Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(H1B) Çalışma Vizesi

• ⭐⭐⭐⭐

@ebc Hayır turist vizesi kadar olamaz. Ama tabii H1B dönemi olduğu için yoğunluk olabilir belki bundan dolayı uzama olabilir. Şu an İstanbul için 100 gün Ankara için 43 gün gösteriyor resmi site.

• @denizci10 merhabalar, İstanbul H1B (non profit) randevu bekleme süreleri şuan nedir?

• @melekunlugedik ortalama 150 gün gösteriyor sistem ama bu değişiyor ne yazık ki. Orada yazanlar gerçek olmayabiliyor her zaman.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu arada FY25 H1B çekilişi için ikincisi yapılacağını duyurdu bugün USCIS. Muhtemelen yarından itibaren yeni kazananlara mektuplar gitmeye başlar. Şirketiniz veya başvuruyu yapan avukat ile görüşün Cuma günü.

• Arkadaslar merhaba,

Burasi aktif mi bilmiyorum ama bir sorum olacak. 10 Eylul'de H1B interviewine girdim Ankara'da fakat işe başlama tarihim dilekçede 1 Agustos olarak gözüküyordu. Daha sonra başka bir sebeple AP aldım o da bir hafta da sonuçlandı ve şu an vizemi bekliyorum 1 hafta içerisinde. Benim sorum Amerikaiya girmeden önce başlangıç tarihimi değiştirmeme gerek var mı yoksa vizeyi aldıktan sonra başlangıç tarihini umursamadan ülkeye girebilir miyim? Yoksa önce başlangıç tarihi gelecekteki bir tarihe değiştirilmeli ve ancak o tarihten sonra mı girebilirim. Daha sonra işe başlayacağım gerçek tarihe göre işveren onu düzeltir zaten.

• @californiapostdoc oncelikle vizeniz hayirli olsun. Musaitliginizde gorusme detaylarini da paylasabilirseniz herkes icin bilgilendiri olacaktir. simdiden tesekkurler.

sorunuzun cevabina gelecek olursak; Bu tarz durumlar calisma vizelerinde cok sık yasanir. Herhangibir sorun teskil etmez. Iciniz rahat olsun. Bol sanslar.

• Merhaba benim şirketim H1B açıklanmadı ve daha bir bilgi gelmedi diyor. Bana çok tuhaf geldi lütfen yardımcı olun.

• @ece-er dosya numarani biliyormusun? Biliyorsan eger sende kontrol edebilirsin.

• @californiapostdoc sorunu net olarak anlayamadim ama anladigim kadariyla soyliyim. Su anda Amerikaysan eger bu cevabim bir anlami kalmadi ama :) Eger onaylandiysa H1-B vizen hangi tarihte olsada farketmez 1 Ekim den once Amerikaya giris yapamazsin. Sirkete baslama tarihinin de bir onemi yok vizen 1 Ekimden itibaren basliyor ve 3 yillik sure icin veriliyor.

• @Aleras Bana şirketim şimdi çıktığını söylüyor böyle bir şey mümkün mü? Yani kasımın ilk haftası açıklanacak denmişti bana çünkü. Bu farklılık gösterebilir mi?

• Merhaba, Kardeşim ve ailesi için yazıyorum. H1B vizesi ile ilgili çekiliş hakkı ve gerekli tüm formlar doldurulduktan sonra konsolos randevusu verildi. Randevu da Ds5535 formu doldurmaları istenmiş. 60 gün sonra konsolosa mail atılınca diploma ve pasaportlarla görüşmeye çağrılmış. Okul bilgileri tekrar teyit edildikten sonra neden işyeri 2 adresli sormuş. Tabi buarada sık sık sistem arızası ki Ds5535 formunu doldurup gönderme de 4-5 deneme ve 10 gün kadar süre sonunda başarmışlardı. Konsolosluktaki diğer kişiden de yardım alarak işleme devam ediyor. Tam anlayamadım diyerek tekrar Ds5535 formunu yeniden doldurmasını istiyor. Neden 2 defa bu form ve üstelik aynı bilgilerle doldurması istenir ? Buarada başvuru eşi üzerinden ve eşi Bilgisayar yüksek mühendisi hem Irak hem de Türkiye vatandaşı. 35'e yakın ülkede bulunmuş, uluslararası firmalarda çalışmış biri. Önceden ABD de bulunmuş ve 1 çocuğu ABD'de F1 vizesiyle 2 yıldır üniversite okuyor. Böyle bir tecrübe yaşadınız mı ? Teşekkürler.

• @Makina-Oyna Bu ne zaman oldu?

• 15 gün önce

• Merhabalar,

1 Ay sonra H1B vizesi için konsolosluk randevum var, Ne tarz sorular geliyor ve yaklaşım tarzları nasıl oluyor bu konuda tecrübesi olan yardımcı olabilir mi?

H1B için konsolosluk sürecinden önceki adımlarla ile ilgili fikir sahibi olmak isteyene yardımcı olabilirim.

• @Makina-Oyna Merhaaba, formun neden 2. defa doldurulmasi istenmis bilinmez ama verdiginiz bilgiler isiginda, ozellikle arkadasinizn irak vatandasi olmasi olasi yuksek bir neden. DS-5535 formu 221(g) maddesi geregi idari isleme kalanlar icin dolduruluyor. Uzun bir bekleme sureci olabilir yada kisa da surebilir. Beklemekten baska care yok. Umarim olumlu donus alirsiniz.

• @Makina-Oyna Merhaba kardeşinizin durumunda bir gelişme var mı ? bende 2 gün önce AP aldım h1b vize görüşmesinde.

• @Brook Konsolosluk görüşmesi için hiç Kasmayın çok kolay :). Vize danışmanlarına özellikle hiç gerek yok gereksiz para harcamayın. H1b ile bütün süreçlerde Sorusu olan var ise yardımcı olabilirim.

• @BRKSSS ne yazıkki halen beklemede. cocukların okulu nedeniyle mandamus ( hızlandırma ) davası actılar.

• Arkadaşlar bu vize ile yurt dışı cikis harci gerekli mi? Ben iran da çalışıyordum ve çalışma iznim vardi, hic para odemedim yurt disi cikis aheci ic8n

• Merhaba, Yakin zamanda H1B icin Ankara Konsolosluk randevusu alan varsa guncel musait randevu tarihlerini yazabilir mi acaba?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    225 Bakış
    crazycellsC
    @boorrock, içinde söyledi: Çalışma Vizesi Başvurusu için DS-160 formu soruları Arkadaşlar Merhaba, H4 vizesi mulakat randevusu alırken doldurulan formda ismim yerine soyismimi soyismim yerinede ismimi yazdım, ve bu şekilde elçilik randevumu oluşturdum. DS-160 ve AIS üyelik bilgilerinde herşey doğru yazıyor ama birtek son aşama randevu alırken yanlış girdim. ( bilgisayarın kutucukları otomatik doldurması yüzünden gözümden kaçmış.) Sıkıntı olur mu sizce süreç açısından? Sorun degil, yeni bir DS-160 formu doldurun ve mulakata bu DS-160 formunun da barkodlu sayfasini goturun... Zaten konsolosa durumu aciklarsiniz ve vizeniz yanlis basilmamis olur. AIS kaydinizda farkli bir DS-160 formu numarasi yaziyor olmasi herhangi bir problem yaratmaz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    495 Bakış
    ErdokhanE
    H1-B Vizesine siz degil sirket basvuruyor. Basvuru icin Nisan ayinda dosyanizin teslim edilmesi gerekiyor ki gerekli bu dosyayi hazirlamaya Kasim gibi basliyorlar. Green card cekilisi en temiz ve en kisa, en ucuz yontem. H1-B icin once ABD de bir firma ile anlasmaniz gerekiyor.
  • Çalışma Vizesi Ayarlama Sorunu

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    14
    0 Oy
    14 İleti
    866 Bakış
    tugba_nyc_loveT
    Ama aradıkları karnaval görevlisi ve peyzaj işçisi. Ve deneyim şartı da yok. İlanlarda böyle belirtilmiş. Ve benim cv'im vasıfsız işler için uygun. Söylediğim gibi daha öncede bu tür işlere başvurmıştum. Her zaman geri dönüş alırdım ama bu kez hiçbiri geri dönmedi. Housekeeper, karnaval görevlisi olmak için doktorların öğretmenlerin bu işe başvurcak hali yok. Sadece sebebini merak ediyorum.. umarım pandemi sebebiyledir...
  • 0 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    (I) BASIN MENSUBU ve GAZETECİLER Basın mensubu (I) vizesine hak kazanmak için başvuru sahiplerinin, basın mensubu vizesi için uygun niteliklere sahip olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Basın mensubu vizeleri medya, radyo, film veya yayıncılık sektörlerinin üyeleri de dahil olmak üzere etkinlikleri söz konusu yabancı medyanın işleyişi için temel bir önem taşıyan muhabir, film ekipleri, editörler ve benzeri meslekler gibi, mesleklerini yapmak için Birleşik Devletler’e gelen "yabancı medya temsilcilerine" yöneliktir. Başvuru sahibinin, merkezi yabancı bir ülkede bulunan bir medya kuruluşunun nitelikli faaliyetlerinde çalışıyor olması gerekmektedir. Basın mensubu vizesine hak kazanmak için, faaliyetin bilgi sağlamak için vazgeçilmez olması gerekir ve genellikle haber toplama veya güncel olaylarla ilgili muhabirlik yapma süreciyle ilişkilidir. Spor etkinlikleriyle ilgili haber yapmakta genellikle basın mensubu vizesi için uygundur. Diğer örnekler arasında medyayla ilgili aşağıdaki faaliyetler dahildir, ancak örnekler bunlarla sınırlı değildir: Bir haber olayını veya belgeseli filme alan yabancı bir enformasyon medyasının asli çalışanları. Film prodüksiyonu veya yayınlanması ile uğraşan medya üyeleri, sadece filme alınan materyalin bilgi veya haber yayma amacıyla kullanılması halinde medya vizesi almaya hak kazanacaktır. İlaveten, finansmanın temel kaynağı ve dağıtımı Birleşik Devletler dışında olmalıdır. Sözleşmeli çalışan gazeteciler: Temelde ticari eğlence veya reklam amacı taşımayan bilgi veya haber yayma amacıyla bir enformasyon veya kültürel medya kuruluşu tarafından yurtdışında kullanılacak bir ürün üzerinde sözleşmeli çalışması halinde, profesyonel bir gazetecilik kuruluşu tarafından düzenlenmiş bir kimlik taşıyan görevli. Bağımsız prodüksiyon şirketlerinin, profesyonel bir gazetecilik kuruluşunca düzenlenmiş kimlik taşıyan çalışanları. Gazetecinin, sadece yabancı hedef kitleye ABD’deki olaylar konusunda haber yapmak için ABD’ye gidiyor olması halinde bir ABD haber ağının, gazetesinin veya benzer medya kuruluşunun, denizaşırı şubesinde veya bağlı kuruluşunda çalışan yabancı görevlisi olması. Tamamen veya kısmen yabancı bir devlet tarafından kontrol edilen, işletilen veya finanse edilen ziyaretçi bürolarının ağırlıklı olarak o ülkeyle ilgili ziyaret amacı bilgilerinin yayımlanması işiyle uğraşan denetim görevlileri.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k