanız bu şekilde ilerleyebilirsiniz. ( ben öyle tavsiye ederim). Eğer çocuğa sonra vize alacaksanız, sizin vizeniz onaylandıktan sonra çocuğunuz için DS-160 formu doldurulup AIS kaydı yapılmalı. Mülakatsız vize onayı gelirse, posta yoluyla alabilirsiniz. Ama uygun görülmezse yine görüşmeye çağırabilirler.
-
@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@orhancengizk B1/B2 vizesi alacak her aile üyesi için ayrı ayrı DS-160 formu doldurmanız gerekiyor. Çocuk için olan formda zaten bazı alanlar kapalı olacak , daha sade bir form karşınıza çıkacak. Görüşmeye birlikte girip vize almak istiyorsanız AIS üzerinden bir grup randevusu oluşturmanız ve sonra aile bireylerini de dahil edip randevu almanız lazım. Eğer çocuğunuz da görüşmeye gelsin istiyorsanız bu şekilde ilerleyebilirsiniz. ( ben öyle tavsiye ederim). Eğer çocuğa sonra vize alacaksanız, sizin vizeniz onaylandıktan sonra çocuğunuz için DS-160 formu doldurulup AIS kaydı yapılmalı. Mülakatsız vize onayı gelirse, posta yoluyla alabilirsiniz. Ama uygun görülmezse yine görüşmeye çağırabilirler.
@tufank Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim

-
GÖÇ ve Milliyet Yasası nın (Immigration and Nationality Act.INA 214 (b) maddesi : Bu maddeye göre vize başvurusu yapan herkesin,potansiyel bir göçmen olduğu varsayılır.Vize başvurusunda bulunan kişi, ABD’ye sadece geçici bir süre kalmak için gideceğini ve kendi ülkesine geri döneceğini kanıtlamak zorundadır. Özellikle turist (B-2) veya iş (B-1) vizesi başvurularında bu madde sıklıkla uygulanır.
Arkadaşlar özellikle parasına işine gücüne fazla güvenen arkadaşlar ABD nin tek bir şirketi senin ülken kadar para kazanıyor adamlara parasal yönden hava falan atmaya kalkmayın lütfen...
ABD de ki yasayı yukarıda paylaştım,ister şah ister padişah ol vize başvurusu yaptığın zaman sen potansiyel bir göçmen muamelesi görüyorsun.Beğen yada beğenme adamlar bu zaman ki dünyanın efendileri.Şu kadar şirketim var şu kadar param tapum arabalarım yatım katım var hadi vizeyi ver havasını oluşturursan orada o da pasaportu eline verir gönderir... -
@K-Ran Walmartin ekonomisi rusya kadar.
Diyecegim bu. Adamlar senin hesabindaki 5 10 milyon dolari sallamaz
-
Merhaba arkadaşlar burayla geçen ret almadan önce tanışmıştım, kötü bir vizeci tecrübem olmuştu sonra buradaki arkadaşlar yardımcı oldu fakat ds160 kötü doldurulduğu için işin sonunda 2023 Aralıkta eşimle beraber ret aldık. Şimdi tekrar başvurmak istiyoruz. Eşimin ablası şuanda ABD'de bir şirkette çalışıyor, yaklaşık 3 yıldır. Biz geçen sefer onun orada olduğunu belirtmemiştik. Bu sefer eşimin ailesi ile birlikte başvurmayı düşünüyoruz.
Öncelikle bu konuda tecrübesi olanlar var mı ? İki aile farklı mı gitmemiz gerekiyor yoksa tüm başvuruyu birleştirip yani eşimin anne ve babası ve biz görüşmeye gidebiliyor muyuz ? Hangisi daha sağlıklı olur.
2 yıllık sürecin dolmasını beklememiz gerekir mi ?
Şuanda ikimizde kurumsal firmalarda yönetici olarak çalışıyoruz. Eşimin ailesi emekli. Son bir yıl içerisinde seyahatlerimiz oldu, ingiltere vizemizde var. Fakat eşimin ailesi daha önce yurtdışına hiç çıkmamış. Görüş ve yönlendirmelerinizi bekler, teşekkür ederim. -
Herkeste merhaba Arkadaşlar 19.11.2024 11:30 randvumuz vardı Ankara da malesef Red aldık 24 Şubat 2023 de reddimiz vardi ikinci de red oldu ilk başvuru da. DV de kazanmıştık ama. Dosyamız Viyana da idi dv ile hiç birşey sormamasti dosyamz curnet olmadgi için mülakat alamadik 2023 görüşme aşağıdaki gibi.
K.neden Amerika ya gitmek istiyor sunuz
B. Turistik olarak
K.nereye gidecek siniz
B. New York
K. Kaç gün kalacak siniz.
B. 10 GÜN
K. Daha önce yurtdışına çıktınız mi
B. Evet
K. Nerelere
B. Uganda,Qatar, ırak
k.esiniz
E. Tüm Balkan ülkelerine
k.mesleginiz nedir
B.harita teknikeriyim eşiniz ev hanımı
K. Aylık geliriniz nedir
B. 20 Bin TL aslında yüksek ama elden ödeme çok olduğu için onu ispatlayamazdim az göründü sanırım
K. IRAK neden gittiniz
B firmam iş için gönderdi ırak çok takılmışti
K.ABD de tanıdığınız varmı yok
Bu 2023 de görüsmemdi.19.11.2024 ise
K. Amerikaya neden gitmek istiyor sunuz
B. Eşim ile birlikte Bir çok ülkeye gittik Mart ayında New York a gitmek ve alışveriş yapmak istiyoruz dedik.
K. Masrafinizi kim karşılayacak kendimiz
K.Aylık geliriniz Nedir
B. 58.000 TL
K. Mesleğiniz nedir
B x holding bünyesinde harita teknikeriyim eşiniz ev hanımı.
K. X Holdingde ne ne zamandır çalışıyor sunuz
B.15 aydır.
K.birlesik kiralık ne zaman gittiniz Ağustos 2024 de.Sonra baktı baktı malesef onaylayamiyoruz dedi pasaportları açıp bakmadı 3 schengen var 3. Aktif 6 ay daha var eşim ile birlikte UK vize de 9 gün önce süresi bitti.
Pasaporta bakmadan UK Yi sordu ds160 dan sanırım gördü. Eşim ile birlikte ocak 2024 itibaren ikikez Hollanda sonra Almanya Belçika Fransa İskoçya London giriş çıkışlar var özet olarak 4 banko çalışıyor du aşırı kalabalık idi 3 banko Türkçe konuşuyordu bize sadece ingilizce konuşan denk geldi yani hiç Türkçe bilmeyen denk geldi Türkçe İngilizce sordu Türkçe dedim tercüman çağırdı tercüman ile girdik Türkçe giren ile 100 de 90 onay aldı hatta bir bekar bayan iki schengen var doğum günüm için New York a gideceğim dedi onay aldı neden red aldığımızı anlamadık üzermize ev araba vs var anlaşılan ya son bir yılda 3 schengen Bir UK almamız sorun oldu sırf ABD için alıyor diye mi düşündü anlamadık sağlık olsun umarım herkes sorunsuz vİzesine kavuşur. -
istanbul randevumu ankaraya çektim daha yakın tarih olarak. olur da tekrar istanbul açılırsa bekliyorum form güncellemek için.
ds-160 formunda istanbul yazıyor randevuya yakın tarih kala onu tekrar ankara olarak değiştirebilir miyim? değiştirdikten sonra ayar simgesine tıklayıp form numarası mı güncellemem lazım?
sorun olmaz değil mi bu olay neden ankara da giriyoruz diye eleme vs durumu
-
@aysenalkan istanbul yerine ankara diye formu değiştiremiyorsunuz, yeni form doldurup AIS hesabında form numarasını güncellemeniz gerek, yalnız bunu sadece 1 defa yapabilirsiniz.
Siz de sırf istanbul yerine ankara güncellemek için zaten hiç bir şey yapmanıza gerek yok mülakata gittiğinizde form numarasından ulaşabilirler. -
@cebrailoz Size de sarışın memur denk gelmiş ben de 12 Kasımda o memurdan ret aldım
geçmiş olsun, o memur herkese ret veriyor -
@lawyergirl Aynen o kişi geldi tercümanlada birşey dediği de pek anlasilmadi çok fazla kalabalık idi içerisi.
-
@cebrailoz deneyimleri okudukça aralıktaki randevumda umudumu kaybediyorum çok güzel profiller red yiyor 5 aralıkta buraya ne yazacağım merakla bekliyorum
-
@lawyergirl erkek mi kadın mı sarışın konsolos?
Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k