Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.6k 275

• @ozenrame Hocam dediginiz cok dogru. Fakat, Chen bana dedi ki, premium process (PP) yaparsan RFE ve ret alirsin. Tecrubemize gore PP ret ihtimali su an icin cok yuksek ve buyuk bir risk dedi. Ben de 2500 usd cebimde kalsin dusuncemle beraber riskli olan birseyi tercih etmeyecegim. Chen’e cok guveniyorum. Bir de benim EB1A icin hakemlik sayim dusuk, MDPI da gondermedi henuz, manuscript, bir haftadir bekliyorum. O nedenle Chen de, reimbursment garantisi vermedi.

• ⭐⭐

@mrkc eb2den ok alsaniz bile priority date bekleyeceksiniz.
    Eb1 yaparsaniz hemen alabilirsiniz karti. Lakin USCIS premium processte zaman kazanmak icin RFE verebiliyor.

• @pointcloud hocam müsait olduğunuzda Consular Processing aşamasında başvuru için ne kadar ödeme yaptığınızı öğrenebilir miyim? Avukat değil, başvuru ücretinden bahsediyorum. Benim sözleşmede şöyle bir ibare var ancak net değil. 1.440$ başvuran, 345$ aile bireyleri için mi?

$345.00 - $1,440.00 (for each applicant)

• @charon Haklısınız. EB1A yapacağım da mektupları toplamaya çalışıyorum. Bir de yetişirse hakemlik kısmındayım. EB1A'yı malesef PP'siz yapmam gerekiyor; RFE ve ret riskini almak istemiyorum. EB1A normal process'te 3-4 ayda geliyor sanırım. Yeter ki dosya onaylansın!

• ..........

• ........

• @finalhope RFE icin ekstra ucret yok ama bir surec ve zaman gececek. RFEsiz de normal process ile ayni sure de sonuclanir.

• @mrkc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@ozenrame Hocam dediginiz cok dogru. Fakat, Chen bana dedi ki, premium process (PP) yaparsan RFE ve ret alirsin. Tecrubemize gore PP ret ihtimali su an icin cok yuksek ve buyuk bir risk dedi. Ben de 2500 usd cebimde kalsin dusuncemle beraber riskli olan birseyi tercih etmeyecegim. Chen’e cok guveniyorum. Bir de benim EB1A icin hakemlik sayim dusuk, MDPI da gondermedi henuz, manuscript, bir haftadir bekliyorum. O nedenle Chen de, reimbursment garantisi vermedi.

Hocam onlarin size hakemlik gondermesini beklemeyin. Mdpi'de Volunteer Preferences kisminda 3 dergi secin, sonra Recruiting Reviewers kismina gelip istediginiz keywordler ile arama yapin. Orada cikan manuscriptlerin abstractlarini inceleyip istediginize basvuru yapabilirsiniz. Kisa sure icinde size olumlu/olumsuz donus yapiyorlar.
    Eger ilginizi ceken bir yayin bulamadiysaniz, preferences'ten 3 dergiyi degistirip keywordler ile yeni bir arama yapin. Basarilar.

• @mrkc Hocam Chen çok titiz bir firma, benim EB1A dosyamı refund olarak almış olmalarına rağmen bana da eğer premium process yaparsanız RFE alırsınız demişti. Chen anladığım kabul oranlarını çok fazla düşürmemek için çok özenli ve titiz davranıyor. Ben refund olarak kabul ettiklerinden dolayı riski göz önüne alarak süreci hızlandırdım ve 15 gün içinde onaylandı. Ama o 15 gün içinde yaşadığım stresi ne siz sorun ne de ben söyleyeyim.

• @ozenrame Ozan Hocam merhabalar, ortalama gördüğüm 5 ay gibi bir sürede i-140 kabul oluyordu EB2-NIW için. Sizin bu kadar bekletilmeniz sebebi ne olabilir? yorumlarınız cok kıymetli benim icin.

• @okokok @finalhope kişi başı 345 dolar. ben üzerine avukatlık ücreti de verdim maalesef. çok riske atmak istemedim süreci. tercih meselesi tabi.

• @berdushan İnanın hiç bir fikrim yok. EB1 olunca çok da üstünde durmadım açıkcası. Evrak ve dosya hazırlıyorum I-485 süreci için. Onu gönderince avukatlara soracağım. Arada kaybolma durumu olabiliyormuş dosyanın diye duydum ama emin değilim.

• @californiapostdoc Hocam benimde I-140 başvurum var ve J1 ile post doc kabulü aldım. Avukatıma (Kulenlaw) sorduğumda verdiği cevap ise bu;

"Tebrik ederim cok guzel bir haber. I-140/NIW basvrusu yapmis olmaniz J1 almak icin tek basina bir engel teskil etmez. Fakat 140 basvurunuz oldugunu gorduklerinde 214b sorgulamasi olabilir. Yani Turkiye’ye geri donme niyetinizi sorgulayabilirler. J1 vizeleri cogunlukla 2 yil kuralina tabi oluyor yani J1 calismaniz bittikten sonra Amerika icerisinden statu degisikligi yapabilmek yada green card basvurusunun ikinci asamasi olan I-485 (Adjustment of status) basvurusunu yapabilmek icin ya Turkiye’ye geri donup 2 yil beklemek yada J1 waiver basvurusu yaparak 2 yil kuralini kaldirmak gerekiyor. J1 waiver basvurusu da sartlar saglandiginda cogunlukla kabul edilen bir basvuru."

• @caner1245 hocam sizin de 7 ay olmuş PD nizden. Anladığım kadarıyla approve süreleri min 7 ay şeklinde?

• Bu ileti silindi!

• @pelinoaydin kara haber tez gelir diye boşa dememişler. EB1A artık şart oldu..

• @pointcloud teşekkürler. Yaşanmış ve tecrube edilmiş bilgi en değerli bilgi benim için. Siz doğru olanı yapmışsınız her "case" in kendine özel maddi ve manevi durumu var. Önemli olan sürecin aksamadan ilerlemesi.

• @caner1245 Aslında benim de bilidiğimle tam olarak çelişmiyor fakat bunun zor olacağı ve timingi buna göre planlamamı önermişti USCIS. Sanıyorum eve döneceğinize ikna oldukları sürece J1'ı veriyorlar. Yalnızca NIW başvurusu yapmanıza rağmen eve döneceğinizle iligli sağlam bir açıklama yapmak gerekiyor sanıyorum. Umarım kolayca hallolur vizeniz.

@berdushan Benim de NIW herhalde reddedilecek bu gidişle, Kasım 16 2023 PD im. Ve ilk başta 4-6 ay gibi gözüken I140 processing süreleri şu anda 12 ay gözüküyor USCIS sitesinde. Chen sakin olmamı, red ihtimaliyle hiçbir korelasyonu olmadığını, ellerindeki benimle aynı tarihlerde yollanmış bir sürü dosya olduğunu söylese de inanmak gittikçe zorlaşıyor tabi. Ben de sanırım alternatif planları değerlendirmeye başlayacağım.

• @californiapostdoc hocam cevabınız için teşekkürler. Acaba sizin ve diğer arkadaşların şu konudaki fikri nedir: i-140 approve zamanının ilgili dosya sahibinin mesleği, kariyeri ve akademik durumu gibi şeyleri baz alarak kısalıp, uzaması söz konusu olabilir mi? Dosya kaybolması gibi şeyler yaşanıyormus bunu nasıl tespit edebiliriz veya chen in daha önce bu konuda herhangi bir yorumu olmuş muydu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k