sabırla bekliyorum :) hazırlanmaya çalışıyorum çıkacakmış gibi...
-
-
Ben çekilişten önce 3 -4 ay ev baktım internetten. İçime doğmuş demekki.
-
@arnblt BİZDE DE BUNA BENZER BİR DURUM VAR. İLKAY ZAMANI HİÇ BİLMİYORDUK YOUTUBE'DA DENK GELDİ VE ÜSTÜNE DE GREEN CARD'A BAŞVURDUĞUMUZU DA UNUTMUŞTUK. ULAN DEDİM ADAMLAR NE YAŞIYOR DİYE İÇ ÇEKMİŞTİM. :) EV KREDİLERİNE, ARABA FİYATLARINA VE ET FİYATLARINA BAKMIŞTIM. 4 MARTTA ŞANS ESERİ GREEN CARD BAŞVURUSU YAPTIĞIMIZI HATIRLAYIP KAZANDIĞIMIZI ÖĞRENDİK
-
Ayrıca bencillik olacak ama gelecek seneki çekilişi bende dört gözle bekliyorum. Belki mayıs ta current oluruz diye :) @caglaror sizde öylesinizdir sanırım :)
-
@arnblt kesinlikle aynen öyle :)
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
İnşallah seneye bu zamanlar bizde aynı heyecanları yaşıyor oluruz .Bende senelerdir kardeşime müracat etsene çıkarsa senin için çok güzel olur gençsin ve hayata iyi bir başlangıç yaparsın diyordum sonra bu sene yine kardeşime söylerken eşim biz neden müracat etmiyoruz dedi eşimin istemeyeceğini düşünerek hiç teklif bile etmemiştim bunca yıl belki de bizim için hayırlısı bu seneydi :) Mayıs ayını merak ve heyecanla bekliyoruz.
-
@dustyblue yorumu bilmiyorum ama hukumetle ulkeyi karistirmamak lazim.
Misal forumda da pek cok kisinin Turkiye ile bir alip veremedigi yoktur, hatta coguna gore "cennet vatanim"dir, ama Turkiye hukumetine ayni gozle bakmiyor olabilirler. Dolayisiyla "Turkiye" ya da "ABD" gibi kelimeler farkli cumlelerde farkli anlamlara geliyor olabilir. -
Bu ileti silindi! -
kafam karışık falan değil güzel kardeşim, Abd bir ülke orada da senin bizim gibi insanlar var. Ben oraya çocuklarımın daha iyi bir eğitim alıp daha fazla fırsatları olması için gidiyorum. Birinden veya bir şeyden nefret etmekle hükümetlerin icraatlarından hoşlanmamak aynı şey değildir artı kimseden nefret falan etmiyorum sadece hükümetlerin davranışlarından hoşlanmıyorum o da benim naçizane fikrim. e o kadar da olsun... Tr benim "cennet vatanım", ABD ise yaşamak istediğim ikamet yeri. Sakın ülkeler ve insanlar ile hükümetleri ve icraatları birbirine karıştırmayalım.. Selamlar. .:) @crazycelis ayrıca içimi okuduğunuz için teşekkür ederim gerçekten beni anlamışsınız sevgiler...
-
@dustyblue o bir ironiydi nasıl olur da anlamazsın. :)
-
@sinem-akçam genelde karistiriliyor, o nedenle belirtmek istedim. Zaten cok eski bir sorudur... "vatan, dogdugun yer midir yoksa ekmegini yedigin yer mi?"
-
@crazycells bana göre vatan ikidir biri doğduğun biri de doyduğun.. :) ikisini de kendine göre seversin... doğduğun yer başkadır tabii... hep özlenir. Ama yaşam devam eder ve sen yuvarlanır gidersin.. işte böyle. :)
-
Bu ileti silindi! -
Hepinize iyi seneler. Seneye umarım istediklerimizin hepsi gerçek olur. Umarım doğduğumuz yer içinde doymak isteyeceğimiz yer içinde her şey güzel olur, alacağımız kararlar hepimiz için hayırlı olur.
Saygılar, -
@dustyblue madem güzel güzel tartışacağız şöyle anlatayım.: Ben 1973 doğumluyum. Güzel ülkemin sizin tabirinizle "içine edilmesi" durumu ana has bir durum değil belki çok daha gerilere gidilmesi lazım ve ben ve benden sonraki kuşakların hayatının allak bullak olmasında bu geçmişteki şerefsizliklerin çok yüksek payı var bu şerefsizlerin mensup oldukları akıma nefretimin dinmesine bu nedenle imkan yok. Ama... Ama insanlar hayatlarına devam ediyor bir şekilde demokratik bir cumhuriyet ülkesinde yaşıyoruz yaşamaya devam ediyoruz. O nefret etiğim akım devletler üstü bir akım ve hala faaliyetlerine küresel bazda devam etmekte... ABD içinde de başka ülkelerde de bu akıma karşı en az benim kadar nefret duyan insanlar olduğunu biliyorum bazılarıyla görüşüyoruz net üzerinden.. Dolayısıyla nefret ettiğim şey devlet ya da hükümet değil, o akımı devlet ya da hükümet ya da toplum içinde temsil eden, adına çalışan toplumun dinamiklerini ya da hükümet ve devletin işleyişini kendi hesabına yönlendirerek çıkar sağlayan o akım... Benim gözümün önünde ben 8 yaşında iken genç bir delikanlı bıçaklandı ve kan kaybından öldü. Korkudan hiç kimse müdahale edemediği için... Ne ölen neden öldüğünü bildi ne öldüren neden öldürdüğünü bildi ve nesillerimiz bu şekilde heba edildi. Birileri de el ovuşturdu ve bundan nemalanarak gemisini yürüttü. Dolayısıyla sizin siyasal islamcı ya da şu cu bu cu şeklinde yaptığınız ayırıma ben sadece acı acı gülerim. Zira aynı hatayı iki kere yapan bana göre aptaldır. Nesiller eğer yapılan hatalardan ders almıyorlarsa acı acı gülerim ben sadece.. Ne kadar anlatırsan anlat kendi başına gelip de ağzının payını almayınca anlamayacaklardır. Size basit bir örnek sunayım. Bundan 7-8 sene önce Suriye'ye bir iş için giden bir arkadaşımdan bizzat dinledim bunu. Arkadaşım Suriye'ye gidiyor o zaman savaş yok herşey çok iyi olmasa da yolunda, bu günkü gibi değil... Yolda bir markette duruyor fiyatlara vs bakarken iki kadın konuşuyorlar. Markete karşı kaldırımdan bakan üstü başı eski püskü aç oldukları belli iki Iraklı kadına bakıp :"ıyyy şunlara bak ne iğrençler bir de ülkemize gelmişler pis mülteciler " tarzı konuşuyor kadınlara laf atıp defolun buradan ülkenize gidin pis dilenciler şeklinde de bağırıyorlar. Benim arkadaş müdahale edip neden öyle yapıyorsunuz adamlar savaştan kaçmış gelmiş kimse başkasının ülkesine mecbur kalmasa mülteci diye gelmez diyor bir de benim arkadaşı paylıyorlar sen karışma falan gibisinden... neyse olay kapanıyor. Benim arkadaş yardım görevlisi(devlette) yıllar sonra o iki kadından birini hatayda mülteci kampında görüyor kadın insanlıktan çıkmış bir deri bir kemik vaziyette... demem o ki zulmün dini dili ırkı etnik kimliği falan yoktur. Zulüm zulümdür. Sebebi suçlusu da ap açık bellidir. Gücümüz henüz bedelini ödetmeye yetmiyor olabilir. Ama bir gün yetecektir. Dilerim o gün geldiğinde şahidi olurum. Bu kadar söylüyorum fazlası bu forumda gereksiz polemiktir bizi aşar. Sabrınıza teşekkürler. :)
-
@arnblt sizlere de aynısı olsun. selamlar. :)
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
54
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum