Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,

ABD vizesine başvuru içim formu doldurdum şu an vize ücreti ödeme aşamasındayım. Tahminin randevu için de Mart-Nisan 2026 gibi bir tarih veriyor.

Biraz önce tesadüfen şunu gördüm. “1 Ekim 2022 tarihinde veya sonrasında yatırılan tüm göçmen olmayan vize başvuru ücreti (MRV ücreti olarak da bilinir) ödemeleri, bu ücretin ödenmesine ilişkin makbuzun düzenlendiği tarihten itibaren 365 gün boyunca geçerlidir. "

Ben şu an ücreti yatıracağım ve randevuma yaklaşık 1,5 sene sonra gideceğim. Bu arada vize ücreti makbuzu geçersiz sayılacak. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, tekrar para mı yatırmak zorundayım, yoksa bu işin başka bir çaresi var mı?

• Bu ileti silindi!

• @Aslıhan-Bilge-Solak Vzie ucretleri icin odenenen tutarin, odeme tarihinden itibaren 1 sene gecerligi var. sık sık kontrol ederek one cekebiliyorsunuz. en fazla 20 defa degisiklik yapabiliyorsunuz. olaki 1 seneniz doldugunda, o tarihten itibaren degisiklik yapamiyorsunuz ve randevu tarihiniz o tarihte kaliyor. O zaman ki tarih sizin icin uygun olursa katilrisiniz yada iptal edersiniz. 1 sene doldugunda iptal ederseniz de, yeni bir randevu icin tekrar ucret odemeniz gerekir.
    devamli kontrol edin, slotlar aciliyor. Muhakkak one cekersiniz.
    yine de sorunuz olursa cekinmeyin. Bol sanslar simdiden.

• @orhanozbekk Merhaba, ailemle birlikte Aralık 2024 başında eski sistemde B1/B2 vizesine başvurdum. O dönem 2 yıl sonrası için randevu oluşturabildim. Yıl içinde randevumu öne çekmeye çalıştım ancak boşluk yakalayamadım. Ayrıca, yeni sistemde dependant'larımı kendi account'uma ekleyemediğim için (sistemin bu özelliği yeni geldi) bir kişide randevuyu öne çekersem diğeri kalır diye cesaret edemedim. Aralık 2025'in ortasında, dependant'larımı kendi account'uma bağlama özelliği geldiğini gördüm ve hesabımı güncellerken, sistemin beni yönlendirdiği şekilde rescheduling de yapmak istedim ve mevcut randevuları iptal ettim. 1 yıl meselesini bilmiyordum maalesef ve dolmuş olduğu için sistem beni tekrar ödemeye yönlendirdi. Konsoloslukla yazışmamın bir faydası olmadı ve ödediğim ücret yandı. Şimdi sorum şu;

1. Zaten yeniden ödeme yapacağım için, 1 yıl önceki bilgilerle olan ds-160 formunu sıfırdan güncel bilgilerle doldurmalı mıyım (değişen ikametgah adresi vs) ?
    2. Yeni bir ds ile yeni bir confirmation no alınca, mevcut account'uma yeni ds confirmation no'yu bağlayabiliyor muyum ? Yoksa yeni bir account mu oluşturmalıyım ? Sistem aynı doğum tarihi, aynı pasaport no ve aynı mail adresi ile yeni bir account oluşturmama izin verir mi ?
    3. DS'i Günceller isem,
    • B1/B2 vizesi için ds formunda USA'de yaşayan tanıdık sorusuna birisini girmek zorunlu mudur ? Tanıdık yok ise veya bilgi girilmezse bu bir dezavantaj mıdır ?
    • Otel bilgileri mutlaka girilmeli midir ? (randevular 1-2 yıla verildiği için otel rezervasyonu göstermek gerekli midir?)

• @Eyu depent ozelligi aslinda hep vardi. yeni gelen bir ozellik degildi. Eski sistemde grup basvuru yaptiysaniz ve yeni sisteme aktardiginizda tek tek aktariyor maalesef. birlestirmek icin randevulari iptal edip, digerlerini depent olarak ekliyorsunuz.

1- adres degisikligini gorusmede beyan ile de soyleseniz yeterli. eger bilgilerinizde bide degisiklik yok ise yeni bir DS doldurmaniza gerek yok. aynisini kullanabilirsiniz.
    2- tekrardan randevu planlayacaginiz icin, yeni DS olustursaniz, yeni DS nosunu mevcut randevu sayfasina girebileceksiniz.
    sistem ayni pasaport no ile kayitli bir kullanici icin ikinci bir hesao olusturtmuyor ama bir bunu asmanin bir kac trickleri var.

tanidik biri yoksa zaten girmeyeceksiniz ama buradaki onemli nokta ABD de yasayan kisinin statusu, sizin gidis amaciniz ve profiliniz vb tum paremetleri beraber degerlendirerek karar vermek lazim.

konsolsoslugun kendi sitesinde de yazar; vizeniz onaylanmadan ucak yada konaklama rezervasyonu yapmayin diye. Bu yuzden buu soruyu kimse size sormaz

saygilarimizla

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |