Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

  • Anladım hocam ama ne yazık ki şu anki durumda dosyamı taşımam pek mümkün görünmüyor, beklemekten başka çarem yok.😐


  • @bthn Sizin dosya numaranıza mülakat gelip gelmeyeceğini geçmiş 3 yılın sonuçlarına ve deneyimlerine bakarak analiz edebilirsiniz. Birde dosya taşıyanlara bakın neden bu kadar kişi taşımış bir de tecrübeli insanların dediklerine bakın ANKARAYA ASLA GÜVENME Amerika ya gerçekten gitmek istiyorsanız dosyanızı taşımanızı öneririm. Viyana vize işlemleri sizi strese sokabilir hiç bu kadar strese girmeden HONGKONG ve diğer bazı vizesiz yerleri araştırın forumda yüzlerce içerik bulabilirsiniz. Zaman su gibi açıp geçiyor 2 gününüzü ayırıp son 2 yıl tecrübelerini okumanızı ve dv25 mulakat surecını ıncelemenızı onerırım.


  • @waterman Merhabalar, mülakat tarihi alıp almadığımı nereden öğrenebilirim acaba

  • ⭐⭐⭐

    @Serc35 Selamlar.
    Önce dosya numaranızı current olduğunu öğrenmeniz gerekecek, bu her ay yayınlanan visa bültenlerinde belirtiliyor. Current olduğunuz ay dosyanız hangi konsoloslukta ise o konsolosluk DS260 formunda yazdığınız mail adresinize attığı mail ile bildiriyor..
    Siz tüm bunlar olana kadar sürecinizi imzanıza taşıyabilir, bu başlığı baştan sona okuyabilir ve ilk iletideki excel tablosuna bilgilerinizi girebilirsiniz..
    Sürecinizde başarılar...


  • @bthn yeşil pasaporta sahipseniz direkt viyana bence, eğer değilseniz geçmiş mali yılı okuyup iyi araştırıp dosyanızı vizesiz ve ya e-vize olan bir ülkeye taşımanızı tavsiye ederim.


  • @10urdmn Peki ben hem vize istemeyen hemde oturum izni istemeyen ülkeleri nasil bulabilirim? Asyadaki çoğu ülke vize istemiyor fakat benim dosya numaram 29 binlerde olduğu için eğer oralara taşıtirsam hiç aktifleşecegini dusunmuyorum o yuzden tek secenegim avrupadaki ülkeler gibi geliyor.Bu konuda biraz kafa karışikliği yasiyorum acikcasi..


  • @bthn, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @10urdmn ''fakat benim dosya numaram 29 binlerde olduğu için eğer oralara taşıtirsam hiç aktifleşecegini dusunmuyorum''

    bu bilgiye nasıl vardınız?


  • @bthn araştırmalarınızı konsoloslukların, geçmiş mali yıllarda ki performanslarına bakarak yapmanız daha doğru olacaktır.
    https://dvcharts.xarthisius.xyz/
    Buradan hem hangi dönem de ne kadar current olduğunu hem de onay/red vs. verilerini görebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bthn DV2025 süreci ile ilgili sormanız gereken soruları DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor doğru cevap alabilmek için, şu an yanlış başlıkta sorunuzu soruyorsunız.

    Ayrıca forumdaki arama butonunu kullanarak sorularınızın cevabını bulabilirsiniz anahtar kelimeler yazarak, sorunuzun tam cevabı da @Demayfo'nun mülakat deneyiminde mevcut.

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • merhabalar, Benim case no 7 bin küsürlerde sizce vize görüşmesi için bana sıra gelir mi


  • @kadirkurtgoz

    YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

    Sorularınızı sormanız gereken doğru konu başlığı da DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları, bilgilerinizi de forum kuralları gereği 2025 DV Talihlileri Takibi tablosuna eklemeniz gerekiyor. Bol şans...


  • Amerika konusunda deneyimi olan arkadaşlara bi sorum olacak. Ben çok kalabalık şehirler sevmiyorum daha sakin doğa ile iç içe olabileceği sessiz sakin bir yerleri seviyorum. Eşimle birlikte Virginia ve North Carolina ya gitmek gibi bir düşüncemiz var. Deneyimleri olanlar aktarabilir mi ? Buarada iş olanaklarıda önemli eşimde bende yazılım mühendisiyiz. Yine yazılım sektörü üzerinden ilerlemek istiyoruz.


  • Bu ileti silindi!

  • @Burakhan-Bircan iowa şehirlerinide araştırın des moines iowa city cedar rapids siux center ayrıca küçük ilçeleride var iş imkanını bilemem ama güvenli ve çok az göçmen tercih ettiği için yaşam kolay insanları mutlu ve neşeli


  • Arkadaslar kasım ayı icin bülten yayınlanmış sanırım fakat sayılar ekim iyi icin birebir aynı. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Daha sonra mi güncellenecek yoksa kasim ayı icin hiç ilerleme olmayacak mi?


  • @Burakhan-Bircan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Amerika konusunda deneyimi olan arkadaşlara bi sorum olacak. Ben çok kalabalık şehirler sevmiyorum daha sakin doğa ile iç içe olabileceği sessiz sakin bir yerleri seviyorum. Eşimle birlikte Virginia ve North Carolina ya gitmek gibi bir düşüncemiz var. Deneyimleri olanlar aktarabilir mi ? Buarada iş olanaklarıda önemli eşimde bende yazılım mühendisiyiz. Yine yazılım sektörü üzerinden ilerlemek istiyoruz.

    Selamlar hocam, biz de eşimle NC Raleigh'e taşınmayı düşünüyoruz ilk etapta. Crime rate düşük, kira fiyatları iyi gibi görünüyor. İş konusunda da yazılım işine devam edecekseniz zaten yüksek ihtimalle remote çalışıyor olmaz mısınız?


  • @Ben-Batur Hocam nasipse Cary yada Raleght bizimde düşüncemiz muhtemelen sen önden gider bize kiralık evi ayarlarsın :-)


  • @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Ben-Batur Hocam nasipse Cary yada Raleght bizim düşüncemizde muhtemelen sen önden gider bize kiralık evi ayarlarsın :-)

    Ooo komşum şimdiden hazır desene hocam :D Tabi irtibatta kalalım elimden geldiğince yardımcı olurum tabii ki :)


  • @Ben-Batur Seviniriz gercekten, okadar cok yer baktım kendimce kıyaslamalar yaptım youtube da bazı aynı dusuncede olan ınsanların neden cary raleght tarafını sectıklerını ızledım yapay zekaya danıstım sonuc olarak tüm kapılar BAŞLANGIÇ için cary,durham,raleght üçgenine çıkıyor mesleğimde yazılım olunca oralarda uygun yerler bakalım daha eşimle bu konuyu ciddi boyutta ele almadık ama %80 komşu olabiliriz gitmeden iş arayışına buradayken başla (vizeyi aldıktan sonra) orada vakit kazanmış olursun raleight kiralar biraz artmıs arkadasım 1300e oturuyor raleght de ama suan 1500den assagı yer bulmak zor gıbı. Bu ile ilgili canımı sıkan tek şey saatlik asgari ücreti 7,25 $ diyeceksinki asgari ücret mi alcan yazılımcı adamsın evet bende ona güveniyorum . Basit bir kıyaslama X yerde asgari saat ücret 12-15$ , yazılım ise başlangıç 80k-100k(yıllık) ama kiralar 2300$ bandında cary ralegh bölgesi için ise asgari saat ücreti 7,25 kiralar 1500-1800 bandında ideal, yazılım ise 90-120k (yıllık)
    diyorumki biryerden asgarinin düşük olması iyi cünkü kiralar ve diğer giderler ona göre o bölgede düşük olur maaşım mı bi cok yere göre daha yüksek kalıyor(baslangıc) bir yerden avantaj gibi geldi bana asgari saatlik ücreti düşük olması


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum