Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@godsend Konuyu bastan sona okuyabilirsiniz hocam. gercek anlamda tek bir kisinin size verecegi cevaptan daha doyurucu olacaktir 🙂 🇺🇸

• @isil-ak Pre Qualification From doldururken bu bilgiler soruluyordu; eger ulasabiliyorsaniz, ben e-nabiz uzerinden raporu alarak Ingilizce'ye cevirdim ve o sekilde gonderdim, herhangi bir sorun olmadi. Bilgilerinize.

• merhaba, bende deneyimlerimi paylaşmak istiyorum ama benimkisi herkes gibi olumlu geçmedi. Bir hevesle girme isteğimin üzerinden 2 yıl geçti ve fikrimin değişmesiyle vazgeçtim bu süreçten.
    Başlamadan önce Richmond ve Berke’ye teşekkür etmek istiyorum zamanında baya soru sorup hiç tereddüt etmeden bana yardımcı oldukları için.
    2 yıl önce ASVAB sınavına girip düşük not almıştım ingilizcemin yetersiz olduğundan ama yinede recruiter sağlık kontrolüne girmemi istemişti. Bende tamam diyip sabahın erken saatlerinde girip yanlış hatırlamıyorsam 12 saat sonra çıkmıştım. Benim için korkunç kötü bir gündü testlerimi olmuştum her şey hazırdı doktorun cevabını sanırım 7-8 saat koltukta boş boş oturup beklemek zorunda kalmıştım.Aynı saatte gittiğim insanlar çoktan gitmişti yeni ekip gelmişti ve binadan çıkan son kişi bendim. Söylemekte fayda var herkesin case’i farklı oluyor kimisi erken kimisi benim gibi en sonuncu çıkıyor kontrolden.Hatta görevli personel sen daha ne arıyorsun burda diye gülüyordu, benim durumum gözden dolayı uzamıştı ve doktor tarafından görünmem istendi yaklaşık 5-6 ay tamam dedim ve kliniklere gidip geldim o sırada da forumu takip ettim ve aslında yapmak istediğim bir şey olmadığına sırf benefitleri var diye kendimi istemediğim bir duruma sokmak istemediğimi farkettim ama yinede devam edip ikinci Asvab sınavında denemek istedim kendimi ama süreç olduğundan çok daha uzadı 9-12 ay gibi bir şey sürmüştü sanırım ondan sonra fikrim komple değişti ve raporum onaylandığında vazgeçtiğimi bildirdim ve süreçte yardımcı oldukları için teşekkür edip defteri kapattım, recruiterlar sonradan mesaj attı ama oralı olmadım ben.

birde buraya yeni öğrendiğim bir şey paylaşmak istiyorum anladığım kadarıyla bu sistem yeniymiş eğer asvab puanınız 31 puanın altındaysa recruiter sizi 3 haftalık-paid asvab çalışma kamplarına gönderiyormuş sanırım bana Texas’da demişlerdi sizi orda sınava hazırlayıp iyi not aldırıp direkt Basic’e gönderiyolarmış.
    teşekkürler foruma ve buradakilere,
    sağlıcakla

• @capon Son paragrafta bahsettiginiz camp aslinda future soldier prep course. Fort Jackson, South Carolina'da.

• @MySea doğrudur hocam benim aklımda Texas diye kalmış düzeltme için teşekkürler

• @capon hakkinizda hayirlisi olsun.

• Arkadaşlar herkese merhabalar, 2023 talihlisi olarak ABD ye gelmeden önce kariyerimi üst noktaya taşıyacağını düşünerek U.S Air Force Reserve (yedek personel) katılmaya karar vermiştim. İTÜ Makine Müh. mezunuyum ve savunma sanayinde kariyerimi ilerletmek ve havacılığa olan ilgimi ileriye taşımak için ABD Hava Kuvvetleri'nde hizmet etmeye karar verdim ve 2023 Ekim ayında 7.5 hafta süren Air Force Basic Training ( Temel Eğitim ) katıldıktan ve başarıyla mezun olduktan sonra ABD vatandaşı oldum. Basic trainingden sonra kontratım gereği askeriyede ki asıl mesleğim olan HVAC/R Engineering ( Mekanik Tesisat Mühendisliği) için yaklaşık 5.5 ay sürecek olan teknik eğitime başladım ancak teknik eğitimin 2.ayında her şey kusursuz ve sorunsuz ilerlerken eğitim okulundaki adından hakkında birçok disiplin soruşturmasıyla nam salmış eğitim çavuşu (Ssgt) beni ve toplam 8 kişilik sınıftaki bir diğer arkadaşımı her yazılı sınav öncesi verdikleri tabletten Progress Check denilen sınav sırasında Google da boş bir sekme kaldığı gerekçesiyle sınavda kopya çektiğimizi iddia ederek bizi 1 ay eğitimden men ettiler. Kopya iddiasının tamamen asılsız ve Asvab skorumun 99 olduğunu ısrarla ifade etmeme rağmen herhangi bir olumlu dönüş alamadım. 1 aylık eğitim boşluğu sırasında bizi kaldığımız yurttaki detailers olarak adlandırdıkları temizlik ve nöbet yerlerinde görevlendirdiler. Yaşadığım bu talihsiz olay ve haksızlık karşısında askeri hizmete karşı motivasyonumu yitirmiştim ve 1 aylık zorunlu aradan sonra eğitime tekrar başladım ancak sunulan 2.şansı yazılı sınavdan geçemeyerek kaybettim. Daha sonrasında benimle aynı durumdaki arkadaşıma yeni bir meslek verilirken bana böyle bir şans tanınmayarak askerlikle ilişiğim 2024 Mart ayının sonunda kesildi ve ABDde ki ev adresime geri yollandım. Bu yaşadığım sancılı ve depresif süreci atlatmak için Türkiye'de ki ailemin yanına dönmeye karar verdim ve 2024 Nisan ayından beri ailemle beraber Türkiye'de yaşıyorum. Yakın zamanda email adresime bağlı bulunduğum komutanlık tarafından ekte paylaşmış olduğum terhis belgeleri gönderildi ve belgenin içeriğinde 'other than honorable discharge' ifadesinin geçtiğini fark ettim ve benden 30 gün için de yazılı kararı onaylayıp kendilerine iletmem talep ediliyor. Bu durumun kazanmış olduğum vatandaşlık ve diğer hukuki konularda ne tür sonuçları olabilir ve konu hakkında ne yapmamı tavsiye edersiniz ? Çok teşekkürler.
    b1.png
    image.png
    b3.png
    b2.png
    b4.png
    b5.png

• @umuryunus Malesef uzucu ve talihsiz bir olay yasamissiniz. Ama hala askeriyeden legal counseling alarak durumu degistirme sansiniz var. Yerinizde olsam bunu denerdim.

Other than honorable dischage ileride hep karsiniza cikacaktir. Bircok VA benefitlerinden yararlanamazsiniz, GI bill benefitlerinden yararlanamazsiniz ve en onemlisi is basvurularinda hep karsiniza bir engel olarak cikabilir. Vatandasliginiza bir etkisi olmaz. Eger dishonorable discharge olsaydi, o zaman vatandasliginizi kaybedebilirdiniz.

• ⭐⭐

@umuryunus COK buyuk gecmis olsun hocam... @MySea hocamizin dedikleri aynen dogru. Bu arada hava kuvvetlerinde Amerikan olmayanlara karsi mi boyle bir tutum var kafami karistirdi acikcasi

• @MySea konu hakkında yaptığım araştırmalarda söylediklerinize benzer açıklamalar gördüm ancak vatandaşlık konusunda uscis de böyle bir başlık mevcut. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-i-chapter-7 bu yüzden vatandaşlık konusunda da endişeliyim maalesef.

1af7e2b7-4190-4d9c-af4c-33093bb7513d-image.png mevcut

• @celica öncelikle çok teşekkürler . Temel eğitimin ilk haftasında açıkçası ayrımcılık olarak nitelendirebileceğim ben ve bana benzer ingilizcesi akıcı olmayan göçmenlere karşı güç gösterisi edasında davranışlar mevcuttu. Bu durumu üst makamlara belirttiğimde konuyu tartışmak ve endişelerimi yatıştırmak üzere yüksek rütbeli officer (captain ) bizzat benimle görüştü ve kendisine de air force bırakmak istediğimi söyledim ancak bana beni askere almak için air force çok para harcadığını bu yüzden temel eğitimden çıkmanın en kısa yolunun burdan mezun olmak olduğunu şantaj vari bir dille ifade etti ve ben de bu yüzden mezun olana kadar temel eğitime devam ettim. Ancak teknik eğitimde yüksek akademik başarıma rağmen herkesin bildiği ama aksiyon almaktan imtina ettiği bir iftira yüzünden ilişiğim haksız yere kesildi.

• @umuryunus Bunu ilk defa gordum. O yuzden, birsey diyemem ama tavsiyem, bir an once legal yollarla basvuru yapip, karari en azindan "general discharge" olarak degistirtmeye calisin.

• @umuryunus Sizin temel egitim ve meslek egitimi ayni yerdemiydi?

• @MySea hayır temel eğitim lackland san antonio teknik eğitim ise sheppard üssüydü

• @MySea başvurabileceğim mevcut legal yollar hakkında bilgi verir misiniz ?

• @umuryunus Askeri uslerdeki legal servislerden yardim alabilirsiniz ama randevu alip gorusmek zaman alabilir.

Asagidakini google amca verdi:

• @MySea ilginiz için çok teşekkürler ancak şu anda Türkiye de ailemle yaşamaktayım ve yakın zamanda ABD ye geri dönme imkanım bulunmuyor bu yüzden uzaktan iletişim kurabileceğim araçlar daha uygun olabilir.

• @umuryunus Rica ederim. Uzaktan biraz zor olacaktir. Ama yine de online arastirin ve ilgilenen bir avukatlik burosu ile temas kurun.

• Bu ileti silindi!

• @umuryunus Dostum gecmis olsun. Yapilan oldukca haksiz bir durum.
    OTH ile discharge alabilmen icin hearing olmasi gerektigini duymustum. Vakit kaybetmeden military alani ile ilgili uzmanlasmis avukat bulmani tavsiye ederim. Askeriyenin kendi avukatlari var ama sana herhangi bir legal advice vermez onlar.
    Zaten seninde attigin linkte gozuktugu gibi vatandaslik iptaline yol acabilecek bir konu bu. Muhtemelen askeriye bunun icinde USCIS i bilgilendirecektir.
    Bir de su onemli acaba vatandaslik iptal olunca green cardi geri verecekler mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |