Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ironman Merhaba, L1 vizesine zaten çalışan kendi başvuramıyor, çalıştığı şirket başvuru yapıyor ve şirketler genelde avukatlık firmalarıyla ilerleyerek hallediyor tüm işlemleri. Bu firmalar da yönlendirmede bulunuyor, arkadaşınızda durum farklı değildir diye tahmin ediyorum, çalışacağı firmanın avukatından yardım alması en sağlıklısı olur.

Bunun dışında süreç bu konuda tüm detaylarıyla önceki sayfalarda açıklanmış olarak var, inceleyip bilgi sahibi olabilirsiniz.

• Selamlar, yaklasik iki hafta once L1B approval aldim, ekim ayi icerisinde vize gorusmesine gidecegiz ankaraya. Daha onceki tecrubeli arkadaslardan asagidaki sorular icin yardim bekliyorum.

1. SSN ID yi hizli almanin yolu var mi? US ye gitmeden SSA basvurusu yapmanin yolu var midir hizlandirmak icin?
    2. SSN ID olmadan arac aliminda herhangi bir problem var mi?
    3. SSN ID olmadan ev kiralayabilmek icin nasil bir yol izlemeliyim?
    4. DS160 dosyasinda kalinacak adres bilgisine sirket adresi yazdim problem olur mu?

Umit

• @umtkyck Merhaba, SSN i dert etmeyin geldiginiz ilk is gununde alirsiniz.

SSN ID yi hizli almanin yolu var mi? US ye gitmeden SSA basvurusu yapmanin yolu var midir hizlandirmak icin? Benim bildigim Amerikaya gelmeden almanin bir yolu yok. Geldiginizde direk SSN Ofise giderek SSN Numaranizi alabilirsiniz, kart eve sonradan gelir ama print out isterseniz SSN no elinizde olur buda yeterli sizin icin.

SSN ID olmadan arac aliminda herhangi bir problem var mi? Bildigim kadariyla cash alacaksanz SSN olmadan da alabilirsiniz, kredi cekecekseniz SSN lazim

SSN ID olmadan ev kiralayabilmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Kendi adiniza kiralayamazsiniz, kimse ev vermez, zaten geldiginiz gibi alirsiniz onemli degil

DS160 dosyasinda kalinacak adres bilgisine sirket adresi yazdim problem olur mu? Problem olmaz

• @vartorian cok tesekkurler. Hayirlisi ins.

• Merhabalar
    L1-A vizesi için bir yola girdik ve şartlarından biri olan çalıştığın şirkette son 1 yıl çalışmış olmak. Eğer maaş bodronuz yoksa, sgk lı değilseniz, şirketle aranızdaki maaş sözleşmesi yeterli olur mu?

• @fcsm L1A vizesi green carda ulasabilen ve sonunda da vatandaslik alabileceginiz bir vize turudur. Haliyle sartlariniz uygun degilse alamaniz cok zordur.
    Eger maas bordronuz yoksa, SGK'li bile degilseniz vizeniz onaylanmayacaktir. Baska hic bir belge ise yaramaz. Ben L1A vizemi alirken konsolos ofisimize gelmisti emin olmak icin.
    Bir avukatla calisiyor musunuz hali hazirda?

• Cevabınız için teşekkür ederim. Evet bir avukatım var ve çok güveniyorum, işini iyi yaptığına da eminim. Aslındda maaş bordrom var ama vize şartındaki gibi 1 yılı tamamlamadı daha ama gerçekten sözleşmeli çalıştığım bir firma ve mailler ile de kanıtlayabiliyorum. avukatım da bunun olabileceğini söyledi. Ben de merak ediyorum benim durumumda olan var mı? siz aldınız mı vizeyi ve hangi yılda? Türkiyeden mi ? Abd den mi aldınız? Eğer Türkiye ise mülakat Türkçe mi ingilizce mi? toplam süreç ne kadar sürdü?
    şimdiden teşekkür edrim

• @FreeWoRLD Merhaba,çok olmuş vizeyi almışsınız, şu an ne durumdasınız? L1 ile devam edebildiniz mi? ve konsolosluk mülakatı Türkçe mi ingilizce miydi? Teşekkürler

• @sezergokalp Merhaba, mülakat Türkçe miydi?

• @fcsm Freeworld Greencard'ini bile aldi 🙂 kendisi de cevap verecektir ancak ben kendi adima yardimci olmaya calisayim, konsoloslukta mulakati Ingilizce yapmistik biz. Avukatiniz sozlesme, bordro vs gibi konularda daha dogru bilgi verir ben inanin bilmiyorum.

• Çok teşekkür ediyorum

• @fcsm Ben L1A vizemi 2018'de aldim, premium processing yapmistik, cok kisa surdu. Su ana kadar butun mulakatlarimi ingilizce yaptim. Son asamada konsolos ofisimize gelmisti, 1 saate yakin gorustuk, bazi belgelere bakti. Calisma ortamina bakti. L1A vize turu ozellikleri nedeniyle gercek bir yonetici olup olmadigindan emin olmaya calisti. Zira L1A' green card ve vatandasliga yolu acik bir vize turu oldugu icin dikkatli davraniyorlar.
    Ben avukat degilim, bu nedenle chatgpt'den yardim aldim ki chatgpt'ye guvendigim kadar hic bir avukata gunvenmem. Zaten kendi green cardimi da chatgpt ile basvurarak aldim. Bu yuzden beni degil avukatinizi ciddiye aliniz. Ama sonucunuzu merak ediyorum, cunku chatgpt sozlesmeli calisanin maas bordrosu olmayacagindan kabul edilmez diyor. Kaldi ki, L1A executive manager olanlara veriliyor, sozlesmeli yonetici olmayacagini dusunebilirler.
    Sakincasi yoksa avukatinizin adini ogrenebilir miyim?

• ⭐⭐⭐

@fcsm Merhaba. Evet, biz green cardlarimizi EB3 olarak aldik. Imzamda da bu adimlari paylastim.

• Çok teşekkür ediyorum

• Selamlar @vartorian, SSN numarasini erken ogrenmek icin bahsettigin bilgiyi biraz daha acabilir misin? Kasim basinda vardigimda eve yakin bi SSA office icin inperson randevu alacagim, evraklari teslim edecegim ve bekleyecegimi soylecekler ve sanirim bir receipt veriyorlar. Dogru anliyorum umarim, burada ne soylemem gerekiyor gecici SSN i alabilmek icin cunku bankaya gidip hesap actirmam gerek maasin yatmasi icin. Kusura bakma kardesim biraz detay olucak.

• @umtkyck Hatirladigim kadariyla 'calismaya basladim' diyeceksin ve SSN'ini alacaksin. Ote yandan, banka hesabi actirabilmen icin SSN gerekli degil, adres cok daha onemli. Lease, mortgage, gas/ power faturasi gibi bir sey ile adresini dogrulatip banka hesabi actirabilirsin.
    Bu banka hesabi garip bir durum, dres olmadan banka hesabi acmiyorlar, banka hesabin olmadan ev kiralamiyorlar falan. Ama o kadar da zor degil, ben kartvizitimi gosterek is adresimi adres gosteri hesap actirmistim. Her banka zorlamiyor, bir kac banka dene biri muhakkak acar hesabini.

• @umtkyck Yanlis anlasilma olmasin gecici SSN degil.

SSN ofise giderek basvuru yaptiginizda SSN kartiniz belirttiginiz adrese 3 hafta icinde gelecektir ancak hemen banka hesabi acmak diger islemleri gerceklestirmek icin SSN Ofisteki memura print out istediginizi bildirerek uzerinde SSN numaranizin oldugu resmi bir belge alabiliyorsunuz boylece SSN kartiniz gelmeden butun islemler icin kulanabiliyorsunuz.

@Karagoz SSN olamdan banka hesabi acilip acilamayacagina emin degilim, yanlis bilmiyorsam SSN olmadan hesap acilamaz.

• @vartorian Ben SSN'im yokken hesap acabilmistim, 2018'de. Simdi de internetten arastirdim, bir zorunluluk yok. Bazi hesap turleri icin SSN veya ITIN isteyebiliyorlarmis.
    TD Bank ve PNC Bank dahil bir cok banka SSN istemiyormus.

• Cok tesekkur ederim @vartorian @Karagoz.

Eve yakin Bank of America var ordan hesap actirmayi planliyorum. SSN icin de dediginizi kesinlikle yapacagim.

• Selamlar beyler bilgilendirme icin yaziyorum SSA de islemler yarim saat kadar suruyor. Pasaport ve I94 istiyorlar. Printout ile falan da SSN number vermiyorlar iki hafta bekleyecegiz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |