Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@enveryldrm soruları tek tek değil de grup halinde sorarsanız daha okunaklı olabilir. Aklınıza gelmeyen sorular olabilir elbet onları da ayrıca sorabilirsiniz.

Sorunuz U.S. Contact Information ile ilgili mi? O kısımda “Organization Name in the U.S.:” kısmına otel adını yazabilirsiniz. Detay vermediğiniz için ne ile ilgili olduğu tam anlayamadım.

• @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@enveryldrm soruları tek tek değil de grup halinde sorarsanız daha okunaklı olabilir. Aklınıza gelmeyen sorular olabilir elbet onları da ayrıca sorabilirsiniz.

Sorunuz U.S. Contact Information ile ilgili mi? O kısımda “Organization Name in the U.S.:” kısmına otel adını yazabilirsiniz. Detay vermediğiniz ne ile ilgili olduğu tam anlayamadım.

kesınlıkle haklısınız hocam ama yaptıktan sonra farkedıyorum uc tane form doldurunca o yuzden parca parca oldu kusura bakmayın lutfen. sorum Address Where You Will Stay in the U.S. kısmında

• ⭐⭐⭐⭐

@enveryldrm oraya sadece adresi yazmanız yeterli.

• Şuanda j1 research scholar vizesi ile amerikadayım. Mayıs ayında süresi dolan b1/b2 vizemi önümüzdeki ekim ve mart aylarindaki tıbbi konferans ve klinik rotasyonlara katılabilmek için yenilemek istedim. Temmuz ayında ailemi ziyarete türkiyeye gittiğimde yenilemeyi düşünürken, buradaki yoğunluk sebebiyle planlarımın değişmesiyle yazin türkiyeye gidişim büyük ihtimal iptal olacak ve mail ile yenilemeyi Ekim ayındaki j1 vizemin süresi bitip türkiyeye tıp fakültesine döndüğümde yapacağım. Passportlarimi geç göndermemin bir sakıncası olur mu? Ds-160 formunu yeniden doldurmam gerekir mi oradaki tatil planlarım değişmiş olacağı için? Yoksa bu yaz gidip yenilemeye çalışmam daha mı avantajlı olur? J1 vizem varken diğer vizemi yenilemek istemem sıkıntı yaratır mı bilemedim. Teşekkür ederim

• Merhaba

Geçmiş DV23 GC talihlisiyiz ve sıra bize gelmeden bülten sonlandı. Ağustos ayında Ankara da turist vize görüşmemiz var. Yakın zaman da DS160 tekrar güncelleyeceğim ve dikkatimi çeken bir soru var buna nasıl cevap vermek doğru olandır. "Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the
    United States Citizenship and Immigration Services?"

Ek olarak America'da LLC şirketim ve ITIN numaram var. Bu bilgiyi de "U.S. Taxpayer ID Number" kısmına yazmalı mıyım?

Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@mhtbodur ds260 doldurduysaniz evet diyeceksiniz.

Itin numarasini yazacaksaniz oraya.

• ⭐⭐⭐⭐

@mhtbodur, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba

Geçmiş DV23 GC talihlisiyiz ve sıra bize gelmeden bülten sonlandı. Ağustos ayında Ankara da turist vize görüşmemiz var. Yakın zaman da DS160 tekrar güncelleyeceğim ve dikkatimi çeken bir soru var buna nasıl cevap vermek doğru olandır. "Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the
    United States Citizenship and Immigration Services?"

Ek olarak America'da LLC şirketim ve ITIN numaram var. Bu bilgiyi de "U.S. Taxpayer ID Number" kısmına yazmalı mıyım?

Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. Daha önce göçmenlik başvurusu yapıp yapmadığınız sorusuna evet deyip açıklama kısmına İngilizce olarak "mali yıl bittiği için sürecimi tamamlayamadım" diye cevap yazmalısınız.

• @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@enveryldrm oraya sadece adresi yazmanız yeterli.

çok teşekkurler hocam, ben tekrar dan bir şey sormak istiyorum daha once sormustum ama aklıma takılan bazı seyler var. bızım 3 schgen var pasaportta ama bız vıze aldıgımızda 3 ulke gezdık ama gırıs cıkıs sadece bır yerden. acaba o dıger gırdıgımız ulkelere daha once gıttıgımız yerler olarak yazmalımıyız. Örnegin almanya vizesi ile almanyaya gırıs ve cıkıs yaptık ama ordayken ısvıcre ıtalyaya gırıs yaptık ama bu pasaportlarımızda damgası yok. bunun ıcın sadece almanya mı yoksa dıger ulklerıde yazmalımıyım

• @enveryldrm hepsini yazın

• @melisa2020 O soruya ulasabilmeniz icin mevcut randevuyu iptal etmeniz gerek. Iptal islemi yaptiktan sonra ana sayfada yer alan adiniz soyadiniz, pasaport no, DS no diye devam eden sekmenin en sag tarafinda anahtar iconuna tiklayin, duzelt butonuna tiklayin, ilerleyerek devam edin ayni soru karsiniza cikacak. sonrasinda randevunuzu yeniden zamanlayabilirsiniz.
    Bol sans.

• @mhtbodur DVlottery kazanip DS260 formu submit etmeniz bir immigration petition olmuyor. Buna hayir demeniz lazim lakin DS260 formu submit etmeniz sizin potansiyel gocmenlik niyetinizin oldugunun gostergesi. Haliyle cok yuksek olasilik ret alacaksiniz. Ayni durumu bizzat yasayan bir kullanici telegram gruplarinda bu ornegi paylasmisti. Ayni sizin gibi DV2023 talihlisi ve sira gelmedigi icin yarida kalmis. Sonrasinda basvurdugu turist vizesi ret edilmis ve gorusme esnasinda ret nedenini sormus ve gorevli memur DVlottery kazanani oldugunu soylemis. Kisi bize sira gelmedi alamadik gibi aciklama yapsada, vizenizi onaylayamiyorum demis.
    Sirketiniz ile ilgili durumu on plana cikararak basvurmayi deneyin bence. Umarim alirsiniz. Sonucunuzu merak ediyorum acikcasi. Bilgilendiriseniz memnun olurum. Bol sans simdiden.
    Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@orhanozbekk DS-260 formu ile ilgili verdiğiniz bilgi hatalı. DS-260 formu doldurulduysa bu bir göçmenlik başvurusudur ve B1/B2 vizesi almak için doldurulacak DS-160 formunda belirtilmelidir. DV sürecinde AP'ye kaldığı veya sırası gelmediği için göçmen vizesi alamayan bazı arkadaşlar DS-260 formunu doldurdukları için, turist vizesi başvurusunda bu seçeneğe "Yes" diyerek nedenini belirtmiş ve vizelerini alabilmişlerdi. Daha önce DS-260 formu doldurmuş olmak göçmenlik niyeti taşıdığı için vize görüşmesinde olumsuz bir durum oluşturacaktır, buna katılıyorum.

• @orhanozbekk @tufank Uğur bey, her zaman her vize türü kendi özelinde değerlendirir diye bir çok defa yazmıştı. Bende DS260 ile ilgili bilgilerin DS160'da belirtilmesi taraftarıyım ne kadar doğru bilgi o kadar yüksek şans. tufank'ın da dediği gibi DS260 doldurmuş bir çok kişi de B1/B2 vizesi aldığı oldu. Hatta DV23 finansal yılı içerisinde GC kazanmış DS260 göndermiş, B1/B2 alıp AOS yapan arkadaşlar olmuştu.

Sizlerin de değerli fikirlerini almak isterim. "Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz?" sorusuna ne cevap verirdiniz.
    (Geçmiş DV23 talihlisi olduğunuz, Amerika'da bir şirketinizin olduğu ve hiç yurtdışına çıkmamış olmanız ile birlikte.. 😬)

• ⭐⭐⭐⭐

@mhtbodur evet dediğiniz gibi formda dürüstçe cevap vermek sağlıklı olanı. Zaten konsolosun muhtemelen bu bilgiye erişme imkanı mevcut. "Adınıza göçmenlik dilekçesi dolduruldu mu" sorusu her ne kadar DV lottery'i kapsamıyor gibi gözükse de , temelde göçmenlik başvurusu olduğu için bunu formda açık olarak belirtmek, mülakatta gelecek soruya dürüst ve daha rahat cevap vermemize olanak tanır.

"Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz?" sorusuna görevliyi ikna edecek cevabı vermek değil de gerçekten neden gitmek istediğinizi anlatmak, planınızı buna göre oluşturmak doğru olanı. Şirketinizin olması size dezavantaj sağlayabilir, E2 Change of Status ihtimalinden dolayı. Ama zaten sistemde bu bilgiyi girmek zorunda olduğunuz için saklama şansınız yok. Güzel bir tatil planı ile gitmek daha iyi olabilir ama hiç yurt dışına çıkmadığınız için bu da çok sağlıklı bir plan değil. Pasaportunuzu İngiltere ve schengen vizeleri ile güçlendirmenizde fayda var.

• Arkadaslar merhaba, ds 160 formunda en son fotograf yuklendıketen sonra revıew kısmına gecmıyor acaba daha once boyle bır sorun yasan var mı

• @mhtbodur
    @tufank Merhaba tufan bey, aslinda hatali birsey soylemedim. sonuc olarakta sizin beyan ettiginize benzer seyleri soylemek istedim. Bildiginiz uzere konsolosluktaki basvurularimiz vatandaslik ve gocmenlik yasasina gore degerlendiriliyor ve DS-160 da sorulan bu sorunun karsiligi ekte de goreceginiz uzere I-130 veya I-140 vb USCIS sunulmus petitionlari kasteder. Burada sorulmak istenen budur aslinda. Lakin dedigim gibi ve sizinde belirttiginiz uzere submit edilmis bir DS-260 formu mevcut. Bir immigrant sureci niyet edilmis. Ben asla vize alamaz da demedim. O yuzden sirket durumuna gore, bunu gerekce gostererek boyle bir ihtimalin hala var oldugunu dile getirdim.

XX.jpg

• ⭐⭐

@orhanozbekk ülkeye olan baglarını kanıtlayan herkes vize alabilir.
    ana madde bu, ülkeye olan bağları kanıtlamak.
    gerisi detay. vize memurunun ds160'i kontrol ettiğinde baktığı en önemli şey bu.
    ben b1'den h2b'ye çevirdiğimde USCIS ülkeye olan baglarını kanıtlayan belgeleri istemişti. Tapu, emeklilik hesabı falan yollayınca onay yolladılar ki önceden 214b'den red aldım.
    Birkaç ay önceden bahsediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@orhanozbekk DS-260 formu göçmenlik dilekçesi değil diyen avukatlar var, ama esasında göçmenlik başvuru formu olduğu için dilekçelerden bir farkı olmadığını söyleyen avukatlar da var. Chatgpt'ye sorduğumda "Yes" olarak cevaplanması gerektiğini söyledi.

Screenshot 2024-07-07 at 14.47.00.png

• ⭐⭐⭐⭐

@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@orhanozbekk DS-260 formu göçmenlik dilekçesi değil diyen avukatlar var, ama esasında göçmenlik başvuru formu olduğu için dilekçelerden bir farkı olmadığını söyleyen avukatlar da var. Chatgpt'ye sorduğumda "Yes" olarak cevaplanması gerektiğini söyledi.

Screenshot 2024-07-07 at 14.47.00.png

Hahaha bu Chatgpt harika ya, ne sorsan cevaplıyor.
    Tam doğru cevap vermiş..

Oğlum da ben gelmeden sormuş, annem misafir gelecek neler yapabilirim diye, güzel öneriler almış 😂 Oğlum ne soruyorsun ben yabancı mıyım dedim, olsun diyor 🧿

• @tufank Ben size resmiyette geceni gonderdim ama siz chatgpt ye sormussunuz yine de 🙂
    Chatgpt ye gore Department of state olarak belirtilmis ama soruda USCIS e beyan edilen petition dan bahsesidiliyor.
    Daha once soyledigim gibi olmasi gereken bu degil lakin Deparment of state submit edilmis bir DS-260 formu oldugundan durust bir profil cizmek adina evet diye isaretlenebilir diye konuya nokta koymak isterim 🙂
    Bilgi paylasiminiz icin tesekkurler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |