Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

5 ARALIK 2025'DE vize görüşmem olacak saat 08:30'da vize süresi kısa sürdüğünü okuduğum deneyimlerde ama sıra bekleme olsun konsolosluk işleri olsun ortalama ne kadar sürüyor hızlı tren bileti alacağım ona göre

• @T-C-Kubilay-Dikici benim ankarada saat 09:00 da randevum vardı biraz geç kaldım ama kapıda saati çok takmıyorlar gibi geldi bana. içerde mülakat sırasında 2 saatten fazla bekledik saat 12:00 civarı görüşme yaptım.

• ⭐⭐

@zakaria o zaman dönüş biletini akşama alayım anıtkabiri ziyaret ederim 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @zakaria tesekkurler ancak ben odemeyi abd den 8-10 ay once yaptim ve odeme makbuzunu ne yaptim bilmiyorum, ne yapmam gerekiyor elimde yok suanda

• ⭐⭐⭐⭐

@omer-guzel

Anneniz için doldurduğunuz DS160 form numarası ve ais kaydı oluştururken kullandığınız şifre ile girerek “devam” butonuna basınca karşınıza çıkan ödeme makbuzunu görüntüle seçeneğinden ödeme dekontuna ulaşabilirsiniz.

https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv

• @ATS16 cok ama cok tesekkurler

• @ATS16 Vukuatli nufus kayit ornegi tarzi birsey goturmesi gerekir mi annemin sizce? babam vefat etti babamin emekli maasini aliyor ve 70 yasinda

• ⭐⭐⭐⭐

@omer-guzel sizin takdiriniz ve değerlendirmenize kalmış, annenize candan başarı dileklerimi iletiyorum. Bol şans 🍀🙏🏻

• @omer-guzel dilerseniz yaninda bulundursun lakin bakmayacakalrdir. Son zamanlarda bu tarz 1. derece yakin ziyaretlerinde, ziyaret edilecek kisinin de vizesi cokca sorulmaya baslandi. Dun yine Ankara' dan benzer profilde gorusmeye giren 2 farkli aileye soruldu. Dilerseniz kendi vizenizin de fotokopisini eklerseniz iyi olacagi gorusundeyim. Simdiden bol sanslar diliyorum. Umarim guzel haberlerinizi paylasirsiniz.

• Merhabalar, bu postu benzer durumda olan kisilere umut olmasi amaciyla yaziyorum.

Gecen sene esimin ve benim ailelerim vize basvurusu yapmisti, benim ailem almisti ancak esimin ailesi tamamen reddedilmisti (iki ailenin de ilk vize basvurusu fakat benim ailem yesil pasaport sahibi). Basvuru yeri Ankara idi. Esim ve ben su an green card ile Amerika'dayiz.

Az once Istanbul'daki vize gorusmesinden esimin annesi onay ile cikti. Gorusme kisa surmus,
    A: Kizim size mektup yazmisti
    B: Gerek yok, evraklari almayacagim, neden gitmek istiyorsunuz?
    A: Kizimi ve torunumu cok ozledim onlari gormek icin gitmek istiyorum
    B: Ailenizden baska kim var
    A: Esim ve diger cocugum Turkiye'de
    B: Onlar basvurdu mu?
    A: Yok ben tek basima basvurdum
    B: Vizenizi onayliyorum

Baba emekli, anne ev hanimi, hic yurt disi tecrubeleri yok, ilk vize basvurulari belirttigim gibi gecen sene reddedilmisti, bu ikinci basvuru. Cok mutluyuz, darisi herkesin basina!

• ⭐⭐

@oesa vizeniz hayırlı olsun darısı bizlerin başına 🙂

• Bugün, abd vizesi için randevumuz vardı. Açıkça söylemek gerekirse, başvuruların kabul ya da reddi konusunda herhangi bir net kriter olmadığını düşünüyorum; tamamen şansa kalmış bir süreç gibi görünüyor. Eğer o anki konsolosluk görevlisinin "onay verme ruh haline" denk gelirseniz, vizeyi alabiliyorsunuz.

Türkiye’nin kalbinde, istanbul’da, ulusal kanallara programlar üreten ve kanıtlanabilir iş bağlantıları olan bir yapım şirketimiz var. Bu arka planla, üstelik önemli bir abd film festivalinden yapımcılığını üstlendiğimiz filmin gösterimi için davetiye aldığımız halde ret edildik. Üçümüz de bu filmin yapımcısı ve yapım departmanının önemli sorumluları olarak davetiyelerimizle başvurduk, fakat sonuç değişmedi.

Abd vize süreciyle ilgili sıkça duyduğumuz "bağlarınız güçlü değil," "kendinizi ifade edememişsiniz," ya da "güvenlik soruşturması" gibi açıklamalar sadece bahaneden ibaret. Bizde her türlü bağ da var, kendini ifade sanatı da. sorun burada değil; asıl mesele, bu sürecin adeta bir kazanç kapısı haline gelmiş olması. Görevli, sizinle ilgili 10 dakika içinde bir ret raporu yazıyor ve o günkü ret kotalarını dolduruyor.

Görüşme sırasında 100 kişi varsa 98’i ret alıyordu, ve bu kişilerin çoğu iş sahibi, nitelikli insanlardı. Onay alan birkaç kişi ise çoğunlukla yabancı uyrukluydu. Randevu al, form için para yatır, görüşme için sıraya gir – bu süreç aslında tam anlamıyla formalite bir gelir kapısı. Youtube’da izlediğiniz "bunu giyin, şunu yapmayın" tarzı önerilerin çoğu boş. insanlar şansa denk gelip vize alıyor; sonra kendilerince yol gösterdiklerini sanıyorlar.

Görüşme sırasındaki izlenimim, konsolosluktaki görevlilerin adeta bir düzen içinde ret verdikleri yönünde. belli ki bazen biri “sen bugün 3 onay ver, ben bugün 1 onay vereyim” gibi bir düzen içinde çalışıyorlar. Görüşme sonunda, elimize nezaketle bir kâğıt tutuşturuyorlar; bu, umutlandığınız ve “belki hata yapmışımdır, yeniden başvurayım” diyerek tekrar para harcamanız için bir taktik.

Açıkçası, tekrar başvurmayı düşünmüyorum. eğer bir daha başvursam, deniz şortuyla gidip tek bir belge bile götürmem. Madem bağlarımızı araştırmak istiyorlar, buyursunlar, istanbul’un göbeğindeki mal mülkümü kendileri bulsunlar. Bizim milletin genel özelliğidir; kendi bildiğini okur, her zaman "öyle değil böyle" diyerek kendi deneyiminden yola çıkar. Benim gözlemlerim bu şekilde. yani bu benim deneyimim.

Ülkede gerçekten milletine hizmet eden
    bir siyasetçi varsa elcilige gidip bizzat baş konsolosa sorsun : madem ülke insanını sevmiyor vize vermek istemiyorsunuz burda ne işiniz var neden türlü uyduruk bahanelerle türk insanlarını oyalıyorsunuz.

Son olarak; ret alan herkes, konsolosluğa uyduruk ezber gerekçeleri yerine “sağlıklı bir açıklama borçlusunuz” demeli mail atmalı . Bu işin ardında, sadece para kazanma güdüsüyle çalışan bir sistem olduğunu, gerçekten vize vermek gibi bir niyetleri olmadığını, bu nedenle içi boş bahanelerle retde dayalı stratejiler geliştirdiklerini ifade etmeli.

• Merhabalar herkese,

Bu ayin 12 sinde bir arkadasimin vize gorusmesi vardi. DS-160 da istanbul yazmamiza ragmen erken randevuyu Ankarada bulup orda girdi gorusmeye.
    Arkadasim 14 yillik ogretmen (devlet memuru) ve yesil pasaport sahibi olmasina ragmen vizesi onaylanmadi. Son sorduklari soru daha once hic yurt disina ciktiniz mi olmus ve hic cikmamis daha once.
    Acaba tekrar basvursa onaylanma sansi varmidir yada bir kez bir avrupa ulkesine giris cikis yapsa ve basvursa onaylanma imkani nedir?
    Dusuncelerinizi bekliyorum arkadaslar.
    Simdiden tesekkurler.

• ⭐⭐

@Gkhn-CLKKN schengen veya ingiltere vizesi alip tekrar başvursun.

yeşil pasaport bir ayrıcalık sağlamaz.

• Herkeste merhaba Arkadaşlar 19.11.2024 11:30 randvumuz vardı Ankara da malesef Red aldık 24 Şubat 2023 de reddimiz vardi ikinci de red oldu ilk başvuru da. DV de kazanmıştık ama. Dosyamız Viyana da idi dv ile hiç birşey sormamasti dosyamz curnet olmadgi için mülakat alamadik 2023 görüşme aşağıdaki gibi.
    K.neden Amerika ya gitmek istiyor sunuz
    B. Turistik olarak
    K.nereye gidecek siniz
    B. New York
    K. Kaç gün kalacak siniz.
    B. 10 GÜN
    K. Daha önce yurtdışına çıktınız mi
    B. Evet
    K. Nerelere
    B. Uganda,Qatar, ırak
    k.esiniz
    E. Tüm Balkan ülkelerine
    k.mesleginiz nedir
    B.harita teknikeriyim eşiniz ev hanımı
    K. Aylık geliriniz nedir
    B. 20 Bin TL aslında yüksek ama elden ödeme çok olduğu için onu ispatlayamazdim az göründü sanırım
    K. IRAK neden gittiniz
    B firmam iş için gönderdi ırak çok takılmışti
    K.ABD de tanıdığınız varmı yok
    Bu 2023 de görüsmemdi.

19.11.2024 ise
    K. Amerikaya neden gitmek istiyor sunuz
    B. Eşim ile birlikte Bir çok ülkeye gittik Mart ayında New York a gitmek ve alışveriş yapmak istiyoruz dedik.
    K. Masrafinizi kim karşılayacak kendimiz
    K.Aylık geliriniz Nedir
    B. 58.000 TL
    K. Mesleğiniz nedir
    B x holding bünyesinde harita teknikeriyim eşiniz ev hanımı.
    K. X Holdingde ne ne zamandır çalışıyor sunuz
    B.15 aydır.
    K.birlesik kiralık ne zaman gittiniz Ağustos 2024 de.

Sonra baktı baktı malesef onaylayamiyoruz dedi pasaportları açıp bakmadı 3 schengen var 3. Aktif 6 ay daha var eşim ile birlikte UK vize de 9 gün önce süresi bitti pasaporta bakmadan UK Yi sordu ds160 dan sanırım gördü eşim ile birlikte ocak 2024 itibaren ikikez Hollanda sonra Almanya Belçika Fransa İskoçya London giriş çıkışlar var özet olarak 4 banko çalışıyor du aşırı kalabalık idi 3 banko Türkçe konuşuyordu bize sadece ingilizce konuşan denk geldi yani hiç Türkçe bilmeyen denk geldi Türkçe İngilizce sordu Türkçe dedim tercüman çağırdı tercüman ile girdik Türkçe giren ile 100 de 90 onay aldı hatta bir bekar bayan iki schengen var doğum günüm için New York a gideceğim dedi onay aldı neden red aldığımızı anlamadık üzermize ev araba vs var anlaşılan ya son bir yılda 3 schengen Bir UK almamız sorun oldu sırf ABD için alıyor diye mi düşündü anlamadık sağlık olsun umarım herkes sorunsuz vİzesine kavuşur.

• ⭐⭐

@cebrailoz Geçmiş olsun. Şu an benimde profilim aşağı yukarı sizin seviyenizde vizeler yönünden.Ve bir reddim var. Gerçekten düşündürücü bir ret olmuş.

• ⭐⭐

@cebrailoz sorulara yanlis cevaplar vermissiniz. Nerelere gittiniz sorusuna Uganda vs demissiniz daha sonra iskocyaya girdik,Schengen var vs demissiniz.

Yaziniz cok zor anlasiliyor. Noktalama isareti yok, hatalarla dolu.

Red almaniz normal.

• @charon onlara 2023 red aldığım da demiştim bugün ise sormadı bunları 2024 Ocak itibariyle 3 schengen Bir UK vize aldım mülakata bugün girdim.

19.11.2024 ise bugün mülakat
    B. Eşim ile birlikte Bir çok ülkeye gittik Mart ayında New York a gitmek ve alışveriş yapmak istiyoruz dedik.
    K.Aylık geliriniz Nedir
    B. 58.000 TL
    K. Mesleğiniz nedir
    B.15 aydır çalışmaktayım
    K.birlesik kiralık ne zaman gittiniz Ağustos 2024 de sonra baktı baktı malesef onaylayamiyoruz

• ⭐⭐

@cebrailoz maas az gelmis olabilir.

• @cebrailoz, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@charon onlara 2023 red aldığım da demiştim bugün ise sormadı bunları 2024 Ocak itibariyle 3 schengen Bir UK vize aldım mülakata bugün girdim.

19.11.2024 ise bugün mülakat
    K.Aylık geliriniz Nedir
    B. 58.000 TL
    K. Mesleğiniz nedir
    B.15 aydır çalışmaktayım
    K.birlesik kiralık ne zaman gittiniz Ağustos 2024 de sonra baktı baktı malesef onaylayamiyoruz

15 aylık bir süre az bulmuş olabilirler. Zaten önceki redde de 1-0 geriden başlatıyorlar sizi ve 58.000 TL'lik bir gelirin New York'ta alışverişle pek uyuşmadığını düşünebilirler. New York denince insanların aklına ilk gelen 1000 USD'den başlayan çantalar oluyor. New York'a olan ilginizi, Özgürlük Heykeli, Brooklyn Köprüsü gibi yerleri görmek istediğiniz gibi daha seyahat odaklı bir şekilde anlatabilseydiniz amacınız daha net anlaşılırdı.

Ayrıca elden alıp almadığınız veya normal yolla alıp almadığınız önemli değil. Normalde aylık gelirinizi belirtmeniz yeterli olur. İspat istenirse diye yanınızda bu geliri gösteren bir hesap dökümü bulundurmanızda fayda var. Zaten elden almış olsanız bile bankaya yatırdığınızı gösterebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |