Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Highhopes tebrik ederim. EB1-A'ya ben de başvuru için hazırlık yapıyorum.

Premium processing yaptınız mı? DQ'dan sonra 6 ay içinde vize görüşmesi almak gerçekten güzel olmuş.

• @finalhope DQ dan ziyade PD si erken hocamizin. 12 Ocak 2023 PD olmali galiba. 2024 Eylul ayinda ocak23 ve subat23 ler aliyor. Umarim Eylul bulteni bir iki ay daha ileri atar.

• @MyWay-0 ben haziran 2023 diye gördüm. Ayrıca EB1-A olduğundan hep current diye biliyorum.

• @finalhope EB1 mis evet ben onu kacirmisim. Ceycey hocaya da gelmistir o zaman.

• maalesef henüz bana gelmedi. 😞

• @Highhopes

Hayirli olsun. PD'niz Haziran olarak görünüyor ama acaba yazım yanlışı olabilir mi diye teyit etmek istedim.

• @Highhopes cok sevindim hocam, umarim sag salim sorunsuz green cardlarinizi alirsiniz.

• Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim, benzer süreçleri yaşadığımız için forum üyelerimizin yorumları ve önerileri bu süreçte çok kıymetli, umarım tüm bekleyenlere en kısa zamanda interview mailleri gelir. PD ve DQ tarihlerim imzamda belirttiğim şekilde. İşin aslı ben de forumdaki postlara göre 2025 yılı içerisinde bekliyordum, bu sabah gelen mail güzel bir sürpriz oldu benim için.

• @Highhopes hayırlı olsun.sizin kategori daimi current olduğu için PD nin önemi yok.

• @Highhopes hayırlı olsun. Mülakatta bol şans .

• Herşey aynı hızla giderse PD tarihi ile mülakat tarihi arasında yaklaşık 2 yıl gibi bir süre oluyor . Bu süreye alıştık gibi . Makas daha da açılmaz ise çok iyi olur.

• @Highhopes Sizin PD tarihinde bir yanlışlık olmadığına göre bunlar benim dosyayı kaybetti galiba 🙂 işte hangi ülke olursa olsun devlette bir işin varsa memurla aranı iyi tutacaksın. Bir bakmışsın hop dosyan yok 🙂 Dokümanları yolladığımız NVC adresine lokum yollamayı düşünüyorum. 😉

• @Ceycey-0 tesekkurler. PD onemli bence. Bu arada dosyalar arasindaki fark current olma zamani. Sizden 6 ay once current oldum galiba.

• @graffiti Aslında EB1 olmam sebebiyle ilk günden bu yana current durumdayım. Ama zaten @highhopes 'a gelen randevu sonrasında nasıl bir sistemle dağıtım yapılıyor iyice kafam karıştı. Bugünlerde Amerika'dayım acaba bunun mu olumsuz bir etkisi oldu diye düşünüyorum. Başka hiçbir şey gelmiyor aklıma. Bu konuda bir fikri olan var mıdır acaba? Benzer durum forumda görülmüş müydü? Ayrıca NVC'ye de mail attım ama çok kalıp "bekleyin" diyen açıklama içermeyen bir cevap alacağımdan da neredeyse eminim. 🙂

• @Tracy Hayırlı olsun 🙂 Su an current olan tarih nedir yani?

• @Feridun-Boylu Feridun hocam, DQ'nun mu önemi var bu durumda?

• @pelinoaydin PD si 15 mart 2023 den önce olanlar current oluyor.

• @finalhope Açıkçası bunu DQ olup bekleyen hocalarımıza sorsak onlar daha doğru bilgilendirme yapar.

• @Ceycey-0 Merhabalar
    Basvuru sonrasi nasil Amerika'da oldugunuzu sorabilir miyim acaba? Ben dosya hazirlama asamasindayim da avukat dosya gonderdikten sonra cikis yaparsam, dosya onaylanmamis olsa bile giriste sorun olabilecegini iletmisti. Tabi garanti olsun diye demis de olabilirler ama emin degilim. Bir de surecte ya ABD'den ya da kendi ulkemden devam edebilecegimi ama surecte gitme gelme ihtimali varsa bu surec tamamlandiktan sonra dosyayi gondermeyi onerdiler.

• @shinriyeon hocam, size tavsiyem dosyayı hazırlarken veya hazırladıktan sonra J1 ile giriş yapmanız, sonrasında yani Amerika'ya geldikten sonra dosyayı göndermeniz. Ben bu yolu izledim. Eğer akademide çalışıyorsanız Türkiye'de, Amerika'daki bir üniversitede research scholar olarak bulunurken de bir network içerisinde olmuş olursunuz. İş başvuruları için de bence iyi bir başlangıç noktası oluyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |