Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.3k 279

  • @clba Merhabalar I140 onayından sonra mı gırıs yaptınız Amerıka'ya acaba? Chen dosya gonderildikten sonra herhangi bir vize turu ile giriste sikinti olabilecegini iletmisti de. Ben de o nedenle merak ediyorum bekleme surecınde de gıdebılır mıyız dıye


  • Bu ileti silindi!

  • @shinriyeon evet ben de chenle çalıştım, bana da aynı uyarı şeklinde belirtti, ama keşke dinlemeyip gelip burdan AOS yapsaymışım, I 140 onayı sonrası girdim ama ben Ameirka ya daha önceden gırış çıkış yapan biriydim. belki de onla alakalıdır. direk 6 ayı verdiler kalma süresi için.. bu girişim 6. Oldu.. Ama eşim doktorasını Harvard da yapmıştı, hep ilk görüşme için onu yolluyoruz, sistemden onu görünce hiçbişey sormadan direk basıyorlar. EB 2 ye benim üstümden başvurduk..


  • @clba hocam ben Abd'de olduğum için AOS yapacağım, mülakat sürecine çok hakim değilim. AOS yapacaklar için dosyalarını gönderme hakkı doğdu Ekim ayı içerisinde. Mülakat konusunu ilgili başlıktan takip edin isterseniz.


  • @chemistontheroad evet hocam postdoc olarak research yapıyorum. J1 evrak süreci oldukça kolay, tür belirtilmedikçe büyük ihtimal J1 düşünülmüştür.

    H1B masrafını kurum ödüyor ama "prewailing wage(PW)" denen bir aşaması var, eğer departman elinde önceden onaylı bir PW tutmuyorsa bu kısım yaklaşık 6 ay sürüyor. Premium yapılsa dahi evrak hazırlığı vs. totalde 8 ayı bulan bir süreç. İyi ihtimalde 2 ay + vize süreci. J1 ilk geliş için çok daha hızlı ve sorunsuz. Önden netleştirmenizi öneririm.


  • merhaba, Chen ile i-140 başvurusunu yapacağız, WES dökümanını bekliyoruz, aklınızda olsun WES baya geciktiriyor!

    ds260 için karar vermem gerekiyor. 2500 USD karşılığı danışmanlık alsam mı?

    DS260 Evrakları hakkında bilgisi olan ve randevuyu nasıl alacağımızı bilenler söyleyebilirse sevinirim. diplomalar apostilletilmeli mi? sadece doktora diploması mı isteyecekler yoksa tüm diplomalar, lisans ve lisansüstü, Türkçe olanlar çeviri yapılacak mı gibi sorularım var. ds260 için hangi evrakların lazım olduğuna dair bir web sitesi veya rehberlik yapacak kaynak var mı? veya ds260 formunu doldururken hangi belgeleri hazırlayacağımız yazılıyor mu? teşekkür ederim


  • @mrkc
    Bende WES ile çalışmıştım genel hazırlık sürecini düşününce biz en çok referans için hoca bulmak ve referans mektubu kısımlarında oyalandık. 3 ay gibi sürmüştü.

    DS260 için forumda gördüğüm çoğu kişi kendi yaptı. Bende yine kendim tamamlamayı düşünüyorum. Buradaki önceki sayfalarda oldukça detaylı bilgiler var.


  • Merhaba. Bugün mülakatımız vardı. Görüşmemiz sorunsuz geçti, İyi bir dosyamın olduğu söylendi. Ancak 2024 mali yılındaki vizeler bittiği için vizemizi hemen issued etmeyeceklerini yeni mali yıl olan 1 Ekim i beklememiz gerektiğini söyledi. Oğlum Amerika da okuduğu için beklemenin çocuğun okuldan geri kalmasına neden olduğunu izah ettik. O zaman size pasaportları geri verelim vizeler tekrar açılınca haber vereceklerini söylediler. Vizeler hazır olunca pasaportları elçiliğe tekrar yollayacağım issued olması için. Yani sevinsek m üzüldük mi bilemedik. Çocuk tekrar Amerika'ya gidecek yarın. Çocuğun pasaportunun tekrar Ankara ya gelmesi gerekecek vize basılması için. Kendisinin tekrar gelmesi şart mı, yoksa pasaportunu yollasa yeterli mi, tekrar kendisine göndersek giriş çıkışlarda sorun olur mu? Bu konuda deneyimi olan varsa, özellikle forum yöneticileri sizden ric ediyorum paylaşırlarsa seviniriz. Bu sitemim de ABD konsolosluğuna. Vizen yoksa niye randevu veriyorsun. Çocuk zaten 10 gün uzak kaldı okulundan, bir daha gelmesi gerekecek bir 20 gün daha. Bu kadar vakit kaybı maddi harcamalar ayrı bir konu. Gerçekten bu süreçte bu kadar sabır nadir bulunur diye düşünüyorum. Hepinize sabırlar dilerim.


  • @Tracy Öncelikle hayırlı olsun. Diğer yandan da sağlık olsun 2 hafta sonra kavuşacaksınız vizelerinize inşallah. Benim merak ettiğim bu süreçte normalde pasaportlar onlarda mı kalacaktı da siz geri aldınız. Yani sizin özel durumunuz olmasaydı pasaportlar onlarda kalacaktı ve konsolosluğa tekrar gelmek gerekmeyecekti. Vize kotası konusundaki siteminize de katılıyorum kesinlikle!


  • @smtzn Teşekkürler.Evet oğlumun özel durumu olmasaydı pasaportlar 2 hafta onlarda kalacaktı . 1 Ekim de de muhtemelen onaylayıp postaya verirlerdi.


  • @Tracy Merhaba, hayırlı olsun çok tebrik ederim sürecin sonuna gelmişsiniz. Mülakat sırasında dosyanıza özel bir soru soruldu mu? Yoksa genelde herkese sorulan rutin sorular mı soruldu? Teşekkürler.


  • @Tracy bol şans...


  • @gzdeky rica ederim. emek verip isteyen herkesin gitmesi ümidiyle...


  • @Tracy Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Petitioner ile tüm dependantlarının aynı anda Amerika'ya giriş yapması gerekiyor diye biliyorum. Non immigrant olan F1 iptal oluyor immigrant vize ile. Bu durumda oglunuz vize numaralari acildiginda tekrar geri gelecek ve yine beklemesi gerekecek sanirim vize basim asamasi boyunca. Sonrasinda hepbirlikte ABD'ye giris yapacaksiniz. Okulu ile de durumu görüşerek bilgi verirse kolaylik saglarlar sanirim yoklama ya da Quiz/Exam konusunda da.. Cogu gitmis azi kalmis, buna da şükür..


  • Sitenin admininin emailini bilen/gören var mıdır? Mesaj gönderiyorum yanıtlayan yok, nasıl ulaşacağız kendisine?


  • @chemistontheroad
    çok teşekkür ederim. DS260 için daha önceki sayfaları tek tek gezeyim o halde.


  • @begumm DS260 için ne tür evraklar var. Mülakatta ne evrakları götürmemiz gerkiyor? teşekkür ederim


  • @meke hayırlı olsun, DQ almışsınız. DS260 için nasıl yaptınız. Avukatla mı kendiniz mi doldurdunuz?


  • @TOK DS260 ı kendiniz mi doldurdunuz? evraklar ı hazırlmak kolay oldu mu? Interviewda ne soruldu? Avukat desteğine ihtiyaç var mı?


  • @Tracy hayırlı olsun, en azından sonuna gelmişsiniz. ikinci bir pasaport çıkarma hakkınız var bilginiz olsun. Mevcut pasaport ile yurtdışına çıkıp ikinci pasaportu da konsoloslukta bıraksanız işinize yarar mı bilmiyorum.


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    948 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum