Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@graombze sizi çok iyi anlıyorum orada nasıl başardığınız ne kadar mutlu olduğunu ailenizin görmesini istiyorsunuz geçen dv24 gc çıkmazsa ailemi umreye göndereceğim dedim annemle kayınvalidemi umreye gönderdim 🙂 annem o kadar çok sevdi ki 1 ay önce ben bir daha gideceğim dedi bir daha gitti oradan anne duasını aldım greencard için ben hayırlısı ise olsun düşüncesi içindeyim 🙂 mevlanın da dediği gibi ''İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara'

bu yüzden size de ayınsını söylecceğim ailenizin gelmesi sizin için hayırlısı ise olsun

• @T-C-Kubilay-Dikici insallah canım çok teşekkür ederim. Eğer ret alirlarsa greencard haklari var onun için başvuru yapacağım

• Arkadaşlar Merhaba,

Yurtdışında bir Amerika konsolosluğunda B1/B2 vize görüşmem var. Geçen sene eşim ile birlikte virtual wedding ile uzaktan Utah'ta evlendik ve bu sene ilk yılımızda orada olalım dedik. Eşimin ingilizcesi yok benim de B2 fakat uzun zamandır speaking yapmadığım için açılmam biraz zaman alabilir. Bu nedenle vize görüşmesine tercüman ile mi gitsek diye düşünüyorum. Konsolosluk getirebileceğimizi iletti. Sizce olumlu/olumsuz yansımaları ne olur?

Gitme nedenimiz ilk evlilik yıldönümümüzde evlendiğimiz şehirde olmak. 3 Köpeğimiz var ve onlar bizle gelmeyecek. 1 haftalık bir plan gösterdik ve gerçekten de Salt Lake ve Los Angelas yaparak döneceğiz.

• merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta vize işlemleri yapan bir arkadaşa denk geldim ve bot yazılım ile randevuları öne çekme konusunu sordum. Kendisi bu tip işlem yapanların başvurularının konsolosluk tarafından red edildiğini söyledi.

Böyle bir durumla karşılaşan birileri varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi ?
    teşekkürler.

• merhaba arkadaslar . bugun mulakatim vardi buraya da yazip anlatmak istedim basimdan gecen sacma olayi. ben itu’de son sinif universite ogrencisiyim daha subat ayinda macaristan schengeniyle hollanda belcika almanya gezdim, gecen hafta da yunanistan schengeniyle oradaydim hatta dun gece dondum sabahinda amerikan konsolosluguna randevuya geldim. 10.45 randevusu oldugu icin bostu hizlica girdim . 4 tane gise calisiyordu gozluklu beyefendi ve takim elbiseli bir hanimefendi ile siyahi bir hanimefendiyi gordum. guleryuzlu gayet sohbet ediyorlardi. En sondaki asyali kadini gormemistim. Sansima da o geldi. Merhaba dedim yuzume bile bakmadan nereye gideceksin dedi. Ben de randevuyu 6 ay once almistim o yuzden gece doldurdugum yeni ds160’in confirmationu ile gittim konsolosluga onu vericem ama kadin dinlemiyor ki. Eski pasaportumu da almadi onda da 2016’da ingiltere girisim mevcut. Neyse new york dedim napicaksin dedi bende noel’i orada gecirmek istiyorum dedim. iki kere sordu bu soruyu illa turistik mi demem gerekiyormus ucuncude turistik dedim. Yanliz mi gideceksin vs evet dedim otelde kalacagim , anne babanin amerikan vizesi var mi dedi hayir dedim. o sira macaristan schengen vizeme bakti sadece , yunanistan olan da hala gecerliydi ne ona ne de eski pasaportuma bile bakmadi. vizenizi onaylanmamistir dedi ,toplam 30 saniye surdu ben hayatimda boyle birsey gormedim. eski ds160’ta gidecegim lokasyon los angeles ve tarihi eylul ayi idi bu yeni goturdugum bakmadigi ds160 ise new york aralik ayi yaziliydi. Eski forma gore sorup ben new york deyince mi tutarsizlik var dedi anlamadim , yeni doldurdugum ds160’ confirmationuna da bakmadi cunku.

• ⭐⭐

@cihantr yok oyle birsey.
    Hintliler yapiyor yillardir 😂

• ⭐⭐

@rhyten ds160i vize memuru degil giristekiler degistirir.
    Formdaki tutarsizliklardan red almissiniz.

• Ben amerika da ikamet ediyorum annem ve babam turkiyede vize mulakatlari var neler hazirlayalim hangi sorular sorulacak bilgi verirseniz çok sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

@graombze Bu başlıktan talep edilen evrakları ve işlemleri, şu an yazdığınız başlığın diğer sayfalarını da incelerseniz mülakat deneyimlerini ve olası soruları bulabilirsiniz

• @charon
    merhaba , giristeki memurlara yeni doldurdugum ds160’in confirmationunu gostermistim. memurun bu belgeyi benden almasi mi gerekiyordu? islemi tam bilmiyorum buradaki hatali kisi kim , birdahakine ona gore hareket ederim. Sizce benim profilim vize almak icin yeterli mi , tutarsizliktan red aldigimi dusunuyorum bende cunku .

• arkadaslar 2026 ocak olan randevuyu 18 aralik 2024 e cektim siteyi surekli gun icinde 3=5 saat araliksiz surekli kontrol edin cok bos yer aciliyor

• ⭐⭐

@omer-guzel bende 5 aralık 2024 ankaraya çektim gün içinde çok fazla boşluk gördüm foruma hep yazdım ekim ve kasım 2024 istanbulda çok gördüm istanbul tercih etmediğim için almadım ankarada en erken 26 kasım 2024 gördüm benimde 5 aralık olunca başkasının hakkına girmeyim diye taşımadım

• kardesimin randvevusunu 2025 subata kadar cektik toplam 20 kere degisiklik hakkimiz varmis onu ogrendik. kalani da kalsin insanlik hali limiti olarak.
    image.png

• ⭐⭐

@fxu 20 hak olduğuna emin misiniz ben 4 kere değiştirdim 5inciyi yapmama izin vermedi

• Aldigim uyari 20 diyor. Kac kere yapildi bilmiyorum arada kardesim girdi arada ben kime ne denk gelirse once cekti.

• Bugün vize randevum vardı ve red aldım. Boğaziçi üniversitesi öğrencisiyim, daha önce 1 kere yurtdışına çıktım o da Kıbrıs'dı ve Nisan ayında aldığım 10 yıllık Kanada vizem var. Massachusetts'e turistik olarak gitmek istiyordum.
    Pasaport kontrolü, parmak izi aşamalarından sonra mülakata geçiyorsunuz. 4 gişe çalışıyordu. Zenci bir hanım, gözlüklü kel bir bey, genç gözlüklü bir bey ve Asyalı Hanım. Zenci hanımefendi ve genç gözlüklü beyfendi çok daha sevimli insanlardı. Genç gözlüklü beyefendinin onay oranı daha yüksek gibiydi. Ona denk geleyim diye dua ederken, şu meşhur Asyalı hanıma denk geldim.
    K:konsolosluk görevlisi,
    B:ben

B:Merhaba günaydın
    K: Merhaba (pasaportumu uzattım)
    K:Niçin amerika'ya gitmek istiyorsunuz?
    B: Turistik amaçlı
    K:Tek mi gideceksiniz?
    B:evet
    K:ne iş yapıyorsunuz?
    B:öğrenciyim
    K:Annenizin veya babanızın amerikan vizesi ya da vatandaşlığı var mı?
    B: hayır yok
    K:Vizeniz onaylanmamıştır.

Görüşme maksimum 1-2 dakika sürmüştür. DS-160'da ki hiçbir soruyu sormadı. Formda Boston ve Cambdrige'deki müzeleri ve tarihi yerleri belirterek 2 hafta kalacağımı belirtmiştim. Onu da sormadı. Daha önce iki önemli global ilaç firmasında da staj yapmıştım forma onları da eklemiştim. Bu yerlerden aldığım çalışma belgeleri, öğrenci belgem, hesap dökümlerim her şeyim yanımdaydı hiçbir evrak istemedi.
    Hiçbir tutarsızlık vs yoktu neyse onu belirttim zaten. Belki de pasaportumun boş olmasından dolayı red aldım belki de öğrenci olarak tek seyahat etmek istediğim için bilmiyorum. Eğitim, iş gibi kritik bir durumum yoktu fakat onca harcanan emek, para, zaman boşuna gittiği için üzüldüm tabii ki.
    Güvenlik görevlisinin söylediğine göre bugünün red oranları yüksekmiş bir önceki günlere göre.
    Neden red aldım bilmiyorum ama bir süre başvuru yapmayacağım.

• ⭐⭐

@Ezgi-3

Mevlanın bir sözüyle başlamak istiyorum ''İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara''

Amerika vize verirken forumdaki deneyimler daha önce vize alanların yazılarında gördüğüm kadarıyla en çok önem verdikleri şey türkiye bağlarına daha sonra ziyaret edilen ülkelere daha sonra yaşa, çalışma hayatına en son da gitme amacınızın doğruluğuna bakıyor.

Daha sonra yine denemek istediğiniz paranızı harcamadan önce burada ki başvuranların deneyimlerini okumanızı kendinizi yorumlamanızı tavsiye ederim şahsen ben öyle yaptım

Türkiye bağlarım: Taşınmazım ve evli olmam
    Ziyaret ettiğim yerler: konsunda hiç olmadığı için bu sene italya fransa ve ispanyaya tatile gittim sırf amerika vizesinde bana + olması için
    Çalışma hayatım: 15 yıllık çalışma hayatım var 10 yıldır ulusllar arası ticaret yapan ilk100 olan bir firmada müdür pozisyonunda eşimde 5 yıldır bir şirkette şube müdürü.
    Gitme amacıma gelince: Tatil için gideceğim bunu kanıtlamak içinde gemi turu satın alacağım daha öncce yaptığım içinde inandırıcı olacak gerçek planıma gelirsek'de araç kiralayıp Route 66 'dan amerikayı gzemek olacak eşimle sonra tr tekrar döneceğim

• @Ezgi-3 Çok kötü durumdayız. Hem para hem de zaman kaybediyoruz, şirketi olan adamlara bile vize vermiyorlar çoğu zaman. Genelde yaşlılara veriyorlar.

• ⭐⭐

@Ezgi-3 geçmiş olsun

• @T-C-Kubilay-Dikici akil vermek istemem cunku ne olacagini imse bilmez ( benim dedigimi yapip da red almanizi istemem ) ama oradakiler herhangi bir yalan sezerse (niyetiniz route 66 ile gezmek ama garanti olsun diye gemi turur diyecekmissiniz) hic icerigini sorgulamadan direk reddiyorlar, sizin ki gibi sonucta ayni kapiya cikacak sey olsa bile.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |