Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @fahriakc asıl dert edilmesi gereken şey: dünya üzerinde neredeyse bütün ülkelerin vatandaşları ülkemize vize sorunu yaşamadan elini kolunu sallayarak girebiliyorken neden biz neredeyse bütün medeni ülkelere gitmek için vize almak zorundayız? Pasaportların renginden ziyade buna kafa yormanız lazım .

• @rezanclz Yeşil veya benzeri pasaport uygulaması olan bu 4 ülke malesef ki halkını yoksullaştırmış , otoriter rejimle yönetilen ve pasaport değerleri bizim gibi düşük ülkeler olduğu için onlar da mecburen bir kesime ayrıcalık tanımak zorunda kalmış malesef çok kötü örnekler. Bu ülkelerin referans olması bile ülke adına üzücü.

• @Seher-Mart Yeşil pasaport eleştirisi yaparken asıl vurgulamak istediğim bu konudur yoksa yeşil alanları hedefe koymak gibi bir niyetim asla olamaz. Neden yeşil pasaporta ihtiyaç duyulup sonra da ayrımcılığa sebep olunuyor asıl konu budur ama ben artık ülkeyi eleştirmeyi bile bıraktım, artık o derece ümidimi kestim.

• Arkadaşlar şu konuşmaları Sohbet başlığı altında yapsanız harika olur, bu başlığın altından bilgi arayan arkadaşlara eziyet olacak bu sayfalar 🙂

• @fahriakc zamaninda bir karikatur gormustum. zebaniler cesitli ulkelerin kazanlarinin basinda guvenlik olarak duruken turkiye'nin kazani kimse tarafindan korunmuyordu. sebebini sorunca 'turkler zaten cikmaya calisanlari ayaklarindan cekerler' tarzi bir cumle kuruluyordu.

ben niye bu hakka sahip degilim ya da belli sartlar ile ben de sahip olmaliyim denilecegine 'onlarin hakki iptal olsun' bakis acisi bana bu karikaturu hatirlatti.
    Birde sandığınız gibi devlet memurları yeşil pasaportu önemsemiyor çünkü yurtdışına çıkmak için yeterli bütçeye sahıp degiller .
    Çalıştığım birimde 150 kişiden sadece 4 kişinin pasaportu vardı gidip çıkartma gereği bile duymuyorlar.

• @Seher-Mart Umarım yazdıklarımdan memurlara yeşil pasaport verilmesin anlamını çıkarmamışsınızdır , Zebani rolünde olacak bir önerim hiç olmadı 🙂 Ülkenin güven duyulan bir ülke olmasını ve yeşildi ,maviydi bu tür ayrıcalıkların olmamasını temenni ediyorum.

• Yesil pasaport esasen avrupa ile alakali ve tamamen turistik. Devlet zaten kendi isleri icin kullanilmakla kisitli olan gri(service) pasaport veriyor.

• Tam bir Türkiye klasiğidir bu tartışma, bende yoksa kimse de olmasın 🙂 Neden bordo pasaportun itibarı bu kadar düşük de biz bu kadar uğraşıyoruz diye asıl yeri sorgulamak yerine herkes aynı sıkıntıyı yaşamalı motivasyonuyla yaşamak 🙂

• @marius Yazdıklarımızı okumadan yorum yapmışsınız ? Her iletinin sonunda ülkenin pasaport değerinin artırılmasını ümit edip herkese eşit olunsun, Avrupa nın gözünde potansiyel mülteci haline sokulmamızı eleştirdik.

• @fahriakc benim söylemim direkt size yönelik değil zaten, maalesef son yıllarda ülkede bu şekilde gelişen bir tutum oldu. Daha iyi şartlarda yaşamayı talep etmek yerine iyi olanı aşağıya çekmeye çalışmak. Selamlar.

• @Seher-Mart Yeşil pasaportun hangi şartlarda verildiğini ve kapsamını iyi biliyorum bir kez daha açıkladınız bilmeyenler açısından sağolun. Devlet buna gerek duymayacak güveni tüm vatandaşları adına sağlamalı bundan bahsettim bir kaç kez üst üste.

• yeşil pasaport memurun hakkı ve normal vatandaşlara göre ayrıcalıklı bi durum değil hakkı olduğu için verilir. arkadaşın dedıgı gıbı devlet bu benım personelim diyor güven açısından imtiyaz tanıyor. Normal vatandaşta vergi veriyor doğru, sanki memur vergi vermiyor gibi bi düşünce var bu ülkede, ki bende memurum eminim ki çoğu vatandaştan fazla vergi veriyorumdur 🙂

• Yeşil pasaport konusunda asıl sorun; son yıllarda bu hakkın bazı belediye ve kamu kuruluşlarınca suistimal edilmiş olmasıdır. Hakketmeyen kişilere, gayriahlaki biçimde verilmiş olmasının yanında, hak sahibi olup bunu suistimal edenler de olmuştur. Yanlış hatırlamıyorsam, Almanya bazı yeşil pasaportluların iltica talebi sebebiyle Türkiye’ye nota vermişti. Amerika’da dahi yeşil pasaportlu iltica dosyaları mevcut. Bu da artık konu hakkında bir güncelleme yapılması ihtiyacı doğurmaktadır, kapsamı ya tamamen daraltılıp, bordo pasaportun itibarının arttırılması için uğraşılmalıdır (bu konu ucu çok açık, ve ayrıca siyasi bir hal almıştır ne yazıkki) ya da kapsam iyice genişletilmelidir. Zamanında malum yapılanma, tüm üyelerine gri pasaport çıkarttırıp, Amerika’ya iltica ettirmişti. Yani güzel ülkemiz Türkiye’de keşke her şey makine gibi işlese, ama olmuyor işte. Belki 30-40 sene sonra düzeliriz, ama biz zor görürüz.

• ⭐⭐⭐

Türkiye 40 yıl geri gitse 100 yıl ileri gitmiş gibi olacaktır...

• @erenotti Bahsettiğini sorun yeşil pasaport değil gri (hizmet) pasaportu ile ilgili. 🙂

• Merhaba herkese dv2025 talihlisiyim konularin icinde bulamadim saglik raporu icin bir sorum olacakti. Hic covid asisi olmadim. Bu rapor alirken sorun olacakmi konu hakkinda bilgisi olan varsa cevap verirse cok sevinirim. Saglik raporu oncesi covid asisi olmam gerekir mi

• @mertCanAldirmaz
    Her iki pasaport da suistimal edildi, onu demek istedim aslında.

• ⭐⭐⭐

@pelinicelli covid aşısı kalmadı ülkede o yüzden ankara şehir hastanesinden covid aşısı bulunmadığına dair yazı alıp gitti son gidenler. Sizde öyle yapın ama unganlara danışın

• ⭐⭐⭐⭐

@pelinicelli, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Merhaba herkese dv2025 talihlisiyim konularin icinde bulamadim saglik raporu icin bir sorum olacakti. Hic covid asisi olmadim. Bu rapor alirken sorun olacakmi konu hakkinda bilgisi olan varsa cevap verirse cok sevinirim. Saglik raporu oncesi covid asisi olmam gerekir mi

Önce Vize sürecini imzanıza ekleyin ve excele kaydolun.
    Daha sonra bu başlığı okursanız benzer sorulara cevaplar bulacaksınız. Sorularınızı ilgili başlıkta sormalısınız ancak önce linkini verdiğim başlığı baştan sona okuyun ve farklı bir sorunuz varsa soru sorun lütfen.
    İyi şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 4031
  • 21391
  • 22394
  • 30813
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |