@tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
-
Selamlar,
Yarın pasaport alımı için VFS Ankara'da randevu oluşturdum. Daha önce alanlar varsa aramızda, eşim ve aileme ait pasaportları bana verirler mi yoksa Muvafakatname isterler mi? şimdiden teşekkürler
-
@iamhalocan Selamlar evet muhtemelen aynı gruptayız. Chat'ten yazdım size.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@Tracy 18 Mart'tan bu yana forumda duyulan ilk randevu tüm yurtta ve dış temsilciliklerde coşkuyla karşılandı.
Hayırlı olsun. -
@graffiti Harika! hayırlı olsun. Listeden gördüğüm kadarıyla PD'niz 6 Ocak 2023, DQ ise 18 Eylül 2023. Benim PD ve DQ tarihleriyle karşılaştırınca Randevu için DQ'dan çok PD tarihi önemli sanki...
-
@Ceycey-0 @MyWay-0 Çok teşekkürler


. Hakikaten bu süreç sabrımızı fazlasıyla zorluyor. Bazen gerçekten değermi diye de düşünüyorum. Ama çocuklarımıza bir fırsat yaratmak adına da katlanıyoruz bu zorluklara. Bürokratik uygulamalar açısından Amerika'ya göre çok daha önde olduğumuzu düşünüyorum. Neyse girdik bir yola bakalım sonu inşallah istediğimiz gibi olur. Hepinize bol sabır diliyorum değerli arkadaşlarım. -
@Tracy tebrik ederim.
-
@graffiti cok sevindim inanin. Umarim sag salim green cardi alirsiniz.
-
@planning-and-cc ABD çok kafa kırılacak bir yer değil
. Gelenlerin %50 den fazlası hayal kırıklığı yaşıyor. Seçeneklere gelince F1 vizesi ile gelsen senin ve eşinin çalışma izni olmaz. Hem okul hem geçinme ağır olur. EB-2 NIW için doktora derecesi ile yayın ve atıf sayılarına bakarlar. Yüksek Lisans Türkiye'de bitirirsen burslu doktora programlarına J1 visesi olarak başvurabilirsin J1 de eşine çalışma izni çıkar. Seçenkler uzun zaman alıyor dersen kaçak yoldan 6 ay sonra çalışma iznin olur. -
Arkadaşlar merhaba. Bu soruyu daha önce de sordum ama tam net cevap alamadım. 16 Eylül de visa randevumuz var. Amerika'da F1 vizesi ile okuyan oğlum da bu görüşme için gelecek. Sorun şu ki biz vizemizi alırsak birkaç ay işleri yoluna koyup ondan sonra Amerika'ya giriş yapmayı düşünüyorduk. Oğlumun ise hemen dönmesi gerekiyor okuduğu için. Vizemiz onaylandıktan sonra onun F1 vizesi iptal olur mu? Eğer iptal oluyorsa bizim de hemen Amerika'ya giriş yapmamız lazım ki o da immigrant vize ile giriş yapabilsin. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olup burada paylaşırsa çok seviniriz. Teşekkürler
-
@graffiti Tebrikler.Gözünüz aydın

-
@meli çok teşekkürler
-
@Tracy Aynı durumdayız, ben de sorunuzun cevabını buradan biri yanıtlar diye ümit ediyorum
-
@pelinoaydin Büyük olasılıkla nonimmigrant bütün vizeler iptal oluyor ama emin değilim.
-
@Tracy oğlunuzun dosyasını çıkarmışlardı sizin dosyadan diye hatırlıyorum. Değişiklik mi oldu ?
Size bağlı değilse onun f1 vizesi kalır sanki. -
@mugedeniz En büyük oğlum şu an 22 yaşında dosyadan elenen o. O F1 vizesi ile Amerika da okuyor onu ilgilendiren bir durum yok. Ondan küçük diğer oğlum Amerika da bu sene lise 3 okuyacak F1 vize almıştı. Onun okulu başladıktan sonra tekrar immigrant vize görüşmesine gelmesi gerekecek. Hem 2 hafta okulundan olacak heme de vizeyi alırsak F1 i iptal olacağı için benim hemen Amerika'ya giriş yapmam gerekir ki okuluna geç kalmasın. Anlayacağınız bayağı sıkışık bir takvim var önümüzde.
-
Bizim üniversite de Internatıonal office F1 öğrencilerinin belirtilen başlama tarihinden sonra en geç 15 içinde amerika giriş yapıp okuluna başlaması gerekir. Lisede de aynı durumun olduğunu tahmin ediyorum. Özel durumunu lisenin ilgili ofisine iletirseniz onlar size çözüm üretebilir. İleri tarihli I-20 formu düzenlenebilir. Benim J1 de idari işleme kalınca öyle yapmışlardı. İkinci seçenek green kart ile vizeniz kesin çıkarsa o vize ile dönem arasında da başlayabilir.
-
randevu tarihi alan iki arkadaş için de (@Tracy, @graffiti )burada önemli olan nokta PD'leri daha çok yakın zamanda current olmuş olması; bildiğim kadarı ile NIW'de şubat 2023, Temmuz'da current oldu. Yani DQ olduktan sonra 12 ve 16 ay beklemişler ama zaten current değillermiş. daha önce zaten randevu gelemezdi. hem current hem dq olduktan sonra ne kadar bekleniyor benim kafamı kurcalayan esas soru bu.
-
@Mcngz merhaba, başvuruyu kendinimiz mi yapmıştınız yoksa aracı bir kurum ile mi ?
-
@Tracy tebrik ederim. Süreci hızlı ve sorunsuz bitirmeniz dileğiyle.
-
@finalhope çok teşekkürler hocam
-
@pointcloud PD miz current olduktan 1 ay sonra randevu mailimiz geldi. Haziran başında temmuz bültenini öğrendik. Temmuz bülteninde current olduğumuz için 1 ay olarak hesap etmek gerekir.
-
Günaydın. Bu sabah mail geldi, randevumuz 16 Eylül olarak planlanmış. Geçen gün de bir forum üyemize randevu gelmişti, konsolosluk randevuları vermeye başladı diye düşünüyorum, umarım diğer tüm arkadaşlar da en kısa zamanda bekledikleri maili alırlar.
Benzer Başlıklar
123
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum