Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, 4 ekimde İstanbul'da randavum vardı. Konsolosluk randevuya 2 gün kala reschedule edip 23 ekime randevumu ötelemiş.
    Aynı durumu yaşayan veya nasıl itiraz ederim yardımcı olur musunuz? Bana verilen yeni tarihte burada olamayacağım

• @ozntrkylmz eski form giriş bilgilerinizle fomunuza ulaşmaya çalışın seçeneklerden size eski formunuzun taslağını getiren seçeneği işaretleyin.Size sistem yeni numaralı formunuzu getirecek.Gerekli güncellemeleri yapıp formu tekrar gönderin.Yeni formun numarasını ais hesabınıza girerek değiştirin. Yeni confirmation page çıktısı ile mülakata katılın.Evrak tesliminde formunuzu güncellediğinizi yeni formun onay sayfasının bu olduğunu söylersiniz .Mülakatta boş şanslar. Sorunuz için aşağıdaki iletiyede bakabilirsiniz

https://yesilkartforum.com/forum/post/370891

• Merhaba, Konsolosluk randevuma 2 gün kala 23 ekime erteledi, herhangi bir açıklamada yok. Daha önce karşılaşan var mı?

• @Knyldrm bir kaç gün daha bekleyin, eğer bir konsolosluktan e-posta gelmezse durumunuzu soran bir e-mail gönderin.Soru formundanda ulaşmayı deneyebilirsiniz. Vizenizin basılmasını engelleyen bir evrağı kaybetmiş olabilirler(fotoğraf gibi) ya da ek bir evrak talep edebilirler

• @Demir-Ünlüsoy normalde kuryeler siz vekalet vermediğiniz sürece sizin evrağınızı bir başkasına teslim etmez

• Bu ileti silindi!

• @Muhtaradana teşekkür ederim 🙏

• Cümleten selamlar...
    Biraz karışık olduğunu düşündüğüm bir durum var, konu hakkında bilgisi olan yada yordam olarak fikri olanların yorum ve cevaplarını bekliyorum.

Bir arkadaş var, bazı sebeplerden dolayı hanımından resmi olarak ayrılması gerekti fakat evlilik gayrı resmi olarak devam ediyor. Bu arkadaş 8-9 ay kadar önce sınırdan illegal olarak Amerika'ya giriş yaptı. SSN ve Çalışma İzni ise daha yeni geldi bu arkadaşın.

Arkadaşım eşini ve çocuklarını da Amerika'ya yanına almak istiyor fakat bunu resmi olarak aile olmadıkları için yapamıyor. Sadece çocuklara vize (turist) alması sanırım yeterli gelmiyor annenin de vize alıp çocuklarıyla birlikte gelmesi gerekli. Anne resmi işlemlerde bilgi ve kendini ifade etme konularında biraz zayıf kaldığı için onu yönlendirecek hatta vize randevusuna onunla gidecek biri ile gitmeli ki diğer kişi dertlerini anlatabilsin. Anne ile birlikte gidebilecek kişi ise kendi kız kardeşi yani çocukların teyzesi oluyor.

Anne şimdiye kadar hiç çalışmamış ama hesabı sürekli hareket halinde, TL cinsinden hesabı sürekli olarak 7 haneli rakamlarla hareket ediyor. Üzerinde herhangi bir mal mülk yok.
    Kız kardeşi ise bir çok ülkeye turist olarak gitmiş, bu aralar neredeyse her ay İsviçre'ye gidip bir kaç gün kalıp geliyor. Bir çok bitmiş eski pasaportu var.

Burada merak ettiğim ve öğrenmek istediğim şu:
    Bu aile için 4 kişilik bir randevu oluştursam, çocuklar 14 yaş altı olduğu için görüşmeye götürülmeyecekler. Anne ve teyze beraber mülakata girdiğinde mülakatta sözcü olarak teyze konuşmacı olacak, soru sorulmadığı sürece anne sessiz kalacak. Teyzenin pasaportlarının güçlü olması diğer 3 kişiye vize aldırır mı ?

Durumu kısaca anlatmaya çalıştım, benzer bir durum daha önce duymadığım için burada sormak istedim. Umarım konuyu açıkça anlatabilmişimdir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

• Bu ileti silindi!

• @Muhtaradana teşekkür ederim 🙏🏻

• ⭐⭐

@ReLoad iltica etmiş biri çocuklarını ve eşini nasıl alır bilmiyorum bununla ilgili göçmen avukatları daha detaylı ve doğru bilgi verirler diye düşünüyorum onlarla bir görüşmeni tavsiye ederim.. Vize konusunda verir vermezler diyemem çalıştığım şirkette firma yetkilimin çocuklarından birine vize onay diyerine red vermişlerdi farklı yıllarda başvurdular maddi açıdan hiç bir engeli olmayan cirosu 600milyon tl üstünde olan bir şirket vize red yemişlerdi şimdi bu durumları ve forumda mülakatlarda red yiyenlerin deneyimlerini okuduğum kadarıyla annenin vize alma olasılığı çok düşük imkansız değil ama çok düşük

• @ReLoad, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Bir arkadaş var, bazı sebeplerden dolayı hanımından resmi olarak ayrılması gerekti fakat evlilik gayrı resmi olarak devam ediyor. Bu arkadaş 8-9 ay kadar önce sınırdan illegal olarak Amerika'ya giriş yaptı. SSN ve Çalışma İzni ise daha yeni geldi bu arkadaşın.

Oncelikle illegal arkadaslar legallerin hakkina girdigi icin bu sitede cok fazla bir yardim bulabileceginizi zannetmiyorum. Resmi bir evlilik yok ise bu kisi arkadasinizin esi degildir. TC'de de boyledir, USA'da da boyledir.

Arkadaşım eşini ve çocuklarını da Amerika'ya yanına almak istiyor fakat bunu resmi olarak aile olmadıkları için yapamıyor. Sadece çocuklara vize (turist) alması sanırım yeterli gelmiyor annenin de vize alıp çocuklarıyla birlikte gelmesi gerekli. Anne resmi işlemlerde bilgi ve kendini ifade etme konularında biraz zayıf kaldığı için onu yönlendirecek hatta vize randevusuna onunla gidecek biri ile gitmeli ki diğer kişi dertlerini anlatabilsin. Anne ile birlikte gidebilecek kişi ise kendi kız kardeşi yani çocukların teyzesi oluyor.
    Anne şimdiye kadar hiç çalışmamış ama hesabı sürekli hareket halinde, TL cinsinden hesabı sürekli olarak 7 haneli rakamlarla hareket ediyor. Üzerinde herhangi bir mal mülk yok.
    Kız kardeşi ise bir çok ülkeye turist olarak gitmiş, bu aralar neredeyse her ay İsviçre'ye gidip bir kaç gün kalıp geliyor. Bir çok bitmiş eski pasaportu var.

Burada merak ettiğim ve öğrenmek istediğim şu:
    Bu aile için 4 kişilik bir randevu oluştursam, çocuklar 14 yaş altı olduğu için görüşmeye götürülmeyecekler. Anne ve teyze beraber mülakata girdiğinde mülakatta sözcü olarak teyze konuşmacı olacak, soru sorulmadığı sürece anne sessiz kalacak. Teyzenin pasaportlarının güçlü olması diğer 3 kişiye vize aldırır mı ?

Burada da zaten vizeyi amaci disinda kullanacaginizi soylemissiniz, bu forumdan alabileceginiz tavsiye sadece amaciniza uygun vizeye basvurun olacaktir. Diye dusunuyorum. Tabi bu sadece kendi yorumum.

Durumu kısaca anlatmaya çalıştım, benzer bir durum daha önce duymadığım için burada sormak istedim. Umarım konuyu açıkça anlatabilmişimdir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

• @Demir-Ünlüsoy Hayır vizeyi her defasında kullandım . Hem de birden fazla kez. Vizeyi alıp da gitmezseniz , bir sonraki başvurunuzda uzun süreli vize alamazsınız.

• Merhaba arkadaşlar birşey soracağım. Ben ais üzerinden bir kez ds160 formu yenileme hakkımı kullandım. Ama sonra son 5 yılda yurtdışına çıktınız mı sorusuna hayır cevabını verdiğimi farkettim. Tüm çıkışlarımda son 5 sene içerisinde. Şimdi o bilgilerle yeni bir form doldurmam gerekiyor bunu kapıda güncelleme şansım olur mu? Mülakat yerim İstanbul tarihimde 10 Ekim. Daha önce bunu deneyimleyen oldu mu olumsuz etkiler mi süreci yada kapıdan çevirirler mi ?

• Merhaba arkadaşlar birşey soracağım. Ben ais üzerinden bir kez ds160 formu yenileme hakkımı kullandım. Ama sonra son 5 yılda yurtdışına çıktınız mı sorusuna hayır cevabını verdiğimi farkettim. Tüm çıkışlarımda son 5 sene içerisinde. Şimdi o bilgilerle yeni bir form doldurmam gerekiyor bunu kapıda güncelleme şansım olur mu? Mülakat yerim İstanbul tarihimde 10 Ekim. Daha önce bunu deneyimleyen oldu mu olumsuz etkiler mi süreci yada kapıdan çevirirler mi ?

• ⭐⭐

5Aralıkta ANKARA da vize görüşmem var konsolosluğa yakın 1 gece kalabileceğim otel tavsiye edebilecek var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici

JW Marriott
    Point Hotel
    The Green Park Hotel

• ⭐⭐⭐⭐

@Mükremin-Onur-Taşkın Daha önce böyle bir erteleme duymuştum. Söylenen günde randevuya katılın. Sorun yoktur, kendi iç işleri ile ilgili bir şeydir.

• Merhaba, fikirlerinize ihtiyacımız var. Yeğenim Capa Tip Fakültesi 4.sinif öğrencisi. Biz Amerikada Green card ile 9 senedir burada yaşıyoruz. Kasım 15'de Amerika turist vizesi icin randevusu var. Son zamanlarda çok sik red verilmesinden dolayı biraz tedirgin.
    1- Turist olarak gidiyorum, New York'u görmek istiyorum. 10 günlük bir gezi yapacağım.
    2- Kuzenimin (yani benim) cocuklarinin dogum günü icin teyzemlerle gidip kuzenimde kalıp döneceğiz.
    3- Medical bir seminere misafir olarak katılıp geri döneceğim, Seminer katilim belgesi sunulacaktır.

Bu 3 opsiyondan hangisi ile ilerlemesi vize alımında elini en kuvvetli yapar?
    Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@Minevra

Seminerde kayıt şartı var ise kayıt yaptırdığına dair konfirmasyon mektubu, seminer ücretli ise ödeme formu veya seminer yaka kartı profilini güçlendirecektir. Diğer tüm beyanlar seyahat sonrası ülkesine döneceğine dair yeteri kanıt oluşturmuyor, son karar konsolosun tabi. Sonucunu da foruma yazarsanız diğer mülakata girecek kullanıcılara fikir verecektir, bol şans 🍀

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |