Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

• merhaba arkadaşlar hayırlısıyla 94 gün kaldı hakkımızda hayırlısı olsun inşallah benim bir sorum olacak bilgi verecek olan varsa eşim öğretmen eğer çıkarsa green card nasıl bir yol izlememiz lazım ilk etapta benim aklıma şu geliyor 1 sene ücretsiz izine ayrılmak sonrasında eşim gelse türkiyeye tekrar amerikaya ne zaman girmesi lazım belli bir zaman var mı yoksa öğretmen olduğu için sadece yaz tatillerinde gelse olur mu

• @msdrnc benimkisi de öğretmen bir yıl ücretsiz izne çıkmasına gerek yokki çünkü amerikaya 15 gün tatil de ya da yaza tatilinde giriş yaparsınız ki mülakata ne zaman gelecek daha doğmamış bebeğe don biçmek gibi oldu birlikte bir hafta 10 gün kalırsınız daha sonra giriş yaptıktan sonra 2 sene erteleme hakkı var. BU ERTELEME ZORUNLU İŞİ OLDUĞUNU AÇIKLAMAK ŞARTI İLE OLUYOR. Bu yüzden izne ayrılmayın

• @msdrnc DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

merhaba arkadaşlar hayırlısıyla 94 gün kaldı hakkımızda hayırlısı olsun inşallah benim bir sorum olacak bilgi verecek olan varsa eşim öğretmen eğer çıkarsa green card nasıl bir yol izlememiz lazım ilk etapta benim aklıma şu geliyor 1 sene ücretsiz izine ayrılmak sonrasında eşim gelse türkiyeye tekrar amerikaya ne zaman girmesi lazım belli bir zaman var mı yoksa öğretmen olduğu için sadece yaz tatillerinde gelse olur mu

sadece ABD'de yasama ve calisma isteginiz varsa green card lotosuna basvuru yapmalisiniz. Green Card sahibi olduktan sonra giris-cikis tarih bilgileri icin su konuyu incelemelisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

• ah bi çıksa beeee :D şans yüzümüze gülse bu sefer :D

• Umudunuz olsun arkadaşlar. Şuan kız arkadaşım Almanya'da yaşıyor. Aileler yavaş yavaş tanışma aşamasına geldi. 1 sene içinde evleneceğimizi umuyorum. Greencard için başvuru yaptım ama artık benim için çok fazla bir şey ifade etmiyor. Yine de olur da çıkarsa düşünürüz. Herkese bu yolda başarılar diliyorum.

• @hsndmn haha almanya cikti amerikanin pabucu dama mi atildi yani :)) simdi amerikaya gerek kalmadiya kesin cikar valla :)))

• @yekta Benim derdim başından beri Türkiye ismindeki kafesten çıkmaktı. Doğal olarak neresi olduğu çok önemli değildi. Aynen dediğin gibi olacak adım gibi eminim.. 😂

• slm ben türkmenistan vatandaşı,ama bu sene türk vatandaşlığı alıyorum,sorum şu eğer grin kart çıkarsa konsolosluk işlemleri kendi ülkemde yani Türkmenistan da yapmam gerekiyor?

• @onursevgi umarım çıkar.inş şans yüzümüze gerçekten bu sefer güler. houston'da görüşmek üzere :)

• @ayka_ayka DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

slm ben türkmenistan vatandaşı,ama bu sene türk vatandaşlığı alıyorum,sorum şu eğer grin kart çıkarsa konsolosluk işlemleri kendi ülkemde yani Türkmenistan da yapmam gerekiyor?

Hayir, yasadiginiz ulkede de yapabilirsiniz.

• Şubat çabuk geçer. Mart dedin mi bahar enerjisiyle heyecan artar. Nisan geldi mi buralar hareketlenir. Hele bi Mayıs gelsin gör o zman ateşi. Milli Piyango yılbaşı çekilişi gibi bekler herkes. Hayaller hayaller üstüne kurulur. Geçmek bilmez son 2-3 gün. Karşılıklı iyi dilekler. “Abi çıkarsa şöyle yapacağım” , ”hayırlısı neyse o olsunlar” havada uçuşur...
    Sonra derin bir sessizlik ve korku ile heyecanın karışımı bir duygu kaplar kalpleri...
    (Devamını Mart’ta yazarım😁)

Saygılar sevgiler bekleyen herkese...

• @hsndmn :) almanya hayırlı olsunda umarım içime doğan kızı kullanıyormu acaba kısmı doğru olmaz o kadar olmamalı hani kaçmak için.. :) yada olabilir bilmiyorum :) amerikaya wat yapmaya gidip bu fırsatı değerlendirip evlenen arkadaşlar oldu gördüğüm.. 3 ayda :)

• @numbwalker hani eskiden gazetede çıkan şiirler vardı onun gb olmuş başarılı :) hadi bakalım şubat bence ay değil zaten kısa :)

• @sadikcagan abi çıkarsa housten daha doğrusu ilk tercihim texas bölgesi ama hedef ny bölgesi yada california hayatı daha dolu dolu yaşamak amacım 😀

• Bu ileti silindi!

• Evet hele o Posta gazetesinde yayınlanan şiirler ahh ahh 😂😆
    Teşekkür ederim. 🙋🏻 @gizemb

• Son 90 gün...

• Merhabalar, foruma ilk yazısım. Aslında uzun bir süredir sadece okuyucu olarak buradaydım ama sonunda yazmak istedim. Üniversite 3. Sınıf öğrencisiyim bu yıl başvurumu yaptım eğer çıkarsa mezun olur olmaz gitmeyi düsünüyorum. Her şeyi araştırdım, çok umutluyum ancak çıkmazsa da yılmadan deneyeceğim tabii ki. Kararım çok kesin. Ancak çevremdeki insanlar tarafından inanılmaz derecede demoralize ediliyorum. Yalnız ve genc bir kadına çıkmayacağını daha çok erkeklere ve evli ciftlere cıktıgını, yalnız ve genc bir kadının tek basına yapamayacağını düsünüp onaylamayacaklarını söylüyorlar sürekli ve bu sinirlerimi bozmaya basladı. Forumu da uzun süredir takip ediyorum ama ben de denk gelemedim kendim gibi bir kisiye. Genelleme hep erkek yada evli ciftler. Bu konuda moralimi düzeltecek en ufak bir örneğiniz, teselliniz varsa minnettar kalırım🙏🏻

• @onursevgi tercih meselesi oraya ayağımızı basalım da eyalet değişimi de olur daha sonra sıkıtı değil.önemli olan çekilişi kazanmak sonrası hallolur.

• ⭐⭐⭐⭐

@yatutarsa abd sizin cinsiyetinizle ilgilenmez merak etmeyin, komşu teyze mi ayol oradaki görevliler -kadın başına yapamaz bu amerikalarda- desinler, ilahi nasıl bir mantıkları var bunları söyleyebilen insanların, bunu da duydum ya artık şaşırmam hiçbirşeye :))) o insanlara da kulak asmayın. Şunlara çıkar, bunlara çıkmaz gibi bir istatistik genellemesi yok merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Yaşınız da çok genç ne güzel, 1. 2. 3. 5. ... Kaçıncı denemede çıkarsa çıksın, kendinizden eminseniz, kendinize bu konuda güveniyorsanız (çünkü pek tabiki kolay bir şey değil başka bir kıtaya göç etmek) tam zamanıdır sizin için.

Ayrıca da şahsen biz kimseye bahsetmedik bu işten, herkeslere de tavsiyem sizler de gerçekleşene kadar dillendirmeyin, enerjinizi emmelerine izin vermeyin :) zaten yeterince olumsuz faktörle uğraşıyoruz şu hayatta, bir de enerji sömürücü varlıklar eksik kalsın, en azından bir süre..
    Son not, önemli olan sizin ne düşündüğünüz, ne istediğiniz, neye inandığınız ve ne kadar güçlü olabildiğiniz..

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    208k Bakış
    istanbuladamiI
    @Onur-AKYILDIZ Selamlar, DV 27 yi son derece sıkışık bir takvime şu anda koymazlar ama belirtilen değişiklikler DV 28 ve sonrası için gayet mantıklı olabilir. Hatta istenen başvuru ücretinin artacağını düşünüyorum. Haa DV 27'yi bir borç olarak görüp bir takvim yılına sıkıştıracaklarsa eğer bunu DV 28 ile birlikte yapabilirler(ihtimal tabi). Bu arada ABD'nin başında Trump amca olduğu sürece herhangi bir sebeple yapılacak bir göçmenlik için her zaman stres oluşacaktır ve somut bir şeyler yapılmayacaktır. Trump sıkıntı
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • 0 Oy
    3 İleti
    624 Bakış
    crazycellsC
    @Hussein su basliktan guncellemeleri ve son durumu kontrol edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri Henuz rezerve edilen 9095 vize hakkinda bir guncelleme yok.
  • DV2020 icin "Forgot Confirmation Number" ozelligi calismiyor

21
    -4 Oy
    21 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @serotonin, içinde söyledi: DV2020 icin "Forgot Confirmation Number" ozelligi calismiyor Yakın bir arkadaşım dv2020 ye başvurmuş ama confirmation number'ı kaydetmemiş bilmiyor ,Forget confirmation number butonuna bastığında bir sonuç alamıyor mail adreslerini sanırım kabul etmiyor kısaca kazanıp kazanmadığını da göremedi, yapılabilecek bir şey var mı bu konu hakkında ? isim soyisim ya da dogum tarihi ve dogum ayini ters yazip denesin, basvuru sirasinda karistirmis olabilir. Genelde dediginiz hatayi alanlar basvuru sirasinda bilgileri ters giren arkadaslar...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k