Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.0k 874

  • @JesusLord yaşamak istediğim bölgelerden biridir chicago başlangıç için dil bilgim az olduğu için birde gider kalemlerini düşürmek adına tampa başlamayı akabinde chicago geçmeyi daha sonra san diego da emekli olmayı bekleyeceğim :) hayatlar vs hayaller = dv26


  • Başvuru yapan herkese hayırlı haberler gelsin inşallah. Süreci hep birlikte takip edeceğiz.


  • Arkadaşlar Trump gelene kadar vize ret/onay durumunda değişiklik olur mu sizce? Vize alanların sayısında artış olur mu?


  • @simurg9492, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @Harpy-Eagle Hocam green card bir alternatif değil bir şans. Alternatifleri yaratıp yaratmama durumuma baktım. Yapabileceğim şeyleri adım adım yapıyorum.

    Attığım adımlar işe yarıyor veya yaramıyor tartışabilirim ama greencard bir çekiliş. Çıkma şansı çok çok düşük bir şans. Üstelik çıktı gitme garantisi yok. Beni şimdiye kadar çıkmama hayal kırıklığı çok etkiledi. Kabullendim çıkmama durumunu. Ayrıca yaşım da ilerledi şartlarım daha da zorlaştı. Hüzün verici bir durum ama şartlarım el vermiyor. Bu yüzden gidenlere burdan el sallamayı tercih ediyorum artık.

    Yapabileceğiniz şeyleri adım adım yapıyorsanız halen Amerika’ya gitmeye çalışıyorsunuz diye düşündüm. Bu durumda zaten ücretsiz olan çekilişe başvursanız da olurdu sanki


  • @Selçuk55 şimdiden 6 binden giriş yapmışsınız gelecekten mi geldiniz ;d

  • ⭐⭐

    Sayılı gün çabuk geçer düşüncesiyle 173 günümüz kaldı :)


  • günaydınlar arkadaşlar, fenerbahçeli, muhalif ve greencard başvurusu yapmış biri olarak o sene bu sene diyeceğim artık hangi yerden yüzümüz gülerse :')


  • @T-C-Kubilay-Dikici Günaydınlar, pasaportu hemen çıkarıp başvurmuş olmamak için hala bekletiyorum ben b1/b2 başvurusunu :beaming_face_with_smiling_eyes:

    Adamlar demesin sırf bunun için pasaport çıkartmış diye :beaming_face_with_smiling_eyes: Birde önemli husus burç yorumlarını izliyorum youtube dan kadın özellikle uyardı bu haftayı durgun geçirin, pazartesi konsolosluk yurtdışı işleriniz vs varsa erteleyin diye

    Şu dolunayı bir hayırlısıyla atlatırsak 12. ayda yapmayı planlıyorum başvurumu :beaming_face_with_smiling_eyes:

  • ⭐⭐

    @newbie97 yurdum insanının ciddi bilgi eksiği var b1le alakalı belli oldu :)
    burç beklemek falan.


  • good bye!


  • @yasinyasa selamlar j1 vizesi ancak uzun dönem olmadığını belirtmek için swat22 yazmıştım. summer work and travel programı. öğrencilerin 3 ay çalışıp 1 ay gezebildiği vize.


  • good bye!


  • @yasinyasa rica ederim ne demek, öğrencilere kesinlikle önerdiğim bir program ve vize türü

  • ⭐⭐⭐

    @charon Siz diğer konuda da böyle üstten bakarak bana cevap yazıyordunuz ben alttan almaya çalışıyorum ama. Ciddi bilgi eksikliği nedir? Ben başvurmaya hazır hissetmiyorum kendimi. Bir kadın birey olarak ve bir ikizler burcu olarak ve bir işsiz olarak oturup astrologların yorumlarını dinlemeyi seviyorum, oturup youtube üzerindeki herhangi bir hoş karşılıklı sohbeti ister gerçek olsun ister sallamasyon bir konu olsun açıp izlemeyi seviyorum, bu diğer konularda da böyle.

    Ben buraya sohbete goygoya giriyorum, burada dediğim her şeyi ciddiye almayın. Bazen burada sırf mesaj olsun muhabbet dönsün diye bir şeyler yazıyorum. Açık söyleyim ben b1/b2 yi yada herhangi başka bir vizeyi de ciddiye almıyorum. İnanın buraya girme sebebim boş muhabbet. Benim herhangi bir dediğimi düzeltmenizi veya yorum yapmanızı istemiyorum mümkünse beni engellerseniz mutlu olurum cidden

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lavender

    Çevremde 2024 yaz mevsimi için Work & Travel (WAT) yapmak için gitmek isteyen arkadaşlarımın yakın akrabalarının vize başvurularında red oranı ne yazık ki yüksekti.

    Detayını sorduğumda 2023 yaz sezonunda WAT için ABD'ye giderek Türkiye'ye dönmeyen öğrenci sayısının yüksek olması nedeniyle konsolosluk da ne yazık ki ekstra ince eleyerek sık dokumuş 2024 yaz mevsimi başvurularında diğer göçmen olmayan vize taleplerinde olduğu gibi. Umarım 2025 yaz mevsimi başvuralarında aksi yaşanır, bu güzel tecrübeyi yaşayabilir T.C vatandaşı öğrenciler.


  • @ATS16 merhabalar, kesinlikle kolay değil. söylediğiniz durum benim zamanımda da konuşuluyordu çok net hatırlıyorum, wat öğrencileri için pandemi sonrası hep aynı şeyler söyledi. ama yine de olursa öğrenci bütçesiyle amerika'yı gezmenin görmenin en kolay yolu, bu yüzden şans ufak da olsa denesinler derim :)


  • @newbie97 bence gecikmeyin randevunuzu alın sonra randevuyu öne taşımak için sürekli kontrol edin :) benim şansım iyi haber gitti randevu aldıktan sonra 1 ay geçmeden randevumuzu 2026 ocaktan 2024 aralık aldık 1 ayda kısa süre sonra vize görüşmem var gc çıkmaz ise b1b2 alırsam 2025 yazın route66 da eşimle birlikte los angeleas doğru süreceğim :)


  • @lavender Wat programlarının fiyatlarını çok fahiş şekilde arttırmışlar. 2014'de taksimde bulunan bir firma aracılığı ile WAT'a katılmıştım ve firmaya ödediğim ücret 1400$ idi. Dolar üstüne üstlük 2 TL idi. Şimdi 3000 usd civarları istiyor firmalar sanırım. Ben ABD'li aracı firmaların bu kadar arttırdığını düşünmüyorum. Bizim firmaların işgüzarlığı olmalı bu da.


  • Bu sene sayaç yok mu ? Aaaa çok şaşırdım.Sayaç olunca ayrı bir heyecanlı oluyor.


  • @admin @gucarslan Sayaç ekleyecekmisiniz ?


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum