Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @mrkc ben de eb1a başvurusu hazırlığı yapayım diyorum. Ancak patentim yok. 41 sci makale, 50 den fazla proceedings 30 dan fazla hakemlik 1700 civarı atif, Tübitak proje hakemliğim ve yurtdışı proje hakemliği yeterli olur mu sizce. Bir diğer soru Chen eb2 den sonra eb1a icin sizden ne kadar ücret talep etti

• Her şey tamam. Haftaya EB1A başvurumuzu göndereceğiz. Bu süreçte sinir, stres ve heyecandan karnına ağrılar giren bir tek ben miyim?

• @Feridun-Boylu Hocam sen direk EB1A sın bence (hakemlik,yayın, atıf, üyelik ). Chen sana nasıl Eb1a teklif etmedi ilginç. Garanti olsun diye NIW başvurusu yapıyorlar.

• @Feridun-Boylu hocam size bu özgeçmişle EB1A için Chen olumsuz mu geri dönmüştü? çok şaşırtıcı. kendi istatistiklerini garanti alma adına hareket ediyorlar galiba

• @mrkc teşekkür ederim bilgilendirme için. aslında her ikisini de aynı anda yapmak daha iyi bir stratejiymiş, malesef çok geç farkına vardım ben

• @dandanakan01 bana iki alternatifi de sunmuştu ancak surecle ilgili bir problem yoksa eb2 nin daha garanti olduğunu söylediler. Eb1 in avukatlık ücreti cok daha fazla idi. O yüzden eb2 ile devam ettik. Ama 8 ayı gecti halen dosya ile ilgili karar yok. PD ile ilgili ilerleme durdu. Bu sebeple eğer CV yeterli ise eb1 hazırlayayım dedim. Sanırım 1-2 haftaya haxırlıklara başlarım. Acaba Chen hazırladıkları eb2 dosyasını eb1 e dondurmek için ne kadar ücret isterler, bilgisi olan var mı acaba

• @Feridun-Boylu Hocam süper bir özgeçmiş. Çok rahat geçeceğinizi düşünüyorum. Ben eb2 niw ile beraber olduğu için, eb1a için 2500 usd istedi. eb2 niw için 5000 usd ödemiştim.

• @Feridun-Boylu Hocam dediğim gibi 2500 usd civarı isteyebilir, fakat ben sözleşmeyi yaparken, eb2 niw ve eb1a için beraber fiyat almıştım, durumu değiştirir mi bilemem. Bence siz hiç düşünmeden eb1a ile de ilerleyin. sizin dosyanıza göre benim dosyam çok daha zayıf, 15 makalem vardı, atıf 500 civarı. hakemlik sadece 3 tane. eb2 niw ne olacağı belli olmaz. kaç aydır yerinde sayıyor.

• @Yuksel-Celik Yüksel hocam sanki tüm tuşlara aynı anda basmışsınız.

• Hocalarim ben Ellis Porter ile devam ediyorum. Dosyami henuz gondermedim, submit ettigim 3-4 yayinin sonuclanmasini bekliyorum.
    Bildiginiz gibi Ellis Porter, dosyaya referans mektubu eklemiyor. Sizlerin tecrubesine dayanarak, sizce ben bir kac tane beni tanimayan referans bulsam ve onlardan aldigim mektuplari dosyaya eklesem mi? Sizlerin durumlarinda yazilacak mektubu avukatlariniz mi hazirladi, mektuplarin icerikleri nasildi?

Bir diger sorum, tanimadigimiz ve alanimizda oncu olan kisilerden alinan mektubun disinda, tanidigim ve alaninda oncu olan su anki mentorum, eski mentorum, tanidigim profesorlerden alacagim referans mektuplari da dosyama avantaj saglar mi?

Yanitlariniz icin tesekkurler.

• @mutlu234 hocam; chen refererans mektuplarda yazdığı içeriklerden dilekçesinde bahsediyor. Sizin kendi dilekçesinizde avukatınız, referans mektubu çalıştığınız firma normalde göndermediği için, böyle bir içerik hazırlamayacak. Bu yüzden değerlendiren görevli bunu nasıl karşılar emin olamadım. Chen NIW için 3 farklı tavsiye mektubundan sadece birisinin sizinle birlikte daha öncesi çalışmasını kabul ediyor. EB1A için ben 5 referans ile devam etmek istediğim için NIW de kullanılan mektuplara ek olarak 2 mektup daha eklemişti fakat bu sefer sadece Amerika'da değil, Avrupa'da veya başka bir ülkeden olması gerektiğini söylemişti bulabilirsem eğer. Benim 4. mektubum Finlandiya'dandı. 5. mektup ise Türkiye'de kendi alanımda çalışan profesor bir hocam yazmıştı.

• @dandanakan01 Hocam Chen'nin EB1 dilekçesi biraz farklıydı. Daha iddialı bir dilekçe hazırlamıştı. Aslında bu dilekçelerde kriterleri karşılamanın yani sıra değerlendiren kişinin ikinci aşaması daha önemli. Buna kazarian case deniliyor. Bir bütünüyle bakılıyor dosyaya. Ben EB1A sürecini beklerken temyize giden dilekçeleri okuyordum USCIS sitesinden. Bir çok dosya vardı, kriterler olmasına rağmen ikinci aşamada eledikleri. EB1A da bunu vurguluyorlar. Aynı kendi alanınızda en iyi olduğunuzu, neden iyi olduğunuzu anlatmanız gerek. Mesala NIW dilekçesinden farklı olarak EB1A'da bir harita üzerinde size yapılan atıfları gösteriyorlar. Dünyanın genelinde araştırmaları biliniyor, takip ediliyor olduğunu göstermek için. Eğer Chen ile devam ediyorsanız ve size refund veriyorsa hiç düşünmeden EB1A için dosyanızı oluşturmanızı öneririm. Evet Chen belki kendi istatistiklerini düşürmemek için seçici olabiliyor ama bu süreçte onların profesyonelliğini görüncede kaygılarınız az olsa azalıyor. Az olsa da diyorum çünkü bu süreç kişiye göre değişiyor, süreç gerçekten cevap gelene kadar sancılı geçebiliyor. Düşündüğünüz tek şey bu olabiliyor.

• @dandanakan01 Aralarındaki birinci fark EB2 NIW'in kabul oranı yüksek olduğu için Chen firması bunu öneriyor. Şartları uygun olanlara EB2 NIW'teki verileri kullanarak EB-1A hazırlıyorlar.
    İkinci fark ise kabul sonrasındaki farklar, EB2 NIW'de sonraki green kart aşaması için bekleme sırası var, fakat EB-1A da bekleme sırası yok. Direk green crad işlemlerine başlayabiliyorsunuz.

• Daha öncede sorulan bir konuyu farklı bir detay varsa diye tekrar sormak istiyorum. I140 onayımız var ve ivp için bekliyoruz. Kaçırmak istemeyeceğim bir okuldan postdoc için kabul aldım. Epey uğraştım fakat H1b mümkün değil sadece j1 sağlıyorlar. Benim durumumda bu vize ile gitmek konusunda tecrübesi olan veya avukat önerisi var mıdır?
    I140 geri çekmeyi düşünüyorum fakat bu durumda bile daha önce göçmenlik başvurusu olması sorun çıkarır mı? İkisini birden elimden kaçırmak istemiyorum.
    Teşekkürler şimdiden.

• @chemistontheroad Hocam benzer bi durum benim içinde geçerli avukatım NIW sürecime etkisinin olmayacağını söyledi. Ancak J1 vizesini alma konusunda sorun çıkma ihtimali var avukatın cevabı önceki sayfada var bakabilirsin.

• @caner1245 teşekkürler hocam bu konu için bende bir avukattan destek almak istiyorum. J-1 ile eş zamanlı waiver başvurusu yapmak mümkün sanırım. Önceki iletinizi okumuştum, tekrar baktım şimdi. Umarım ikimiz açısından da sorun olmaz bu durum.

• @chemistontheroad I40 onayiniz varsa J1 ile gelin. Ancak J1 de 2 yil ulkenize geri donup calisma kurali var, onu kaldirmadan AOS (I-485) e muracaat edemezsiniz. O yuzden gelir gelmez J1 Wavivere muracaat etmeniz lazim. J1 Waiver 4-5 ay surer ondan sonra islemlerinize baslayabilirsiniz.

• @Yuksel-Celik I-140 onayi oldugunu mulakatta soylemeden mi vize almak gerekiyor acaba? Yoksa soyleyip sonraki asamalari aciklamak mi? Bu konuda tecrubesi olan var midir acaba?

• @Yuksel-Celik J-1 waiver için J-1 ile eş zamanlı başvuruda mümkün sanırım. Benim asıl merak ettiğim konu, konsolosluk J-1 konusunda sıkıntı çıkarıp vermiyor diye biliyorum I-140 onayı olduğu zaman. Bu şekilde tecrübesi olup J-1 ile giden birinide bu forumda görmedim.

• @chemistontheroad J1 icin size okul tarafindan DS2019 formu verilecek. bu muhtemelen 1 yillik olacaktir. vizeniz de dolayisiyla bir yillik olacak. ABD ye giris yaptiktan sonra siz DS2019 formunu eger okul da kabul ederse 5 yila kadar kademeli olarak ya da (okul iyi niyetliyse) tek seferde uzatabiliyorsunuz. bu surecte eger J1 vizenizin suresi biterse, ABD den cikmadiginiz muddetce sorun yok, vizenize ihtiyaciniz olmayacak nasilsa...

ancak, durum J1 waiver basvurusu sirasinda degisiyor... eger ABD ye girdiginiz gibi J1 waiver basvurusu yaparsaniz, ancak DS2019 formunuzun gecerlilik suresi sizin PD current olup da AOS basvurusu yapmaniza kadar yetismezse, bu durumda ihtimal ki wavier basvurunuz oldugu icin department of state sizin DS2019 yenilemenize izin vermez ya da yenileyebilirseniz bile waiver basvurunuz (onaylanmis olsa dahi) bosa duser, cunku yeni DS2019 formu icin tekrar waiver almaniz gerekecektir..

yani evet, ulkeye girer girmez waiver basvurusu yapabilirsiniz, ama zamanlamalariniza dikkat etmeniz gerekir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |