@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Hocam valla adam köyünden çıkıyor 5 parasız köyünden çıkıp gidiyor ve hayata tutunuyor bir şekilde, adamların ingilizcesi yok afedersin türkçede bile 2 kelimeyi bir araya zor getiriyorlar
Onların yaptığını ben neden yapamayım? Birileri bizim cesaret edipte yapamadığımız şeyleri başarıp bizim hayal ettiğimiz hayatı yaşıyorlar.
Kendi adıma konuşayım denemekten ne kaybederim ki dönüş bileti 700 dolar. Tabi benim ailem vs yok evli değilim tek kişiyim, bir sorumluluğum da yok. Ev vs vermezler zaten ama oda tutarsın bir müddet idare eder, oda da vermezlerse airbnb tutarsın, bir nevi paraya bakıyor
Tabi facebook gruplarında ağlayan, iş arayan, sokakta kaldım diyen var mı var onlar ayrı bir konumda
Herkes herseyi yapabilir lakin son donemde sinirdan gecisler buranin dengesini bozdu...
Mesele koyden kentten gelmek vs degil aslinda. MOTIVASYON...
Daha once yazmistim ve video cekmistim bir cok defa. Tekrara dusecegim ama kisaca yazayim gozlemlerimi...
Sinirdan gecisler her zaman vardi... Mesela bizim kazandigimiz tarihten sonrasini ele alirsam...
Siyasi nedenlerle ( Adil yargilanma, iskence, cemaat, kurt sorunu, Mezhep sorunlari, cinsel , tercihler, Turkiye'de suca bulasmislik vs vs )... Bu gibi nedenlerle gelenler burada daha iyi tutunuyor, sisteme daha adapte, Turk toplulugunda daha rahat yer buluyor yada etkilesime girebiliyorlar... Motivasyonlari "ben artik buradayim ve geriye don(e)meyecegim' seklinde...
Son donemde ise 4 ayda resmiyet gelir , iki ayda tir soforu olurum, 3. ay maseratiyi alirim seklinde dusunenlerin cogunluk oldugu bir Turkiye gocmeni girdi sinirdan...
Hem kendileri, hem buradaki Turkler, hem Turkiye'den vize almak isteyenler... Herkes sorunlar yasiyor...
Maksat adapte olmanin onunde, voleyi vurmak olunca her seye kisa sureli kazanma kazanamama, gelene kadasr harcadiklarini hemen geri koyma motivasyonu ile yaklasiyorlar...
Elbette kazin ayagi perdeli... Hayal ettikleri yerine 10 dolara calismak zorunda olunca dip yapiyorlar... Hem kendilerine hemde genellikle Turk topluluguna zarar vermeye basliyorlar..
Velhasil donusun 700 dolar oldugunu silin kafanizdan...
1-2-3 yillik sorunlu bir surece gireceginize kendinizi alistirin.
Dasha ileri gideyim... Burada evlenip burada oleceginizi, cocuk sahibi olacaginizi, belki Turkce konusamayacaklarini, torunlarinizin dininin farkli olabilecegini vs hepsini onden bilin...
Sonrasi zaten kolay... Amerika'da basarili olmak diye bir sey yok benim gozumde. Amerika'da yasamayi istemek var...
Bol sans...