Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, Kardeşim ve ailesi için yazıyorum. H1B vizesi ile ilgili çekiliş hakkı ve gerekli tüm formlar doldurulduktan sonra konsolos randevusu verildi. Randevu da Ds5535 formu doldurmaları istenmiş. 60 gün sonra konsolosa mail atılınca diploma ve pasaportlarla görüşmeye çağrılmış. Okul bilgileri tekrar teyit edildikten sonra neden işyeri 2 adresli sormuş. Tabi buarada sık sık sistem arızası ki Ds5535 formunu doldurup gönderme de 4-5 deneme ve 10 gün kadar süre sonunda başarmışlardı. Konsolosluktaki diğer kişiden de yardım alarak işleme devam ediyor. Tam anlayamadım diyerek tekrar Ds5535 formunu yeniden doldurmasını istiyor. Neden 2 defa bu form ve üstelik aynı bilgilerle doldurması istenir ? Buarada başvuru eşi üzerinden ve eşi Bilgisayar yüksek mühendisi hem Irak hem de Türkiye vatandaşı. 35'e yakın ülkede bulunmuş, uluslararası firmalarda çalışmış biri. Önceden ABD de bulunmuş ve 1 çocuğu ABD'de F1 vizesiyle 2 yıldır üniversite okuyor. Böyle bir tecrübe yaşadınız mı ? Teşekkürler.

• @Makina-Oyna Bu ne zaman oldu?

• 15 gün önce

• Merhabalar,

1 Ay sonra H1B vizesi için konsolosluk randevum var, Ne tarz sorular geliyor ve yaklaşım tarzları nasıl oluyor bu konuda tecrübesi olan yardımcı olabilir mi?

H1B için konsolosluk sürecinden önceki adımlarla ile ilgili fikir sahibi olmak isteyene yardımcı olabilirim.

• @Makina-Oyna Merhaaba, formun neden 2. defa doldurulmasi istenmis bilinmez ama verdiginiz bilgiler isiginda, ozellikle arkadasinizn irak vatandasi olmasi olasi yuksek bir neden. DS-5535 formu 221(g) maddesi geregi idari isleme kalanlar icin dolduruluyor. Uzun bir bekleme sureci olabilir yada kisa da surebilir. Beklemekten baska care yok. Umarim olumlu donus alirsiniz.

• @Makina-Oyna Merhaba kardeşinizin durumunda bir gelişme var mı ? bende 2 gün önce AP aldım h1b vize görüşmesinde.

• @Brook Konsolosluk görüşmesi için hiç Kasmayın çok kolay :). Vize danışmanlarına özellikle hiç gerek yok gereksiz para harcamayın. H1b ile bütün süreçlerde Sorusu olan var ise yardımcı olabilirim.

• @BRKSSS ne yazıkki halen beklemede. cocukların okulu nedeniyle mandamus ( hızlandırma ) davası actılar.

• Arkadaşlar bu vize ile yurt dışı cikis harci gerekli mi? Ben iran da çalışıyordum ve çalışma iznim vardi, hic para odemedim yurt disi cikis aheci ic8n

• Merhaba, Yakin zamanda H1B icin Ankara Konsolosluk randevusu alan varsa guncel musait randevu tarihlerini yazabilir mi acaba?

• @pathway öğrendim Ankara Nisan, İstanbul Temmuzdan sonra açık.

• @BRKSSS şükür vizeleri 2 yıllık olarak çıktı. Mahkeme açılması için avukata vermeselerdi, halen bekliyor olurlardı. Hemen biletlerini alıp geçen hafta gittiler. Umarım sizin de olumlu sonuçlanır.

• @pathway son zamanda baktiginiz icin sormak istedim, ileri tarihe randevu alabiliyor muyuz ? Ornegin, Ankara icin Temmuz ayina ?

• @chimia evet alınabiliyordu ama haftanın her günü açık değildi, haftada 2 gün gibiydi.

• Merhabalar,

Ocak 2023'den beri L1B statusuyle ABD'de ikamet ediyorum, isverenim bu sene L1B vizesinin uzatma islemlerinden once benim adima H1B cekilisine katildi, ve H1B cekilisini kazandim. Simdi aklimda bazi soru isaretleri var, bunun kendi adima green card ve serbest calisma ozgurlugu acisindan bir avantaj mi yoksa dezavantaj mi oldugunu henuz anlayamadim. Sirketime ne yazikki bu konuda pek fazla guvenemiyorum. Sirket muhtemelen maliyetleri dusunerek hareket edecektir, benim arastirdigim kadariyla, L1B'den H1B statusune gecis icin belirli ucretlerin odenmesi soz konusu, ayrica da H1B'den green card basvurusu yapilmasi icin de belirli ucretler soz konusu. Muhtemelen sirketim, beni tutabildigi kadar L1B veya H1B statusunde tutup, expiration date'e yakin green card basvurusunu baslatacaktir. Bu konuda elimi guclendirip, onalra sunabilecegim bir teklif olabilir mi? Bu konuda benzer deneyimi yasamis birileri var ise yardimlari veya en azindan yasadiklarini anlatmalari cok makbule gececektir.

• @pathway Tesekkurler cevapladiginiz icin, vize gorusmesinden sonra kac gunde teslim aliniyor bilginiz var mi ? Pickup ve postalama secenekleri var eger pickup seceneginde 1-2 gune hazir oluyorsa degerlendirilebilir ama tabiki hic bir bilgim yok.

• @chimia Guncel durumla ilgili bilgim yok. 2 yil oncekinde 30 Mayis'ta randevu vardi, 2 Haziran'da kargoya verilmisti. 1-2 gune olacagini zannetmiyorum, pickup icin de en az 3 gun surebilir.

• @pathway tesekkurler cevap icin.

• İyi günler, öncelikle cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ben ve eşim H1B ve H4 vizesiyle Amerika'dayız, Amerika vatandaşı bir de çocuğumuz var. Vizelerimiz 30 Haziran 2024'te expire etti. Bu yaz Türkiye'ye gelmek için uçak bilet aldık, fakat son gelişmelerden sonra vize yenileme sıkıntılı olur mu diye endişelerimiz var. Öncelikle sormak istediğim şu: sizce online bir randevu alıp sonra acil vize başvurusu yapmak mı daha doğru olur, yoksa başvuru için Türkiye'ye gidişimizi bekleyip posta yoluyla yapmak mı? (Tüm şartlara uyuyoruz, fakat 12 ay kuralından ötürü başvuruyu yapmak için sadece 25 günümüz olacak geldiğimizde). Bir de Mayıs ayında sistemleri değişeceği için ekstra bir belirsizlik var. Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için.

• @Ali-Kulez ilk sorunuz icin, onayli bir I-797niz oldugunu varsayiyorum, bir sikinti olmayacaktir. Biz de H1B ve H4'u Ankara konsolosluktan kolayca yeniledik. Sistem posta randevusu vermisti ama 2 hafta kalacagimiz icin pasaportun yetismeme ihtimali vardi, konsolosluga email atarak mulakata cevirdik. Sistem degismeden once Ankara icin h1b randevusu 1 ay sonrasina alinabiliyordu, acil randevu talebine gerek kalmayabilir, Turkiye'de bulunacaginiz tarihe randevu bulabilirsiniz. Acil randevu talebi vize uzatmalarinda kabul ediliyor mu bilgim yok.

Posta ile yenilemede, belgeleri postaya verebilmek icin email gelmesini bekliyorsunuz, bu sure en son basvuru sonrasi 6 haftaydi. Pasaportu postaya verdikten sonra da size donmesi iki-uc hafta araasi suruyormus, daha onemlisi mulakata cagirilma ihtimali de var. Kisa bir ziyaret icin bana mantikli gorunmedi. Biz mulakat randevumuzu hemen tatilin basina aldik, sali gunu randevudan sonra persembe gunu pasaportu teslim aldik. Baska sehre kargolatsaydik da muhtemelen 1 hafta dolmadan elimizde olacakti.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |