Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @SYTSNGR Erken kalkan yol alır hocam başvurun gitsin 🙂


  • @Dinçer-Küçük hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    Günaydın dv24 ve dv25 deki iç sesim yine bu sene senin senen dedi bu sene kazanacaksın diyor 😃


  • good bye!


  • @debbieLA77
    Malesef bende farkettim 3 yıl önce baska bir samimiyeti vardı. Bi iki kişi forumu dediğin gibi biraz sığ bir alana dökmüş. Mangal partisi planlanan günlerden. Cins cins atarlı giderli cevaplar verip etkileşim kasan tiplerle doluşmuş bi iki tane yazan oldu öyle ortamı germekten başka bir sey olmayacak diye es geçtim. Sohbet odası mantığı çürümüş baya🥲

  • ⭐⭐

    @hashirama Bence esikler henüz daha gelmedi sonuçlar açıklanmasına 81 gün kaldıktan sonra plakalar konuşulmaya başlanır 😃 daha sonra bir arkadaşımız çıkar amerika eyaletlerinin bilgilerini paylaşır fotoğraflar paylaşmaya başlar. 🕊

  • ⭐⭐

    @hashirama ah o eski güzel günler 😄


  • @T-C-Kubilay-Dikici daha kötüsünü de söyleyebilirim eşimin bulgar vatandaşlığı için işlemleri var ve bişey yapamıyoruz, olup olmaması daha yıkıcı o konuda.
    Gerçekten şunu farkettim ama çıkmış olmasında ki stres çıkmamış olmasından daha büyük hocam. Gitmek kalmaktan zor kalırsan süründürüyor

  • ⭐⭐

    @kemalcapanoglu Çıkınca yaşanacak stres daha yüksek özellikle evli olunca. insan kendine şu soruları soruyor

    1. Kazandım sıra bana gelecekmi
    2. Dosya taşıma yapa bilecek miyim? yaparsam vize isteyen ülke kabul ederse vize alabilecek miyim?
      Evli olduğum için.
      En çok kafamı kurcalayan soru şu oluyor oraya gittiğimde eşim keşke gelmeseydik der mi? çünkü tr bir düzeni sağladık iyi yada kötü orada keşke demesin diye çok çabalıyorum çok araştırıyorum bu yüzden çok stresli oluyor.
      Tr'de iyibir işim güzel bir gelirim var eşimin de öyle düzen değiştirmeye değer mi diye insan soruyor sadece gitmek istememin tek sebebi çocuklarım için türkiyede şu konuda çok şanslıydım çalıştığım şirkette 2 tane amerikan vatandaşı ile çalıştım zamanında gitmişler orada vatandaşlık almışlar türkiye ye dönme kararı almış insanlardı şuan o 2 aileden 1 tanesi tekrar döndü dönme sebepleri çocuklarımın geleceği olmaması diğeri sadece eşi döndü oda amerikada 3 sene daha çalışırsa emekli olacağı için ikiside şunu dedi ben çocuklarıma amerikan pasaportu verdim onlar hayatlarını kurtardılar anadili gibi yabancı dilleri olduğu için tr de herzaman iyi bir işleri amerika iyi bir eğitim aldıkları içinde iyi bir cvleri olacak dedi beni ikna eden şeyde bu oldu bu yüzden stresim biraz fazla keşke dememek için ama keşke dememek içinde çok çabalayacağım ve hedeflerim için canımla dişimle mücadele edeceğim

  • @T-C-Kubilay-Dikici Nacizane meseleye şöyle yaklaşmanızı tavsiye edebilirim; en azından ben öyle yapıyorum.

    1. Öncelikle konuyu eşinizle etraflıca konuşunuz, objektif bir şekilde artı ve eksilerini gözden geçiriniz.
    2. Mesele sadece para ile ilgili değil.
    3. Ben de sizinle aynı durumda sayılırım. Kamuda mühendisim, ortalama kamu mühendisinden +%50 üzerinde gelirimiz var ki eşim de memur. Ekstra yatırımlarımızdan gelirlerimiz de mevcut.
    4. 2 çocuğumuz var, ellerinizden öper. Onlar için bu memlekette gelecek göremiyorum. Mesele asla para değil, hiç olmadı. Şahsi varlığımla, hiç çalışmasalar mütevazi bir hayat sürerler rahatça.
    5. Ülkede hukuk yok, kırıntısı vardı ama artık o da yok. Bunu sadece konjonktürel olarak düşünmeyin lütfen. Ki bir Karadenizli olarak avantajlı olduğumun farkındayım, inkar etmiyorum. 🙂
    6. Toplum olarak son çeyrek yüzyılda neler yitirdiğimizi yaşı müsait olanlar daha net görebilirler.
    7. Hak, hukuk, eşit muamele, düzen, ahlak yitip yitip gitti ülkede, bunu sadece siyasi iklime bağlayamayız. O siyasi iklimin neşet etmesi için uygun toprak lazım: toplum!
    8. Kendimce gerekçelerimi yazmaya çalıştım, sizinkiler farklı olabilir.
    9. Her şey gönlünüzce olsun.
  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @T-C-Kubilay-Dikici 26 yaşında bir genç olarak çocuklarınıza verebileceğiniz en önemli miras bence güzel ahlak ve pasif gelirdir. Bununda iki yolu var. Çocuğunuz için her ay düzenli olarak borsaya yatırım yapmak ya da 2-3 adet ev sahibi olup kiraya vermek. İnanın bana şu an ABD pasaportum olmasındansa 2-3 ev sahibi olup bunları kiraya verip pasif gelir sahibi olmayı daha çok isterdim ama tabii herkesin hayattan beklentisi çok farklı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kemalcapanoglu

    Çeşitlilik göçmen vize kurası size çıkmayacakmış gibi, duygusal bağ kurmaksızın, planladığınız programa ve hedeflerinize ulaşmak için beklemeksizin aksiyon alın. Çekiliş sonucu açıklandığında çıkmaz ise daha büyük hüsran veya keşke dememek için, sonuçta adı üstünde piyango.

    Çıkarsa o zamanın durumuna göre aksiyonlarınızı revize eder ve/veya karar verirsiniz...

  • ⭐⭐

    @mertCanAldirmaz

    1. Eşimle sürekli konuşuyoruz benim için fark etmez seni tanıyorum sen birşey istersen kesinlikle en iyisini yaparsın diyor
    2. Mesele sadece para değil demek daha doğru olur aslında herşey düşünürken parayı düşünüyorsun yanlış anlamayın ama mutluluk=para oldu eğer geçim sıkıntısı çekersen stresden mutlu olmayı bile unutursun
    3. allah bağışlasın.. Söylemek istediğimde tam bu oluyor aslında ailem varlıklı değil annem babam çalışarak 45 yıl sonra 2 ev sahibi oldular. eşim ben çalışıyoruz mart ayında ev alabildik onuda yarısı kredi aylık 70k kredi ödüyorum çok şükür diyoruz buna ama bunun tek sebebi benim aldığım maaş ve yaptığım iş şöyle bir bakıyorum çevreme aynı mahallede büyüdüğüm insanlara yada aynı sınıfı paylaştığım lise ilkokul üniversite arakadaşlarıma bir çoğu bırak bir şey sahip olmaları borç bataklarında sebepleri iyi bir işte hak ettiklerini almadıkları için emeklerinin karşılığını almadıklarıiçin şahsen benim çocuklarımda belki bu arkadaşlardan biri gibi olacak bu yüzden çalışmasalar bile diyemiyoruz çünkü çalışmak zorundalar onlarda kendi çocuklarına iyi bir hayat sunmak görevinde oldukları için.
  • ⭐⭐

    @mertCanAldirmaz 7. maddede ulkenin durumunu guzel ozetlemissiniz. Tam olarak budur. Sahsen umutsuzlugumun yegane sebebi de tam olarak bu. Elverissiz toprakda ne bitki cicek acar ne de agac meyve verir.


  • Bir sorum olacak

    Başvuru tarihinde 20 yaşındayım fakat green card açıklandığında 21 olacağım. Ailemden birisi kazanırsa beni de amerika'ya götürebiliyor mu? yoksa 21 olduğum için otomatik diskalifiye mi oluyorum?

  • ⭐⭐

    @Berke-Bektaş 21 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Buna göre hesabınızı yapmanız lazım.

  • ⭐⭐

    @Berke-Bektaş green card açıklandığında değil de mülakata giderken olması lazım bu durumda mayıs 2025 sonuç açıklanıyor ekim2025 mülakatlar verilmeye başlanıyor buna göre hesap yapınız

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Berke-Bektaş

    Bu konu ve sorunuzun cevabı ile ilgili forumda başlık mevcut, Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi başlığından sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.

    Konu ile ilgili İngilizce yönerge ve talimat da bu link'te mevcut. VPN ile erişebilirsiniz Türkiye'den bağlanıyorsanız.

    Tam nasıl hesaplanıldığını da aşağıdaki post'da görebilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/215598

    Bol şans 🍀


  • Merhaba Türkiye’nin GC programından çıkarılma ihtimali nedir?Yani ilerleyen yıllarda böyle birşey öngörülüyor mu?

  • ⭐⭐

    @radres88 GC anlamı çeşitlilik vizesi amerika göçmen çeşitliliği için bu tarz programlarla göçmen çeşitliliğini amaçlıyor deniliyor ama bence tamamen siyasi bir durum olduğunu düşünüyorum nedenini sorarsanız türkiye programdan çıkarmak isteyeceğini düşünmüyorum ikili ilişkileri sıcak tutmak isteyecektir sebebi orta doğuda bir tampon bölge konumunda olması olası bir rusya olaylarında güçlü bir nato ülkesi olmamız


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum