Merhaba,
Bir arkadaşımın turist vizesi için birşey sormak istiyorum. Arkadaşımın vize tarihçesini ve karşılaştığı sorunu sizinle paylaşmak isterim:
Eylül ayında Kanada turist başvurusu yaptı, sonra ekim ayının basında ABD F1 için mülakata girdi. ABD reddetti arkasından kanada turist reddi geldi 
Sonra ABD için geçtiğimiz nisanda tekrar F1 için mülakata girdi tekrar red aldı 
Mayıs ayında bu arkadaşı darlardım, gel Toronto ya gidelim, kasımda oradayım dedim. (Beraber Atina ve Barselona yı gezmiştik) Tamam dedi ve tekrar kanadaya başvuru yaptı.
Şimdi gelelim soruna:
Arkadaşım bir mektup aldı ve 2 abd reddini vize niyet mektubunda neden bize söylemedin? Neden eksik/hatalı beyanda bulundun? açıklamasını30 gün içinde yap diye bir mektup. Açıklama yapılmazsa yada cvp ikna etmezse 5 sene yasağı gelebilir diye. Arkadaşım vize redlerini açıklaması gerektiğini bilmiyordu, ayrıca 2. Kanada başvurusunda ispanyaya gideceğini beyan etmişti, İspanyaya gitti geldi. Aslında vize niyet mektubunda gideceğim yada yaptım dediği herşeye uydu ve doğruydu. F1 vizesi ile ABD ye gittiğinde oraya gitmişken (Benim gibi) Toronto yu da gezeyim bir daha gelemem diye düşünmüştü. ABD ikimizi de harcadı vermedi vize orası da ayrı : )
Sizden ricam arkadaşıma bir yol göstermeniz. Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica etmekteyim