Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @shinriyeon bizde @ozenrame gibi j1 vizesi ile Amerika’ya geldikten 1 yıl sonra eb2 - Niw dosyamızı verdik. Premium ilede approved sonucunu hemen aldık ve j1 waver ada o dönemden once başvurduk aos yapma zamanımız geldiğinde hazır olmak için. Waver ın yeni sonucu geldi. 1 yıl sürdü oda. Tek sorun j1 vizesini başta 4 yıllık almıştık ama eşim 5.ayda üniversite değiştirince dahil olduğu projenin kontratı her yıl yenilendiği için vizede 1 yıllık yenilenme şeklinde devam ediyordu. Bu yılbaşında yenilenecekti tekrar ama biz j1 waver alınca j1 vizesinin tekrar yenileme yapamıyormusuz . Bunu düşünmemiştik. Simdi h1 B vizesine çevirmeye çalışıyoruz. Neyseki üniversite bünyesinde h1b olunca kota yokmuş ve diğer h1b vizesi gibi Nisan aynı beklemek gerekmiyormuş. Dosyamızı verdikten sonra buradan ayrılmamak gerekiyor. AOS current olduğunda ı 485 ile birlikte çalışma ve seyahat iznine başvurup onay gelmeden burdan ayrılamıyacagız. 13 ekim 23 pd tarihimiz. 10 ay oldu ve belki 1-2 yıl daha ülkeden çıkamayacağız. Buraya gelirken 2-3 yıl ayrılamıyacagınızı düşünerek hesaplarınızı yapın.

• @egor86 Aracı kurum ile yapmıştım.

• @ozenrame @mugedeniz Cok tesekkur ederim onerileriniz icin. Benim soyle bir durumum var. Henuz doktora tez donemindeyim Turkiye'de ve doktora tez doneminde research scholar olarak geldim. Bu nedenle doktora savunmasi icin her turlu Turkiye'ye donmem gerekiyor. Dondugum anda J1 vizesinde 2 yil kurali isliyor. Bu nedenle ben waiver almadan donup 2 yil kuralini da doldurup sonrasinda konsolosluk mulakati ile gelmeyi planlamistim. Cunku doktora bitmedigi icin is basvurusu da yapamiyorum burda mevcut J1 vizesi malum kampus disinda izin vermiyor. Ama oluraki bir ihtimal olursa TR'ye donmeden de J1'den H1b gecis mumkun mudur? H1b icin de Turkiye'den vize mulakati olmasi gerek diye anlamistim.

• @ozenrame Bir de hocam ozellikle Turkiye'de yapmama sebebiniz burda AOS ile daha hizli olacagi icin miydi acaba? Her durumda beklemek gerekecegi icin ben J1 uzatma almadan o surecte Turkiye'de olup sonrasinda konsolosluk mulakati ile gelmeyi planlamistim.

• @shinriyeon evet planlarımızı biraz da ona göre yapmıştık. Açıkçası EB2 NIW ve EB1A arasındaki "current" olma durumu ile ilgili ayrıntıları buraya gelince öğrendim. Zaman geçtikten sonra konuya hakim oldukça EB1A "current" durumunda olduğu için önceliğim o olmuştu. Chen firması önce EB2 NIW ile ilerlemek istedi. Bu başvuruyu 15 Nisan 24'de gönderdik. EB1A için 2024 yılında yapılmış yayınları önemli gördü. Aslında en son yayınım 2022 yılındaydı ama güçlendirmek için gerekli gördüler dosyayı. Gece gündüz demeden biri SSCI 3 makale çıkarttım. Ayrıca EB1A içinde dergilerde hakemlik yapmanız, doktora jurilerinde görev almanız, TUBİTAK projeleri değerlendirmeniz önemli. Onların sayısını da artırdım. Ağustos başında da EB1A'yi gönderdik. Chen, USCİS'İN Premium'da son zamanlarda RFE fazla vermeye başladıklarını söylediği için başlatmadım. 2 yıl kuralının sonuçlanmasını bekliyorum. Dos'dan da onay gelince hemen başlatacağım. Muhtemel 1-2 aya kadar o sonuçlanacak. J1 Vizemi doğrudan 2028 yılına kadar uzatmayı başardım ben ne olur olmaz diye EB2 NIW'deki gerilemeyi göz önüne alarak. Dilerim gerek kalmaz. Eğer her şey yolunda giderse Kasım 2024 gibi AOS süreci başlar bizim. Kısmet. Size önerim doktoranızı bitirin. Eğer online savunmaya girebilirseniz çok iyi olur sizin için. J1'dan H1B'e geçiş için önce 2 yıl kuralını kaldırmanız gerekecek. Sonrasında statü değişikliği yapmanız gerekecek. Ondan sonra yani H1B vizesiyle çalışırken EB1A veya E2 NIW'e başvurabilirsiniz. Önemli olan bu süreçlerde Amerika'da yasal olarak kalmaya devam etmek. H1B 'yi Türkiye'den almak isterseniz vize görüşmesine girmeniz gerekecek. Ama sorun olmaz H1B vizeleri için. Size işe almak isteyen bir üniversite/firma var sonuçta.

• @ozenrame Cok tesekkur ederim hocam ayrintili cevabiniz ve detayli aciklamalariniz icin. J1 icin uzatma sureniz cok iyi olmus. Her turlu burdaki her surecinizi kapsar. Su durumda online savunma cok mumkun gorunmediginden sanirim ben yine gidip konsolosluk mulakati ile devam ederim. Ama surecte bir ihtimal olursa hazir burda iken burdan ilerlemek en mantiklisi gibi gorunuyor tabi. Hem EB1 hem de EB2 sureciniz ve surecteki makaleleriniz hayirli olsun.

• @ozenrame hocam EB1A için Chen firmas kaç yayın ve citation olunca önerdiler. Ben EB1A istedim başta ama onlar EB2 NIW kabul oranı daha yüksek diye bundan başvurduk. Sanırım ilk başvuru EB2 NIW den sonra ikinci başvuru olarak EB1A'yı yapıyorlar.

• @Yuksel-Celik
    Chen ile EB2 başvuruma EB1 de eklemek istediğimde citation dan çok yaptığım hakemliklerin önemli olduğunu söyledi. Bu yüzden EB1 başvurumu kabul etmedi.

• @Yuksel-Celik hocam, benim 24 hakemliğim vardı. 20 yayınım oldu. 500'ye yakında Scholar da görülen atıflarım var. Alanımla ilgili uluslararası iki farklı ödül aldım. Aslında baktıkları tek yer google scholar. Dilekçede 20'den fazla olduğunu yazdılar. Tubitak da 1002 proje değerlendirmem vardı. Onu da yazdılar. Yayın yapılan dergileri ve hakemlik yapılan dergileri farklı bir değerlendirme kriterlerine göre değerlendiriyorlar. Web of Science'daki Q1-Q4 gibi bir değerlendirmeleri yok. Burda da Scholardaki dergi sıralamalarına bakıyor. İlk 10 veya 20'ye giren dergileri dikkate alıyorlar. Daha doğrusu vurguluyorlar dilekçenizde. Reviewer yaptığınız dergilerin de sıralamaları önemli oluyor. Benim hem dergipark, hem ulakbim hem de SSCI makale değerlendirmeleri vardı. Onları gösterdim. Editörün sonradan emalinize gelen teşekkür mektubu yeterli oluyor kanıt için.

@shinriyeon teşekkür ederim hocam. Dilerim herkesin istediği gibi süreçler ilerler.

• @ozenrame teşekkür ederim cevap için.Hemen hemen aynı durumdayım seninle. Geçen yıl I-40 lar 40 gün içinde sonuçlanmış genelde. Bu yıl biraz yavaş ilerliyor.
    Öğrenmek istediğim husus, I-40 tan sonra I-485'e PD beklemeden iş teklifi alınırsa erken müracaat edebilebildiğine dair bilgi var. Bu doğru mu? Bu konuda deneyimi ve bilgisi aolan yazarsa memnun olurum.

• @Yuksel-Celik 40 gün içinde sonuçlanan premium process başlatanlar. Ben EB2 NIW'de başlatmadım. Normali de 5 ay sürüyor genelde. EB1A'da premium 15 gün içinde sonuçlanıyor ama dediğim gibi risk almak istemedim hemen dosyayı gönderir göndermez. Muhtemel dosyayı inceleyen officer 15 gün içinde karar vermesi gerektiğinden zaman kazanmak için RFE talep ediyor. İki yıl ile ilgili süreç bir aşamaya gelsin talep edeceğim hızlandırmayı. Dediğiniz muhtemel EB2 NIW için olmuyordur. Orada ne olursa olsun current olmasını beklemeniz gerekiyor Muhtemel EB1B 'ye göre tekrar dosyayı hazırlanıyor olabilir. Emin değilim.

• Bekleye bekleye ağaç olduk. Sanırım bana 2024 yılında randevu maili gelmesi mümkün olmayacak.PD 30 Ağustos 2023,DQ Ocak 2024.

• @Megadeth Hocam gercekten zor gibi. Redditte 2025 Nisan sizin icin iyimser bir tarih olarak belirtilmis. Zor surec gercekten.

• @MyWay-0 nasıl bakıyorsunuz acaba dediğiniz siteden ?

• selamlar, benimle benzer zamanlarda I-140 gondermis olanlara fikir vermesi acisindan kendi durumumdaki guncellemeyi paylasmak istiyorum. 8 Mart PD'li, DIY olarak avukatsiz kendi hazirladigim EB2NIW basvurum, regular processing sureci sonunda RFE almadan az once onaylandi 🙂

dip not, ayni tarihte gonderdigim EB1A ise henuz bekliyor.

• @kemalede tebrik ederim. Güzel iş çıkardınız.

Acaba sizin EB1A başvuru sonucu 1-2 aya kadar belli olur mu?

• @kemalede hayırlı olsun

• @kemalede hayırlı olsun Tebrikler

• @Duygu-Çelik Hocam arama yerine prediction, EB2, USCIS vb kelimeler yazinca basliklar cikiyor orada detayli analizler var gercekten aydinlatici bilgiler bulunuyor.

• @kemalede Hayirli olsun.

Benzer Başlıklar

• 15
  • 5
  • 3164
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |