Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, benim yakın zamanda banka hesabımı birine kullandırmam sonucunda aldığım 3 yıl 4 ay nitelikli dolandırıcılık suçundan cezam ve sabıka kaydım var. Üniversite mezunuyum notlarım ve ortalamam gayet iyiydi ingilizce toefl belgem de var (b2 seviyesi) yurt dışında yüksek lisans yapma hayalim vardı ancak sanırım vize alırken sabıka kaydına bakılıyomuş. Sormak istediğim sorular şunlar sabıka kaydıma rağmen vize alabilir miyim? Sabıka kaydına rağmen eğitim için vize veren schengen ülkesi var mı ? Sabıka kaydına rağmen en kolay vize alabileceğim ve yüksek lisansımı yapabileceğim ülke hangisi? Bilgisi olanlar cevaplayabilirler mi lütfen. Bir de arşiv kaydına düşmüş adli sicilden silinince vize alabilir miyim? Yani arşive bakılır mı? Sorularımı cevaplarsanız çok iyi olur. İyi forumlar.

• Bilen biri veya daha önceki tecrübelerini paylaşabilecek biri yok mu arkadaşlar

• Yasaklı

.............

• @pnktr, içinde söyledi: Sabıka Kaydı ve Schengen Vize Başvurusu

Hikayeniz hic inandirici degil. Siz daha okul arastirmamissiniz, -hadi arastirdiniz diyelim- daha bir okuldan yuksek lisansa kabul alabileceginiz bile belli degilken vize planlari yapmaya baslamissiniz... Sanki vize alabiliyor olsaniz istediginiz her okul sizi kabul edecek... Konuyla hic alakaniz olmadigi o kadar belli ki.

Ha bir de, TOEFL'da B2 diye bir seviye yoktur.

@pnktr toefldan aldığın not seviyeni belirler bundan haberin yok sanırım aldığım not da b2 seviyesi olduğumu gösteren bir not bundan bunu kast ettiğimi anlaşılması zor değildi eğitimimle alakalı gerekli yerlere gereken ispatı yaparım zaten burda öğrenmek istediğim şey de “hangi ülkeye gidebilirim bu koşullar altında” bunu öğrenmek. avrupada bir çok ülkedeki bir çok üniversiteden yüksek lisansa kabul alabilecek nitelikteyim epey bi boş konuşmuşsun velev ki hikaye gerçek olmasa bile bunun cevapsız bırakılıp bu denli boş konuşulmasını gerektirecek ne var acaba?

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @Schulz Avrupa'da egitim konusunda bilgi sahibi degilim, fakat sabika kaydi olmasina ragmen ABD vizesi alan insanlar biliyorum, acikcasi bu tamamen islenen sucun derecesine gore degisir, bu konuda son karari konsolos verir, bunun AB ulkeleri icin de gecerli oldugunu dusunuyorum. Vize almaniz zor, fakat buna imkansiz demek de yanlis bence.

• @pnktr Insanlarin hikayeleri ve planlari sizi ilgilendirmez, sabika kaydina ragmen vize alabilir miyim diye bir soru sorulmus konuyu gereksiz yerlere cekmissiniz.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @pnktr basbaya boş konuşup alakasız yerlere çekiyorsunuz benim bilgi almak istediğim konu senin bahsettiğin şeyler değil bununla ilgili avrupada yüksek lisans yapan bir çok arkadaşımdan ve gerekli araştırmalar sonucunda bilgi edindim kaldı ki zaten sorduğum sorunun cevabı senin vermiş olduğun gereksiz bilgi değil bu konu hakkında bilgi edinmek için açılmadı bu başlık. Öğrenmek istediğim şey yüksek lisansa kabul aldığım zaman sabıka kaydına rağmen vize alıp alamayacağım ile ilgili. Hala da verdiğin cevap konuyla alakasız yahu arkadaşım sana yüksek lisansa kabul alıp alamayacağımı sormuyorum kabul aldığım zaman gidebilecek miyim diye soruyorum nesini anlamıyosun?

• @berke1998, içinde söyledi: Sabıka Kaydı ve Schengen Vize Başvurusu

@Schulz Avrupa'da egitim konusunda bilgi sahibi degilim, fakat sabika kaydi olmasina ragmen ABD vizesi alan insanlar biliyorum, acikcasi bu tamamen islenen sucun derecesine gore degisir, bu konuda son karari konsolos verir, bunun AB ulkeleri icin de gecerli oldugunu dusunuyorum. Vize almaniz zor, fakat buna imkansiz demek de yanlis bence.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konuyla alakalı bilgisi ve deneyimi olan diğer arkadaşlar da yanıtlarsa çok sevinirim. Herkese iyi forumlar.

Benzer Başlıklar

• 4
  • 3
  • 87
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |