Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.0k 874
  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Herkese merhaba uzun bir aradan sonra tekrardan aranızdayım 🙂 Kutlu davamızda başvuru sürecimiz hayırlı olsun 🙂 Ben henüz bu sene başvuru yapmadım . Şimdilik bekliyorum 🙂


    1. Başvurumu yapmış bulunmaktayım. Bu sefer telefondan gönderdim. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. =)

  • @newbie97 Almanya vatandaşı değilim, yine de Almanya üzerinden mi başvurmam gerekiyor?


  • 2026 GC başvuran bütün adaylara hayırlı olmasını temenni ediyorum.


  • Hayırlısı ne ise o olsun. Allah herkesin gönlüne göre versin. Bize çıkmasa bile inşallah bunu çok isteyen belkide hayatında son umudu olan birilerine çıkması dileğiyle.


  • @sadikcagan dostum hakkımızda hayırlısı olsun. Aslında denemelik girmedim. Green card almayı kafama koydum, kervan yolda düzülür diyerekten olayları sonradan öğreniyorum🤣

  • ⭐⭐⭐

    @wassup hocam doğrusu neyse onu yazacaksınız siz alman vatandaşı değilseniz ve resmiyette orada doğmadıysanız orayı seçmeyeceksiniz. Nerede doğduysanız orayı seçeceksiniz

  • ⭐⭐⭐

    @SYTSNGR Erken kalkan yol alır hocam başvurun gitsin :)


  • @Dinçer-Küçük hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    Günaydın dv24 ve dv25 deki iç sesim yine bu sene senin senen dedi bu sene kazanacaksın diyor :D


  • good bye!


  • @debbieLA77
    Malesef bende farkettim 3 yıl önce baska bir samimiyeti vardı. Bi iki kişi forumu dediğin gibi biraz sığ bir alana dökmüş. Mangal partisi planlanan günlerden. Cins cins atarlı giderli cevaplar verip etkileşim kasan tiplerle doluşmuş bi iki tane yazan oldu öyle ortamı germekten başka bir sey olmayacak diye es geçtim. Sohbet odası mantığı çürümüş baya🥲


  • @hashirama Bence esikler henüz daha gelmedi sonuçlar açıklanmasına 81 gün kaldıktan sonra plakalar konuşulmaya başlanır :D daha sonra bir arkadaşımız çıkar amerika eyaletlerinin bilgilerini paylaşır fotoğraflar paylaşmaya başlar. :dove:

  • ⭐⭐

    @hashirama ah o eski güzel günler 😄


  • @T-C-Kubilay-Dikici daha kötüsünü de söyleyebilirim eşimin bulgar vatandaşlığı için işlemleri var ve bişey yapamıyoruz, olup olmaması daha yıkıcı o konuda.
    Gerçekten şunu farkettim ama çıkmış olmasında ki stres çıkmamış olmasından daha büyük hocam. Gitmek kalmaktan zor kalırsan süründürüyor


  • @kemalcapanoglu Çıkınca yaşanacak stres daha yüksek özellikle evli olunca. insan kendine şu soruları soruyor

    1. Kazandım sıra bana gelecekmi
    2. Dosya taşıma yapa bilecek miyim? yaparsam vize isteyen ülke kabul ederse vize alabilecek miyim?
      Evli olduğum için.
      En çok kafamı kurcalayan soru şu oluyor oraya gittiğimde eşim keşke gelmeseydik der mi? çünkü tr bir düzeni sağladık iyi yada kötü orada keşke demesin diye çok çabalıyorum çok araştırıyorum bu yüzden çok stresli oluyor.
      Tr'de iyibir işim güzel bir gelirim var eşimin de öyle düzen değiştirmeye değer mi diye insan soruyor sadece gitmek istememin tek sebebi çocuklarım için türkiyede şu konuda çok şanslıydım çalıştığım şirkette 2 tane amerikan vatandaşı ile çalıştım zamanında gitmişler orada vatandaşlık almışlar türkiye ye dönme kararı almış insanlardı şuan o 2 aileden 1 tanesi tekrar döndü dönme sebepleri çocuklarımın geleceği olmaması diğeri sadece eşi döndü oda amerikada 3 sene daha çalışırsa emekli olacağı için ikiside şunu dedi ben çocuklarıma amerikan pasaportu verdim onlar hayatlarını kurtardılar anadili gibi yabancı dilleri olduğu için tr de herzaman iyi bir işleri amerika iyi bir eğitim aldıkları içinde iyi bir cvleri olacak dedi beni ikna eden şeyde bu oldu bu yüzden stresim biraz fazla keşke dememek için ama keşke dememek içinde çok çabalayacağım ve hedeflerim için canımla dişimle mücadele edeceğim

  • @T-C-Kubilay-Dikici Nacizane meseleye şöyle yaklaşmanızı tavsiye edebilirim; en azından ben öyle yapıyorum.

    1. Öncelikle konuyu eşinizle etraflıca konuşunuz, objektif bir şekilde artı ve eksilerini gözden geçiriniz.
    2. Mesele sadece para ile ilgili değil.
    3. Ben de sizinle aynı durumda sayılırım. Kamuda mühendisim, ortalama kamu mühendisinden +%50 üzerinde gelirimiz var ki eşim de memur. Ekstra yatırımlarımızdan gelirlerimiz de mevcut.
    4. 2 çocuğumuz var, ellerinizden öper. Onlar için bu memlekette gelecek göremiyorum. Mesele asla para değil, hiç olmadı. Şahsi varlığımla, hiç çalışmasalar mütevazi bir hayat sürerler rahatça.
    5. Ülkede hukuk yok, kırıntısı vardı ama artık o da yok. Bunu sadece konjonktürel olarak düşünmeyin lütfen. Ki bir Karadenizli olarak avantajlı olduğumun farkındayım, inkar etmiyorum. :)
    6. Toplum olarak son çeyrek yüzyılda neler yitirdiğimizi yaşı müsait olanlar daha net görebilirler.
    7. Hak, hukuk, eşit muamele, düzen, ahlak yitip yitip gitti ülkede, bunu sadece siyasi iklime bağlayamayız. O siyasi iklimin neşet etmesi için uygun toprak lazım: toplum!
    8. Kendimce gerekçelerimi yazmaya çalıştım, sizinkiler farklı olabilir.
    9. Her şey gönlünüzce olsun.

  • @T-C-Kubilay-Dikici 26 yaşında bir genç olarak çocuklarınıza verebileceğiniz en önemli miras bence güzel ahlak ve pasif gelirdir. Bununda iki yolu var. Çocuğunuz için her ay düzenli olarak borsaya yatırım yapmak ya da 2-3 adet ev sahibi olup kiraya vermek. İnanın bana şu an ABD pasaportum olmasındansa 2-3 ev sahibi olup bunları kiraya verip pasif gelir sahibi olmayı daha çok isterdim ama tabii herkesin hayattan beklentisi çok farklı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kemalcapanoglu

    Çeşitlilik göçmen vize kurası size çıkmayacakmış gibi, duygusal bağ kurmaksızın, planladığınız programa ve hedeflerinize ulaşmak için beklemeksizin aksiyon alın. Çekiliş sonucu açıklandığında çıkmaz ise daha büyük hüsran veya keşke dememek için, sonuçta adı üstünde piyango.

    Çıkarsa o zamanın durumuna göre aksiyonlarınızı revize eder ve/veya karar verirsiniz...


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum