@EMRE-BİŞGEN tesekkurler 👏🏻
-
-
-
@smartcells bende bu fikirdeyim gramerli konuşacak diye yırtınıyoruz adamlar bam güm konuşuyor bence Türk eğitim sisteminin sorunuda bu konuşmak yerine gereksiz gramer kafa ile karıştırıyorlar.
-
-
-
@sıla5566 yaklaşık 2 yıl önce öğrenci vizesi ile amerikaya gideceğim için ingilizcemi seviyemi geliştirmek adına çok kurs araştırmıştım. o zaman istanbul beşiktaşta akademik yabancı dil kurslarına karar vermiştim. alt yapım olduğunu için başlangıç seviyesinden değil bir üst seviyeden başlamıştım. amerika öncesinde çok verimli geçti benim için. 3 ay önce bir akadaşım başladı aynı yere. ben nasıl geri bildirim verdiysem yine aynı sistemle ilerliyorlarmış. alanında uzman 3 farklı hoca giriyor derslere. özellikle konuşma dersi hocaları yabancı. müfredat ve içerik yaş gruplarına göre ayrılıyor. kursun kendi yayınevi var. Benim zamanımda demo derse girilebiliyordu. varsa hala öncesinde demo derse girebilirsiniz yinede
-
-
@kaanvercetti kral harika bi arşiv gibi birşey olmuş 3 yıl olmuş yokmu bi dönüş yapman ya
-
Filipinler, İngilizcenin resmi dili olduğu ve İngilizce eğitim veren çok sayıda dil okuluna ev sahipliği yaptığı için yurt dışında İngilizce öğrenmek için popüler bir destinasyondur. Filipinler'de İngilizce dil okulları, her yaştan ve seviyeden öğrenciye uygun çeşitli kurslar sunmaktadır.
Filipinler'de İngilizce dil okullarının avantajları
Fiyat: Filipinler, İngilizce öğrenmek için en uygun fiyatlı ülkelerden biridir.
Kaliteli eğitim: Filipinler'deki dil okulları, yüksek kaliteli eğitim sunmaktadır.
Akıcı konuşma: Filipinliler, İngilizceyi ana dilleri gibi konuşurlar, bu da öğrencilere akıcı konuşma becerilerini geliştirmeleri için bolca fırsat sağlar.
Kültürel deneyim: Filipinler, renkli ve canlı bir kültüre sahiptir. İngilizce dil okullarında eğitim almak, öğrencilere Filipin kültürü hakkında bilgi edinme ve deneyimleme fırsatı verir.
Filipinler'de İngilizce dil okulları türleri
Filipinler'de İngilizce dil okulları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli türlerde kurslar sunmaktadır:Genel İngilizce: Bu kurslar, temel İngilizce grameri, kelime bilgisi ve konuşma becerilerini geliştirmeye odaklanır.
Yoğun İngilizce: Bu kurslar, İngilizceyi hızlı bir şekilde öğrenmek isteyen öğrenciler için tasarlanmıştır.
İş İngilizcesi: Bu kurslar, iş dünyasında İngilizceyi kullanacak öğrencilere yöneliktir.
Sınava hazırlık: Bu kurslar, TOEFL, IELTS ve Cambridge ESOL gibi sınavlara hazırlanmaya odaklanır.
Filipinler'de İngilizce dil okulları seçerken dikkat edilecek hususlar
Filipinler'de İngilizce dil okulu seçerken aşağıdaki hususlara dikkat etmek önemlidir:Okulun itibarı: Okulun itibarını araştırmak, kaliteli eğitim aldığınızdan emin olmanın en iyi yollarından biridir.
Kurs seçenekleri: Okulun sunduğu kurs seçeneklerini göz önünde bulundurun.Fiyat: Fiyatları karşılaştırarak, bütçenize uygun bir okul bulun.
Konum: Okulun konumunu, ilgi alanlarınız ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda değerlendirin.
Filipinler, İngilizce öğrenmek için giderek daha popüler bir destinasyon haline geliyor. Bunun birkaç nedeni var:
İngilizce, Filipinler'in resmi dillerinden biridir. Filipinler'de yaşayan ve çalışan insanların büyük çoğunluğu İngilizce konuşabiliyor. Bu, öğrencilerin her gün İngilizce pratik yapma fırsatına sahip oldukları anlamına geliyor.
Filipinler'de İngilizce kursları oldukça uygun fiyatlı. Amerika, İngiltere veya Kanada gibi diğer İngilizce konuşulan ülkelere kıyasla Filipinler'de İngilizce eğitimi almak çok daha ucuz.
Filipinler, sıcak ve misafirperver bir ülkedir. Filipinliler, İngilizce öğrenmek için gelen öğrencilere çok sıcak ve misafirperver davranırlar. Bu, öğrencilerin İngilizce öğrenme deneyimini daha keyifli hale getirir.
Filipinler'de İngilizce öğrenmenin bazı avantajları şunlardır:
İngilizce konuşma becerilerinizi hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz. Filipinler'de her gün İngilizce pratik yapma fırsatına sahip olduğunuz için, İngilizce konuşma becerilerinizi diğer İngilizce konuşulan ülkelere kıyasla daha hızlı geliştirebilirsiniz.İngilizcenizi günlük yaşamda kullanabilirsiniz. Filipinler'de İngilizce, günlük yaşamda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu, İngilizcenizi günlük konuşma ve etkileşimde kullanma fırsatına sahip olduğunuz anlamına gelir.
Filipinler'in kültürünü ve tarihini öğrenebilirsiniz. Filipinler, zengin bir kültüre ve tarihe sahip bir ülkedir. Filipinler'de İngilizce öğrenirken, aynı zamanda Filipinler'in kültürünü ve tarihini de öğrenebilirsiniz.
Filipinler'de İngilizce öğrenmeye karar verirseniz, aşağıdakileri göz önünde bulundurmanız önemlidir:Dil seviyenizi belirleyin. İngilizce seviyenizi belirlemek için bir İngilizce seviye testi yapabilirsiniz. Bu, size uygun bir dil kursu seçmenize yardımcı olacaktır.
Dil kursunu araştırmanız. Filipinler'de birçok farklı İngilizce dil kursu bulunmaktadır. Dil kursunu seçerken, kursun kalitesini, fiyatını ve konumunu göz önünde bulundurmalısınız.
Filipinler'de yaşam maliyetini araştırın. Filipinler'de yaşam maliyeti, diğer İngilizce konuşulan ülkelere kıyasla daha düşüktür. Ancak, yine de Filipinler'de yaşam maliyetini araştırmanız önemlidir.Filipinler, İngilizce öğrenmek için harika bir destinasyondur. İngilizce konuşma becerilerinizi hızlı bir şekilde geliştirmek, İngilizcenizi günlük yaşamda kullanmak ve Filipinler'in kültürünü ve tarihini öğrenmek istiyorsanız, Filipinler sizin için doğru yer olabilir.
Sonuç olarak, Filipinler, yurt dışında İngilizce öğrenmek için mükemmel bir destinasyondur. Filipinler'deki dil okulları, her yaştan ve seviyeden öğrenciye uygun çeşitli kurslar sunmaktadır. -
@EMRE-BİŞGEN tesekkurler 👏🏻
-
Çok yararlı bilgiler teşekkürler
-
@vaegir yıllar geçmiş ama görürsen mesajımı ilgileniyorum ben. İleri seviyesini istiyorum. [email protected]
-
Cake
EnglishCentral
voscreen
News in Levels
TurengVocabulary
Duolingo
Learn English
Preply
EWA
Atlas English
Quizlet
-
Telefona Tandem uygulamasını indirebilirsiniz. Orada sohbet odaları oluyor ve o odalara girip ister sadece dinleyici ister dinleyici-konuşmacı olabilirsiniz. Yani tamamen sıradan kullanıcıların açtığı sohbet odalarına giriyorsunuz ve isteyen konuşabiliyor. Konuşma ve dinleme-anlama pratiği açısından güzel, öneririm.
-
-
@celica Bu sure zarfinda 1 yil 4 ay gecmis neredeyse. Ingilizcem kesinlikle daha iyi seviyede. Beginner seviyede yazilari akici okuyup anlayabiliyorum ve dinleyebiliyorum. Cogu, zaman kurallarini ezbere biliyorum digerlerini takila takila kullanarak konusabiliyorum...
Ve artik lisanimi birkac basit Ingilizce konusu konu anlatimi videolarini/yazilarini anlayabilecek seviyeye cektim. Sanirim artik Amerika'da yetecek, derdimi anlatabilecek seviyedeyim. Ama bunun bir sonsuza kadar gidecek yol oldugunu unutmamak gerek :p
-
@ytrbilgisayar Kesmeyenlere 43 Kelime Kısaltma Telaffuzlarıyla Ablam İddialıdır... Gruplandırmış...
-
-
@waterman anlıyorum kardeşim Allah yardımcın olsun
-
....ingilizceyi cevirmeye calisilirsa yolda kalinir....netflix de bir film var adi --burn after read---dun kafam takildi dur bunu turkceye cevireyim dedim cevirince boyle oluyor----yak sonra okuduk....turkcede cumlenin b asina galacak keloime ingilizcede sona gelir. saat kac... what time.....
İngilizce'yi nasıl öğrenmeye çalışıyorsunuz?
-
@bekindtoyourself çeşitli AI uygulamalar var. Onlarla sohbet edebiliyorsunuz.Chatgpt ile de konuşabiliyorsunuz artık. Kendi kendine konuşarak speakingi çözmek zor.Birileriyle konuşmak lazım.
-
@selamibasaran, içinde söyledi: İngilizce'yi nasıl öğrenmeye çalışıyorsunuz?
@bekindtoyourself çeşitli AI uygulamalar var. Onlarla sohbet edebiliyorsunuz.Chatgpt ile de konuşabiliyorsunuz artık. Kendi kendine konuşarak speakingi çözmek zor.Birileriyle konuşmak lazım.
İşin içine teknoloji girdimi insan zor çalışır
-
Başlangıç seviyesinde bilenler için ''Stimuler'' isminde bir uygulama var. Yapay zeka ile sesli sohbet ederek geliştirebilirsiniz.
-
Herkese merhaba
Cümle kurma mantığını bilen birisi anlatabilir mi acaba? Benim kelime eksiğim var ve zaman aşımından dolayı pratik eksiğim de var kısa cümleler çok rahat oluyor ama mesela uzun bağlaçlı kelimeleri kurarken türkçe deki gibi dümdüz kelimeleri sıralamaya çalışıyorum ing olarakÖrneğin "Bugün futbol maçını izlemeye gittim ama maç tatil edildi". cümleyi türkçe böyle kuruyoruz evet peki İngilizce de nasıl oluyor türkçe söylersek nerden başlamak lazım
-
Bu ileti silindi! -
...amerikada yasiyorsaniz,akademik ingilizce dusunmeden basit halk dili ile konusmaya calismak lazimdir,cok kisa zaman icinde yuzlerce kelime ogrenmek zordur,turkceden cevirmeye kalkinca is agiza yuze bulasir.
-
@TuttoSPORT Bu aslinda dilbilgisi ile ilgili cunku Turkce ve Ingilizce'deki cumle yapilari farklidir.
Turkce'de yuklem yani fiil cumlenin sonundadir ve cogu zaman biz yukleme eklemeler yaparak cumlenin zamanini belirleriz. Halbuki, Ingilizce'de yuklem yani fiil cumlede ozne ve yardimci fiilden sonra gelir. Yardimci fiil cumlenin zamanini belirtir.
Orneginizden yola cikarsak:
Bugün futbol maçını izlemeye gittim ama maç tatil edildi.
Ben: gizli ozne
Bugun: zaman zarfi
Futbol maci: nesne
Izlemeye gitmek: yuklem
Ama: baglac
Mac: ozne
Tatil edildi: yuklemGordugunuz gibi yuklemler cumlenin sonundalar.
Ingilizce'de:
I went to watch a game today, but the game was postponed.
I: ozne
Went: gitmek (go) kelimesinin past kullanimi yani yuklem
To watch: izlemek (burada ikinci fiil oluyor)
A game: mac/oyun
Today: zaman zarfi
But: baglac
Was postponed: Passive kullanim ile iptal edildiGoruldugu uzere simple past ve passive zamanlar kullanildilar. But kelimesi ile iki cumle baglanmis oldular. Ve yuklemler ozne ve yardimci fiilden sonra kullanildilar.
-
@MySea çok tesekkür ediyorum elinize sağlık
-
Arkadaşlar şu podcasti şiddetle tavsiye ediyorum İngilizcenizi ilerletmek için listening yapabilirsiniz
-
@TuttoSPORT bence yavas konusulan sesler dinlememeliyiz sonucta hizli okunan kelimeler ayri bir sese sahip ve onlara alismak pratikte daha faydali olur
-
Ingilizce ogrenmek veya ilerletmek isteyenlere bir kac tavsiye vereyim.
-
Gramere fazla zaman ayirmayin, Soyle ustunkoru bir goz atip biraz fikir edinmek yeterli. Cok ustune dusulecek bir konu degil. Gramere uygun konusmaya calismayin. Hic birimiz, kimse gunluk hayatta, ana dilimiz dahil, gramere uygun konusmuyor veya yazmiyor. Simdi bana Turkcede birden fazla aynı veya farklı cinsten yer tamlayıcısı olan dolayli tumlec iceren gizli zamirli gibi bir cumle kur desen birakin bunun ne oldugunu soruyu bile anlamam.
Benim Turkce gramer bilgim sifira yakindir, eminim ki cogunuzun da oyledir. Koydeki akrabalarimiz, komsu teyzeler, dayilar falan zaten hic gramer bilmez. -
Bir dili etkin kullanabilmek icin her kelimenin anlamini bilmek zorunda degilsiniz. Soyle bir ornekle aciklayayim bunu: Turkcede "Sirra kadem basmak" diye bir ifade var. Simdi sokakta 100 kisi cevirip bu ifadedeki kelimelerin anlamini sorsaniz bilen 1-2 kisi ya cikar ya cikmaz. Kadem nedir, sir nedir, kadem sirra neden basilir, kimse bu kelimelerin karsiligini bilmez ama bunu duyan herkes bu ifadeyle ne anlatildigini hemen bilir! Bu arada kadem kalem benzeri demir cubuk, sir kaplama, boyama icin kullanilan malzemedir (ayna yapmak icin camlarin arkasina surulen gumus bilesigi gibi). Bu ifadedeki kelimelerin anlami ile anladiginiz sey arasinda ilgi alaka yoktur,
Bu yuzden bir dili ogrenmek istiyorsaniz o dilde yogun kullanilan ifadeleri ogrenmek zorundasiniz. Bunun yolu da bol bol, surekli o dile maruz kalmaktir. Duydukca okudukca ogreneceksiniz, kelimelerin anlamini bilmeseniz bile. Surekli hayatin icinde ve iletisimde olmalisiniz ki bunlari duymalisiniz. Komsunuzla, is yerinde, markette, orada burada surekli konusmaya calisin, insanlari dinleyin, soru sorun. Grameri, cumleyi bos verin, surekli iletsimde bulunmaya calisin. beni anlamazlar diye dusunmeyin, kelimelei arka arkaya siralasaniz bile ne demek istediginizi anlayacaklardir. Biz de bebekken boyle konusmaya baslayip zaman gectikce her seyi yerli yerinde kullanmaya basladik. Unutmayin siz de ogrenmeye calistiginiz dilin bebegisiniz!
-
Utangac olmayin, konusmaya calismaktan korkmayin, bana gulerler, salak gibi gorunurum falan gibi seyleri kafanizdan cikarip atin. Tabiri yerinde ise yirtik olun, dan dun da olsa kafa goz yara yara konusun. Yukarida yazdigim gibi gerekiyorsa soylemek istediginiz sey icin kelimeleri arka arkaya gramer mramer demeden siralayin gitsin. Zaten zaman gectikce her sey yerine oturacak cumlelerinizi daha uygun, olmasi gerektigi gibi ve daha uzun kurmaya baslayacaksiniz. Bir dili susarak degil konusarak, konusmaya calisarak ogrenebilirsiniz.
-
Aksansiz konusmaya kasmayin veya yerel aksani konusmaya calismayin. Aksaniniz hep olacak, bu hic problem degil. Amacimiz dile hakimiyet, yani konusulani anlamak ve derdimizi karsidakinin anlayacagi bicimde ifade edecek bir akiciliga sahip olmak. Karsimizdaki bizi, soyledigimiz her seyi net olarak anliyorsa olay bitmistir, aksanin hic bir onemi yok. Burada 15-20 yildr yasayan ama hala cok keskin Ukrayna, Rus, Italyan, Afgan, Hintli vs aksaniyla konusan cok kisi gordum. Bulbul gibi, ana dilleri gibi konusuyorlar ama aksanlari var. Bir cok buyuk teknoloji sirketlerinin, diger buyuk firmalarin ust yonetimlerindeki, mamagement seviyesinde kisiler Ingilizceyi Amerikalilardan daha etkin ve akici konusuyorlar ama hala cok keskin aksanlari var.
Bu nedenle Turk aksanindan kurtulmaya calismayin veya yerel aksan icin kasmayin. Hatta aksaniniz sizin faydaniza bile olabilir, cogu zaman sempatik gelirsiniz veya karsinizdaki kisi native speaker olmadiginizi anladiginda sizin anlayacaginiz bir netlik ve hizda konusmaya baslayacagindan daha verimli bir iletisim kurabilirsiniz.
- Bir dili ogrenmenin ve gelistirmenin tek yolu onu surekli kullanmak ve ona maruz kalmaktir. Ben bu dili ogrendim diye bir sey yoktur, ana dilimiz dahil!
Dil ogrenmek, bir dili kllanmak dibi delik bir kovaya su doldurmak gibidir. Durdugunuz anda icindeki su azalmaya baslar ve en sonunda hepsini kaybedecek duzeye gelirsiniz. Uzun sure kullanmadigimizda veya uzak kaldigimizda ana dilimiz bile zayiflayip bozuluyor. Bu yuzden Ingilizcenizi belli bir seviyeye getirseniz bile asla durmayin. Surekli okuyun, dinleyin, seyredin, Surekli, durmadan kullanin. Durur veya yavaslarsaniz kovadaki su azalir ve sonunda biter!
Bizim gecmiste dil ogrenmeye calistigimiz zamalardan cok cok farkli ve cok avantajli zamnlardayiz. bizim zamanimizda hem yayinlar, kitaplar cok sinirli ve pahalliydi hem de ulasilmazdi. Ingilizce kitabi, filmi nerden bulup da okuyup seyredecktik. Kelime ogrenmenin yolu tugla kalinliginda sozluk sayfasi karistirmakti. Ogrendigimiz bir kelimenin nasil telafuz edildigi bir muamma idi. Resmen yalan yanlis telafuz ediyorduk, cunku dogrusunu duyma sansi yoktu ki?
Simdi teknoloji herkesin cebine girdi. Her cep telefonu aninda her turlu bilgiye, goruntuye, sese ulasabilecegimiz bir portal. Binbir uygulama ile aninda her seyi cevirip ogrenebiliyoruz. cep telefonlarinizi cok daha etkin kullanin.
Kisacasi: Hayatin icinde olun, surekli maruz kalin, yalan yanlis, komik duruma duserim, gulerler vs demeden surekli iletisim kurmaya ve kullanmaya bakin. Aynen bebekler gibi. Bir dilin bebegi olup bir bebek mantigiyla yaklasmadan dili ogrenip gelistiremezsiniz.
-
-
@smartcells bende bu fikirdeyim gramerli konuşacak diye yırtınıyoruz adamlar bam güm konuşuyor bence Türk eğitim sisteminin sorunuda bu konuşmak yerine gereksiz gramer kafa ile karıştırıyorlar.
Benzer Başlıklar
117
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k