Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.7k 296

  • @Rabia-Çakır Veterinere gidip titre testini baslatmalisiniz. bizim titre sonucunun ankaradan gelmesi 2 ayi bulmustu.


  • @unclesam Merhaba, Turkiyedeki veterineriniz olmali, adres isim ve veterinerlik numarasi tarzi birsey vardi onunla birlikte muhrunu basmisti bizim veteriner ancak bizim form tek sayfa daha az kisimdan olusuyordu. biraz daha detaylandirmislar.


  • @yuzu Merhaba, gercekten cok yuksek bir ucret malesef. Normalde Abd ye girince veterinere gittiginizde muayene 90 -100 olur kuduz asisi da 40 dolar civari yani dediginiz rakamlar gercekten can sikici. Bilet konusunda imkaniniz var ise satis ofisine bizzat gidip halletmenizi oneririm. Biz de kiziltoprakdan almistik, bize dedikleri bilgi bagaj veya kabin icin bir ucusun kotasi var ve ilk biletleme yapanlar oncelikli oluyor, ucmak istediginiz tarihte sizden once birileri pet ile rezervasyon yapip satin aldiysa size yer kalmaz. o yuzden tarihlerde esnek olursaniz iyi olur.


  • Süreci anlatıyorum komple yeni yaptım. cdc formu dolduruyorsunuz bu formun geçerlilik süresi 30 gün yani bu formu doldurup cdc gönderip Amerika’ya giriş yapmanızdaki toplam süreç 30 gün olacak. Formun çoğu kısmını ilçe tarıma ve en son kısmı 2 sayfada en alt kısımı da il tarıma gidip onaylatacaksınız. Daha sonra başvuru formunu doldurup başvuru yapıp işte köpeğin dişleri vs karnesinin fotoğrafları ve köpeğin bütün görüntüsü kuyruğu gözükmesine dikkat edin başvuru yapıyorsunuz daha sonra bilet satın alıyorsunuz ve hayvan götüreceğinizi söyleyip ödemesini yapıyorsunuz burada rezervasyon gibi bir şey yapmanızı önermem gününüzü her şeyi netleyip hem sizin biletinizi hem de köpeğinizin biletini satın alın uçakta yer kalmayabilir. Cdc ödeme yapıp işlemi bitiriyorsunuz. Ben hafta sonu Amerika’ya giriş yapacağım için ekstra ücret ödedin ve toplam ödediğim tutar 2000$ oldu. Daha sonra da kapıda zaten görevli belgelerinizi bakıyor gidiyorsunuz bu kadar.


  • @Olkan-Oflaz-0 Merhaba. Bilgilendirme icin cok teşekkürler. Kopeginizi havaalaninda karantinaya alma gibi bir durum olmadi sanırım? Biz Miami'den giris yapacagiz. Miami CDC onayli havaalani veterineri oraya gidince kopegi teslim alacaklarini ve tekrar kuduz asisi yapilip 2-3 gun kopegin orada tutulacagini bilgi olarak gecmis bazi arkadaslara. Onceki postlarda okudum. Sizde boyle birsey olmadi mi?


  • @Olkan-Oflaz-0 Birsey sormayi unuttum. Miami'de customs clearance icin broker tutmanizi talep ediyorlar. Sizden bu istendi mi? Tesekkur ederim


  • @unclesam oldu havalimanında kalacak gittiğimizde o yüzden bizde otel tuttuk hemen alamayacağımız için sırf Türkiye’den yani yüksek tehlikeli ülkeden geldiğiniz için 475 dolar ödedik 😂


  • @unclesam hayır öyle bir şey olmadı bizde dc için


  • @Olkan-Oflaz-0 merhaba başvuru formu dediğiniz form tam olarak nedir? Cdc rezervasyon formu mu?


  • @Olkan-Oflaz-0 bir de hangi havalimanında giriş yaptınız acaba? Süreçler çok karıştı bu yeni uygulamalarla. ben cdc onaylı havalimanında bulunan bir klinik ile görüştüğümde şey diye bilgilendirdi , eğer customs sizi salsa bile sakın terminali terketmeyin yoksa bu cdc karantina kurallarının ihlali sayılır hemen bizler ile iletişime geçin diye. tekrar aşılanma/muayne için cdc kliniğine götürdüler mi?


  • @Ahmet-0 titre testi mayıs ayında yapıldı . Ben abd deyim köpeğim İzmir de kaldı. Başka biri aracılığıyla buraya getirmenin detaylarını biliyor musunuz?


  • Merhaba arkadaşlar,
    Bu posttan bir çok bilgi edindim. Kedimi götüreceğim. Sorum şu;
    İlk defa abdye seyahat edeceğim turist vizemle ilk girişim olacak. Kedimi yanıma almak istiyorum.
    Bunun riski var biliyorum ama yapan arkadaşlar varsa bilgi almak isterim.
    Teşekkürler


  • @dedekorkud Geçen yıl annem kedisiyle birlikte turist vizesiyle gelip döndü hiçbir problem olmadı.


  • @dedekorkud eşim turist vizesi ile bir kedimizi getirdi, sorun olmadı, kimse bir şey sormadı. Hep kedimle seyahat ediyorum dersiniz sorarlarsa.


  • Arkadaşlar ben Amerika'dayım. Eşim köpeğimizi haftaya getirecek ve bilet ve rezervasyonlarla ilgili herşeyi halletmiş olacağız çok yakın zamanda. Süreç ile ilgili detaylı bilgiler yazacağım haftaya geldiklerinde, şimdiden yazıp bir yanlışlık olmaması adına. Fakat iyi niyetle yazan arkadaşların çoğunun şu noktaları atladığını düşünüyorum.

    1 ) 1 Ağustos 2024 tarihinde bu iş 2-3 kat zorlaştı ve tamamen farklı formlar onaylar belgeler isteniyor. Dolayısıyla bu tarihten önce hayvan getiren arkadaşların tecrübeleri çoğunlukla yardımcı olmuyor. Fakat Türk Havayollarıyla olan durum hala benzer.
    2) Kedi ve köpeklerin durumu tamamen farklı. Köpeklerin için durum çok daha karışık.

    Teşekkürler


  • Merhaba, anladığım kadarıyla aşamalar şu şekilde olacak;

    En önemlisi 'The CDC Dog Import' formu, bunu online doldurup mailimize makbuz iletilecek. Bu hem burada çıkarken hem de ABD'ye girerken gösterilecek en önemli belge.
    Titre testi, aşıdan bir ay sonra yapılmalı ve 6 ay içerisinde ABD'de köpek sokulmalı.
    Sonrasında, veterinerden alınacak 'A Certification of Foreign Rabies Vaccination and Microchip' formu..
    En son da uçuştan 48 saat önce Tarım Bak. tarafından verilecek belgeler.

    Tüm aşamlar detaylıca anlatılmış, karantina yok. Bunlar dışında yapmamız gereken bir şey yok diye anlamadım doğru mudur?


  • @californiapostdoc bekliyoruz sürecinizi bizimle de paylaşırsanız hepimize çok yardımcı olacaktır. Dediğinize katılıyorum ağustostan sonra çoğu şey değişti o yüzden ağustos sonrası bilgileri deneyimleri referans almakta fayda var. Umarım sizler için süreç kolay ilerler. Patili dostumuza şimdiden iyi uçuşlar dilerim


  • @berilll Titre testi omur boyu gecerli kuduz asisi duzenli yapildigi surece. Oyle okumustum. 6 aylik miymis suresi?
    Yazdiklariniza ek olarak kopegin girebilecegi 6 adet havalimani var. Onlardan hangisinden girecekseniz ordaki CDC onayli veterinerden randevu almak ve ucretini gitmeden odemek gerekiyor. Ve oraya gittiginizde 2-3 gunluk karantina olabilir. Sanirim giris yaptiginiz yere gore degisiyor. Bu sekilde okudum. yanlisim varsa duzeltin lütfen.


  • @berilll 6 ay içerisinde ülkeye girmesi gerekliliği yok. Ayrıca ineceğiniz havalimanınız ı cdc sitesinde yer alan havalimanlarından seçmelisiniz. Ve yine ineceğiniz havalimanındaki cdc onaylı kliniklere karantina rezervasyonu yaptırmalısınız. Tercihen min 3 hafta önceden rezervasyonunuzu onaylatmanız gerekiyor 2 haftadan önce rezervasyon yetişmeyebiliyor. Buarada rabies formunun tam halini değil rezervasyon sırasında draftını teslim etmelisiniz çünkü form sadece 1 ay geçerli ama rezervasyon sırasında da isteniyor o yüzden tarihsiz atabilirsiniz. Rezervasyon için gerekli belgeler ayrı onları da o kliniğe mail atarak/arayarak öğrenebilirsiniz. İndiğinizde gümrük görevlisi evcil hayvanlarınızın belgelerine bakıp klinik ile iletişim kuruyor. Kliniğe götürmek için evcil hayvanınızı alıyorlar. Eğer hiçbir sorun yoksa evraklar tamam ise muayne+tekrar kuduz aşısı yapılıyor import için belgeler doldurulup cdc ye yollanıyor ve cdc den veteriner cevap bekliyor. Bu süreç min 1 gün. Yani mutlaka 1 gece kalacak. Cdc onayı geldikten ve us rabies formu hazırlayıp işlemleri yaptıktan sonra köpeğiniz salınmaya hazır olacak. Onlar sizi arayana kadar kliniğe gitmeniz yasak. Onlar köpeğiniz teslim alınmaya hazır olduğunda sizleri arayıp mail atacaklar o yüzden erişilebiliyor olmanız önemli. Varış sonrası sürecin maaliyeti bir köpek için 1800-2000usd. Ekstra geceler genelde 150-200. Geç saatte varıyorsanız 2 gece kalış olabiliyor. Ayrıca köpeğinizin özel ihtiyaçları var ise bir form hazırlamanızı tavsiye ederim bilgiler içeren huyları vs vs . Ayrıca özel maması var ise yediği beraber teslim edebilirsiniz.


  • @yuzu Bilgi aldığımda bazı “kliniklerden” köpeklerin dolaşma saatlerinde beraber olduklarını dile getirdiler. Bu nasıl saçmalıktır anlamadım açıkçası. Ben hayatım boyunca %25 kuralını uygulamış biriyim. Benim köpeğim maltese olmasına rağmen örnek veriyorum pomeranian yanına yaklaştırmam. Çünkü köpeğimin kütlesi pomeranian dan büyük. Vücut kütlesi %25 aşarsa köpekler kavga oyun esnasında kalıcı sakatlanma ölüme sebebiyet verebilir. Bu çok temel bir kuraldır. Ama bu cevabı veren kliniklerin sayfasına baktığımda doberman vs gibi ırklar küçük ırklar ile beraber. Hem 2000$ gibi gereksiz ücretler alınıyor hem de bu kişiler köpekleri bireysel çıkartmayı bile çok görüyor. Sizlere tavsiyem kliniklerden detaylı bilgi almanız bakım kalış ve kuralları konusunda. Eğer bu durumdan rahatsız olacaksanız mutlaka köpeğinizin tüm köpekler yanında saldırgan olduğunu ve asla yaklaştırılmaması gerektiğini bildirin ki bireysel çıkartsınlar dolaşma zamanında.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum