Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba arkadaşlar hayırlı geceler ben Kcc ıle mülakat yerimi Kosova’nın Priştine Büyükelçiliği’ne taşımış bulunmaktayım tecrübeliolan arkadaşlar sorumu cevaplarsa teşekkür ederim Kosova dosyamı kabul etmeme durumu var mı kcc ıle mulakat yerımı degıstırdığim halde ? Kosova ile alakalı daha önce bir yazıya denk geldim Forum’da 2023 yılı içerisinde bir arkadaş Kosovaya taşımak istemiş galiba da üçüncü Dünya ülkesi olduğumuzu bahane ederek dosyayı kabul etmemişler bu şekilde bir uygulama yapabiliyorlar mı? Gercekten sonuçta yasal oturumm olduğu sürece bakmak zorunda değiller mi Kosova Büyükelçiliği web sitesinde Kosova vatandaşları ve oturumu olan kısıler dıye yazıyor.

• @canoguz Schengeniniz varmıydı

• @canoguz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Sea_Rock06 Karadağa Sırbistan bakıyormuş. Sırbistan ile görüştüm oturum şartı istiyorlar. Dosyamı Viyanaya taşıdım.

Çok iyi yapmışsınız, 2024 yılında Karadağ oturumu ile taşıma yapan tüm arkadaşlarımız hala AP’de bekliyor. Belgrad üzerinden Karadağ oturumu ile ilerlemek çok riskli.

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Sea_Rock06 Geçtiğimiz yılların deneyimlerini okuyun derim..

Belgrad ile ilgili bu yıl çok olumsuz deneyimler yaşandı, keza 2023 yılında da sorunluydu taşıma yapmaya çalışanlar için. Karadağ oturumu ile dosya taşıyanlara ne yazık ki sıcak bakmıyor Belgrad, dosyaları uzun süredir AP’de bekleyen 10’dan fazla talihli var.

Olumsuz deneyimleri paylaşmak kolay olmadığı için, deneyimler arasında olmuyor bu durumlar. Benim kişisel tavsiyem Karadağ oturumu ile Belgrad’a taşımak yerine, başka postlar denenmesi. Siz de 2025 talihlisi olarak, bu bilgiler ışığında tavsiyede bulunabilirsiniz.

• @dodofast, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Merhaba 2025 için dosyasını Belgrad'a taşıyan var mı ? veya orda mülakata giren ?

Merhaba, aşağıda biraz açıklamaya çalıştım.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6413/dv2025-sohbet-odası/15923#

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 

• @16bilgin Aralık ayı için Avusturya'dan randevu buldum, davetim ve şirket sponsorluğum da var. Bir aksilik çıkmazsa alacağım inşallah.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@16bilgin o 3.dunya ulkesi degil 3. Ulke vatandasi.
    Abd gocmenlik yasasinda vardir bu. Yani o ulkede oturum izni olmayan,yasamayan ulke vatandaslari.

KCC tasidiysa elcilik neden reddetsinki?

• Arkadaşlar merhaba. Houston'a gidecek arkadaşlar var mı? Onlarla tanışmak istiyorum çünkü ben de Hosuton'a gitmeyi planlıyorum. Doğalgaz ve petrol sektöründe olduğum için orda daha fazla iş imkanı olacağını düşünüyorum. Benim merak ettiğim şeylerden birkaç tanesi şu;
    Gideceğiniz yerde hiç tanıdığınız olmadığı zaman Adres olarak nereyi yazıyorsunuz ? Havaalanında kartın geleceği son adresi değiştirme imkanımız bulunuyormuş. Bu noktada adresi nasıl tespit ettiniz? ayrıca ulaşım konusunu nasıl planladınız? Yani ilk gün otele yerleşseniz bile bu kalıcı olmayacak. Ev konusunda kredi notu istiyolar. Ev kiralama işini nasıl düşünüyorsunuz? Kiralayacağımız evin kirası ne aralıkta olması gerekiyor Houston için?
    Yani açıkçası ilk adım çok karanlık görünüyor. Birbirimizi aydınlatacağımız yardımcı olacağımız arkadaşlar bulmak istiyorum.. Karanlıkta tek kalmaktansa en azından bir fikir ışığında ilerlemek iyi olacaktır.

• @Flight101 merhaba lütfen yardımcı olurmusunuz ilk greencard başvuru formunda doğum tarihi gün ay doğru yıl yanlış yazıldı sonra ds-260 formunda ise doğru yazıldı. Bu sorun olur mu? Kcc ye bununla alakalı mail yazmalı mıyım? Teşekkür ederim

• @cemal1153 Selamlar, daha önce 2,3 kere daha sorduğunuza tanık oldum bu sorunuza ve 2-3 kerede cevap verildi isterseniz bildirimlerinizi kontrol edin.

• ⭐⭐⭐

@cemal1153 Bu soruya cevap verebilecek bilgiye sahip değilim. Konuyla ilgili Emre ve güçarslan yanıt verdi diye gördüm. Onlar daha iyi bilirler.

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Flight101 merhaba lütfen yardımcı olurmusunuz ilk greencard başvuru formunda doğum tarihi gün ay doğru yıl yanlış yazıldı sonra ds-260 formunda ise doğru yazıldı. Bu sorun olur mu? Kcc ye bununla alakalı mail yazmalı mıyım? Teşekkür ederim

Yaptığınız yanlışlığın ne olduğunu yazarsanız daha kolay cevap alırsınız. Örneğin ay ve günlerin yerlerini yanlış yazdıysanız sorun olmayabiliyor.

Başvuru formunuzdaki bilgilerin tamamının doğru olması gerekiyor, formdaki yanlışlıklara ilişkin değerlendirmeler tamamen mülakatınızı yapan Konsolosun inisiyatifinde.

• @deebee teşekkür ederim ilk gc başvuru formunda gün ay doğru ama yıl kısmı yanlış yazıldı. Ds-260 taki doğum tarihi doğru yazıldı . Bunun için kcc ye mail yazmalı mıyım?

@deebee teşekkür ederim ilk gc başvuru formunda gün ay doğru ama yıl kısmı yanlış yazıldı. Ds-260 taki doğum tarihi doğru yazıldı . Bunun için kcc ye mail yazmalı mıyım?

Rica ederim. Hayır, bunun için şu anda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. KCC bu konularla ilgilenmez, mülakatta dediğim gibi Konsolosun takdiri olacak yaptığınız yanlışlık.

• @deebee çok teşekkür ederim daha önce bu şekilde yanlışlık yapan var mı acaba

• @Yusuf-Surmeli biz de Houston a gideceğiz.Orada eşimin kuzenleri var.Haziran sonu gidip orada birkaç ay kalacağız önce.Sonra buraya döneceğiz 9-10 ay için.Çünkü oğlumuz lise son sınıfı Türkiye’de bitirecek.Üniversiteye Houston da başlayacak ve o zamanda temelli yerleşeceğiz.Tabi herşey yolunda giderse.

@deebee teşekkür ederim ilk gc başvuru formunda gün ay doğru ama yıl kısmı yanlış yazıldı. Ds-260 taki doğum tarihi doğru yazıldı . Bunun için kcc ye mail yazmalı mıyım?

bu soruyu birden fazla sordunuz ve hepsinde de cevap aldınız ve aldığınız cevaplara yanıt bile attınız sorunuzu cevaplayan insanlar sizden detay bilgi alıp daha net cevaplar bile verdi ve hala ısrarla aynı sorma amacınız nedir? Bilerek ileti sayısı kasmaya falan mı çalışıyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz ileti kasma değil aslında aldığı cevapları beğenmiyor. İstiyor ki birisi çıkıp desin ki “yok sorun olmaz” ancak bu tarz konsolosluk süreçlerinde net cevap vermek çok zor beklediği bu cevabı alamadığı içinde birden fazla yere soruyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |