Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Merhaba, yazıma bir ata sözüyle başlamak istiyorum çünkü çok yerinde bir söz.
    "Bir insan bir lisan, bir lisan bin insan"
    Dil öğrenmenin önemini anlatmama gerek yok sanırım. Bu forumda bu yazıyı okuyorsanız eğer, siz bir göçmen adayısınız ve dil öğrenmek zorundasınız. İletişim sağlayabilmek sizlere bir çok kapıyı açacaktır. Ayrıca herhangi bir durumda kendinizi ifade edebilmeniz çok önemli.
    Green Card'a başvuru yaptığınız andan itibaren ilk mülakatların başlayacağı 1 Ekim'e kadar çok güzel bir zaman var. Bu zamanı dolu dolu geçirmek ve hedefe yönelik olarak değerli kılmak sizin elinizde. Yahu ne olacak gidince öğreniriz diye düşünmemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü insanoğlunun çok kıymetli iki varlığı sağlık ve zamandır. Burada önemli olan ise zaman. Neden gidince hayata 5-0 başlamayasınız ki ? Değil mi ?
    Kendi öğrenme sürecimden bahsedersek, önce zamanları kavramakla başladım, sırasıyla modallar, articles konusu vb. çalışıyorum. Bunları evde işte kullanarak (evdekilere ve bazen kendi kendime - delice gelebilir 🙂 ) pratik yaparak kalıcı olması için uğraşıyorum. Bunları yaparken de bilmediğim kelimeleri not alıyorum ve kesinlikle aksatmadan cümle içerisinde kullanmaya çalışıyorum.
    İngilizce öğrenme tavsiyem ise şu şekilde, öncelikle seviyeniz önemli olmamakla beraber önce Sedrar Hoca - Özel Ders Formatında Sıfırdan Zirveye İngilizce Eğitim Seti - Udemy eğitimini alın. Bu eğitimi sabırla ve kesinlikle uygulayarak, tekrar ederek bitirin. Sonrasında ise bir diğer kesin tavsiyem Cambly almak. Ana dili ingilizce olan hocalar ile pratik yapabilirsiniz. Konuşma korkunuzu yenerek speaking konusunu daha buaradayken aşmış olursunuz. Özellikle anlıyorum yazıyorum ama konuşamıyorum diyenlerdenseniz bu yöntem tam size göre. İlk derslerde kem küm edebilirsiniz ama sonrasında her derste bunu aşıyorsunuz. Bu yöntemi disiplinli ve sabırla uygularsanız eğer öğrenmemeniz mümkün değil. Tahminim 8 aylık bir süreçte rahatlıkla B2 seviyesine gelirsiniz.
    Burada mümkün olduğunca deneyimlerimi ve kaynakları paylaşayım diyorum. Yararlandığım kaynakları sıralamak istiyorum. Aklıma geldikçe ve deneyimledikçe güncelleme yapacağım.

    Ücretsiz Dinleme ve Alıştırma-Sözlük-Teleffuz

    Listen A Minute
    TED Takls
    English Grammar - Her Türlü Alıştırma Mevcut
    English Grammer (Farklı Site)-Karışık Eğitim ve Alıştırma
    Tureng Sözlük
    Forvo Telaffuz sözlüğü

    ÜCRETLİ KAYNAKLAR :

    Cambly - Konuşma pratiği konusunda gerçekten iyi bir eğitim platformu. (Bu konuda sayın @Rhonster Cambly Deneyimi işinize yarayabilir)
    Taner Çağlı - Bu eğitmen çok iddialı. Şahsen anlatım tarzını beğendim.
    Sedrar Hoca - Özel Ders Formatında Sıfırdan Zirveye İngilizce Eğitim Seti - Udemy
    Serdar Hoca - İngilizce-Kalıcı Kelime Öğrenme Kursu (6500+Kelime 55+ Saat) - Udemy
    FONO Eğitim Yayınları - Buradan okumayı geliştirmek için hikaye kitaplarını alabilirsiniz.

    ÜCRETSİZ KAYNAKLAR:
    Sıfırdan İleriye Dersler

    İngilizce Dersler - Aksen KAHRAMAN
    Bu arkadaşımızın kanalındaki diğer videolara da göz atmayı unutmayın.

    Haluk Tatar - İngilizce Eğitim

    KARIŞIK BİLGİLENDİRİCİ KONULAR
    Cambly ile İngilizce Öğren


    Cambly - İngilizce Zamanlar (Tense): Detaylı Konu Anlatımı + Örnek Cümleler Zamanların detaylı konu anlatımı mevcut.

    Çilem Akar - İngilizce Öğretmeni

    English With Zack - Türkiye'de Yaşayan Bir Amerikalı

    İngilizce Fonetik Alfabe Seslendirme Eğitimi (İngilizce)


    İngilizce Konu Anlatımı - Özer Kiraz

    English with Ronnie · EnglishLessons4U with engVid - Her Konuya Değiniyor (İngilizce)

    VOA - Learning English (Voice Of America) (İngilizce)
    Amerika'nın Sesi Kanalının Ücretsiz Seviye Seviye Eğitimleri
    VOA - Learning English (Voice Of America)

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer Güzel konu, elinize sağlık.

  • ⭐⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy Rica ederim, dilerim faydalı olur.

  • ⭐⭐

    @Programmer teşekkür ederiz , emeğinize sağlık.


  • Dilbilimci adayı, Phonetics/Phonology eğitimlerini/derslerini almış birisi olarak söyleyebilirim ki fonetik alfabe o kadar da gerekli bir şey değil. IPA (International Phonetic Alphabet) bildiğinizde dayanağınız online ve somut sözlükler olacak. Sözlük de bir kelimeyi öğrenmenin en sıkıcı, en az akılda kalıcı olan hali. Tabii ki farklı dilleri birbirine kıyaslamak, İngilizce'nin kendi içinde accent/dialect kıyaslaması yapacaksanız bu konu değişir. O zaman lütfen IPA öğrenin ki derinine girebilesiniz, fakat özel verdiğim İngilizce derslerinde her zaman metin üzerinde kelimeyi öğrenmelerini öneriyordum. Pronunciation bana kalırsa her zaman dışarıdan maruz kalınarak ve taklit edilerek doğru öğrenilebilecek bir şey ve daha rahat öğrenilebilir. Akılda kalıcılığı daha yüksek. https://youglish.com/ sitesi bunun için birebir. Onun haricinde konuda çok faydalı videolar var. Do ve make ikisi de yapmak anlamına gelse de İngilizce'yi İngilizce, Türkçe'yi Türkçe olarak köşede bırakıp dili kendi başına sıfırdan öğrenmek gerekiyor. Buna değinen bir video bile olması beni sevindirdi, öğrenmek isteyenler için faydalı bir konu.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum