Merhabalar,
Uzun süredir görüştüğüm bi firma sayesinde işe alım sürecine başlamak üzere gibiyim. Bu süreçte firmadan çok bilgi alamıyorum bu yüzden buraya yazmak istedim. 3 aylık uzun bi cruise gemisinde işe başlamak üzereyim. Geminin rotası Türkiye’den başlayarak bir çok çeşitli ülkeden geçerek amerikaya gidicek. Gemi içerisinde karaya ayak basmasak bile D vizesine sahip olmak zorunda mıyız?
-
@BerkanCaliskan acentalar da ucretisiz. onlar ucretlerini isverenden aliyorlar zaten. Tabii, bazi firsatci acentalar yasal olmasa da sizden ucret talep edebilyior. ucret talep etmeleri yasal degil. Bilginiz olsun.
-
-
merhaba ben şu an şirkete gelecek resmi onayın haberini bekliyorum evrak geldikten sonra ds 160 submit edip sonrasında vize randevusu alacağım. Ancak soru işaretlerim var vize görüşmesine dair; öncelikle şu an çalışmıyorum fakat not employed seçmemem gerektiği söyleniyor. Çalışıyor seçersem sorgulanırsa yalan beyanda bulunmuş olacağım.
Bir startup kurucusundan projelerine destek verirsem uygun görülürse resmi teklif ve saatlik yapılan işe göre bir fiyat aralığı belirtilen mesaj gelmişti freelance seçip bu işten bahsetsem ya da kendi uygulamamı geliştiriyorum gibi beyanlarda bulunsam mantıksız olacak gibi not employed seçip bunlardan bahsedebilirim ama memur orada not employed gördüğü gibi red verir diye düşünüyorum.Bu durumda sizce en mantıklı beyan hangisi olur?
Ayrıca konsolosluk görüşmesinde Türkiye’ye geri dönüş bağları açısından altı dolu bağlarım yok
Şu an en net bağım askerlik yükümlülüğüm. Program sonunda Türkiye’ye dönüp askerlik yapacağımı ve ardından burada kariyerime devam etmeyi planladığımı söylemeyi düşünüyorum.Bu açıklama sizce yeterli olur mu?
Bunun dışında hangi sorular soruluyor nasıl cevaplamalıyım bilgi verirseniz sevinirim. Randevuyu İstanbul'dan almayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
-
@tufank Anladım hocam sizin için en iyisini diliyorum tekrardan cevap için çok teşekkürler ^^
-
Herkese selam. Bu konuda net bir cevap bulmak çok zor gibi. Gerçekten konuya hakim bir arkadaş varsa çok mutlu olacağım. Genel şartlarını biliyorum ama bu biraz detay; "Şahıs Firması" ile L1A başvurusu planlıyorum. Bu bir handikap mıdır? Personel sayım 7 ve 2021 kuruluşlu firmam var.
-
@ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi
Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim
Ben yardimci olurum.
-
-
@crazycells, içinde söyledi: (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi
@hasta-la-vista-baby (Q) Uluslararası Kültürel Değişim Programı Vizesi içinde söyledi:
Bu vizenin detaylı şartlarını nereden öğrenebilirim? çalışma ve oturum veriliyor değilmi bunda ?
Suradan bakabilirsiniz:
Oca 25, 2025
Q Cultural Exchange | USCIS Q Cultural Exchange | USCIS
You may be eligible for Q-1 nonimmigrant classification if you are seeking to participate in an international cultural exchange program approved by the Secretary of Homeland Security. The Q cultural exchange program is for the purpose of providing practical training and employment, and sharing the...
Evet, 15 aya kadar Q statusuyle ABD'de kalabiliyorsunuz. Sponsorunuz basvuru baslatiyor.
Sanirim programi uzatamiyorsunuz, tekrardan alabilmek icin ABD disinda 1 yil kalmaniz gerekiyor.
Merhaba,
Bu vize türü ile 1 haftalık kültürel gezi-tanıtım için giden birisi aynı zamanda b1-b2 turist vizesine başvurabilir mi sorun olur mu?
Pasaporta 2 farklı vize türü basılabiliyor mu nasıl oluyor işlemler?
-
-
R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ?
İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
-
-
@orhanozbekk teşekkür ederimmm 🙏
-
@orhanozbekk Hocam sadece aynı vize türü için değil, örneğin J1-H1B geçişinde de waiver isteniyor. Sanırım H2B kısa süreli göçmen olmayan vize olduğu için gerekmiyor, J1 sonrası turist vizesi başvurusunda istenmemesi gibi.
-
Merhaba bu konu hakkında detaylı bilgi edindiniz mi şuan ne yapıyorsunuz? Ben 3.sınıftayım paralegal olmak istiyorum şartlar neler sertifika olayları nasıl gerçekleşiyor
-
-
@crazycells çok teşekkür ederim cevabınız için
-
-
@Aygün-Kaya Merhaba, evet onceki donemlerde kis sezonu icin alimlarin cok yuksek oldugunu soylemistim ama bu sezon maalesef boyle olmadi. Bunun nedenini de suna bagliyorum, Bu yil USCIS extra dan 1 yilda alacagi normal kotanin da uzeri kadar extra kota acti. Bu kotanin bazi sarlatlarindan biri de son 3 mali yilda H2B vizesi alanlarin yararlanacagi yonundeydi. Yani daha once H2B vizeniz var ise ve ulkenize donduysseniz bu kotadan yararlanabiliyorsunuz. Benim tahminimce cogu isletme bu kotayi kullanarak returnee calisanlar aldiklarindan hem ulke icinden hemde ulke disindan eleman alimlari belirgin derecede dustu. In country olanlar bile hala is bakiyor. Bu aciklamam asla bulamazsaniz anlamini tasimasin. Hala bulabilrisiniz ama her gecen gun bu yuzdelik daha da azaliyor maalesef.
-
Turistik vize ile geldikten sonra iş vizesi için başvurmak
Mehabalar 3 aylığına amerikaya geldim ve burada iş için çalışıyorum. Acaba başvurabileceğiö bir vize türü var mıdır? ileriye dönük çalışma hakkımın olması için. Çalıştığım şirket kısa vadede malesed f sponsorluk veremiyor.
Teşekkürler -
Merhaba arkadaşlar,
Konuya nasıl gireceğimi ve nereden başlayacağımı bilmiyorum o yüzden balıklama giriyorum.
Babamın ikinci eşinin kuaför dükkanı var. Amerika'ya her hangi bir vize türü ile giderek (tahminen eb) bir dükkan açmayı istiyor ve beni de götürmek istiyor. İngilizcesi zayıf olduğu ve iki kardeşime göz kulak olmamı istediği ayrılmamızı istemediği için durum bu, çokta ayrıntıya gerek yok. Burada tüm sertifika ve bu konuda ki uzmanlık belgelerini almış durumda.
Ben daha önce J-1 ile Amerika'ya gittim. Bu durumda hepimizi götürecek bir yol arıyorum. Ama dediğim gibi nerden başlasak, nasıl ilerlesek bilmiyorum. Ve direk yolu yordamı hk. bilgi sahibi olmadan avukata yapışmak, yolunacak koyun gibi olacağımızı düşündürüyor.
Hangi eyalet idealdir. Nerde bu konuda daha kolay işlem yapılır bunlar hk. bilgi sahibi olmak ve yolu yordamı hk. görüşlerinizi almak isterim.
Tavsiyelerinizi ve varsa tecrübelerinizi bekliyorum 🙂
Önemli ayrıntılar,
Ben de gitmeliyim, babamla ayrılar, iki kardeşim var ve ikisi de 21 den küçük. Ben 21 yaşını geçeli çok oldu 🙂
(L) Şirket İçi Transfer Vizesi
-
@ironman Merhaba, L1 vizesine zaten çalışan kendi başvuramıyor, çalıştığı şirket başvuru yapıyor ve şirketler genelde avukatlık firmalarıyla ilerleyerek hallediyor tüm işlemleri. Bu firmalar da yönlendirmede bulunuyor, arkadaşınızda durum farklı değildir diye tahmin ediyorum, çalışacağı firmanın avukatından yardım alması en sağlıklısı olur.
Bunun dışında süreç bu konuda tüm detaylarıyla önceki sayfalarda açıklanmış olarak var, inceleyip bilgi sahibi olabilirsiniz.
-
Selamlar, yaklasik iki hafta once L1B approval aldim, ekim ayi icerisinde vize gorusmesine gidecegiz ankaraya. Daha onceki tecrubeli arkadaslardan asagidaki sorular icin yardim bekliyorum.
- SSN ID yi hizli almanin yolu var mi? US ye gitmeden SSA basvurusu yapmanin yolu var midir hizlandirmak icin?
- SSN ID olmadan arac aliminda herhangi bir problem var mi?
- SSN ID olmadan ev kiralayabilmek icin nasil bir yol izlemeliyim?
- DS160 dosyasinda kalinacak adres bilgisine sirket adresi yazdim problem olur mu?
Umit
-
@umtkyck Merhaba, SSN i dert etmeyin geldiginiz ilk is gununde alirsiniz.
SSN ID yi hizli almanin yolu var mi? US ye gitmeden SSA basvurusu yapmanin yolu var midir hizlandirmak icin? Benim bildigim Amerikaya gelmeden almanin bir yolu yok. Geldiginizde direk SSN Ofise giderek SSN Numaranizi alabilirsiniz, kart eve sonradan gelir ama print out isterseniz SSN no elinizde olur buda yeterli sizin icin.
SSN ID olmadan arac aliminda herhangi bir problem var mi? Bildigim kadariyla cash alacaksanz SSN olmadan da alabilirsiniz, kredi cekecekseniz SSN lazim
SSN ID olmadan ev kiralayabilmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Kendi adiniza kiralayamazsiniz, kimse ev vermez, zaten geldiginiz gibi alirsiniz onemli degil
DS160 dosyasinda kalinacak adres bilgisine sirket adresi yazdim problem olur mu? Problem olmaz
-
@vartorian cok tesekkurler. Hayirlisi ins.
-
Merhabalar
L1-A vizesi için bir yola girdik ve şartlarından biri olan çalıştığın şirkette son 1 yıl çalışmış olmak. Eğer maaş bodronuz yoksa, sgk lı değilseniz, şirketle aranızdaki maaş sözleşmesi yeterli olur mu? -
@fcsm L1A vizesi green carda ulasabilen ve sonunda da vatandaslik alabileceginiz bir vize turudur. Haliyle sartlariniz uygun degilse alamaniz cok zordur.
Eger maas bordronuz yoksa, SGK'li bile degilseniz vizeniz onaylanmayacaktir. Baska hic bir belge ise yaramaz. Ben L1A vizemi alirken konsolos ofisimize gelmisti emin olmak icin.
Bir avukatla calisiyor musunuz hali hazirda? -
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet bir avukatım var ve çok güveniyorum, işini iyi yaptığına da eminim. Aslındda maaş bordrom var ama vize şartındaki gibi 1 yılı tamamlamadı daha ama gerçekten sözleşmeli çalıştığım bir firma ve mailler ile de kanıtlayabiliyorum. avukatım da bunun olabileceğini söyledi. Ben de merak ediyorum benim durumumda olan var mı? siz aldınız mı vizeyi ve hangi yılda? Türkiyeden mi ? Abd den mi aldınız? Eğer Türkiye ise mülakat Türkçe mi ingilizce mi? toplam süreç ne kadar sürdü?
şimdiden teşekkür edrim -
@FreeWoRLD Merhaba,çok olmuş vizeyi almışsınız, şu an ne durumdasınız? L1 ile devam edebildiniz mi? ve konsolosluk mülakatı Türkçe mi ingilizce miydi? Teşekkürler
-
@sezergokalp Merhaba, mülakat Türkçe miydi?
-
@fcsm Freeworld Greencard'ini bile aldi
kendisi de cevap verecektir ancak ben kendi adima yardimci olmaya calisayim, konsoloslukta mulakati Ingilizce yapmistik biz. Avukatiniz sozlesme, bordro vs gibi konularda daha dogru bilgi verir ben inanin bilmiyorum. -
Çok teşekkür ediyorum
-
@fcsm Ben L1A vizemi 2018'de aldim, premium processing yapmistik, cok kisa surdu. Su ana kadar butun mulakatlarimi ingilizce yaptim. Son asamada konsolos ofisimize gelmisti, 1 saate yakin gorustuk, bazi belgelere bakti. Calisma ortamina bakti. L1A vize turu ozellikleri nedeniyle gercek bir yonetici olup olmadigindan emin olmaya calisti. Zira L1A' green card ve vatandasliga yolu acik bir vize turu oldugu icin dikkatli davraniyorlar.
Ben avukat degilim, bu nedenle chatgpt'den yardim aldim ki chatgpt'ye guvendigim kadar hic bir avukata gunvenmem. Zaten kendi green cardimi da chatgpt ile basvurarak aldim. Bu yuzden beni degil avukatinizi ciddiye aliniz. Ama sonucunuzu merak ediyorum, cunku chatgpt sozlesmeli calisanin maas bordrosu olmayacagindan kabul edilmez diyor. Kaldi ki, L1A executive manager olanlara veriliyor, sozlesmeli yonetici olmayacagini dusunebilirler.
Sakincasi yoksa avukatinizin adini ogrenebilir miyim? -
@fcsm Merhaba. Evet, biz green cardlarimizi EB3 olarak aldik. Imzamda da bu adimlari paylastim.
-
Çok teşekkür ediyorum
-
Selamlar @vartorian, SSN numarasini erken ogrenmek icin bahsettigin bilgiyi biraz daha acabilir misin? Kasim basinda vardigimda eve yakin bi SSA office icin inperson randevu alacagim, evraklari teslim edecegim ve bekleyecegimi soylecekler ve sanirim bir receipt veriyorlar. Dogru anliyorum umarim, burada ne soylemem gerekiyor gecici SSN i alabilmek icin cunku bankaya gidip hesap actirmam gerek maasin yatmasi icin. Kusura bakma kardesim biraz detay olucak.
-
@umtkyck Hatirladigim kadariyla 'calismaya basladim' diyeceksin ve SSN'ini alacaksin. Ote yandan, banka hesabi actirabilmen icin SSN gerekli degil, adres cok daha onemli. Lease, mortgage, gas/ power faturasi gibi bir sey ile adresini dogrulatip banka hesabi actirabilirsin.
Bu banka hesabi garip bir durum, dres olmadan banka hesabi acmiyorlar, banka hesabin olmadan ev kiralamiyorlar falan. Ama o kadar da zor degil, ben kartvizitimi gosterek is adresimi adres gosteri hesap actirmistim. Her banka zorlamiyor, bir kac banka dene biri muhakkak acar hesabini. -
@umtkyck Yanlis anlasilma olmasin gecici SSN degil.
SSN ofise giderek basvuru yaptiginizda SSN kartiniz belirttiginiz adrese 3 hafta icinde gelecektir ancak hemen banka hesabi acmak diger islemleri gerceklestirmek icin SSN Ofisteki memura print out istediginizi bildirerek uzerinde SSN numaranizin oldugu resmi bir belge alabiliyorsunuz boylece SSN kartiniz gelmeden butun islemler icin kulanabiliyorsunuz.
@Karagoz SSN olamdan banka hesabi acilip acilamayacagina emin degilim, yanlis bilmiyorsam SSN olmadan hesap acilamaz.
-
@vartorian Ben SSN'im yokken hesap acabilmistim, 2018'de. Simdi de internetten arastirdim, bir zorunluluk yok. Bazi hesap turleri icin SSN veya ITIN isteyebiliyorlarmis.
TD Bank ve PNC Bank dahil bir cok banka SSN istemiyormus. -
Cok tesekkur ederim @vartorian @Karagoz.
Eve yakin Bank of America var ordan hesap actirmayi planliyorum. SSN icin de dediginizi kesinlikle yapacagim.
-
Selamlar beyler bilgilendirme icin yaziyorum SSA de islemler yarim saat kadar suruyor. Pasaport ve I94 istiyorlar. Printout ile falan da SSN number vermiyorlar iki hafta bekleyecegiz.
Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k