Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Yuksel-Celik PD'niz current degilse, hic bir kosulda I-485 basvurusu yapamazsiniz. is teklifi olsun olmasin... bu arada, eger is teklifiniz varsa, I-485'in dosyaniza bunu eklersiniz evet, onay almanizi kolaylastirabilir, ama degerlendirmenin hizlandirmasina ayrica katkisi olmaz

(belki bir istisna, ABD devlet ofislerinden bir is teklifiyse ya da ABD menfaatine calisan non-profit bir sirketse ve destek mektubu alabilirseniz bunlardan, belki I-485 icin request to expedite adjudication yapabilirsiniz. bu da yine, PD tarihi current olup basvurdugunuz I-485'in hizli degerlendirilmesine yardim edebilir ancak.)

.

• Herkese merhaba. 2024 yılında regular I-140 başvurusu yapan ve dosyası kabul olan arkadaşlarımız oldu mu acaba. Excel dosyasından takip edemiyorum sanırım tabloya işlenmiyor. Sadece kemalede Hocamız var gibi görünüyor.

• @Feridun-Boylu
    Oldu evet hocam benim başvurum 5 ay içerisinde kabul oldu.

Sizinkide bu sıralar kabul olabilir bence. Yaklaşık 4-6 ay gibi sürüyor.

• @chemistontheroad Teşekkürler. Buradaki arkadaşların hemen hemen 5 ay içerisinde cevap aldığını görüyorum. İnşallah biz de yakın zamanda olumlu sonuç alırız. Süreç uzayınca doğal olarak tedirginlik artıyor. Tüm arkadaşların işinin kısa zamanda hallolması dileğiyle....

• Evet basvurudan yaklasik 5 ay sonra cevap geliyor. Yine başvurulan yaklaşık 16 ay sonra ise cevap olumluysa mülakat gerçekleştiriliyor.

• Merhaba
    Gecen hafta itibariyla elisporter firmasina personal statement ve diger dokumanlari yolladim, geri donus bekliyorum, suana kadarki surecle ilgili soru olursa bildigim kadariyla cevap vermeye calisirim,
    simdiden diger tum arkadaslara da basarilar diliyorum.

• @Oz58
    Merhaba,
    Siz Turkiye'den basvurdunuz ve IVP yapacaksiniz sanirim.
    Acaba interview timeline olarak tahmininiz nedir kendiniz icin?

• @user007 evet, tahminim Aralık ayında randevu verilmesi yönünde hocam.

• @Oz58 hocam PD niz Temmuz 2023. henüz current olmamış nasıl Aralık ayında interview bekliyorsunuz? BEnim PD haziran 2023 ben seneye mart nisan gibi bekliyorum.. zira DQ olduktan 12 ay sonra interview emaili alanları okudum forumda.. Bir firma ile mi çalıştınız bu süreçte IVP immigrant visa süreci için ? Umarım sorunsuz şekilde tez zamanda şu vizemizi alıriz.

• Burada 16 -18 ay içerisinde mülakata girenler umut verici görünüyordu benim için de, Reddit veya diğer sitelerdeki tahminlere bakınca. Şuan 24 ay+ gibi görünüyor.

Beklerken H1b pozisyon bulmak mantıklı olabilir.

• @begumm hocam i140 onayı sonrası IVP sürecimi kendim yürüttüm. Reddit ve kendi tahminlerim Aralık ayını işaret etse de umarım dediğiniz gibi Mart ya da Nisani bulur. Nitekim gelecek yaz giriş yapmak istiyorum.

• @Oz58 anladım, umarım gelecek yaza vizemizi almış oluruz hocam. ABD göçmen vizeleri çok uzun zaman alıyor...

• Selamlar.. Amerika'dayken statü değişikliği için I-485 formunu veren bir arkadaşımız burada var mıdır diye sormak istiyorum. J1 vizem varken EB1A kabulu ile I485 formülünü dolduracağım. Bildiğiniz gibi bu vize normalde çalışma izniniz yok. ABD'de maddi olarak kendimi geçindirebilecek durumda olduğumu nasıl gösterebilirim? DS-2019 forumunda personal funding olarak gösterdiğim para var. Bu miktarı gösteren bank statement im da var. Bunlar yeterli olur mu? Eşimin maaşı ve W2 formu var, fakat onunla ilgilendiren bir durum yok sanıyorum.

• Youtube'ta yayın yapan göçmenlik avukatı Remzi Güvenç Kulen 6 eylül tarihindeki canlı yayınında EB2 vizesi ile ilgili olarak “ belki de yakında vize numaraları unavailable de olabilir yani vize numaraları donacak ve ilerlemeyecek bu yönde duyumlar aldım ama teyit edemiyorum” dedi. Yayınının 32.dakikasında dinleyebilirsiniz. Dediği gibi olursa daha çok uzun yıllar bekleyeceğiz demektir maalesef.

• Bu ileti silindi!

• @Ceycey-0 cevap alabildiniz mi NVC'den?

• @Yuksel-Celik Randevu alanları etkiler mi acaba? Malum 16 Eylül'de Ankara'da randevumuz var.

• @Tracy etkilenmez diye tahmin ediyorum. Kota içinde verilmiş randevular dahil olmuş olabilir. Zaten 1 Ekim'de 2025 için kotaları açacaklarını söylüyor..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |