Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uber ve Lyft Şoförlüğü

• @lordbolton hocam haftalık 500 usd kazanırsanız. Yıllık kazancınız 26000 dolar olacaktır . Evli ve çocuğunuz olmadığını varsayarak ilk 12 bin doların vergisini vermeniz gerekmiyor. Bunların yaninda sağlık sigortası aracınıza yaptığınız bakım masrafları vb gibi giderleri ve uber gibi islerde yapılan mil başı masraf miktarını aracın temizliği için harcadığınız tutarları düşersiniz, belki yakıt harcamanızı da gider olarak gösterip büyük ihtimalle vergiye tabi miktarı 9 bin dolar civarına çekerseniz. Büyük ihtimalle bütün yıl boyunca ödeyeceğiniz vergi 900 usd olur. Lakin her ödemeden vergiyi alsınlar gibi bir seçenek var mı? Bilmiyorum lakin zannımca hicbir ülke yoktur ki son ödeme tarihinden önce vergi verecek mükellefi reddetsin . Yani ödeyebilirsiniz. Size tavsiyem işinin ehli bir muhasebeci ile bir süre çalışmanız o arada hem yapilan islemleri takip etmeniz hemde ingilizcenizi geliştirmeniz. Zaten ilk senenin sonunda gerekli bilgi ve dil birikimini edinmiş olacağınızdan kendinizde yapabilirsiniz

• ⭐⭐

@mr-hakan aynen haklısınız kendini geliştirip yaşayarak öğrenilir. Ancak 9000 bin mi 900 mu onu tam anlamadım yıllık vergi olarak yil boyunca?

• @lordbolton hocam aylık 500 dolar kazanır iseniz yılda 26000 dolar yapar 12bin doları vergilendirilmeyen kısımda olduğu için kalır size 14 bin dolar vergilendirilecek kısım bunun içinden sağlık sigortanız emeklilik fonlarına aktardığınız para miktarı ve işinizle ilgili giderleri 5000 dolar kadar belirtebilirseniz geriye vergilendirilecek 9000 dolar kalır . O 9000 dolarında %10 u vergi olarak ödenir . Yani toplam vergi için ödediğiniz miktar tüm senenin kazancı olan 26000 usd için 900 dolar olacaktır

• ⭐⭐

@mr-hakan anladım teşekkürler bu vergi konusu biraz korkuyordu beni çok fazla alırlar diye ancak bir sene de 900 ise çok iyi yani anlattığınız şekilde teşekkürler tekrardan.

• @lordbolton hocam senede 900 alacaklar demiyorum dikkat edin yıllık kazancınız a ve gider olarak gösterebildiğiniz miktarlara bağlı olarak değişecektir başka bir planda evli ve 1 çocuklu yıllık 50000 dolar kazanan biri 600 700 dolar ödeyebiliyorken sizin durumunuzda yani bekar biri aynı miktarı kazanırsa 4300 4400 yıllık vergi verebilir . Vereceğiniz vergi miktarı kesinlikle kazandığınız miktar ailevi durumunuz gibi faktörlerden önemli ölçüde etkilenir . Bir de haftalık 500 usd kazanarak geçim sadece bekar bir kişi için mümkün olabilir oda büyük ihtimalle turkiye jargonunda kullanilan öğrenci evi durumunda. Rahat bir yasam için bekar bir kişinin minimum gelirinin (yaşadığı eyalete bağlı olarak ) 2500 ile 3500 arası olması gerektiğini düşünüyorum

• ⭐⭐

@mr-hakan yani ben bekar olacak gideceğim haftalık 500 dediğim yani düz örnek verdim hani 5 gün çalışsan her gün 100 yapsan tarzında oda hiç mümkün değil bu uber tarzı uygulamalarda tamamen kazanç belirsiz.. ama sanırsam 500 den de fazla kazanırım da.. aynen katılıyorum 3000 en az olmalı rahat yaşam için. onun hesabını kim nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben yapamam büyük ihtimalle o yüzden artık siteler varsa yardım alırım o işi yapan baya korkuyorum aslında o işten ama ilk 12 bin dolar dediniz o ilk aylar vergi vermeme gerek yok diye anlıyorum doğru mudur?

• @lordbolton ocak nisan arası bir yil öncesinn vergisini hesaplatıyorsunuz.Yani bu sene giriş yapar ve işe başlarsanız seneye ocak-nisan ayları aeasında verginizi hesaplarsınız.Bu işi sizin için yapan ofisler de var,telefon uygulamalarıda... uber ve lyft için müşteriye verdiğiniz şeker,sakız,su vb ikramları da gider olarak gösterebiliyorsunuz. İlk iş için gayet mantıklı ama sürekli yapılacak iş değil benim düşüncem.Tabi gidilecek eyalet ve kazançlar kıstas alınmalı.

• herkese merhaba, islerimin yogunlugundan dolayi uzun bir suredir foruma giris yapamiyordum. abd ye geleli ve bu isi yapmaya baslayali 1 yili devirdim. bu 1 yillik surede sadece bu isi yaptim. sorularinizi elimden geldigince ve kendi tecrubelerime dayanarak cevaplayabilirim.

• @fbazer Hocam merhaba, Bir kac sorum olacak,

• Uber i bir yil olmadan kayit olabildin mi?
    • Aylik ortalama ne kadar mil yapiyorsun ve bakim masraflari ne kadar oluyor? (kac mil de bakim ve ortalama fiyat gibi)
    • Kullandiginiz aracin fiyati ve ozellikleri nelerdir.
    • Hangi eyalet ve sehirde yapiyorsunuz?
    • Haftalik ortalama gelir ne kadardir?

Galiba biraz cok soru sordum :) vaktiniz oldugunda cevaplarsaniz sevinirim.

• @gkhn-clkkn
    -uber ehliyet 1 yili doldurmadan basvurumu onaylamadi
    -aylik ortalama 5000-6000 mil civari yol yapiyorum, 10bin milde 1 bakima giriyor aracim ortalama 100$ rutin bakim masrafim oluyor ekstralar(lastik,fren vs. haric)
    -2015 model toyota corolla kullaniyorum
    -guney florida`da miami ve fort lauderdale bolgelerinde genellikle calisiyorum
    -haftalik gelir bircok degiskene bagli olmakla birlikte ortalama 1000$ diyebilirim.

• ⭐⭐

@fbazer Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

herkese merhaba, islerimin yogunlugundan dolayi uzun bir suredir foruma giris yapamiyordum. abd ye geleli ve bu isi yapmaya baslayali 1 yili devirdim. bu 1 yillik surede sadece bu isi yaptim. sorularinizi elimden geldigince ve kendi tecrubelerime dayanarak cevaplayabilirim.

Selamlar hocam bende san francisco da sadece lfyt yapıyorum hafta 1000 dolar yapmak için ortalama ne kadar saat çalışmak lazım orada. Örnek san franciaco da günde 10 saat 4 gün yap bu para yapılır. Sadece lyft ama uberle daha hızlı olabilir belki ?

• @fbazer Hocam cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin.

• @gkhanfeez belirli bi saat veremem ancak sizden daha fazla calismam gerekir kesinlikle. san francisco da kazanclarin daha yuksek oldugunu duymustum.

• ⭐⭐

herkese merhaba, islerimin yogunlugundan dolayi uzun bir suredir foruma giris yapamiyordum. abd ye geleli ve bu isi yapmaya baslayali 1 yili devirdim. bu 1 yillik surede sadece bu isi yaptim. sorularinizi elimden geldigince ve kendi tecrubelerime dayanarak cevaplayabilirim.

Über ve Lyft için hangi marka-model ve tip araçları önerirsiniz? Part time-Full time çalışmada araç öneriniz değişir mi?

• @saulgoodman full time olarak bu isi yapacaksaniz en uygun araclar bence corolla prius camry civic accord versa altima vs. part time olarak yogun zamanlarda yada haftasonu geceleri calismayi dusunenler icin 7 koltuklu XL yapabilen ve/veya lux sinifa giren araclar daha kazancli olabilir

• ⭐⭐

Bu işin sizi en çok zorlayan yönleri nelerdir?
    Yeni başlayacaklara önerebileceğiniz tavsiyeler, püf noktaları var mı? Şunu yapın, şunu yapmayın gibi?
    Çok teşekkürler şimdiden.

• @saulgoodman en ve tek zor yani tatili olmamasi. yani calistiginiz surece kazanirsiniz, calismadiginiz zamanlar tamamen eksi yazar.

• @smesut Doğru mudur acaba?

• Bugün Los Angeles facebook gruplarında gördüm lyft uber için hesap kiralayan türkler varmış :) Valla bizden korkulur ne diyeyim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k