@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ?
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
Kasım ayını sabırsızlıkla bekliyorum. 8 Günlük Kanada seyehatimde cok insanla konusucam. Bakalım söylediğiniz kadar kötü mü? Yoksa Türk vatandaşlarının sahip olamadığı iyi ve kaliteli network yüzünden mi böyle. Kanada ya yerleşme niyetim yok, ama bu 3 sene için giden arkadaşların yaşadığüı şikayetleri orada gözlemlemek istiyorum. Okudukça merak ediyorum. En çok merak ettiğim ise olumsuz yorumları olduğu halede ve memnun olmadıkları halde neden Kanada da yaşamaya devam ettikleri

-
@XFatihX son zamanlarda gidenler zaten yaşamayı tercih etmiyorlar. Bir süre sonra geri dönüyorlar. Yaşayanlar öğrenci olan eğitimleri olan ve tek oda kiralama ile yaşayanlar oluyor çoğunlukla.
Gelişmiş ülkelerde dengeler değişti masraflar konaklama maliyetleri arttı ve insanlar artık sıcak ve maliyetlerin daha düşük olduğu fırsatların olduğu ülkeleri tercih ediyorlar. Gerçek amerikalı, kanadalı veya ingiliz artık gelişmekte olan ülkelere yatırım yapıyor ve taşınıyor.
Bali adası, ispanya ibiza veya marbella gibi hem tropikal iklimi rahat ve insana huzur veren yerler revaçta. Sağlığını ve rahat yaşamı düşünenler italya sardinia adası gibi yerlere yerleşiyor ve yatırım yapıyor. Kanadanın soğuk ve pahalı yaşamında gerçek kanadalı durmuyor veya mücadele vermiyor. Biraz gezerseniz gözlemlerseniz anlarsınız gerçekleri. İnsanların nasıl yorulduğunu ve enerjilerinin düştüğünü farkedersiniz. Göçmenlik kolay değil hele bu devirde çok zor.
Not: İş hayatında yeni düzenlemeler getiriliyor az önce açıklanmış kanadadaki geçiçi işçi sayısını azaltacaklarını belirtiyorlar.
-
@ecofriendlywomen, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@XFatihX son zamanlarda gidenler zaten yaşamayı tercih etmiyorlar. Bir süre sonra geri dönüyorlar. Yaşayanlar öğrenci olan eğitimleri olan ve tek oda kiralama ile yaşayanlar oluyor çoğunlukla.
Gelişmiş ülkelerde dengeler değişti masraflar konaklama maliyetleri arttı ve insanlar artık sıcak ve maliyetlerin daha düşük olduğu fırsatların olduğu ülkeleri tercih ediyorlar. Gerçek amerikalı, kanadalı veya ingiliz artık gelişmekte olan ülkelere yatırım yapıyor ve taşınıyor.
Bali adası, ispanya ibiza veya marbella gibi hem tropikal iklimi rahat ve insana huzur veren yerler revaçta. Sağlığını ve rahat yaşamı düşünenler italya sardinia adası gibi yerlere yerleşiyor ve yatırım yapıyor. Kanadanın soğuk ve pahalı yaşamında gerçek kanadalı durmuyor veya mücadele vermiyor. Biraz gezerseniz gözlemlerseniz anlarsınız gerçekleri. İnsanların nasıl yorulduğunu ve enerjilerinin düştüğünü farkedersiniz. Göçmenlik kolay değil hele bu devirde çok zor.
Not: İş hayatında yeni düzenlemeler getiriliyor az önce açıklanmış kanadadaki geçiçi işçi sayısını azaltacaklarını belirtiyorlar.
Benimkisi turistik bir gezi olacak ama kesinlikle iletişim kurduğum insanlara sorular soracağım. Hatta özel olarak sormami istedginiz bişey olursa Dm den iletebilirsiniz. Ibiza taraflarini bilirim, orada nasıl bir yatırım yapılabilir diye düşündüm ama kafamda birşey canlanmadi. Neyse elin amerikalisi Kanadalısi istediği yere yatırım yapsın. Rabbim göçmen olanlara da kolaylıklar versin inş
-
marbella cok pahali .ibiza yerine agia napa da takilir arada girneye kumara giderdim
yada portekiz ucuz ulke onurlu insanlar -
@Henry-bloor çok güzel huzurlu yaşanacak ülkeler şehirler var.
Bali adası, italya'nın sardinia adası, ege akdeniz kıyıları ve sanat müzik, mimari ve sosyal yaşamın zengin olduğu avrupa ülkeleri sayabiliriz.
Deniz kum güneş rahat sessiz sakin bir yaşam daha ne isterki bir insan. Ne hasta olursun nede yaşlanırsın buralarda. Şu an nitelikli ve imkanı olan kaliteli ve sağlıklı yaşlanma planı olanlar bu tarz yerlere yerleşiyor. Artık başarı maddiyat ve çok para kazanma ile ölçülmüyor dengeler çok değişti.
45-50 yaşından sonra fit ve sağlıklı bir vucut sahibi iseniz başarı bu demek. Hiçbir sağlık sorununuz yoksa ve rahat huzurlu bir yaşama sahipseniz gerçek başarının tanımı demek. 45 yaşından sonra sahip olduğunuz fit ve sağlıklı bir vucut sizi evinizin önünde duran lüks bir arabadan daha zengin gösterir.
Eskisi gibi başarı eşittir mal mülk maddiyat filan değil artık. Sağlıklı ve fit bir vucut sahibi olarak kaliteli yaşlanmak başarı diyebiliriz. Yeni jenerasyon bu yaşam tarzı üzerinde başarıyı tanımlıyor. Dikakt edin pandeminden sonra sağlık konusu bir numara oldu. Her yer ev araba teknoloji aletleri falan yani bunların değeri kalmadı ve kalmayacak artık -
Merhaba arkadaşlar, benim merak ettiğim, open work permit'i olan birinin çalışma iznini aldıktan sonra Kanada'ya bir yıl sonra gelmesi durumunda bir sorun olup olmadığı. Benzer bir durumu yaşayanlar cevap verebilirse sevinirim.
-
@scholarway pasaportunda geçerli trv denilen visitor vize olduğu sürece kanadaya giriş ve çıkış yaparsın sorun olmaz. Ayrıca open work permit belgenin yani çalışma izninin geçerlilik süresi kadarda kanada içinde kalabilir ve eğer iş bulursanda çalışabilirsin.
Open work permit ( açık çalışma izni ) sana kanada içinde çalışmana izin veren bir belge gibi düşünebilirsin. Süresi bitene kadarda kanada içinde istedigin gibi kalırsın. Yani süresi bitene kadar sana oturum ve çalışma izni veren bir belge.
Kanadaya giriş yapmanı sağlayanda pasaportundaki trv visitor vizedir.
Geçerli trv visitor vizesi olan ve open work permit alıp kanada dışına çıkan sonrada belli bir süre sonra geri dönen çok kişi var. Hatta birkaç arkadaşım geçen sene kanadaya gidip çalışma izni alıp hemen geri döndüler ve yakın zamanda tekrar gitme niyetindeler. Neticede pasaportlarında geçerli trv visitor vizeleri var.
Özetle; İster bir sene sonra git, ister daha kısa veya uzun süre sonra git farketmez, yani sürenin hiç bir önemi yok keyfine kalmış. Yeterki kanadaya girişini sağlayan geçerli trv visitor vizen pasaportunda olsun.TS2023 ile open work permit alan ama kanada'da çalışmayı veya yaşamayı düşünmeyenlerde var. Tamamen keyfi bir durum. Sana kalmış. Zaten geçerli trv visitor vizen olduğu sürece her seyahatinde altı ay kalış hakkında oluyor. Ayrıca open work permitinde varsa süresi bitene kadar kanada istediğin gibi kalırsın
-
@Henry-bloor kanada hayattaki tek başarısı ve yaşam tarzı; bir iphone telefon ve ucuz araba almak olanlar için cennet, buna karşılık nitelikli eğitimli kişiler için ise terk edilecek bir yer. Birçok tanıdığım bildiğim arkadaşlarım gittiler ve sonra terk ettiler. Geride kalanlar mücadele verenlere sabırlar diliyorum.
-
@scholarway neden böyle bir soru geldi aklınıza ki ? hiçbir sorun olmaz , work permitin son bitim tarihine kadar kanada içinde kalabilirsin. Neticede sana özel tanımlanmış ve verilen bir çalışma izni. Bitim süresine kadar geçerlidir. Mesela sen ehliyet alınca mutlaka araba kullanmak zorundamısın ? ister kullanırsın ister kullanmazsın değilmi ? Ama ehliyetin her daim gecerli. Bu durumda aynı bu mantıkta düşünebilirsin. ister kanadada dur ister durma veya belli aralıklar ile git farketmez. sorun olmaz
Geçerli vizen varsada giriş çıkış yaparsın.İster bir yıl sonra git ister üç yıl sonra. Work permit süresi bitimine kadar çalışma iznin devam eder. -
TS2023 ile geçen sene ekim ayında üç yıllık çalışma izni aldım ve hemen aynı ekim ayı içinde geri döndüm. Ve bu üç yıllık çalışma izninin neredeyse bir yılı kanada dışında iken geçti bitti ve geriye iki yıllık bir geçerli süresi kaldı. ( expire date : ekim 2026 )
Şimdi tekrar kanadaya gitme niyetindeyim ve bir süre yaşama planım var beklentim ise bu süreç içinde bu çalışma iznini nasıl kalıcı oturuma çevirebilirim ? Bu konuda bilgisi olan var mı ? Biraz araştırdım express entry diye bir program var puanlama sistemi ama tam anlayamadım ve eğer kalıcı oturuma çeviremezsem başka kalış yolları nedir ? Genelde sorduklarım yaşın önemli olduğunu ve yaşımdan dolayı kalıcı oturuma çevirme zor olur dediler. Ayrıca ofis işleri nitelikli işler bulma benim için zor olur mu ? Neticede belli bir yaşa ulaştım ve iş ilanlarına başvurular yaptım ama geri dönüş ilgi alaka yok.
Acaba bu konu için çok geç yaştamıyım en fazla 30'lu yaşlarında başında bu oturum alma olaylarını filan halletmek en mantıklısımıydı ? Uğraşmaya değermi ?
Eğitim : Mühendislik
Ingilizce ielts - toefl testim :YOK ( kalıcı oturum için gerekliymiş bu sınava girmem gerekecek )
Toplam iş deneyimi : 15 Yıl üzeri ( pazarlama ve satış sektörü üzerine )
Kanada içi egitim : YOK -
@workstation Hersey kader kismet siz bir ircc danismanina da sorun ama bu profil ile imkansiz yaslisiniz ingilizce yok fransizca yok kanada ici nitelikli is tecrubesi yok kanada yuksek etim yok yok yok.....
-
@Henry-bloor evet kime sorsam aynı şeyi söylüyor kalıcı oturum almam imkansız gibi birşey. Ingilizce var ama ielts testi gerekiyor. Kanada içi eğitim ve iş deneyimi yok hatta bunlar olsa bile genede kalıcı oturum alamıyorum
-
@workstation bu profil ile zor demiyorum olmaz.ha girersiniz covid gibi birşey olur dışarıdan kimse gelmez 3 sene önce adını yazana 75 puana verdiler ki o iş te imkansız gibi birşeydi.Kanada şu anda aşırı doygunluk vaziyetinde keşke 10 sene önce deneseydiniz şu anda evde arabada işte pasaportla herşey olurdu kolayca
-
@Henry-bloor kanadada çalışarak ev almak imkansız. Eski devir bitti welcome to new life style . Şu an kanadaya bir şekilde gitmiş ve yaşayanların çoğu yakın zamanda terk eder. Kanadada çok şeyler değişmiş yeni yaşam tarzı ve kuralları çok katı ve sert. Tamamen fiyat artışları ve geçim sıkıntısı üzerine. En kötüsüde aşırı göçmen sayısını azaltacaklar. llk önce öğrencilere kısıtlamalar kurallar geldi şimdide yabancı işçilere geldi ve bunun arkası gelir. Öğrenci olarak gitmiş kanadaya ts2023 ile çalışma izni almış şansına bir süre sonra iş bulmuş aldığı net aylık 2800 kanada doları. Konaklama tek oda kiralama ile ve aylık kirası 1500 dolar ev değil sadece tek göz oda. Eee daha bunun yeme icme ulaşım iletişim sosyal yasam falan masrafları olacak peki ne kaldı geriye para birikir mi elbette hayır ? Tek başına ev bile kiralayamıyor. Bu birde genç ögrenci yani birde diğerlerini düşün.
. -
Bence bu forumun Kanada topiclerinde bir problem var.
-
@cenkaytoronto senin sucun deguil turkiyedeki anlayis egitim sisteminin sucu feasibility yapmadan hurra bir gazla umut ve kadercilikle bir hayat kurmaya calismak birde ego vardir ben yarim onlarda kimmis diye simdi duvara vurunca ozellikle turkler anliyorlar dis dunya nasil bir yermis diye.hintlinin cinlinin 150 100 senedir goc vermeye basladigi yerlere turkler 2022 de basladi sebep ulke pahali diye simdi ati alan birak uskudari delhiyi gecti bizimkiler dil bilmez is bilmez karsindaki hor gorur had bilmez langir lungur kandaya geldiler .Olan ne mi oldu bir gazla butun hayat birikimini hic eden insanlara oldu bilgisiz ve arastirma yapmamnin tembelligin bedelini bu sekilde odediler.Kimsenin yoguurdum eksi demedigi kulturde de gelenlerin hepsi husran.PEKI KIM KAZANDI derseniz size bu programi acip sizden danisman paralarini alanlar kazandilar milyonluk evler aldilar !!!!Hadi simdi size kolay gelsin kanada cehnlemminde.Allah yardimciniz olsun
-
@Henry-bloor pazarlama ve reklam ürünü bir yer kanada. Kişilerin zaaflarına hitaben yapılan kanada güzellemelerine aldanmayın. Genelde toz pembe yaşam, refah seviyesi yüksek, iş bulma , araba alma gibi konular ve söylemler ile pazarlıyorlar insanlara bir nevi umuda yolculuk yani. Ama gelenler gerçekleri görünce herşeyi anlıyor ve netice hüsran. Toz pembe bir hayat yok, iş bulma sorun ve çok zor, geçim zor, kiralar çok pahalı ve daha bir sürü negatif durum.
Ancak parasal olarak güçlüysen çalışmadan ben her türlü yaşarım kiramıda öderim diyorsan o zaman sana kalmış. Ama bunun tersi ise kötü. Gerçek kanadayı orada yaşamış deneyimlemiş negatif yanlarını görmüş kişilerden dinleyin. Kanadayı pazarlayanlardan ve karşılığında sizden gelir elde edenlerden en kötüsüde egosal tatmin ile kanada güzellemesi yapanlardan değil. Birkaç örnek; insanlar neden kanadayı terk ediyor neden mutsuzlar bunun gibi yüzlerce örnek var
-
@Henry-bloor Kanada'da yaşamış biri olarak izninizle bir kaç kelam sözde ben söylemek isterim. Sırasıyla gerçekler ve yaşadıklarımız;
1- Sağlık sistemi çok kötü. Özellikle acile devam etmeniz gerekiyorsa 7 saati göze alın.
2- Yüksek vergi ve sigorta maliyetleri.
3- Kompakt yaşam tarzı mümkün değil. Büyük ev, aile için ikinci araba ihtiyacı ve benzeri ekstra harcamalar sizi maddi olarak çok zorlayacaktır. Ev kiralama tek bir gelir ile asla imkansız evde en az iki kişi çalışmalı. Villa tarzı evlerin kiraları yüksek ve onlarda yaşarım hayaline çok kapılmayın ciddi miktarda geliriniz olmalı yoksa zor.
4- “smiling racism” çok yaygın. (Bu tabir Kanada’nın kendisine ait) Bu konuda yapılan yorumlara katılamayacağım.
5- Market fiyatları son 3 yılda en az ikiye katladı.
6- İş olanakları referans yeteneklerine göre şekilleniyor. İşe alımlar çok uzun bir prosedüre tabidir. Ama iş kalitesi çok düşük. Sayısız başvuru yapıp cevapsız kalmaya hazır olun. Ayrıca belli milletlerden olan insanlar sizden daha avantaja sahip olacak. Çünkü güçlü bir topluluğa sahipler.
7- Değinilmeyen bir konu: çok farklı bir zaman diliminde kalırsınız. Yazın 7, kışın 8 saat zaman fark olur. Zaman içinde Türkiye ve diğer ülkelerdeki ilişkileriniz inanılmaz derecede zayıflayacak. İş bağlantılarınızı eritecektir.
8- Yakınlarınız sizi ziyaret etmesi için çok yüksek maliyetli bir yerde yaşamış olacaksınız. kaç kişi en az 4.000 Kanada doları verip sizi ziyaret edebilir bunu iyi düşünmek gerekir.
9- Kış uzun ve sert. imkanınız olursa kış aylarında güney Amerika ülkelerine tatile gitmek uygun olabilir. Ama tabi paranız olursa
10- Belli mesleklerin (mimarlık, doktor, eczacı ve avukat gibi) tanınırlığı uzun prosedürlere tabi. Bir eczacı ortalama 2-4 seneyi göze almalı. bazı mesleklerde ilave sertifikaların alınması vb. çok fazla evrak işi var. Hangi eğitimi almış olursanız olun veya hangi üniversite derecesine önemi yok herşeye en baştan başlarsınız. Kimse sizin hangi universiteden mezun oldugunuzu dikkate almaz. Bangladesh'deki herhangi bir üniversite ile sizinkinin hiçbir farkı yok onlar için.
11- Çocuklarınız için her okul iyi eğitim veriyor diye düşünmeyin. Mahalleye göre çok düşük eğitim kalitesi olan okullar var. Oturduğunuz yeri seçerken oradaki eğitim kurumlarının (lise gibi) önceki yıllarda başarı seviyesini gösteren bir websitesi var mutlaka bakın derim. inanılmaz derece farklar var.
12- Kalıcı oturum alma sonrasında pasaport alma gibi hedefleri mümkünse 30 yaşından önce halletmiş olun. 40-45 yaş üzerinde iseniz mücadele etmeye hiç değmez boşuna mental olarak kendinizi ve günlerinizi heba etmeyin. Hayat kısa ve 45-50 yaşından sonra kanada pasaportuna veya kalıcı oturumuna sahip olmak size ekstra bir değer katmayacaktır. Kapitalizmin geçerli olduğu günümüz dünyasında önemli olan sizin parasal güçünüz. Paranız olduğu sürece her yerde yaşarsınız oranın pasaportuna ihtiyaçınız olmaz. Bu pasaport veya kalıcı oturum alma konusuna çok takılmayın. Dediğim gibi belli bir yaştan sonra önemi filan olmuyor. Kanada pasaportuna sahip olan ama hiçbir işe yaramadan öylece cebinde duran çok kişi var. Para yoksa zaten pasaportu kullanma seyahat etme gezme konforuda olmayacaktır.
Bunlar bir aşamada söylenebilecek en bilinen şeyler. Kişisel olarak temel öneme sahip konuları oluruna bırakmamak gerektiğini düşünüyorum çünkü zaman içinde mutlaka bu bahsettiklerim ile yüzleşeceksiniz. Uzaktan izledikleriniz anlatılanlar ile çok değerlendirme yapmayın gerçek kanada onlar değil. Gerçeği buraya gelince yaşayınca görüyorsunuz. İçinde bulunduğunuz durum her nekadar sizi mutsuz hale getirsede kanadaya gelince hiçbir şey mükemmel veya refah içinde olmayacak hatta şu anki durumunuzdan daha alt seviye yaşamaya hazır olur. Şu an 10 üzerinden 7 noktasında yaşıyorsanız kanadaya gelince 10 üzerinden 3 noktasında yaşayacagınızı kabullenin.
-
@mineralli kanadayı turist olarak bir ay boyunca gezdim gördüm. yaşamaya değmez turist olarak gidip sonra dönmek en güzeli. Dediklerinizin hepsi doğru.
vancouver montreal quebec city ve birçok küçük kasaba gezdim gördüm. -
@mineralli 1. Jenerasyon gocmensiniz,kendinizi tr ye gelen suriyeli gibi dusunun devletin resmi izin verdigi gibi .Onun standardi lokal toplumun ona bakisini ,kanadada ki size olan bakislarla ve hayat standatdi ile karsilayin.kanadanin hiçbir zaman turklere ihtiyaci olmadi biz zorlamisiz sistemi bizi al diye yoksa hintlisi cinlisi filipinlisi onlara yeter artar bile,komunite olmayincada is kaynaklari az olunca ulke trden gelen zengin olmayan kisiler icin cok anlamsizlasiyor.kanadada 5000 dolara calisan adam ila trde 60k alan adamin hayat standardi ayni ne bir eksik ne bir fazla ama tr de rahat is bulurken kanadada alemi cihan olsan seni almak istemez kendi adamini sokmaya calisir
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k