Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @okokok inşallah çok teşekkür ederim

• @Neslihan-0 Size tavsiyem kriterlere göre eşinizin yol çizmesi. Örneğin akademik makale yayınlamak, dergilerde hakemlik yapmak, uluslararası konferanslara katılmak gibi. Kendinize bir sene verin. Bu bir sene içerisinde eşiniz akademik çalışmalara odaklansın. Wegreened bu işi çok iyi biliyor. Diğer danışmanlık şirketleri konusunda bir deneyimim yok.

• Sürece yeni başlayanlar için şu ana kadar olan sürecimizi unutmadan aktarayım. Akademisyen olmayan eşim üzerinden EB2NIW başvurusu yaptık. Yüksek lisansı Amerikada yapmış, üzerine 10 senelik mesleki tecrübesi var. Medikal alanda bir çok özel çalışmada bulundu. Avukatlar %60 olur demişti. Avukat aracılığı ile başvurduk ancak bizce onların akademi harici başvuruda yeteri kadar deneyimi olmadığı için RFE aldık. Hatta bu işin redde gideceğini söylediler. Ancak eşim kendisi tek tek istenilen soruların cevabını referans mektupları ile ayrıntılı cevapladı ve avukatlara iş bırakmadı. Sadece onlardan düzenleyip göndermesini istedi. Bunun üzerine 15 gün içinde I140 onayı geldi. Dün I797 diye bir onay belgesi geldi avukatlar iletti. Bu USCIS ın bizim onayımızı NVC ye gönderdiği onların eline ulaştığını bildiren belge sanırım. Şuan Nvc den welcome letter bekliyoruz. Süreç ilerledikçe güncelleme yaparım. Umarım süreç hızlı ilerler ve yeni okul dönemine Amerikada oluruz...

• @Mcngz tebrikler.
    2024 yılında başvuru yapanlar arasında ilk welcome letter alan olacaksınız sanırım. Daha önce vizelerin dolduğuna dair bir mail aldınız mı?

• @chemistontheroad herhangi bir mail gelmedi. Ancak NVC nin sayfasını kontrol ederseniz ilgili maillerin gelmediğinde başvurulacak bir form var. Ve NVC timeframe diye şuan hangi tarihi çalıştıklarını gösteren haftalık güncellenen bir açıklamaları var

• @Mcngz burada haziran temmuz gibi I140 onayı alanlara vize kotasının dolduğu ve beklemede kalacakları şeklinde bir mail geldi genelde. Bu yüzden merak etmiştim.

• @ozenrame çok teşekkür ederim

• @Neslihan-0 diğer şirketler bayağı pahalı ama tabi ki belki olumlu olur bilemiyorum cidden... Chen ler zaten garanti gördükleriyle genelde çalışıyor diye biliyorum çünkü refund policyleri var ödemeyi red alırsanız iade ediyorlar diye biliyorum

• @begumm Ben Chen ile çalıştım. 2024 başında evaluation istemiştim, son birkaç yılda makaleniz yok diye ret etti, ondan önce 16 tane makalem, patentim, ödüllerim, fellowshiplerim vardı. Ben de bekledim, 2024 te makalem çıktı, sonra tekrar Chen'e yolladım, kabul etti ve dosyayı hazırladık. AYnen size katılıyoru, Chen garanti olarak gördüğü dosyalarla ilgileniyor. Kendisi de belirtiyor zaten, "dosyayı kabul etmezsek sebebi yetersiz olmanız değil bizim kriterlerimizin dışında olmanız" diye belirtiyor. Chen, geri ödeme garantisi ve düşük fiyat politikasıyla birkaç adım önde ama tamamen onun değerlendirmesini baz almamak gerekiyor; alternatif şirketlerle çalışabilirsiniz. Ben avukat araştırma sürecimde, birkaç hukuk şirketi için çok kötü yorumlar vardı, detaylı araştırıp ona göre seçmekte fayda var; eğer Chen kabul etmezse! başarılar

• Genel olarak Chen ile deneyimlerimi paylaşmak isterim, EB1A dilekçem kabul oldu Ekim ayında. 2022 yılına ait 3 makalem olmasına rağmen 2024 yılı başvurusu olduğu için 2024 yılında çıkan makale istemişlerdi. Eğer akademik olarak o kritere göre başvuru yapıyorsanız bu nokta önemli oluyor. Bunun sebebini yani neden güncel makale istediklerini daha sonra USCIS'den okuduğum red edilen davalara karşılık yazılan temyiz dilekçelerini okurken anladım. Akademik düzeydeki olan başvurularda Chen in dikkat ettiği ve önemli gördüğü noktaların eksikliğinden red verdikleri ortadaydı. Bu yüzden tüm detayları bildikleri ve yüzlerce belki de binlerce dilekçe, dilekçeye cevap falan yazdıkları için hem kendileri için hem de sizin için işi garantiye almak istiyorlar.

• @ozenrame benim makalelerim güncel değildi. yine de kabul aldım EB1A'dan. güncellikten ziyade yayınlandıkları yerler ve impact'i düzgün açıklamak önemli olabilir. Tabi hangi kriterler için kabul aldım, reddedilen kriterler var mıydı bilmiyorum. Yalnız Chen beni de reddetmişti en başta. Hatta NIW için bile reddetmişti. Chen ile çalışmadan da oluyor. Ben Grape ile çalıştım çok da memnun kaldım açıkçası.

• @ozenrame hocam selamlar, Niw için sureciniz ne durumda hala approve gelmedi mi acaba?

• @berdushan Hocam ben Amerika'dayım ve EB1A başvurdum.Burdaki süreç daha farklı biraz. Farklı form dolduruyoruz. USCIS memurları inceleyeceği için özellikle birth certificate gibi kimlik belgeler konusunda çok dikkat etmemiz gerektiğini söylediler. Buradaki birth certificate ile bizdeki nufüs kayıt örneği farklı baya. Evrakları göndermek üzereyiz. Approval iki hafta içerisinde adresimize geldi.

• @ozenrame anladım hocam çok teşekkürler cevabınız için. Ben imzanızda gördüğüm EB2NIW 15/04/2024 tarihini PD olarak algılamışım. Merak ettim 6 aydır approve niye gelmedi diye.

• @berdushan evet geçikti farkındayım ama EB1A olunca çok da dert etmedim açıkçası. Mart ayında başvuran bir hocamızın Agustosda belli olmuştu. Ben de Eylül de belli olur diye bekliyordum fakat bir sonuç yok henüz.

• @Hilal-2 Normalde sıçrayış oluyor mu? Kaç ay sıçrayabiliyor?

• @ozenrame EB1A için kaç tane hakemlik/editörlük vardı?

• @Highhopes Hocam hayırlı olsun. Gördüğüm kadarıyla 16 ay gibi bir süre almış. Aslında EB-2 NIW'de hemen hemen bu süreleri buluyor. EB1A ve EB2 NIW değerlendirmelerinin birbirlerine oranla çok bir avantajı yok gibi. Ben de EB1A da göndersemmi diye düşünüyorum fakat avukatım çok ümitli olma dedi. Premium process de yapmanı tavsiye etmem dedi, RFE alınıyor dedi. Bu durumda EB2 NIW beklemek daha mantıklı geldi.

• @mrkc Evet, şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla Christmas, Easter öncesi kayda değer ilerleme oluyor. 3-5 hafta gibi.

• @mrkc yanlış hocam. avukatınız da yanlış söylüyor. highhopes'un PD tarihi 12 Jun 2023. Eğer NIW başvursaydı bu tarih şu an current değildi ve hala bekliyordu. Ayrıca highhopes'un PD ve DQ tarihlerine baktığımızda premium processing yapmadığı anlaşılıyor. PP yapsaydı DQ tarihi de çok önce olabilirdi. Ha o zaman da interview bekleme süresi yine uzun olur muydu? bunu şu an için bilemiyoruz. Net olan şu ki kesinlikle NIW başvursaydı şu an vizesini almış olamayacaktı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |