ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
Ekim vize bültenindeki ilerleme NVC'den welcome letter bekleyenler icin olumlu bir etkisi olur mu?
-
@chemistontheroad Merhaba hocam, H1B pozisyonun ne gibi dezavantaji olabilir acaba? Bekleme suresini dusurmek icin iyi bir alternatif degil midir? Bu arada pozisyon bulduysaniz bu konuda bir sey sormak istiyorum. H1B icin universitelerin kotalarinin olmadigi ve daha kolay verdikleri dogru mu acaba? Yoksa sirketler gibi yuksek sponsorluk ucretleri gerektiginden soguk mu bakiyorlar?
-
@MyWay-0 hocam interview için zaten FAD baz alınıyor nihayetinde. Belge gönderimi kısmında yol ayrılıyor. AOS için normalde sadece ve sadece FAD bakılırken şu sıralar DoF kararı verildi. IVPde belge gönderimi zaten DoF'a göreydi. FAD en nihayetinde current olmak zorunda son onay için nerede olursanız olun. Atlantan hocamızın yazdıkları bununla örtüşmüyordu. Mesela: "Dates of Filing tek amacı Adjustment of Status (AOS) yapabilmek içindir" Hayır, tek amacı IVPde evrak gönderimi içindir. Ancak istinai olarak AOS yapanlara bu tarihi baz alma hakkı tanınabilmektedir, gibi. Teşekkürler.
-
@shinriyeon H1B için non-profit organization olan kurumlar yani akademik enstitü/üniversiteler kotadan bağımsız başvuru yapabiliyor. Ancak bu kesinlikle kolay anlamına gelmez. Maliyeti de avukatlık gideri ile başvuru başına 8-9K USD kurum için, dolayısıyla hem zaman hem maliyet açısından J1 ve diğer vizelere göre çok kolay sponsor oldukları bir vize değil. Ayrıca research için PI'lar kendi fonlarından böyle bir gider kalemi oluşturmaya sıcak bakmıyor bu bir gerçek.
-
@shinriyeon
Bizim açımızdan gitmek için EB-2 tercih etmemizin nedeni aynı anda green card sahibi olmaktı.
H4 için EAD yapmak uzun sürebiliyor. Gittiğimizde biraz yaşam standardını düşürmek gerekebilir tek maaşlı 3 kişilik bir aile olarak.Tabi benim burada kast ettiğim Postdoc pozisyonları için, iyi bir maaş ile H1b bulunduğunda sorun olmayabilir.
-
@chemistontheroad Merhaba, acaba bana da fikir verebilir miydiniz? PD 8 Agustos 2023, DQ 22 Mart 2024 bizim. Kızımız ise Amerika'da son sınıf öğrencisi ve Mayıs 15 mezun olacak. Ve Ocak ayı harici müsaitliği yok ta ki Mayıs 15'te finalleri bitene kadar :( Mülakat tarihimiz için tahmininiz olabilir ise çok sevinirim..
-
Hocam Sizin PD'niz için Apr-Jun 25 görünüyor tahmine göre fakat belli olmaz tabii ki. Umarım daha kısa sürede olumlu sonuca ulaşırsınız.
-
@chemistontheroad Cevabınız için teşekkür ederim. Yani 2025 Nisan-Haziran interview olabilecek tarih aralığı mı yoksa bu aylardan birinde mülakat emaili mi ulaşır?
-
@pelinoaydin
PD'niz için current olma tarihi hocam. Sonrasındaki süreç kişiden kişiye değişiyor. Başvurusu current olup uzun süre randevu bekleyen kişilerde vardı burada.
Seçim sonrası bir şeyler değişir ve hepimiz hızlı şekilde randevu alırız umarım. -
@chemistontheroad Su an PD tarihi 1 Agustos 2023 olanlar current olmadi mi?
-
@pelinoaydin Yok hocam maalesef. Önceki sayfalarda bu konuyu biraz tartıştık. Başta bende dediğiniz gibi anladım fakat detaylı okuyunca mülakat tarihi açısından anlamlı olmadığını anlıyoruz. Takip etmemiz gereken FAD
-
@chemistontheroad Cok tesekkur ederim hocam cevabiniz icin.
-
@nimble Tesekkur ederim hocam, ben kabul aldiktan sonra J1 gibi olabilir diye dusunmustum.
-
Arkadaşlar merhaba, bu aya ozgu bire değişiklik mi söz konusu acaba, çünkü çeşitli forumlarda şöyle okuyorum;
United States Citizenship and Immigration Services has indicated that the Dates for Filing chart must be used for the October 2024 Visa Bulletin. The Final Action Dates chart controlled from March 2024 to September 2024.
https://tandslaw.com/october-2024-visa-bulletin-issued-dates-for-filing-eb-cut-off-dates-will-apply-retrogression-in-china-eb-3-moderate-forward-movement-in-all-other-eb-3-categories-and-all-eb-2-categories-and-eb-2-e/Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim, yani bu aya özgü DOF tarihi FAD yerinde kullanılacak gibi anlıyorum
-
@clba Son iki sayfada bununla ilgili birçok mesaj paylaşıldı oradan görebilirsiniz. Anladığınız şey doğru :)
-
Merhaba, benim sormak istediğim şey; mülakatta onay vermeme gibi bir durum oluyor mu?
Ne tip sorular soruluyor ve bununla ilgili takip edebileceğimiz başka bir başlık var mı? -
@nimble teşekkür ederim dönüşünüz için, o zaman sizin PD Mayıs 2023 gözüktüğü için mülakat tarihiniz current oldu ve mülakat için mail bekliyirsunuz önlümüzde ki ay için.. doğru mu anlıyorum, benim de PD : 14.06.2023; DQ: 27.09.2023, o zaman ben de mülakat için current mi oldum acaba? Biz çünkü B1/B2 ile Amerikadayız. Mülakat maili gelince dönmeyi planlıyorduk. O zaman mülakat bu ay içerisinde mail olabilir mi ki?
-
@gzdeky sitede mülakat için ayrı bir forum var. şu link https://yesilkartforum.com/forum/topic/1368/employment-based-mulakat-randevu-tarihleri-gerceklesenler-ve-tahminler/671?_=1726383228578
-
@nimble Hocam H1b ile ilgili size bir sorum olacak. Sanırım sizde postdoc veya researcher gibi bir pozisyondasınız.
Şuan bende bir hoca ile postdoc için anlaştım. Vize, maaş gibi konuları 1 ay sonra tatilden döndüğümde konuşalım dedi.
J1 ile başlayacağımı düşünmüş olabilir. 1 ay sonra konuşalım dediğinden şuan H1b durumunu da soramadım.Bu konuda sizce bir pürüz çıkar mı? Gerekirse masrafların bir kısmını kendim ödemeyi filanda teklif edebilirim.
-
@gzdeky
Burada yazanlar var mülakat deneyimlerini. Aşağıdaki başlığıda takip edebilirsiniz.
Red verilen okumadım şimdiye kadar ama AP durumu olabiliyor. Bir hocamızın AP süreci oldukça uzun sürmüştü.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum