Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, anne babamıza turist vizesi almak istiyoruz. Vatandaşım. Bu durumda bizim mi onların masraflarını karşıladığımızı göstermemiz daha iyi olur yoksa babamızın (çalışan ve aynı zamanda emekli) karşıladığını göstermek daha mı iyi olur? Mezuniyet olacak

• ⭐⭐

@sirik32 ds260 doldurduysanız evet diyeceksiniz.
    doldurmadiysanız hayır.

• @charon teşekkür ediyorum ds160 benim doldurduğum form. İlk

• @Şeyma-Gültekin Benimde ailem gecen sene cok anlamasiz bir ret aldimisti. Bu hissi cok iyi bilirim. Bende rettin ardindan hemen 2. basvuru yapmistim. Retli de olsa erkene slotlar aciliyor ama cok sık degil maalesef. 6 ay sonra 2. basvuruda Ankara' dan onayimizi almistik.
    bu arada gecen sene DS lerde bir degisiklige gidildi ve 60 yas uzeri risksiz olarak degerlendirildiginden " work/education/training" sekmesinin present, previous ve additional olarak yer alan 3 sekmeden additional bolumu cikmamaktadir. Buaraya gecmis seyahatleri ekliyoruz normalde. Aile uyeleri arasinda 60 yas uzeri var ise cikmayacaktir ve gorusme esnasinda beyan ile dile getirmelerini saylayin. Yeri gelmisken bu detayida paylasmak istedim.

yeni ABD rettinin ardindan hemen kanada' ya basvurmak riskli olabilir. Kolay alabileceginiz Schengen denemek daha da yerinde olabilir.
    simdiden bol sans diliyorum.

• Merhaba arkadaşlar,

15 Ağustos tarihinde eşimle birlikte İstanbul’dan Denver’a gideceğiz. 15 Eylül tarihine de Denver’dan İstanbul’a dönüş biletimizi aldık. 30 günlük bir seyahat planımız var. AirBnb’den 30 günlük yer ayırttık.

Bu 30 günlük süre içinde New York’a da gidip geleceğiz, o seyahatin de uçak bileti, otel rezervasyonu tamam.

Denver havalimanına uçan birileri var mı forumda? Son zamanlarda ABD genelinde girişlerde Türk Vatandaşlarını ikinci sorguya aldıklarını duyuyoruz. Acaba Denver’da pasaport kontrol süreci nasıl çok merak ediyorum. Bizim tüm uçak gidiş-dönüş biletlerimiz, otel rezervasyonlarımız mevcut. Yanımızda $8.500 nakit para ve 2 kredi kartı ile gideceğiz.

İlk kez ABD’ye gideceğiz. Dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

• @orhanozbekk teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@kutupyıldızı yanlış konu başlığındasınız, bu konu başlığından daha güncel ve doğru bilgiler edinebilirsiniz. İyi yolculuklar

• ⭐⭐

@sirik32 ds160 non immigrant kategorisi.
    ds260 immigrant kategorisi.
    farklı formlar.

• @orhanozbekk merhaba retten sonra ikinci başvuruda sonra 24 ay içinde aynı vize türünde ki başvurulara randevu verilmediğini söyleniyor.bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim .

• @mehmetkonuklu merhaba, randevu veriliyor. 4 ay önce red almış abim ve ailesine randevu oluşturdum. Şu an için 2026 Eylül ayına randevu veriyor ama sürekli kontrol ederek öne çekebilirsiniz.

• @mehmetkonuklu Merhaba, retten sonra randevu verilmiyor diye birsey yok. Konsolosluk normal vizelerde oldugu gibi, retlileri de bir nevi kategorize etmek icin boyle bir secenek sundu. 24 ay icinde ayni vize turunden rettiniz olsa bile randevu alabilirsiniz ve yaklasik 2 sene sonrasina veriyor sistem. Sık sık kontol ederek one cekebiliyorsunuz. Tek fark retti olmayana gore slotlar biraz daha az aciliyor.

• Merhabalar, 24 yaşındayım 9 ağustos cuma günü nişanlım ile birlikte vizemiz onaylandı. Nişanlım ile beraber hollanda ve almanyayı gezdik. Nişanlım daha öncesinden Belçika, fransa ve slovakyayı gezmişti.

• Herkese Selamlar
    Turist vizesi randevum ve vize görüşmesi hakkında sorularım var. Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok memnum olurum. Şimdiden teşekkürler.
    30 yasındayım, bekarım ve 9 yıllık askerim. 2 adet konut ve 3 araç ruhsatım var. 2025 yaz izin döneminde tek başıma Miami ve Orlando turu yapmak istiyorum. Önceki seyahatlerimi de yalnız yaptım. Daha önceden balkan turu ve aile-akraba ziyareti amaçlı Fransa'dan 1 adet Schengen vizem mevcut. UK vize başvurusu da yapmayı düşünüyorum. Schengen ya da UK vizelerinin mülakattan önce yakın tarihte olmaları eksi bir durum olarak yansır mı? Tecrübelerinize dayanarak sizce bu profil ile onay alma durumum nedir?

• ⭐⭐

@Yunus-KILIÇ vizelerin yakin tarihli olmasi + dir.
    Ingiltereyi siddetle oneririm.
    1 tane daha Schengen.

Genc bekar erkek olmaniz - ama diger artilariniz gayet guzel.

• @orhanozbekk Orhan bey merhaba, bende geçen yıl eşimle ret almıştım. Tekrar başvurmadık. Şu an da tekrar başvurmak istiyoruz. Anladığım kadarıyla siz oluşturabilmişsiniz tekrar randevu, peki diğer yazılanlarda gördüm.
    Daha önce red aldınız mı kısmına Hayır mı dediniz yoksa Evet diyerek mi ilerlediniz onu merak ettim.
    Teşekkürler.

• öncelikle herkese merhaba;

işim gereği senelerdir shengen bölgelerine (italya, macaristan, polonya, çekya slovakya almanya v.s.. ) girip çıkmışlığım var defter defter eski pasaportlarımda var.

bu yıl ailemle amerikada bi noel tatili planlıyoruz (noel+sömestr) eşim ve kızım ilk defa yurt dışına çıkacak. eşim şuan çalışmıyor ve kızım 9 yaşında. gerçi fasulyeden bi çıkış oldu bu sene (yunan adalarına kapı vizesi ile) dikkate alınacağını düşünmüyorum. 🙂 yeteri kadar maddi olanağım var maddi sıkıntı yok (belgeli)

böyle bir durumda aile tatili planladığımızda red alma olasılığımız nedir?
    tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini aktarırlarsa sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@fermanoglu daha önce red alınmışsa, tekrar başvurunuz esnasında size sorulan red aldınız mı kısmına "evet" demeniz gerekiyor. Hayır deseniz bile görüşmeye gittiğinizde red aldığınızı sistemden görecekleri için ve randevu alma esnasında yanlış (yalan) beyan verdiğiniz için ikinci başvurunuzda diğer kriterleriniz göz edilmeksizin red edilecek.

ABD konsolosluğu göçmen olmayan vize işlemlerinde esas olan kişinin seyahatini gerçekleştirdikten sonra ülkesine döneceğine dair sunacağı fiziksel kanıtlar, sunacağı seyahat planı ve ülkesi ile olan sosyal bağlara ilave olarak "doğru beyan" vermek. Bol şans...

• @semihertik bey kesinlikle katılıyorum fakat bir önceki yazar evet dedikten sonra ilerleyemiyorsun hayır dersen ilerleyip tarih alabilirsin gibi bir şey ifade ettiğini anladım, onun teyidi için sormuştum. Aslında benim red alalı 1 yıl oldu ve yeni randevuların 2026 olduğunu düşünürsek ilerleyip almak mantıklı mı onu araştırmaya çalıştım. Evet deyip randevu alabiliyorsak zaten 2 yılı geçmiş olacak.
    Bilgi için size teşekkür ederim.

• @fermanoglu Ben evet diyerek ilerlemistim. Gecen sene retli de olsa zaman zaman slotlar aciliyordu yine. Erkene cekebilmistim. Yine ayni sekilde ilerleyebilirsiniz diye dusunuyorum. Simdiden bol sans.

• @fermanoglu "Evet" diyerek ilerledim ve randevu günü verdi. Şimdi geri çekmek için uğraşacağız.

Benzer Başlıklar

• 257
  • 60
  • 24
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |