@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@original1949 çok bayağı bir genelleme çocuk varmı kaç tane karç yaşında evli mi bekar mı ? Bachelor kirası 2000 ailenin oturacağı yer en az 2500 3000 artı faturalar ... 4 kişilik aile tr deki zavallı bir şekilde yaşamak zorunda kalırsa 6000 7000 kanadalı gibi rahat ise 10k üstü lazım.her yerde bu böyle amerikadada ...
-
@Seda-Uysal-Avcı closed work permit için şirket lazım sağlam bir altyapısı olan biri olması lazım lmia ise şu anda çok denetleniyor fraud yüzünden .seçiminde muhtemelen trudo kaybetti conservative lerde azaltacaktır.muhtemelen ts2023 ile gelip uğraşıp 30 yaş altı eğitimli ielts ful yapmış teer code çalışan biri pr alacak geriside dönecek gibi gözüküyor.
-
@Henry-bloor ozellikle kuzey amerikadakiler ayda net 10.000 dolar alti gelir yapiyorsa orta direk bile degil diye duymustum yani yetersiz kaliyormus . bilgin icin tesekkur ederim. bu gelirleride herkes kazanamaz cok az bir kesim alir. Bosuna terk etmiyorlar son zamanlarda oraları haklilar bi nebze uber yaparak veya restorantta calismakla filan yasanmaz
-
ts2023 ile çalışma izni alanlardanız acaba ikametgahımızı kanadaya nasıl taşırız ? Nereye nasıl başvuru gerekiyor ? Kanada dışından online olarak yapılıyor mu ? Mutlaka kanada içinde olmak mı gerekiyor ? Şu an kanada dışındayız
-
@Henry-bloor bizde ts2023 ile çalışma izni alanlardanız. dediğiniz gibi masraflar pahalı ev kiraları yüksek geçinmek kolay değil. çok kişi biliyoruz çalışma izni aldılar ve geri döndüler
-
@lorenZo malesef henuz bir gelisme yok.
-
@gece-mavisi, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@Henry-bloor bizde ts2023 ile çalışma izni alanlardanız. dediğiniz gibi masraflar pahalı ev kiraları yüksek geçinmek kolay değil. çok kişi biliyoruz çalışma izni aldılar ve geri döndüler
Bunu şöyle düşünün kanada hükumeti ts2023 lükere kanadada çalışma şansı verdi .iyi kullanırsan oturum alabilirsin 3 yılda dedi .Normalde bunun için o dandik okullarında 2 sene okuyup sadece eğitime 34k dolar verip başarılı olunursa bu 3 yıl veriliyordu.Size direk verdiler. Ama pr verme mevzusu yaş hiçbir şekilde 3 sene sonra otomatik pr a dönüştürme vermezler. Çünkü 1 halk immigration olayayına karşı 2 ts2023 den gelenlerin kanadaya çok bir katkısı yok.haklısınız evimiz gitti hayatımız gitti diye ama gün sonunda kanada yapacağı en büyük kıyağı yaptı fazlası artık senin ve türkiyenin olayı olur.Kısmet herşey tabi ilerde birşey olur herkese de verebilirler covid zamanı tr to pr programı gibi.... başarılar diliyorum
-
@Henry-bloor bizde ts2023 ile çalışma izni alınca sanki sürekliliği varmış gibi fikir yürüttük ama sonra iyice bilgileri okuyunca çalışma izni süresi bitince uzatılmayacağını anladık. Kalıcı oturum almak içinde şartlar koymuşlar ve almak kolay değil. Dediğiniz gibi 35 yaşından büyükseniz şansınız azalıyor. Terk ettik orayı bir çıkış yolu göremedik. orada iken ne kadar kişi ile tanıştıysak hepside aynı durumdaydı ve geri döneceklerdi.
-
@Henry-bloor lmia belgesi için iş verenin çok uğraşması gerekiyor bi sürü işlemi filan var. zaten lmia belgeli iş teklifi varsa bir şekilde çalışma iznide alınır ama bunu lmia belgesi olan firma bulmak zor. ts2023 ile alınan çalışma izni bitiminde nasıl uzatılacak çözümü yolu yordamı var mı acaba ? kalıcı oturum almak zor tek çare çalışma izin süresini uzatma olur bununda yolu yordamı bulmak lazım
-
@gece-mavisi kanada içinde olmanız gerekiyor.
-
@scholarway kanada icindemisin ? Eğer değilsen is başvuru çok ilgilenilmiyor tercih edilmiyor İş bulma kolay değil artik
Aylardır is arayanlar var fakat bulamiyorlar çoğu geri donuyor -
@yellowdaisy çalışma izni bitince tekrar turist statüsüne geri dönüyorsun. Uzatma filan derken uzun işler yani kolay değil. Eğitime bile katılman icin study permit gerekiyor
-
@enver-cyprus kanada içinde maaşlar yüksek değil ki şu an arkadaşım net aylik 2800 kanada dolar aylık maas ile ise girdi. Üniversite mezunu İngilizcesi iyi ve Ofis işi . Oda kiraladı 1000 dolar zaten oda kirası aldığı maaş yeterli olmadığı icin ev kiralayamadi bile. Bana dediği burada 10 sene daha kalsam degisen birşey olmaz. Diğer sıkıntı ise toplu taşıma metrolardaki evsiz tarzı akli dengesi yerinde olmayan koltuklarda yatan sızan insanlar çok fazla var insanı gerçekten rahatsız ediyor bu durum
-
@pure-black kanada dışındayız ts2023 ile çalışma izni alıp geri dönmüştük
-
@Henry-bloor kanadada tecrübeli biri olarak söyleyebilirm ki eğer orta bir yaşam için en az 7k dolar gerekli bunun altı gelir ile gelmeye değmez. uber söförü olurum, garsonluk yaparım, yemek dağıtırım gibi işlere güvenmek hata olur. İnsanları bu uber yemek dağıtım ile çok paralar kazanılır diyerek yanıltanlar var. nette izlenme sayılarını artırmak için gerçek dışı kazançlardan bahsediyorlar. nette yapılan bu videolara söylemlere çok aldanmayın. kanada para kazanmak uzun vadede yaşamak için ideal bir yer değil. birikim yapmanız imkansız. getirdiğiniz birikimde kısa sürede buhar olur. örnekleri çok var.
Tüm herşeyinizi bırakıp dünyanın öbür ucuna gidiyorsunuz sağlığınızı hiçe sayarak bulduğunuz her işi yapmaya razısınız. uber garsonluk inşaat işleri falan filan sonra asgari ücret olmasın asgari ücretin iki katı kazanıyorsun ama kazançın %70 lik kısmı kiraya gidiyor ( tabi kiralık ev bulabilirsen ) ve geçinemiyorsun. Diğer yandan kendini zaten geliştiremiyorsun gezemiyorsun sosyal yaşama yönelemiyorsun çünkü çalışman lazım. Bu tempoda yaşarım diyorsan saygı duyuyorum -
@diclombia, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@Henry-bloor kanadada tecrübeli biri olarak söyleyebilirm ki eğer orta bir yaşam için en az 7k dolar gerekli bunun altı gelir ile gelmeye değmez. uber söförü olurum, garsonluk yaparım, yemek dağıtırım gibi işlere güvenmek hata olur. İnsanları bu uber yemek dağıtım ile çok paralar kazanılır diyerek yanıltanlar var. nette izlenme sayılarını artırmak için gerçek dışı kazançlardan bahsediyorlar. nette yapılan bu videolara söylemlere çok aldanmayın. kanada para kazanmak uzun vadede yaşamak için ideal bir yer değil. birikim yapmanız imkansız. getirdiğiniz birikimde kısa sürede buhar olur. örnekleri çok var.
Tüm herşeyinizi bırakıp dünyanın öbür ucuna gidiyorsunuz sağlığınızı hiçe sayarak bulduğunuz her işi yapmaya razısınız. uber garsonluk inşaat işleri falan filan sonra asgari ücret olmasın asgari ücretin iki katı kazanıyorsun ama kazançın %70 lik kısmı kiraya gidiyor ( tabi kiralık ev bulabilirsen ) ve geçinemiyorsun. Diğer yandan kendini zaten geliştiremiyorsun gezemiyorsun sosyal yaşama yönelemiyorsun çünkü çalışman lazım. Bu tempoda yaşarım diyorsan saygı duyuyorumAltina imza atarim
-
@Henry-bloor geçim derdinden sonra bunun daha kalıcı oturum pr alma kısmı var yani puanlar 500'ün üzerinde iken kalıcı oturum almak kolay değil herkes alamaz. Velevki yaş 35 üzerinde ise şans yok denecek kadar az. Yok kasap olurum, aşçı olurum, bahçıvan olurum gibi trade ( zanaat, meslek ) skillers kategorilerinden girer kalıcı oturum alınırım şimdiye kadarki tüm iş deneyinimi diplomamı siler yeniden kasapcılık aşçılık kursuna gider egitimi alır sonra bir bunun üzerine çalışırım yolunada çok güvenmeyin kolay değil çok zorlukları var. ve her zaman bu kategorilerde kontenjan olmuyor.
-
@diclombia kalıcı oturum almak zorlaştı ayrıca yeni gelen öğrencilere de bayağı bir kısıtlamalar oldu. Kanadayı artık tercih eden yok başka ulkelere gidiyorlar daha kolay oturum alinan başka yerler popüler şimdi.
-
@scholarway dostum zaten kolaylıkla iş bulan yok. iş bulanlarda ofis işleri değil. Şansın çok az ve alacağın maaş ile zaten geçim zor.
-
@XFatihX her ne olursanız olun bu ülkeye kalıcı oturumla gelmiyorsanız her zaman eksiden başlayacaksınız
çünkü büyük şehirlerde işçi bolluğu var heryer doydu. iş verenler bile kalifiyeli işte yerleşik nüfustan birini arıyor. elinde mesleği olan binlerce geçici oturumla sürünen insan var.
bu dandik gerekliliğin sebebi aşamalı olarak yıllarca sürdü. ilk yıllarda iş ilanlarında kanada içi eğitim gerekliliği daha sonra kanada tecrübesi istendi sonra kalıcı oturum kartına kadar sürdü
kanada nın kötülenmesinin ana sebeplerinden biri de göçmenlerin %70 inin ontario eyaletin de toplanması. farklı eyalete göç etmek pratikte kolay olsa da uygulamada kolay değil. bunun gerekli olduğunu zor yoldan öğrendiklerin de bunu uygulamak için ne harcayacak sabırları kalıyor ne de mental sağlıkları.bu yüzden yapbozu tamamlayamadan ayrılıyorlar. Uber ile filan geçim sağlama konuları tamamen yapay yani sürekliliği olmaz. Kalıcı oturum almakta her geçen gün bir kat daha zorlaştırılıyor. son zamanlarda alan sayısı çok az. senelerce kanadada yaşayıp son zamanlardaki şartlar karşısında kalıcı oturum alamayanlar var
Benzer Başlıklar
127
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k