Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.7k 275

  • @Ceycey-0 merhaba. Siz premium processing yaptınız mı?


  • evet yaptım.


  • @Ceycey-0 hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Visa bülteninde eb1 current (C) görünüyor. Konsolosluk vize mülakat randevusunun henüz verilmemesi ya da bu kadar uzamasının sebebini birisi açıklayabilir mi? Saygılarımla.


  • ne kadar masum bir soru değil mi? sebep. işte matbaanın bize geç gelmesi, sanata ve bilime gereken önemin verilmemesi falan. :) bir süre sonra siz de bu durumu sorgulamanın anlamsızlığını kabulleneceksinizdir muhtemelen. ama o zamana kadar bu sorularınızı Ankaraya sorabilirsiniz isterseniz. :)


  • @meli umarım en kısa sürede gelir. ben de Chen ile çalışmaya karar verdim. daha başındayım. şimdi bazı Türkçe evraklarım var. Türkiyede nerede çevirttiniz? mesela Türkçe hakemlik ve editörlük için teşekkür belgem daha doğrusu e-postam var. onları nasıl çevirtmemiz gerekiyor? dergiden direkt İngilizce evrak istesem olur mu acaba? teşekkür ederim.


  • @Ceycey-0 NVC dediğiniz ds260 ödemesi mi?


  • @mrkc benim tüm çevirilerimi avukatımın anlaşmalı olduğu yer yaptı ben ücretini onlara ödedim .


  • @mrkc

    Evet I140 başvurunuz USCIS tarafından onaylandıktan sonra, dosyanız NVC'ye gönderiliyor. O zaman DS260 ödemenizi yapıp DS260'ı doldurmanız bekleniyor.


  • @mrkc
    İlgili kurumlardan dokümanlarınızın İngilizce'sini alabiliyorsanız tabii çevirtmenize gerek kalmaz.


  • @Ceycey-0 wellcome letter gelmeden doldurabiliyor muyuz DS260 formunu?


  • Herkese merhaba arkadaşlar, bu başlıktaki hemen hemen bir çok girdiyi okudum ancak durumuma benzer bir profil göremedim eğer gözümden kaçtıysa kusura bakmayın.

    Yaklaşık 5-6 yıldır uluslararası bilinirliği olan bir firmada yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Aynı alanda yüksek lisansım mevcut. Ancak akademik anlamda iyi bir profilim yok. Birkaç atıflı makalem var, hakemlik veya editörlükle ilgili ise bir tecrübem yok. Chen'e CV'mi gönderdim ama akademik geçmişim zayıf olduğu için reddedip farklı bir avukatlık firmasına yönlendirdiler. Reddit vb. birkaç yerde yazılım, siber güvenlik gibi yükselişte olan alanlarda çalışan ancak akademik bir geçmişi olmayan adayların başvurup kabul aldıklarını okudum. Forumda benzer duruma sahip arkadaşlar var mı ? Nasıl bir yol izlemek gerekir ? Mümkünse danışmak, fikir alışverişinde bulunmak isterim.


  • @meli

    O mail ile sisteme giriş bilgileriniz sizinle paylaşılacak. Yani o mail gelmeden sisteme giremeyeceğiniz için ödemenizi yapıp DS260'da dolduramazsınız.


  • @mrkc ancak DS 260 formunun ödenmesi için ödenecek fee 345 USD Amerikan hesabından aktarılıyor. TRdeki kredi kartınızla ödemesi olmuyor, bilginize...


  • Bugün I-140 onayımız geldi. 5 ay gibi bir sürede RFE'siz onay almış olduk. Yeni fiscal year gelene kadar welcome letter beklememiz gerekecek muhtemelen.
    Henüz zaman var ama bu DS-260 ödemesi olayını merak ettim bende. Chen sadece ödeme kısmı için bir avukat ile anlaşabileceğimi tavsiye etmişti. Bunu Türkiye'den bir şekilde ödemeyi başaran varmı? Bir application (revolut vs.) üzerinden olabilir diye düşünüyorum?


  • @chemistontheroad tebrik ederim.


  • @chemistontheroad

    Online bankacılık da olsa hesabınızın ABD'de olması gerekiyor. Yani partiye katılmak için partideki bir kişinin sizi içeriye alması gerekiyor. :)


  • @chemistontheroad Hayırlı olsun. Tebrikler.


  • Selam arkadaşlar,
    Grup altındaki mesajlardaki pek çok soruya tek tek yanıt vermek yerine toplu cevaplayabilirim diye düşündüm zaman kazanmak adına. Yardımcı olmak amacıyla farklı arkadaşların sorduğu farklı sorulara cevaplarım şunlar,

    1. PP önemi: PD nizi etkilemez fakat dQ çok hızlandırır ve bu da inteview için çok önemli. Çünkü PD sizin current yani mülakata çağrılabileceğinizi DQ için ne zaman çağrılacağınızı yani sıranızı belirler. Yani önce DQ önce sıranızın gelmesi önce çağrılmanız demek.
    2. Çeviriler: Eğer başvuru aşamasındaki Türkçe belgelerin çevirisi ise konuşulan illaki yeminli tercüme vs olmasına gerek yok. Zaten diplomalar transkriptler vs ilgili enstitülerden İngilizce alınabiliyor veyahut konferans hakemlik vs yine aynı şekilde ilgili yerlerden İngilizcesi istenebiliyor. Hala varsa çevrilmesi gereken ben üniversitedeki yan kapı komşum hocadan çevirip adını yazıp imza atmasını söyledim ve hepsi geçerli oldu.
      Eğer NVC belgeleri arasında ise bahsedilen çeviri zaten Ankara US elçiliğinde interviewe gireceğimiz için NVC Türkçe ve İngilizce dışında çeviri istiyor. Yani Türkçeyi çeviriye gerek yok. Zaten sitede de yazıyor.
    3. Yeni başvuran arkadaşlar Wegreened, vb. firmalar zaten ücretsiz değerlendirme yapıyor ve her adımı güzelce takip ediyor. Ben Wegreened ile çalıştım. Süperler.
    4. Parayı yatırmayı eğer bunlarla devam etmeseniz bile avukata rica edince yapıyor. Ben bir arkadaşımdan rica ettim ABD de o benim için sağolsun yaptı. fakat avukat da yapıyor.
    5. I-140 aşaması sonrası avukatla çalışmaya gerek yok, çok basit hele forumu okuduktan sonra. Zaten onlar da sitelerinde yazıyor gerisini kendiniz halledebilirsiniz diye.
    6. En son mülakata 18 Nisan 2024 de DQ 4 Temmuz olan EB2 arkadaşımız girdi. Yani DQ orada.
    7. İlk başvuruda CV nize göre size EB1 veya EB2 neyse uygun olanı avukat bildiriyor. Fakat makalen varsa EB1 yoka EB2 diye birşey yok. Şahsen dolu makalem var ve her ikisine de fazlasıyla uyduğumu fakat EB1 kısa da olsa (ki Ankara için bu çok geçerli olmuyor dedi) gereksiz zorlamalı olabiliyor zamana ve değerlendiriciye bağlı olarak risk taşıyabiliyor o nedenle temiz iş EB2 dan başvuralım dedi avukatım ve ona gittik.
      Yani avukatı dinlemek en doğrusu eğer destek alınacaksa.
    8. Bir arkadaş da ABD ye NVC ye nasıl belgeleri göndereceğini soruyordu sanırım. Cevap: PTT ile gönderdim ben hem çok uygun hem de süre 3-4 maks. 5 gün. İstersenizz dieğrleriyle yollayın. daha kısa, daha pahalı, sizin tercihiniz.

    Son olarak lütfen herkes imzasına ve ilk safadaki excele kategori, PD ve DQ larını yazar ve taşırsa hepimiz için interview takvimini takip etmek açısından iyi olur.
    Bol şans, sevgiler.


  • Bu ileti silindi!

  • @Hilal-2 Değerli bilgiler için teşekkürler. I-140 onayı aşamasındayım. Tüm süreç için Chen ile anlaştım. Eğer I-140 onaylanırsa ikinci aşamada IVP sürecini kendim sürdürmek istersem Chen buna karşı çıkar mı? Bir bilginiz var mıdır? Ya da tecrübesi olan bir arkadaş?


Benzer Başlıklar

  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum