Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @pointcloud Tebrik ederim. Anlaşılan, EB1A çok hızlı geliyor. Ben de EB2 NIW yolladım ama EB1A da yollayacağım. EB1A için Hakemlik editörlük istiyorlar, ben de 3 tane var; avukatım en az 10 olması lazım dedi, . Ben yine de yollayacağım. 15 makalem, patentim, fellowship, ödüller var. EB1A dan onay almış birisi olarak, 10 tane hakemlik gerçekten önemli bir kıstas mı? Başvuru için 6K USD harcamak gerekiyor, risk alıp yollayacağım

• @mrkc hakemlik olarak, peer-reviewed dergilerdeki hakemliklere ek olarak, TUBITAK/BAP gibi proje onerilerinde panelist ya da projelerde danisman olduysaniz, ya da etik kurullarda falan juriyseniz, ya da master/doktora ogrencilerine danisman ya da onlarin tez savunmalarinda juri uyesiyseniz onlar da hakemlik icin gecerli olur. hatta epey kaliteli aktiviteler..

• @mrkc bizim avukat direkt hakemlik için denemedi ancak herhangi bir kategoride var mı var modunda. Ne kadar fazla olursa daha iyi tabii ancak 1-2 tane de olsa kriteri karşıladığı sürece yeterli demişti.

• @mrkc mdpi dergi sisteminde profil oluşturup "Apply to become a volunteer reviewer" kısmını doldurursanız size çok hakemlik gelir. Onlarla müracaat edersiniz

• @mrkc benim hakemliğim yok gibi bilşeydi; 1 tane vardı. ama diğer kriterleri sağlıyordum. 10 tanesinden 6 tanesine atak ettik diye hatırlıyorum. kaç tanesi kabul aldı onu bilemiyorum. 3 tanesi alsa yetiyor. ancak bir de final merrit var biliyorsunuz; onun da kabul alması lazım. yani önemli olan guideline'daki kriterleri sağlamak.

• @Yuksel-Celik Çok teşekkür ederim. Başvurdum.

• @pointcloud Dediğiniz gibi, o da 1 sene kadar sürüyor sanırım. Ben hemen 15 günde sonuçlanacak diye düşünmüştüm.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

• İlerleme yok 😦

• Kasım bülteni iyi olmadı. Ya sabır

• Evet, ilginç. Yeni yıla mı ki bir sonraki sıçrayış, yani büyük ilermeme. Bence öyle.

• @Highhopes, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhabalar, bizim de bugün konsoloslukta green card görüşmemiz vardı. Ailecek Ankara konsolosluğunda hazır bulunduk. Mülakat öncesi parmak izlerimiz alındı ve CV'ye bakarak Amerika'da hangi alanda çalışmak istediğimiz soruldu. Fazla uzun olmayan sorulardan sonra vizemizi onayladığını mutlulukla öğrendik ancak yukarıda da belirtildiği gibi vize kotasının dolu olduğunu Ekim ayının başında PTT ile pasaportlarımızı yollamamızı ve yeni mali yılda vizelerin basılacağını söyledi. Eksik kalmış bir işin verdiği hissiyatla konsolosluktan ayrıldım.

@Highhopes ve @Tracy hocalarım merhaba. Vizelerinizle ilgili bir gelişme var mı? Yeni mali yıla girildi malum...

• @smtzn Evet hocam. 9 Eylül'de vizemiz onaylandı. 11 Eylül de vize basılı pasaportlarımızı aldık. Detayları sonra yazacağım.

• @Tracy Pardon tarihler Ekim olacaktı.

• Herkese merhaba
    23 Şubat 2024 PD olan
    EB2 NIW başvurumuz bugün onaylandı. I140 onayı sonrası süreç nedir neler yapacağız nelerle karşılaşacağız.

• @Mcngz bu aşamaları ben de merak ediyorum açıkçası. Hangi aşamada neyi bekliyoruz sonraki aşama vb. Şeyler bende çok belirsiz. 140 onay alalım hele bakariz modundayım.

Hayirli olsun.

• @okokok inşallah sizinde onayınız hızlı bir şekilde gelir.

• @smtzn Merhaba hocam, 11 Ekim itibariyle vizelerimiz basıldı ve pasaportlarımız kargoya verildi. Daha önce de yazdığım gibi 16 Eylül'de immigrant vize onayları almamıza rağmen vize sayıları bittiği için 1 Ekim'de tekrar pasaportları konsolosluğa yollamamız istenmişti. 1 Ekim'de ellerinde olacak şekilde PTT'den APS ile pasaportlarımızı kargoya verdim ve yine bir bekleme süreci başladı. CEAC sisteminden kontrol ettiğimizde ilk bir hafta case statusümüzde pek bir değişiklik olmadı arada bir 'case last updated' kısmında tarih değişikliği oluyordu. Geçtiğimiz hafta ise case status önce 'Refused''den 'Ready' durumuna geçti. Sonrasında önce 'Administrative Processing' ve ardından 'Issued' oldu. Issued olduğu günde PTT'den gelen SMS mesajlarıyla pasaportların kargoya verildiği bilgisi bizlere ulaştırıldı.

• @Tracy @Highhopes Çok sevindim adınıza! Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum şimdiden... Böylece vize basımına geri dönüldüğünü de öğrenmiş olduk. Bu bekleyen herkes için iyi bir haber!

• @Highhopes tekrar tebrikler. Bir süreç tamamlanmış oldu. Nasıl bir duygu?

Hangi eyalet ya da şehir düşünüyorsunuz?

Yeni yaşamınızda başarılar dilerim.

• @finalhope Çok teşekkür ederim, umarım tüm forum kullanıcılarının GC aşamaları en kısa zamanda, kolaylıkla tamamlanır. Bazı görüşmelerin sonucuna göre yaşanacak eyalet konusunda nihai kararı alacağız. GC süreci bir çok açıdan zorlayıcı, tamamlanması çok memnuniyet veriyor. Başvuru onay süreci, dökümanların tamamlanması, sağlık muayenesi, konsolosluk görüşmesi, vize basım aşamaları bir şekilde gelip geçiyor.

Benzer Başlıklar

• 40
  • 1522
  • 5
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |