Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@bekindtoyourself çeşitli AI uygulamalar var. Onlarla sohbet edebiliyorsunuz.Chatgpt ile de konuşabiliyorsunuz artık. Kendi kendine konuşarak speakingi çözmek zor.Birileriyle konuşmak lazım.

• @selamibasaran, içinde söyledi: İngilizce'yi nasıl öğrenmeye çalışıyorsunuz?

@bekindtoyourself çeşitli AI uygulamalar var. Onlarla sohbet edebiliyorsunuz.Chatgpt ile de konuşabiliyorsunuz artık. Kendi kendine konuşarak speakingi çözmek zor.Birileriyle konuşmak lazım.

İşin içine teknoloji girdimi insan zor çalışır

• Başlangıç seviyesinde bilenler için ''Stimuler'' isminde bir uygulama var. Yapay zeka ile sesli sohbet ederek geliştirebilirsiniz.

• Herkese merhaba
    Cümle kurma mantığını bilen birisi anlatabilir mi acaba? Benim kelime eksiğim var ve zaman aşımından dolayı pratik eksiğim de var kısa cümleler çok rahat oluyor ama mesela uzun bağlaçlı kelimeleri kurarken türkçe deki gibi dümdüz kelimeleri sıralamaya çalışıyorum ing olarak

Örneğin "Bugün futbol maçını izlemeye gittim ama maç tatil edildi". cümleyi türkçe böyle kuruyoruz evet peki İngilizce de nasıl oluyor türkçe söylersek nerden başlamak lazım

• Bu ileti silindi!

• ...amerikada yasiyorsaniz,akademik ingilizce dusunmeden basit halk dili ile konusmaya calismak lazimdir,cok kisa zaman icinde yuzlerce kelime ogrenmek zordur,turkceden cevirmeye kalkinca is agiza yuze bulasir.

• @TuttoSPORT Bu aslinda dilbilgisi ile ilgili cunku Turkce ve Ingilizce'deki cumle yapilari farklidir.

Turkce'de yuklem yani fiil cumlenin sonundadir ve cogu zaman biz yukleme eklemeler yaparak cumlenin zamanini belirleriz. Halbuki, Ingilizce'de yuklem yani fiil cumlede ozne ve yardimci fiilden sonra gelir. Yardimci fiil cumlenin zamanini belirtir.

Orneginizden yola cikarsak:

Bugün futbol maçını izlemeye gittim ama maç tatil edildi.

Ben: gizli ozne
    Bugun: zaman zarfi
    Futbol maci: nesne
    Izlemeye gitmek: yuklem
    Ama: baglac
    Mac: ozne
    Tatil edildi: yuklem

Gordugunuz gibi yuklemler cumlenin sonundalar.

Ingilizce'de:

I went to watch a game today, but the game was postponed.

I: ozne
    Went: gitmek (go) kelimesinin past kullanimi yani yuklem
    To watch: izlemek (burada ikinci fiil oluyor)
    A game: mac/oyun
    Today: zaman zarfi
    But: baglac
    Was postponed: Passive kullanim ile iptal edildi

Goruldugu uzere simple past ve passive zamanlar kullanildilar. But kelimesi ile iki cumle baglanmis oldular. Ve yuklemler ozne ve yardimci fiilden sonra kullanildilar.

• @MySea çok tesekkür ediyorum elinize sağlık

• Arkadaşlar şu podcasti şiddetle tavsiye ediyorum İngilizcenizi ilerletmek için listening yapabilirsiniz

• ⭐⭐

@TuttoSPORT bence yavas konusulan sesler dinlememeliyiz sonucta hizli okunan kelimeler ayri bir sese sahip ve onlara alismak pratikte daha faydali olur

• ⭐⭐⭐⭐

Ingilizce ogrenmek veya ilerletmek isteyenlere bir kac tavsiye vereyim.

• Gramere fazla zaman ayirmayin, Soyle ustunkoru bir goz atip biraz fikir edinmek yeterli. Cok ustune dusulecek bir konu degil. Gramere uygun konusmaya calismayin. Hic birimiz, kimse gunluk hayatta, ana dilimiz dahil, gramere uygun konusmuyor veya yazmiyor. Simdi bana Turkcede birden fazla aynı veya farklı cinsten yer tamlayıcısı olan dolayli tumlec iceren gizli zamirli gibi bir cumle kur desen birakin bunun ne oldugunu soruyu bile anlamam. 🙂 Benim Turkce gramer bilgim sifira yakindir, eminim ki cogunuzun da oyledir. Koydeki akrabalarimiz, komsu teyzeler, dayilar falan zaten hic gramer bilmez.

• Bir dili etkin kullanabilmek icin her kelimenin anlamini bilmek zorunda degilsiniz. Soyle bir ornekle aciklayayim bunu: Turkcede "Sirra kadem basmak" diye bir ifade var. Simdi sokakta 100 kisi cevirip bu ifadedeki kelimelerin anlamini sorsaniz bilen 1-2 kisi ya cikar ya cikmaz. Kadem nedir, sir nedir, kadem sirra neden basilir, kimse bu kelimelerin karsiligini bilmez ama bunu duyan herkes bu ifadeyle ne anlatildigini hemen bilir! Bu arada kadem kalem benzeri demir cubuk, sir kaplama, boyama icin kullanilan malzemedir (ayna yapmak icin camlarin arkasina surulen gumus bilesigi gibi). Bu ifadedeki kelimelerin anlami ile anladiginiz sey arasinda ilgi alaka yoktur,

Bu yuzden bir dili ogrenmek istiyorsaniz o dilde yogun kullanilan ifadeleri ogrenmek zorundasiniz. Bunun yolu da bol bol, surekli o dile maruz kalmaktir. Duydukca okudukca ogreneceksiniz, kelimelerin anlamini bilmeseniz bile. Surekli hayatin icinde ve iletisimde olmalisiniz ki bunlari duymalisiniz. Komsunuzla, is yerinde, markette, orada burada surekli konusmaya calisin, insanlari dinleyin, soru sorun. Grameri, cumleyi bos verin, surekli iletsimde bulunmaya calisin. beni anlamazlar diye dusunmeyin, kelimelei arka arkaya siralasaniz bile ne demek istediginizi anlayacaklardir. Biz de bebekken boyle konusmaya baslayip zaman gectikce her seyi yerli yerinde kullanmaya basladik. Unutmayin siz de ogrenmeye calistiginiz dilin bebegisiniz!

• Utangac olmayin, konusmaya calismaktan korkmayin, bana gulerler, salak gibi gorunurum falan gibi seyleri kafanizdan cikarip atin. Tabiri yerinde ise yirtik olun, dan dun da olsa kafa goz yara yara konusun. Yukarida yazdigim gibi gerekiyorsa soylemek istediginiz sey icin kelimeleri arka arkaya gramer mramer demeden siralayin gitsin. Zaten zaman gectikce her sey yerine oturacak cumlelerinizi daha uygun, olmasi gerektigi gibi ve daha uzun kurmaya baslayacaksiniz. Bir dili susarak degil konusarak, konusmaya calisarak ogrenebilirsiniz.

• Aksansiz konusmaya kasmayin veya yerel aksani konusmaya calismayin. Aksaniniz hep olacak, bu hic problem degil. Amacimiz dile hakimiyet, yani konusulani anlamak ve derdimizi karsidakinin anlayacagi bicimde ifade edecek bir akiciliga sahip olmak. Karsimizdaki bizi, soyledigimiz her seyi net olarak anliyorsa olay bitmistir, aksanin hic bir onemi yok. Burada 15-20 yildr yasayan ama hala cok keskin Ukrayna, Rus, Italyan, Afgan, Hintli vs aksaniyla konusan cok kisi gordum. Bulbul gibi, ana dilleri gibi konusuyorlar ama aksanlari var. Bir cok buyuk teknoloji sirketlerinin, diger buyuk firmalarin ust yonetimlerindeki, mamagement seviyesinde kisiler Ingilizceyi Amerikalilardan daha etkin ve akici konusuyorlar ama hala cok keskin aksanlari var.

Bu nedenle Turk aksanindan kurtulmaya calismayin veya yerel aksan icin kasmayin. Hatta aksaniniz sizin faydaniza bile olabilir, cogu zaman sempatik gelirsiniz veya karsinizdaki kisi native speaker olmadiginizi anladiginda sizin anlayacaginiz bir netlik ve hizda konusmaya baslayacagindan daha verimli bir iletisim kurabilirsiniz.

• Bir dili ogrenmenin ve gelistirmenin tek yolu onu surekli kullanmak ve ona maruz kalmaktir. Ben bu dili ogrendim diye bir sey yoktur, ana dilimiz dahil!

Dil ogrenmek, bir dili kllanmak dibi delik bir kovaya su doldurmak gibidir. Durdugunuz anda icindeki su azalmaya baslar ve en sonunda hepsini kaybedecek duzeye gelirsiniz. Uzun sure kullanmadigimizda veya uzak kaldigimizda ana dilimiz bile zayiflayip bozuluyor. Bu yuzden Ingilizcenizi belli bir seviyeye getirseniz bile asla durmayin. Surekli okuyun, dinleyin, seyredin, Surekli, durmadan kullanin. Durur veya yavaslarsaniz kovadaki su azalir ve sonunda biter!

Bizim gecmiste dil ogrenmeye calistigimiz zamalardan cok cok farkli ve cok avantajli zamnlardayiz. bizim zamanimizda hem yayinlar, kitaplar cok sinirli ve pahalliydi hem de ulasilmazdi. Ingilizce kitabi, filmi nerden bulup da okuyup seyredecktik. Kelime ogrenmenin yolu tugla kalinliginda sozluk sayfasi karistirmakti. Ogrendigimiz bir kelimenin nasil telafuz edildigi bir muamma idi. Resmen yalan yanlis telafuz ediyorduk, cunku dogrusunu duyma sansi yoktu ki?

Simdi teknoloji herkesin cebine girdi. Her cep telefonu aninda her turlu bilgiye, goruntuye, sese ulasabilecegimiz bir portal. Binbir uygulama ile aninda her seyi cevirip ogrenebiliyoruz. cep telefonlarinizi cok daha etkin kullanin.

Kisacasi: Hayatin icinde olun, surekli maruz kalin, yalan yanlis, komik duruma duserim, gulerler vs demeden surekli iletisim kurmaya ve kullanmaya bakin. Aynen bebekler gibi. Bir dilin bebegi olup bir bebek mantigiyla yaklasmadan dili ogrenip gelistiremezsiniz.

• @smartcells bende bu fikirdeyim gramerli konuşacak diye yırtınıyoruz adamlar bam güm konuşuyor bence Türk eğitim sisteminin sorunuda bu konuşmak yerine gereksiz gramer kafa ile karıştırıyorlar.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 5
  • 4
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |