Çoğu başta 5 10 Euro gibi bir analiz ücreti istiyor. Akabinde 700 Euro'ya yakın para isteyip dolandırıyorlar. Sizinkisi hangi kapsam bilmiyorum 🙂
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada mı ? Amerika mı ?
-
@burakshop kafasini kullanan adam icin tr den daha iyi istanbuldan daha mukemmel bir yer yok bakma biz burada cogumuz zavallı bir umudun peşindeyiz millet parayı cukka cukka götürüyor karlarini revize icinde yurtdisindan ev aliyor .yilda 1.5 milyar dolar turkler ev aliyor yurtdisindan...Arkadasin akilli adammis.Amerikada kafan/kulturun/paran/donanimin yoksa surunursun ki tr sururunmek amerikadan iyi AMA Kanadada dan surunmek te trden iyi.Iste kanada mi amerikami ozeti budur.
-
Birbirine benzer ülkeler. Kanada insanı daha medeni ve saygılıdır. Amerika malum cahil cühela yobaz takım çok. İş olanakları ve ekonomi kıyaslaması yapmak doğru değil. Kanada iklim şartları ağırdır, ABD bölgeye göre değişiyor. Kanada insanı daha samimi ve doğaldır, Abd insanları malum , yapmacık basit sahtedir. Abd toplumunda sapkın ve sapıklık , suç oranı kadınlara tecavüz vb. çok fazladır , Kanada ise bu daha düşüktür. Kanada insanı moderndir , Abd insanları ise köylü zihniyette hatta yobazlık ötesindedir.Kanada insanı dindar değildir dine bakışı saygılıdır. Abd toplumu ise çoğunluk olarak dindar ve yobazdır. Kıyaslama uzar gider....
-
Boston da bir arkadaşımın aylık geliri 5500 USD. Hemde kaçak çalisarak bu geliri elde ediyor. Para varsa çoğu sorun yok demektir. Kanada da çoğu kişi işsizlikten bahsediyor. Bence ABD, NY ta felan bu kazançlar daha yüksektir diye dusunuyorum
-
amerika kanada konusu ile ilgili fikrinizi beyan ederseniz teşekkür ederim ben 2024 green kartlıyım vizeyi aldım 1 eylülde abd ye gidiyorum oğlum 24 yaşında olduğu için türkiyede kaldı almanya ile sözleşmesi var türkiyeden çalışıyor fırsat kartla almanyaya gitme imkanı var almanyadaki şirket ona sponsor oluyor ben ona kanadaya bak dedim puanları tutuyor c1 ingilizcesi var abd sınırı yakınına yerleşir iş bakarsa bizde aynı sınır noktasına yerleşiriz vize muafiyeti var hafta sonları yanına gideriz sizler ne düşünürsünüz almanyamı kanadamı ben ona sponsor olacağım abd için aile birleşimi yapacağım en az 5 yıllık süreç böylece ona yakın oluruz diye aklım kanadaya kaydı teşekkürler bu arada oğlum siber güvenlikçi ve network ağ sistemi ile ilgili online almanyaya ders veriyor
-
@salih-atilla bu olayin tavsiyesi yok oglunuz en az bir 3 4 ay kalicak is ev arayacak hatta buradan biriyle iliski yasiyacak ondan sonra karar verecek armut tus agzima dus yok.Bu sekilde giderseniz oglunuza kotuluk yaparsiniz.Ama sunu soyliyeyim abd de kanadada almanyadan en az 2 kat pahalidir almanyada 10 eura dunya sey yer alirken burada 10 dolara zor
-
@Henry-bloor galiba yanlış anladınız yada ben net yazamadım ortada armut piş ağzıma düş durumu yok ben amerikada her eyalette her kasabada köyde çalışmadanda yaşayabilirim aile birleşimi en az 5 yıl sürüyor çocuk işini kanadanda yapabilir onu sınıra yakın bir yere alabilirsem her hafta sonu görebilirim yada uçağa atlayıp almanyaya gitmek zorunda kalacağım doğru kararı vermek istiyorum sonuçta her iki seçenektede çocuk green kartlı olarak abd ye gelecek mesele para iş meselesi değil
-
@salih-atilla kanada ve amerikada büyük bir coğrafya ve yogun bir nufusa sahip. Her eyaletin şehrin yaşam tarzı, dinamikleri, kazançları, vergileri farklı yani tek bir eyalet ve şehri baz alarak değerlendirmek tamamen yanlış olur. Örnek: Kanada vancouver şehrindeki dinamikler yaşam tarzı ile halifax şehrindeki tamamen farklı. Aynı mantıkla new york şehrindeki yaşam tarzı dinamikler ile texas houston şehrindekiler farklı. Yani kanada amerika değerlendirmesi yaparken geneli değil eyalet ve şehir bazında yapılmalı.
Günümüz şartlarında artık tüm dengeler değişti. Yurtdışı konusu eski 10-15 yıl önceki gibi değil. Tüm her yerde kira artışları konaklamalarda pahalılık ve ürünlerde fiyat artışları var. Amerikada ve kanada vatandaşlığı olanlar bile artık kanada ve amerikada yaşamak istemiyorlar ve terk ediyorlar günden güne. Çok örnekleri var. Eskiden asgari ücret kazanan konforlu yaşarken tek başına ev kiralarken artık bu imkansız. Beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. Parasal yönden güçlü olanlar çalışmak zorunda olmayanlar şu an yurtdışının zevkini çıkarıyor. Gerisi resmen hayal kırıklığı ve eziyet içinde. -
@salih-atilla anladim ama sizi tanimaadan kapasitenizi ve cocuklarinizin kapasitesini de bilmedigimden abi suraya git yada o raya gitme diyemem.Amerika pahali bir ulke avrupa ucuz oglunuz kafasida calisirsa duz maasli maximum ayda 15k kazanir 50 li yaslarina dogru kendi isini yaparsa ortalama 2 katini cebine indirir ama cok matah bir kafasi yoksa mucadeci haddini bilen kendini cozumlemeis zorluklara katlanabilen gerektiginde kendinden odun verecek biri degil ise yani baba getir anne pisir ise amerikaya hic gemesin.Avrupada hayati boyunca lacagi max maas 7000 eur olur ayda .Onun icin gelsin gezsin tatsin oyle karar versin.Bana soracak olursaniz amerika neden param meslegim pasaportum her turlu garantim var batsam ne olacak gider baska ulkede rahat baska duzen kurarim yada adamin akrabasi amcasi arkadasi vardir hemen calisma vizesi is bulur yerlestirir ayda 6000 dolara hic durmasin ama ben bunu orada baglantisi olmayan sifirdan baslayan ortalam biri icin yaziyorum,Basarilar diliyorum size ve oglunuza birde degerlendirirken objektif olun evladi kirpiyi pamugum diye severmis boyle yapmayin.
-
@Henry-bloor artık yurtdışı dengeleri değişti. parasal yönden güçlü değilsen çalışmak zorunda ise her yer zor artık. Yatırım ve birikim yapmak imkansız. Genelde zenginler çocuklarına ev alıp veya kiralarını ödeyip yurtdısında yasamasını saglıyor. kanada veya amerikada egitim alsa mezun olsa işe girse bile geçinmesi zor artık. Eski devir yok . Yapılan kanada amerika güzellemelerine çok aldanmayın. Çoğu egosal tatmin yapıyor çevresine tanıdık dosta hava atma çabası. Gerçekte çoğu beklentisini bulamıyor ve hayal kırıklığı en kötusude maddi zarar. tek oda kiralama ile bir evde 5-6 kişi kalıyor ama kendisini sanki villada yaşıyor gibi gösteriyor. Daha neler neler. maalesef yalan ile mutlu olan bir karakterimiz var. en kötüsüde yurtdışına çıkınca suni bir özgüven patlaması yaşıyorlar.
-
@ecofriendlywomen kimse yogurdum eksi demez beyfendi katiliyorum
-
Washington eyaleti, New England bölgesi ise ABD derim. Kalan diğer yerler için bence Kanada daha cazip geliyor. Tabi belirli bir eğitim seviyesini geçmiş, elinde mesleği ve tecrübesi olan birine göre düşünüyorum.
-
@copataxi dediginiz yerler zaten kanadanin benzerleri kanadaya neresi benzerse orasi High cost of living area oluyor
-
@Henry-bloor high cost olabilir, ama eğitimli ve yetenekli biri için en yaşanası yerler.
-
@copataxi dogru ama benim favorim los angeles spesific olarak Santa Monica yada malibu
-
@Henry-bloor Los Angeles güzel ama turist olarak bence. Ultra zengin değilsek trafiği filan çekilmez.

-
@copataxi turist olarak nereye gidersen git güzel olur. Ama gittiğin yerde çalışmak ve uzun süre yaşamak zorunda isen o zaman rüzgar tersine eser. Stress, sorumluluk ve geçim sıkıntısı başlar. Kısaca turist olarak bir yere gitmekle orada çalışmak yaşamak birbirinden çok farklı. Turistlik gezmek elbette en güzeli ve her zaman iyidir. Negatif bir durumda yaşasan bir süre sonra geri döneceğini biliyorsun, stress olmazsın, sorumlulugun yok. Ayrıca cebinde hazırda gezmek, tozmak, yemek ve içmek için bütçende olur istediğin yere en guzel mekanları gezersin, güzel yerlerde konaklarsın ve anın keyfini çıkarırsın. Ama bir yere göç eder uzun süre yaşamak zorunda ve iş bulma çalışmak geçinmek gibi zorunlulukların olursa işte o zaman kolay değil hayat. Turist gibi cıvıl cıvıl neşen olmaz her zaman, her yere gezemezsin, geçim derdine düşersin , kira ödeme stressi kaplar seni daha bir sürü negatif durumlar
-
@Semihmete Merhaba, 5 sene Boston da yaşadım son 1 yıldır Montreal deyim. Şehir çok güzel. Tarihi yapısı ve coğrafi koşullar bizi cezbediyor. Ama göçmen sayısı ve 1 yıl şahit olduklarımızdan sonra Boston diyoruz. Kanada iltica konusunda Amerikadan daha verici olduğu için burada ortadoğu ve hindistan dan gelenler çoğunlukta. Ve maalesef burayı geldikleri yere dönüştürme eylemleri çok hissediliyor. Ki merkezdeyim öyle Montreal adası dışındada değilim. Yaşadıklarımızdan "Çalıştığının karşılığını Amerikada daha fazla alabilirsin ve daha iyi koşullarda olabilirsin" sonucunu çıkardık. Belki diğer şehirlerde ya da eyaletlerde durum farklı olabilir. Bu bizim deneyimimiz.
-
@Seda-Uysal-Avcı tüm gelişmiş göçmen ülkelerinde us,canada,uk ve diğerlerinde bir ekonomi sıkıntı enflasyon ve geçim derdi var hatta bununla ilgili UK için gerçekleri gösteren örnek video. Eskiden şen neşeli kalabalık olan mekanlar şimdilerde boş ve ekonomi kötü
-
@Seda-Uysal-Avcı hic birsey olmaz ev fiyatlari 500k olmus zaten o kadar parasi olan varsa gelsin ulkemize ama parasi olmayan hele dili olmayan biri tutunamaz
-
@Henry-bloor değil beş yıl otuz yılda kanadada yaşasan gene değişen birşey olmaz. O eski refah seviyeleri mazide kalmış deniliyor. Çalışma ile ev filan almak imkansız. Ay sonunu getirirseniz ne mutlu size. Yirmi sene önce gelenler bile şu anki durumda asla kanadaya gelmezdik diyorlar gerisini siz düşünün.
Şimdi yeni kısıtlamalar ve kurallar getirilecek deniliyor. Yabancı işçi sayısını ve insan sayısını azaltma niyetinde kanada hükümeti. Çok kişi bir şekilde kendi kendine terk edecek kanadayı öyle görünüyor. Ev kiraları ortalama 2500 kanada doları. İş bulsan alacağın aylık net maaş 3000 kanada doları aralığında. Hesap ortada bir evde iki kişi çalışmıyorsa geçinmek zor. Bu maaşın bir tık üzeride nitelikliler üst ofis çalışanlar alır bu işleride bulmak çok zor.
Uber kuryelik gibi işler zaten suni geçiçi işler bunlara güvenip kanada içinde yaşamak olmaz. Öğrenciler için cep harclığı gibi ek iş düşün.
Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k